Ben devletin uygulamasini gayet muhtesem buluyorum. Daha yapılacak bir şey yok. Hamileler de belirli bir aya kadar gitmeli. Ayrica calistiklari kurum bazi durumlarda evden calisma ya da donusumlu calisma yapiyor. Buna da biz karisamayiz zTen. Allah herkese yardim etsin. Bazi hamilelerin pandemi oncesi yaptigi iyi niyeti suistimal etme durumunun hirsini da su durumda insanlar birbirinden cikarmasin bence. Bitsin de kurtulalim .valla şuan kendimi sorguladım acaba yanlışmı anladım diye ama dönüp bir dhaa baktım arkadaş ' salgin başladığında tüm hamileler idari izinliydi fakat simdi 24 uncu haftaya kadar gelmek zorundalar', siz ne düşünüyorsunuz ' demiş. Yani ilk başta ayına haftasına bakmadan herkese izin verdiler ama şuandan 24. haftadan itibaren veriliyor demiş. yani 24. haftaya kadar ne yapacağız demek istemiş anladım tabi yanılmış olabilirim.
şu kısmından benim bilgim yok özelde 24. haftadan itibaren izin veriliyor mu bilmiyorum kamuda 24. hafta var. demekki devlet böyle uygun görmüş ve bu ayrıcalığı vermiş. ama tamamen ilk hamileliği öğrenince gidersin dememiiş..
Parmak sallayan ,bagiran cagiran olmuyoruz kianlamadığım şey şu neden bi fikre katılmadığınızda direk parmak sallayan bağıran çağıran tipler gibi öfke dolusunuz herkes gayet okudğunu anlıyo ne okuduğunu biliyo
evet küçük çocuğu olana da hasta ailesi olana da Allah yardım etsn biz onlar sürünsün mü dedik ya da fasülyeden nimet sayılmayı beklemek falan bunlar nasıl tabirler kimse yattığı yerden para kazanmak istemiyo
önce herkes şunda anlaşsın bence nasıl 65 yaş üstüne sağlıksal risk varsa hamilelre de var neden çünkü ilaç kullanamıyolar.
evet diyebilirsiniz yapamıyosanız istifa edin gayet makul bi çözüm sonuçta burda kmse dilencilik yapmıyo konu sahibi içini dökmüş linç yiyo resmen aynı fikirde değilsiniz diye bu kadar öfkeli olmanıza gerek yok
Hamilesiniz değil mi ?sorma ya günlük 12 saat çalışmam wardı (güwenlik görewlisiyim) 2 gece 2 gündüz 2 of seklinde calısıyodum yasal haklarımı kullanmak istemiyodum sirkete we arkadaslara yğklenmemek için ama bigğn gece wardıyaasında 1 dakika gözüm kapandı diye işimden atıcaklardı sawunmamı aldılar bende yasal, hakkımı sizin için kullanmadım dedim kullansaydın aabi diye gıcık bi terim kullanıldı sonuc olarak işten atamadılar ama tüm haklarımı kullanıyorum öğlen 12 de işe gelip aksam 8 de çıkıyorum günlük yarım saat hakkımı yiyorlar artık onada ses etmiyorım allaha hawale ediyorum ama arkadaslara çok yük oluyorum hergün biri 16 saat çalışıyo
Parmak sallayan ,bagiran cagiran olmuyoruz ki
İnsanlara uslup dersi verilmeli okullarda. Bakiniz su sekilde bir iletisimi saglayamiyoruz cunku
-bilerek hamile kalmissiniz,sonuclarina katlanacaksiniz (buraya kadar en kaba yorum bu diyelim)
-haklisiniz ancak tedavi surecindeydim,bebegim tup bebek/yumurta rezervim sebebiyle cocuk yapmam gerekiyordu/plansiz gebelikti
yani karsidaki kabalasti diye biz de kabalasmak zorunda degiliz. Daha duzgun anlatabiliriz derdimizi.
