ben gittiklerini biliyorum zaten bu salgında riskli gruplarımız çok çok fazla hepsine izin verilirse çalışacak insan kalmayacak şuan için bayan hamileler için bir uygulama beklentisinde ya öyle birşey olursa kimse kalmıyor elimizde anlamında dedim. yoksa şuanki süreçte kimlerin izinli olduğunu gayet biliyorum..kronik hastalığı olanlar gidiyor. Hamileler 24. Haftaya kadar calisiyor . Baska bi duzenleme mi var haberimiz yok?
Hepsine degil sadece kamudaki hamilelere tanınan hak özel dekilere de tanınsın demiş arkadaş karşılığında da kalmasaydın hamile kalan neticelerine katlanır tarzı cevaplar almış. Aynen ben de cook iyi biliyorum anlıyorum hamilelere gelene kadar ooooben gittiklerini biliyorum zaten bu salgında riskli gruplarımız çok çok fazla hepsine izin verilirse çalışacak insan kalmayacak şuan için bayan hamileler için bir uygulama beklentisinde ya öyle birşey olursa kimse kalmıyor elimizde anlamında dedim. yoksa şuanki süreçte kimlerin izinli olduğunu gayet biliyorum..
Çocuklu çalışanlara da çok üzülüyorum ama Hic biri hamileler kadar risk grubunda değil malesef. Ayrıca bu lanet pandeminin bu kadar süreceğini malesef kimse bilmiyordu malesef..Tabi ki hastalık kapmasın. Allah korusun. Ama bebek sahibi olmadan işe başlayacağı dönem için planlamasını yapsın demek istiyorum. Şu an yapılacak bir şey yok.
Yoksa şu an küçük bebekli, çocuklu tüm çalışanlara da aynı ayrıcalığın sunulması lazım, bebeğine bakacak kimsesi olmayanlara da ayrıcalık sunulması lazım. Kreşe göndermek istemeyenler var. O da riskli sonuçta. Virüs sebebiyle annesi, kardeşi, kaynanası uzakta yaşayıp gelemeyenler var. Ucu bucağı yok bu konunun.
Keşke benim elimde olsa da tüm anne adayları evinde oturabilse. Herkese Allah hayırlı doğum nasip etsin.
Siz düzenlemişsiniz bende size tekrar cevap vereyim madem.Neden imalı cevap veriyorsunuz?
Bu tepkilerinizi kurumlarınıza vermelisiniz. Malesef iş hayatı çok acı ben bugune kadar kimseye benim yüzümden iş bindirmedim bindirmem helal kazanç uğruna bu benim.
Kimseninde beni ilgilendirmeyen sebeplerden dolayı iş gücünü çekemem. Ben konusahibinin iş arkadaşlarının yerine koydum kendimi öyle yorum yaptım. Sizde günü gelip doğumunuzu yaptığınızda bebeğinizi daha erken görmek için eve gideceğinizde başka biri yüzünden mesai koysunlarda görelim.
