Kamu spotu filmi hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
olabilecek diger orneklere ben de hak verdim ama aslinda bu reklam bu kadar da tepkiyi hak etmiyordu ya. baskasini degil seni alintiladim ters tepmesin diye :KK66:

kadin cay ve kek getiriyor, adamin umrunda olmuyor. kadin mesaj atinca dank ediyor. aslinda soylenmek istenen “ulan okuz herif esin sana cay kek ikram ediyor umrunda degil birak su telefonu esinle ilgilen” gibi bir sey. mesaj sonrasinda yine kadin keki alip adama gitse iyi niyetli bulmazdim ama mesaj sonrasinda da adam kadina gidiyor. bilmiyorum bana asiri abes gelmedi artik ogrenilmis caresizlik mi nedir bilemiyorum ama bu ulke icin yeterli bir reklam olmus. diger turlusu cok uzgunum ama buyuk bir kesim icin gercekci olmazdi.

ha bir de reklami ceken diyanet sonucta, kaynaklari/dayanaklari belli. kadini hic oturtmayip ayakta da dikebilirlerdi :KK66: reklami yayinlayan kurumu goz onune alinca yazdiklarimiz hep havada kaliyor...
Reklama tepki gelmesini normal buldum ben de. Artik insanlara surekli baski baski baski öğğ geldi herkese. Agizlariyla kus da tutsalar gayri fayda etmez ;)
Yaa iste biz cekeydik o reklami on numara olurdu. Evde tost makinesiyle cekmisler 300 bin diyorlar cok guldum ben. Napalim aglanacak halimize guluyoruz

Tam olarak reklam filmiyle ilgili olan derdinizi anlamadım? Gayet mantıklı bişeye değinilmiş sizin eşleriniz evde cok ilgili galiba ya da eşinize bir bardak suu dahi vermiyorsunuz anlamadım yani ? Eleştirecek baska bişey mi kalmadı bu ülkede allahaşkına ya iş bulun kendinize bence işsizlik zor

olabilecek diger orneklere ben de hak verdim ama aslinda bu reklam bu kadar da tepkiyi hak etmiyordu ya. baskasini degil seni alintiladim ters tepmesin diye :KK66:

kadin cay ve kek getiriyor, adamin umrunda olmuyor. kadin mesaj atinca dank ediyor. aslinda soylenmek istenen “ulan okuz herif esin sana cay kek ikram ediyor umrunda degil birak su telefonu esinle ilgilen” gibi bir sey. mesaj sonrasinda yine kadin keki alip adama gitse iyi niyetli bulmazdim ama mesaj sonrasinda da adam kadina gidiyor. bilmiyorum bana asiri abes gelmedi artik ogrenilmis caresizlik mi nedir bilemiyorum ama bu ulke icin yeterli bir reklam olmus. diger turlusu cok uzgunum ama buyuk bir kesim icin gercekci olmazdi.

ha bir de reklami ceken diyanet sonucta, kaynaklari/dayanaklari belli. kadini hic oturtmayip ayakta da dikebilirlerdi :KK66: reklami yayinlayan kurumu goz onune alinca yazdiklarimiz hep havada kaliyor...
Sonradan açıklama yapılıyor, kadın eşine kek çay getirmiş rahatsız oluyorlar kadın eşine hizmet eder bizim kültürümüzü değiştirmeye kalkmayın diyorlar, ben ona hitaben fikrimi yazdım, birde darkmore dediği gibi 3. Sınıf dünya ülkesi olduğumuzu bilerek kadının erkeğe hizmet etmeye sorumluluğu olmadığını nezaketen yaptığını pompalasa keşke, çok değil 15 20 sene önce çekilen ruhsar dizisini izleyin, göreceksiniz ne hale getirilimişik, ortadoğuda malesef kadın hep 2. Sınıf.

• Beğen
Reactions: csi
Alıntıladığım mesajınızda diyanetin reklamla uğraşacak kadar boş mu olduğunu sormuşsunuz ona istinaden yapmıştım ben yorumumu.

Evet dediğiniz şekilde olsaydı reklam güzel olurdu buna itirazım yok ama bu reklamı direkt kadına hakaret olarak algılamak da çok iyi niyetli bir bakış açısı değil. Sosyal medyada çok yorum okudum bu yönde.
Dogrudur,gozler dertlesecek bir uye bulunca alakali her seyi anlativeriyor iste benim yaptigim da o oldu ;) malum bir tanisikligimiz var sizinle ve nazik yorumlarinizla.
Reklami becerebiliyorsa yapsin diye dusundum acikcasi,beceremedigini gordugum an. Ders verseler,kurs verseler gerci toplumun eksik noktalarina deginebilirler mi bilemedim. Gecen gun diyanetin butcesiyle universitelerin butcesini karsilastiran bir rapor gormustum de icler acisiydi. Bu kadar yuksek butceli bir kurumdan cok daha fazlasini bekliyorum ben sahsen. Ha olur ha olmaz bilmiyorum tabi.