Ofke dolusunuz demissiniz ya,konu sahibi ofke doluydu onu anlatmaya calisiyorum.ben karşıt görüşte olan kimsenn kaba cevap verdiğini görmüyorum ve düşünmüyorum herkes neden bu tepki diye yazmış , hatta herkesi geçtim kendi adıma konuşursam gayet makul cevaplar verdiğime inanıyorum
Bu şekilde konuşmak çok kolay. Ben 5 yıldır bu günleri bekliyorum. Pandemiden önce tüp bebek tedavisi planlamıştık doktorla ama pandemiden dolayı iptal ettik. Ama o da ne? 5 yıldır kendiliğinden olmayan şeyin olacağı varmış ki hamileyim. Yani böyle konuşmak cidden kolay.pandemi marttan beri var. bende bu sureçte gebelik düşünsemmi acaba diye bir konu açmıstım. ama şunu unutmayalım bu sureçte gebeliği göze alan bir imtiyaz beklememeliki olmamalı. Gebeliği göze aldıysanız olabilecekleride tahmin etmiş olmalıydınız..
Idari izin zorunlu değil, eğer idari izne çıkmak istiyorsanız doktordan gebelik haftanız ile ilgili bir rapor/belge alıyorsunuz. 32. haftaya geldiğinizde de ya doğum iznine ayrılıyorsunuz ya da çalışabilir raporu alarak yasal sınıra kadar çalışmaya devam edebiliyorsunuz.24. haftadan sonra idari izne ayrılmak zorunlu mu acaba? herkes başka bir şey söylüyor. Ben izne ayrılmak istemiyorum, zira ayrıldığım takdirde 7-8 ay boyunca tüm işlerim aksayacak.
Bir de normalde çalışabilir raporu alınarak doğumdan önceki bir kısmı doğumdan sonraya ekleyebiliyorduk. idari izne ayrılma durumunda bu imkan söz konusu olmayacak anladığım kadarıyla.
Teşekkür ederim :)Idari izin zorunlu değil, eğer idari izne çıkmak istiyorsanız doktordan gebelik haftanız ile ilgili bir rapor/belge alıyorsunuz. 32. haftaya geldiğinizde de ya doğum iznine ayrılıyorsunuz ya da çalışabilir raporu alarak yasal sınıra kadar çalışmaya devam edebiliyorsunuz.
Rica ederimTeşekkür ederim :)
Ayrılmak zorundasınız. 24. Hafta izni doğum.sonrasina aktarılmiyor.24. haftadan sonra idari izne ayrılmak zorunlu mu acaba? herkes başka bir şey söylüyor. Ben izne ayrılmak istemiyorum, zira ayrıldığım takdirde 7-8 ay boyunca tüm işlerim aksayacak.
Bir de normalde çalışabilir raporu alınarak doğumdan önceki bir kısmı doğumdan sonraya ekleyebiliyorduk. idari izne ayrılma durumunda bu imkan söz konusu olmayacak anladığım kadarıyla.
Yanlış bilgi 24. Haftadan sonra idari izne ayrılmak zorundasınız. Yani 24 De ayrılmayıp onu doğum sonrasına aktaramiyorsunuz. Bildiğimiz doğum iznini aktarabilirsiniz calisir raporu alarak ama pandemi sebebiyle verilen 24. Hafta izni zorunlu bildigim .Idari izin zorunlu değil, eğer idari izne çıkmak istiyorsanız doktordan gebelik haftanız ile ilgili bir rapor/belge alıyorsunuz. 32. haftaya geldiğinizde de ya doğum iznine ayrılıyorsunuz ya da çalışabilir raporu alarak yasal sınıra kadar çalışmaya devam edebiliyorsunuz.