ben şahsen kamuda ayrıcalıkları istediğini anlamaıdmki zaten özeldede 24. haftaya kadar çalışıyor diye belirtmiş.Şuan kamudada bir hak verilmediki sadece evden çalışma gündeme geldi ama bu evden çalışma işide bakanlıklar ve kurumlar kendi insiyatifine bırakıldı. Hepimiz aynı gemideyiz . Tabikide kamu özel ayrımı olmamalı.. Ama bu süreçte risk grubu çok çok fazla devlet ne yapsın iş veren ne yapsın kimi göndersin kimi çalıştırsın ben bunu savundum..yani devleti savundum.Hepsine degil sadece kamudaki hamilelere tanınan hak özel dekilere de tanınsın demiş arkadaş karşılığında da kalmasaydın hamile kalan neticelerine katlanır tarzı cevaplar almış. Aynen ben de cook iyi biliyorum anlıyorum hamilelere gelene kadar oooo
bir dönem evden çalışma verildiğinde yada yarı zamnalı tarzı bir çalışma getirildiğinde neler gördük neler.. Küçük bebegi var diye imtiyaz verilen kadının binanın önünde piknikler yaptığına tanık oldum ben. daha neler neler evden çalıyor görülüpte gezmelere gidenler vs vs. o yüzden tamam senin kronik hastalığın var sen eve git sana bulaşmasın vs olmuyor işte..hamilelik konusu pandemiden bağımsız olarak da bazı kadınlar tarafından çok suistimal edilen bir konu açıkcası, o yüzden yazdım fasülye gibi nimetten saymak diye. hamile kalan kendinde diğerlerine iş yıkma, haksız yere terfi alma, fazla zam talebinde bulunma gibi haklar görüyor. çok gördüm 4 aylık hamileyken ben hamileyim diye rapor alıp marmaris, bodrum gezenleri. herkes aynı şekilde davranmıyor olabilir ama ayrıcalık beklenmesinden de gına geldi açıkcası. herkes bir ben padişah doğuruyorum havalarında.
Evet biz de gördük. Hamileyken uçağa binmem yasak diyip rapor alıp ordan oraya tatil yapanları... hamileyim ben diyip işten kaçanları.. hamilelik Allah korusun bir hastalık değil ki.. ne güzel cocugun olucak niye suistimal ediyorsun diye sorarlarhamilelik konusu pandemiden bağımsız olarak da bazı kadınlar tarafından çok suistimal edilen bir konu açıkcası, o yüzden yazdım fasülye gibi nimetten saymak diye. hamile kalan kendinde diğerlerine iş yıkma, haksız yere terfi alma, fazla zam talebinde bulunma gibi haklar görüyor. çok gördüm 4 aylık hamileyken ben hamileyim diye rapor alıp marmaris, bodrum gezenleri. herkes aynı şekilde davranmıyor olabilir ama ayrıcalık beklenmesinden de gına geldi açıkcası. herkes bir ben padişah doğuruyorum havalarında.
Biliyorsunuz kamuya tekrar esnek calisma geldi, özel sektör de durum nasil işler bilmiyorum ama bir düzenleme ona da yapilir sanirim
Ben özellikle Hamile olanları düşünüyorum biz ilac kullanamıyoruz, Allah korusun sadece vitamin takviyesi yapılıyormus .Ilk salgin başladığında tüm hamileler idari izinliydi fakat simdi 24 uncu haftaya kadar gelmek zorundalar, siz ne düşünüyorsunuz? kış ta geliyor ya hastalanirsak ya bebege birsey olursa atlatanlar var ama yine de endise ediyorum ben
Vallahi tebrik ederim bu süreçte sizi.özel sektorde çalışan 6 aylik hamile biriyim.
evden ise isten eve haldeyim aylardir..
otobus münübüs kullaniyorum ama kendimce dikkat ediyorum..dokundugum yere, insanlarla mesafeme..
siz servis ile işe gidiyor zaten virüs bulasmamis insanlari görüyorsunuz.
yani sizler şikayet ederken ben ne yapayim?
hicte kendimi hastalık psikolojisine eyvah ne yapacagim haline sokmadim.
6 ay az bi zaman değil başkasından beklemeyin siz kendiniz dikkat edin.
Kamu calisanlarina zaten hayat güzel iken daha da olsun oda olsun bu niye yok diye varlık içinde yokluk yasiyorlar kusura bakmayin.
Vallahi tebrik ederim bu süreçte sizi.
Yukarıda iki saattir anlatmaya çalıştıklarımı birinci ağızdan siz yazmışssınız.