Belki banlanırım ama o reklamın gerçeği bu olmalı bence.
Burada açılan konuları da gördükçe ilişkilerin bu hale geldiği açıkça belli oluyor.
Kadının hizmet etmesi olayına bir şey demeyeceğim çünkü empoze edilmek istenen düşünce bu...

Bdvnin tamami erkek egemen toplumumuzun durumunu anlatan hikayelerle dolu.
Kadin konu acmis kucuk cocugum var calisiyorum evin duzeni ahanda boyle boyle karisik diye
Kocasindan hic laf acilmamis
Sanirsin adam yok,seffaf. Etkisiz eleman.
Pek az koca esini hos tutmayi biliyor. Simdi bu topluma “eslerinizle ilgilenin” demenin yolu cay kek getiren ve adam fark etmeyince mesaj atan kadinli reklam midir?

İzlemedim, böyle saçma şeylere sinirim kabarmasın diye izlemem de muhtemelen. Kendi zihniyetlerinde bi reklam çektiklerse demek...

Konuyu okuyunca izledim reklamı. Hiç sizin söylediğiniz gibi algılamadım ben. Ayrıca kadının ya da erkeğin eşine çay getirmesini tuhaf bulmuyorum. Bana hizmet etmek zorundasın deyip çay getirmesini hizmet olarak gören kişi ile olan evlilikte de emin olun tek sorun çay getirmek değildir.

Eşim dün işten çok yorgun geldi. Ona kıyasla ben çok yorulmamıştım. Yemek hazırlayıp gel hazır ye dedim. Ne deseydim adama yorgunluktan öldün ama kadın hizmet etmek zorunda değil kalk hazırla sofranı mı deseydim? Bu mu eşitlik algısı? Aksine madem eşitliği savunuyoruz. O ailenin geçimi için yoruluyor ve bana hatta ailemize hizmet (!) ediyorken, ben şu an çalışmadığım için kalan sorumlulukları üstlenip hizmet (!) ediyorum. Iş bölümü ve eşitlik budur. Şayet ben, sen dışarıda çalış para kazan eve gel bir de ev işlerini yap dersem bu eşitlik değil benim adıma pozitif ayrımcılık olur. Şayet ben de çalışıyor isem, eve kim önce gelirse o bir işin ucundan tutar. Sofra vs ortak hazırlanır ki çalışırken tam olarak böyleydi.

Çalıştığım dönemde işleri beraber yapardık. Ancak biri ayaktaysa bir diğerine çay kahve getirirdi. Oturup çetele tutmazdık en son kim hizmet etmişti aman ayrımcılık olmasın diye. Ülkemizde bu zihniyet var mı? Var elbette. Benim yanı başımda eş ailesinin ve hatta kendi ailemin zihniyeti de böyle. Ancak benim evladımın zihniyeti böyle olmayacak çünkü ben yetiştiriyorum. Bu zihniyet ancak bu şekilde değişir. Ay reklamda kek götürmüş hadi buna takılalım diyerek değil.