Benim 24. Haftadan sonrasını dogumdan sonraya ekleme gibi bi istegim yok da, normalde de eklenebilecek olan kısmı eklemek mumkun olacak mi? Bu durumda 24. Haftada izne ayrilip 32'de geri dönülmüş olacak. Buna izin verilmeyebilir.Yanlış bilgi 24. Haftadan sonra idari izne ayrılmak zorundasınız. Yani 24 De ayrılmayıp onu doğum sonrasına aktaramiyorsunuz. Bildiğimiz doğum iznini aktarabilirsiniz calisir raporu alarak ama pandemi sebebiyle verilen 24. Hafta izni zorunlu bildigim .
Evet dönmüş olacaksınız ama çalışabilir olduğunuz durumda 32 den sonra çalışırsınız yıllık izin hakkınız varsa kullanırsınız sonrasında doğum öncesi kullanmadığınız hakkı 8 hafta olanı doğum sonrasına aktarabilirsiniz..Ben bu şekilde biliyorum.Benim 24. Haftadan sonrasını dogumdan sonraya ekleme gibi bi istegim yok da, normalde de eklenebilecek olan kısmı eklemek mumkun olacak mi? Bu durumda 24. Haftada izne ayrilip 32'de geri dönülmüş olacak. Buna izin verilmeyebilir.
Ne okuduğumu biliyorum. Siz rahat olun. Tanımadığınız ve hamile olup olmadığını bilmediğiniz biri hakkında da atıp tutmayın. Kimse kimsenin evladina hastasina soz etmiyor. Allah hepsine sifa versin.Hamileler çok canınızı yakmış anladığım kadarıyla. Enteresan. Bu saçma sapan nefret dolu üsluba cevap vermeyeceğim şimdi isterseniz 3 paragraf yazabilirsiniz.Siz burayı düzgün okuduğunuza emin misiniz? Yoksa sizin için de “nasılsa hamile hormonları tavandır boşver “ mi diyelim?
O bile isteye hamile kaldıysa ki hakkı kalabilir,
Niye baskası onun yüzünden mesai yapıcak iş yükü artıcak? Üstelik pandemi sürecindeyiz herkes işinden olmaktan korkuyor, millet ne maaşlara göz yumuyor işsiz kalmamak adına. O çalışanın çocuğu ailesi yok mu? Bunu bilip hamilelik planlıyorsa burada ağlamasın hangi özel kurum ona iltimas vericek? Milletin annesi babası hasta patronlar izin vermiyor izne ki hastalık planlanmış bir şey değil . Gururuyla gtsin istifa etsin sağlıcakla bebeğini büyütsün.
Bu süreçte en çok bebeği küçük olan sağlıl çalışanları etkilendi ve evlerine bile gidemediler kim onlara iltimas gösterdi ki bu hanım özelde çalıştığı halde istiyor?
Bunu yapanlar var mı cidden. Çok terbiyesizce ya şu süreçte sana izin verilmişse şükredeceksin gerisi kuk hakkı gerçektenbir dönem evden çalışma verildiğinde yada yarı zamnalı tarzı bir çalışma getirildiğinde neler gördük neler.. Küçük bebegi var diye imtiyaz verilen kadının binanın önünde piknikler yaptığına tanık oldum ben. daha neler neler evden çalıyor görülüpte gezmelere gidenler vs vs. o yüzden tamam senin kronik hastalığın var sen eve git sana bulaşmasın vs olmuyor işte..
Sonrasına eklenemiyor evet, 32de çalışır raporu alırsanı yasal sınır dahilinde işe gidebilirsiniz. Çalıştığım kurumda bir arkadaşım bu şekilde yaptı ve sorun olmadı.Benim 24. Haftadan sonrasını dogumdan sonraya ekleme gibi bi istegim yok da, normalde de eklenebilecek olan kısmı eklemek mumkun olacak mi? Bu durumda 24. Haftada izne ayrilip 32'de geri dönülmüş olacak. Buna izin verilmeyebilir.
ben şunu anlayamıyorumSonrasına eklenemiyor evet, 32de çalışır raporu alırsanı yasal sınır dahilinde işe gidebilirsiniz. Çalıştığım kurumda bir arkadaşım bu şekilde yaptı ve sorun olmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?