Allah yardımcınız olsun.
kamu çalışanları 24. haftada idari izne çıkıyolar ben güwenliğim daha 5 haftam war bu nasıl yasa nasıl sistem çözemedim ortada çok büyük kul hakkı war we ben hiç helal etmiyorum karnjm burnumda ayakta beklemek zorundayım çok saçma sapan bile yaptılar biz özel sektör insan değil miyiz nasıl işBiliyorsunuz kamuya tekrar esnek calisma geldi, özel sektör de durum nasil işler bilmiyorum ama bir düzenleme ona da yapilir sanirim
Ben özellikle Hamile olanları düşünüyorum biz ilac kullanamıyoruz, Allah korusun sadece vitamin takviyesi yapılıyormus .Ilk salgin başladığında tüm hamileler idari izinliydi fakat simdi 24 uncu haftaya kadar gelmek zorundalar, siz ne düşünüyorsunuz? kış ta geliyor ya hastalanirsak ya bebege birsey olursa atlatanlar var ama yine de endise ediyorum ben
Valla ben yazılanlardan tam tersini anladim. Hatta yazilanlardan devlet neden imtiyaz taniyor ki hamileler kendini fasulyeden nimetten saymasin temali cuml2lwr Devlet sağolsun elinden geleni yapıyor hamileler için. Gerçekten Allah devlete zeval vermesin diyorum. Yoksa hamileysen hamilesin kalmasaydın hamile diyenlerin eline kalırdık mazallah..ben şahsen kamuda ayrıcalıkları istediğini anlamaıdmki zaten özeldede 24. haftaya kadar çalışıyor diye belirtmiş.Şuan kamudada bir hak verilmediki sadece evden çalışma gündeme geldi ama bu evden çalışma işide bakanlıklar ve kurumlar kendi insiyatifine bırakıldı. Hepimiz aynı gemideyiz . Tabikide kamu özel ayrımı olmamalı.. Ama bu süreçte risk grubu çok çok fazla devlet ne yapsın iş veren ne yapsın kimi göndersin kimi çalıştırsın ben bunu savundum..yani devleti savundum.
Ben tam tersini anladim bu yazılanlardan hatta nerdeyse devlet neden imtiyaz tanıyor a kadar gelecek yazılanlar. Devletimiz sağolsun gerçekten hamilelere imtiyaz tanıdı. Allah gerçekten devletimize zeval vermesin. Yoksa amaan neden hamile kalmış canım diyenlere kalırdı hamileler... Inşallah özel sektördeki calisanlar da faydalanır. Allah herkesin yardımcısı olsun. Size su konuda hak veriyorum kimse gelmezse nasıl.donecek o Işler.. bitsin bu illet...ben şahsen kamuda ayrıcalıkları istediğini anlamaıdmki zaten özeldede 24. haftaya kadar çalışıyor diye belirtmiş.Şuan kamudada bir hak verilmediki sadece evden çalışma gündeme geldi ama bu evden çalışma işide bakanlıklar ve kurumlar kendi insiyatifine bırakıldı. Hepimiz aynı gemideyiz . Tabikide kamu özel ayrımı olmamalı.. Ama bu süreçte risk grubu çok çok fazla devlet ne yapsın iş veren ne yapsın kimi göndersin kimi çalıştırsın ben bunu savundum..yani devleti savundum.
kamu çalışanları 24. haftada idari izne çıkıyolar ben güwenliğim daha 5 haftam war bu nasıl yasa nasıl sistem çözemedim ortada çok büyük kul hakkı war we ben hiç helal etmiyorum karnjm burnumda ayakta beklemek zorundayım çok saçma sapan bile yaptılar biz özel sektör insan değil miyiz nasıl iş
Vallahi tebrik ederim bu süreçte sizi.
Yukarıda iki saattir anlatmaya çalıştıklarımı birinci ağızdan siz yazmışssınız.