İyi de pijama giydirip, fittoz baglatıp ev haline göre reklam filmi çektiklerinde daha mı gerçekçi gelecekti ki ?
Filimlerde bile evlerinin içinde abiye ile gezen hatunlar görmedik mi ? :)
Ya da gıda temalı çekilen reklam filimlerinin kaç tanesinde ev haliyle dolanan kadınlar gördük ki ?
Adamda gömlek , pantalonla oturuyor reklamda yani başörtünün o şekilde yapılmış olması nasıl bir rahatsızlık verdi size. Başörtülü biri olarak arkadan saçma sapan tepeden bağlanmış görüntüde beni rahatsız ederdi mesela. Herkesin gönlüne göre reklam yapmaları pek mümkün değil. İlgi konusu da yalan mı, onlarca konu okuyoruz burada, bu reklam çoğu evde yaşanıyor malesef ilgi konusunda.
Benim asil uyuz oldugum en zorunlu ihtiyacim olan ictiğim sudan, yaktigin yakittan, gittigim seyehatten, aldigim biletten, kopegime aldigim mamadan, üstüme giyindigim monttan bile vergi alan devletin benim vergilerimi boyle birseye yaramayan sacma sapan seyler icin carcur etmeleri - fahis fiyatlara gereksiz harcamalar yapmasi.
Diger sinir oldugum da koca kamu spotuda kadinin hizmetci gibi devamli birsey getirmesi.
zaten 2009 yılında tv izlemeyi bıraktım. O gunden sonra neredeyse izledigim bir tane bile dizi yok ( ask yeniden'i izlemistim sanirim. Bazen tvye ozlem duyup internetten avrupa yakasi izliyorum)
Tv ataerkilligi oyle bir pompaliyor ki, bunu bir kere farkedince bir daha gormezden gelmek imkansiz oluyor. Bu nedenle babamla salonda otururken izledigi diziye 10 dakika maruz kalsam sacimi basimi yolasim geliyor.
en "aile dizisi" gibi gosterilen dizide bile kadinlar dayak yiyor. Dayak yemeyeni kocasi aldatiyor. Ne hikmetse aldatan hicbir kocadan bosanilmiyor. Inanilmaz bir ataerkil dil. Erkeğin her zaman güçlü zengin ve ERRRRKEK olmasi, kadinin her durumda edilgen , basrolse bile hafif saf olmasi. Asla hicbir sorununun kendi cozememesi,hep bir erkegin yardimina muhtac olmasi...
Mesela babam osmanlinin ilk zamanlarinda gecen bir diziyi izliyor. Kadin diyor ki "cocugum olmadigi halde beni bosamiyor" adamin yüce gonullulugunu övüyor.
Hönk???
Ayrica dizilerde istisnasiz "seven insan kiskanir" temasi izleniyor. Ki ne hastalikli birsey. Buyuk kavgalar ihtirastan sayiliyor. Ailelerin cocuklarini tv karsisina koyup yemek yedirdigi bu caglarda cocugun egitimini saglayan sey anne babadan cok TV,cogu evde
Ve maruz kaldiklari seyler bu igrenc ataerki.
TVnin toplumu yozlastirdigi yadsinamaz bir gerçek. Kimse bunu inkar edemez. TVde gorulen herşey bir süre sonra normallesir. Sahsen ben etrafimdaki kizlara bakiyorum, ozellikle ergenlere . Tam bir dizi karakteri gibi hayat yasiyorlar. Kiskancliklar, dusunce tarzi , aska bakis acisi vs vs. Bunları yaya yaya normali bu gibi algilaniyor.
Konudaki videoyu da hem bu acidan yanlis buldum hem de cok basit buldum. Ilkokul musameresi gibi. Onca aileyi yillarca refaha getirecek bir para harcanmış . Bula bula kadinin adami beslediği, kendi evinde kaynana evindeki gelin gibi hazirolda bekleyen bir ailenin siradan hikayesi anlatılmış. Yazik gercekten boyle bir hikaye icin bizden aldiklari vergilERE de daha yararli milyonlarca seye harcanabilecekken bu musamereye harcanan paralara da

O kamu spotunda değinmek istedikleri
Kocalarin telefonla değil hanimlariyla ilgilenmesi güzel zaman geçirmeleri.
Kek ve çayla hiç alakası yok
Asgari ücret karşılığı kadınların kendilerine sürekli emir veren patronlarina çay götürmeleri sorun değil zaten. Çok normal, gayet normal, ultra normal, normal üstü normal.
Ama kocasına çay vermek mi 😳😳
:oha::oha::oha:, yuhhhhhhh, rezillik, kepazelik, terbiyesizlik
Bu asla ve kat'a kabul edilemez.
Kadın köle değildir.
Susma sustukça sıra sana gelecek.

meraktan izledim
hiç erkek engemenliğini vurgulayan birşey görmedim, erkek otursun siz hizmet edin mi diyor mesaj olarak?
ben anlamadım
ben de evde eşime kek, çay getiririm oda bana getirir. Oturur karşılıklı yeriz, aşk beraber kilo almaktır sonuçta :KK68:
hiç kendimi bastırılmış, köle gibi hissetmedim şimdiye kadar :KK14:

Kadın eşine hizmet eder bu insanların düşüncesi böyle. Düşüncelerini biliyoruz artık.
Türkiye’de bununla ilgili bir sıkıntı yok. Bir günde şöyle kamu spotu çeksinler kadın doktora yapıyor kocası diploma töreninde gözünde yaşlarla alkışlıyor. Siz böyle bir kamu spotu mu bekliyordunuz.
Arkadaşlar hepimiz bu kültür içindeyiz eşinize çay kek yemek yapıyor olabilirsiniz beni rahatsız eden bu değil kesinlikle . Beni rahatsız eden bu insanların asla diğer kamu spotunu çekmeyecek olması. Yani başka tarz yaşamlara karşı olmaları. Her fırsatta kadının yeri evidir, kadın asıl görevi anneliktir , anne olmayan kadın eksiktir , evin yöneticisi erkektir , meslek sahibi kadınlar yüzünden boşanmalar arttı, kadın kavgada sesiz kalmalıdır ... ve bunun gibi neler neler.
bu kadar pembe gözlükle bakmayın nolur. Kendilerini saklayan insanlar değil zaten düşünceleri ortada. Şimdi eleştirildikleri için tabi iyi görünmeye çalışacaklar. Yarın birgün benim gibi bizim gibi eleştirenleri ortadan kalkınca gerçek yüzlerini göreceksiniz.
yanlış anlamayın onlarında düşüncelerine saygı duyuyorum. Kadınlarla ilgili böyle düşünüyorlar bu onların düşüncesi onların kararı ben kesinlikle katılmıyorum. Benim düşüncelerim farklı. Kendi fikirlerime de saygı bekliyorum.

