Kamu/Özel Sektor Hamile Çalışanlar

Arkadaşlar burayı okuyan hamileler var diye yazıyorum. 28 haftalık gebelik ve sonrasında covid riskinin arttığına dair birkaç makale var. Ben de hamile kalmaya çalıştığım için araştırmıştım. 28 haftalıktan sonra rapor alıp/erken doğum iznine çıkıp evde durmanız daha mantıklı.

Covid pandemisinde hamile kalmasaydın denilemez çünkü yaşı geçen veya yumurta rezervi az olan ve pandeminin belki 5 sene bitmesini bekleyemeyecek insanlar var (benim gibi).

Yine de hamilelerin izne ayrılmasına tepki gösterenleri de anlayabiliyorum. Ben de hastanede çalışırken arkadaşlarım hamile kalıp 2 yıl ücretsiz izne çıkmışlardı ve evden falan çalışma olamayacağı için iş yükü doğurmayan kadınlara ve erkeklere yıkılmıştı. Bunun sebebi ama tabi ki hamileler değildi, o kişilerin yerine eleman almayan yönetimdi. Öfkeyi doğru kişilere - yönetime - yönlendirmek lazım.

Yönlendirdiniz ne olacak :) hiçbir şey. Keşke işe gitmesi gerekmeyen ve evden çalışabilecek HERKES evde kalsa da şu vakalar azalsa. Fakat bir düzenleme yapılacağını hiç sanmıyorum. Bu nedenle kendimizi koruyacağız.

İnşallah hamile kalırsam ben işten ayrılacağım.

Ben devletin uygulamasini gayet muhtesem buluyorum. Daha yapılacak bir şey yok. Hamileler de belirli bir aya kadar gitmeli. Ayrica calistiklari kurum bazi durumlarda evden calisma ya da donusumlu calisma yapiyor. Buna da biz karisamayiz zTen. Allah herkese yardim etsin. Bazi hamilelerin pandemi oncesi yaptigi iyi niyeti suistimal etme durumunun hirsini da su durumda insanlar birbirinden cikarmasin bence. Bitsin de kurtulalim .

Parmak sallayan ,bagiran cagiran olmuyoruz ki
İnsanlara uslup dersi verilmeli okullarda. Bakiniz su sekilde bir iletisimi saglayamiyoruz cunku

-bilerek hamile kalmissiniz,sonuclarina katlanacaksiniz (buraya kadar en kaba yorum bu diyelim)
-haklisiniz ancak tedavi surecindeydim,bebegim tup bebek/yumurta rezervim sebebiyle cocuk yapmam gerekiyordu/plansiz gebelikti

yani karsidaki kabalasti diye biz de kabalasmak zorunda degiliz. Daha duzgun anlatabiliriz derdimizi.

Hamilesiniz değil mi ?
Siz insanları değil kendi bebeğinizi düşünün.
Hiç takmayın
Çalışma arkadaslarınıza üzülmenizi anlıyorum ama durum sizinle ilgili değil yönetimin hatası

ben karşıt görüşte olan kimsenn kaba cevap verdiğini görmüyorum ve düşünmüyorum herkes neden bu tepki diye yazmış , hatta herkesi geçtim kendi adıma konuşursam gayet makul cevaplar verdiğime inanıyorum

Ofke dolusunuz demissiniz ya,konu sahibi ofke doluydu onu anlatmaya calisiyorum.

Bu şekilde konuşmak çok kolay. Ben 5 yıldır bu günleri bekliyorum. Pandemiden önce tüp bebek tedavisi planlamıştık doktorla ama pandemiden dolayı iptal ettik. Ama o da ne? 5 yıldır kendiliğinden olmayan şeyin olacağı varmış ki hamileyim. Yani böyle konuşmak cidden kolay.

24. haftadan sonra idari izne ayrılmak zorunlu mu acaba? herkes başka bir şey söylüyor. Ben izne ayrılmak istemiyorum, zira ayrıldığım takdirde 7-8 ay boyunca tüm işlerim aksayacak.

Bir de normalde çalışabilir raporu alınarak doğumdan önceki bir kısmı doğumdan sonraya ekleyebiliyorduk. idari izne ayrılma durumunda bu imkan söz konusu olmayacak anladığım kadarıyla.

Idari izin zorunlu değil, eğer idari izne çıkmak istiyorsanız doktordan gebelik haftanız ile ilgili bir rapor/belge alıyorsunuz. 32. haftaya geldiğinizde de ya doğum iznine ayrılıyorsunuz ya da çalışabilir raporu alarak yasal sınıra kadar çalışmaya devam edebiliyorsunuz.

Teşekkür ederim :)

Ayrılmak zorundasınız. 24. Hafta izni doğum.sonrasina aktarılmiyor.

Yanlış bilgi 24. Haftadan sonra idari izne ayrılmak zorundasınız. Yani 24 De ayrılmayıp onu doğum sonrasına aktaramiyorsunuz. Bildiğimiz doğum iznini aktarabilirsiniz calisir raporu alarak ama pandemi sebebiyle verilen 24. Hafta izni zorunlu bildigim .

Benim 24. Haftadan sonrasını dogumdan sonraya ekleme gibi bi istegim yok da, normalde de eklenebilecek olan kısmı eklemek mumkun olacak mi? Bu durumda 24. Haftada izne ayrilip 32'de geri dönülmüş olacak. Buna izin verilmeyebilir.

Evet dönmüş olacaksınız ama çalışabilir olduğunuz durumda 32 den sonra çalışırsınız yıllık izin hakkınız varsa kullanırsınız sonrasında doğum öncesi kullanmadığınız hakkı 8 hafta olanı doğum sonrasına aktarabilirsiniz..Ben bu şekilde biliyorum.

Ne okuduğumu biliyorum. Siz rahat olun. Tanımadığınız ve hamile olup olmadığını bilmediğiniz biri hakkında da atıp tutmayın. Kimse kimsenin evladina hastasina soz etmiyor. Allah hepsine sifa versin.Hamileler çok canınızı yakmış anladığım kadarıyla. Enteresan. Bu saçma sapan nefret dolu üsluba cevap vermeyeceğim şimdi isterseniz 3 paragraf yazabilirsiniz.

Bunu yapanlar var mı cidden. Çok terbiyesizce ya şu süreçte sana izin verilmişse şükredeceksin gerisi kuk hakkı gerçekten

Sonrasına eklenemiyor evet, 32de çalışır raporu alırsanı yasal sınır dahilinde işe gidebilirsiniz. Çalıştığım kurumda bir arkadaşım bu şekilde yaptı ve sorun olmadı.

Sonrasına eklenemiyor evet, 32de çalışır raporu alırsanı yasal sınır dahilinde işe gidebilirsiniz. Çalıştığım kurumda bir arkadaşım bu şekilde yaptı ve sorun olmadı.
ben şunu anlayamıyorum
Simdi devlet korumak icin 24ten 32ye izin veriyor pandemiden dolayı
32de calisabilir raporu alinca pandemi bitmiyor ki buda çelişki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…