Allah yardımcınız olsun.
valla şuan kendimi sorguladım acaba yanlışmı anladım diye ama dönüp bir dhaa baktım arkadaş ' salgin başladığında tüm hamileler idari izinliydi fakat simdi 24 uncu haftaya kadar gelmek zorundalar', siz ne düşünüyorsunuz ' demiş. Yani ilk başta ayına haftasına bakmadan herkese izin verdiler ama şuandan 24. haftadan itibaren veriliyor demiş. yani 24. haftaya kadar ne yapacağız demek istemiş anladım tabi yanılmış olabilirim.Valla ben yazılanlardan tam tersini anladim. Hatta yazilanlardan devlet neden imtiyaz taniyor ki hamileler kendini fasulyeden nimetten saymasin temali cuml2lwr Devlet sağolsun elinden geleni yapıyor hamileler için. Gerçekten Allah devlete zeval vermesin diyorum. Yoksa hamileysen hamilesin kalmasaydın hamile diyenlerin eline kalırdık mazallah..
Ben tam tersini anladim bu yazılanlardan hatta nerdeyse devlet neden imtiyaz tanıyor a kadar gelecek yazılanlar. Devletimiz sağolsun gerçekten hamilelere imtiyaz tanıdı. Allah gerçekten devletimize zeval vermesin. Yoksa amaan neden hamile kalmış canım diyenlere kalırdı hamileler... Inşallah özel sektördeki calisanlar da faydalanır. Allah herkesin yardımcısı olsun. Size su konuda hak veriyorum kimse gelmezse nasıl.donecek o Işler.. bitsin bu illet...
sorma ya günlük 12 saat çalışmam wardı (güwenlik görewlisiyim) 2 gece 2 gündüz 2 of seklinde calısıyodum yasal haklarımı kullanmak istemiyodum sirkete we arkadaslara yğklenmemek için ama bigğn gece wardıyaasında 1 dakika gözüm kapandı diye işimden atıcaklardı sawunmamı aldılar bende yasal, hakkımı sizin için kullanmadım dedim kullansaydın aabi diye gıcık bi terim kullanıldı sonuc olarak işten atamadılar ama tüm haklarımı kullanıyorum öğlen 12 de işe gelip aksam 8 de çıkıyorum günlük yarım saat hakkımı yiyorlar artık onada ses etmiyorım allaha hawale ediyorum ama arkadaslara çok yük oluyorum hergün biri 16 saat çalışıyoÖzel sektöre bir düzenleme geleceğini sanmıyorum.
Hamilelere zaten günde 7,5 saat çalışma süresi
Kamuda iseniz amirle anlaşıp ona göre belki evden ya da belirli günler yıllık izin vs şeklinde yürüyebilirsiniz.
bencede haber izlemiyorum ama bu meseleyle ilgili herhangi bi açıklama yapılmadı sanırım ama eminim benim gibi düşünen çok wardırben de özele bunun yapılmamasına karşıyım adaletli sistem değil
çok güzel anlatmışsınız... tabiki konu sahibi sen böyle yaptın demiyoruz tanımıyoruz sonuçtaa.. ama insnaalr bunu kullanıyor diyoruz..insanlar tatil yaparken, sokakta gezerken, avm talan ederken, aile ziyaretleri yaparken hiiiic akıllarına virüs gelmiyor ama ne hikmetse mevzu iş olunca, okul olunca vaay efendim virüs var..
bu kadar tembel bi millet olamaz diyorum.
herkes oturduğu yerden maaş almak ama işe gitmemek istiyor..
Ogretmenler keza..
Hatun 5 yıldızlı otelin havuzundan duyar kasıyor..
"Okullari acmayin bu salgin psikoloji ile ogrencilere yetemeyiz.."
turistlere yetiyor maşallah!!!
herseyi devletten bekleyelim..
maskede takmayalim düğün dernek de yapalim ama virüs bize gelmesin..
eşim sağlık çalışanı her gün bu illetin içinde de bi kez olsun off demedi..
neyin şımarıkligi bu diye ben insanlara cook kızıyorum.
(konu sahibi sahsiniza birsey demiyorum..genel)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?