öyle bir anlatmışsınız ki şokla okudum ve hemen izledim. böyle bir mesaj alıyorsanız bu sizin kendi kompleksinizden . paranoyalar ve kompleksler üzerinden oluşturduğunuz algıyı genele yaymaya çalışmayın

Ben de sevmedim. Kısacık birşey ama izlerken zaman geçmiyor. Bu konuya değineceksen tamam değin ama bu film cidden çok kötü olmuş. Orta okul çocukları arasında yarışma falan yapsalardi çok daha güzel videolar çıkardı eminim. Ben bütçelerinin bu kadar çok olup da bu kadar kalitesiz iş yapmalarına sinir oldum.

Han
Asgari ücret karşılığı kadınların kendilerine sürekli emir veren patronlarina çay götürmeleri sorun değil zaten. Çok normal, gayet normal, ultra normal, normal üstü normal.
Ama kocasına çay vermek mi 😳😳
:oha::oha::oha:, yuhhhhhhh, rezillik, kepazelik, terbiyesizlik
Bu asla ve kat'a kabul edilemez.
Kadın köle değildir.
Susma sustukça sıra sana gelecek.
hanımefendi patron zaten sizden iş beklediği için para ödüyor. İşiniz çay götürmekse tabiki onu yapacaksınız. Bu kıyaslama nedir. Başka yerlerde de gördüm. Anlamıyorum.

Kamu spotunda anlatılmak isteneni biz de biliyoruz mesel çay kek değil tabi ki . Diyanet işleri Başkanının açıklaması büyük talihsizlik medeniyetimizde eşimize hizmet etmenin gerekliliğini ve bunun kadına verilmiş bir görev olduğunu söylüyor yanlış burda . Yoksa hepimiz eşimizin önüne yemek de koyuyoruz çay da kek de . Bu dayatma olunca sorun oluyor tabi . Biri zaten yapacağınız bir şeyi yapacaksın bu senin görevin derse yapar mısınız ?

Kadın eşine hizmet eder bu insanların düşüncesi böyle. Düşüncelerini biliyoruz artık.
Türkiye’de bununla ilgili bir sıkıntı yok. Bir günde şöyle kamu spotu çeksinler kadın doktora yapıyor kocası diploma töreninde gözünde yaşlarla alkışlıyor. Siz böyle bir kamu spotu mu bekliyordunuz.
Arkadaşlar hepimiz bu kültür içindeyiz eşinize çay kek yemek yapıyor olabilirsiniz beni rahatsız eden bu değil kesinlikle . Beni rahatsız eden bu insanların asla diğer kamu spotunu çekmeyecek olması. Yani başka tarz yaşamlara karşı olmaları. Her fırsatta kadının yeri evidir, kadın asıl görevi anneliktir , anne olmayan kadın eksiktir , evin yöneticisi erkektir , meslek sahibi kadınlar yüzünden boşanmalar arttı, kadın kavgada sesiz kalmalıdır ... ve bunun gibi neler neler.
bu kadar pembe gözlükle bakmayın nolur. Kendilerini saklayan insanlar değil zaten düşünceleri ortada. Şimdi eleştirildikleri için tabi iyi görünmeye çalışacaklar. Yarın birgün benim gibi bizim gibi eleştirenleri ortadan kalkınca gerçek yüzlerini göreceksiniz.
yanlış anlamayın onlarında düşüncelerine saygı duyuyorum. Kadınlarla ilgili böyle düşünüyorlar bu onların düşüncesi onların kararı ben kesinlikle katılmıyorum. Benim düşüncelerim farklı. Kendi fikirlerime de saygı bekliyorum.
Hah iste bu
Bir de soruyor burda arkadaslar,siz hic kocaniza cay getirmediniz mi diye
Ulan konu bu muu diye bagirip telefonu yiyesim geliyor.
Kadinlar disarida calisinca erkekler issiz kaliyor diyengiller sadece kendi gibi dusunenlere saygi duyuyorlar. Biz ne beklesek bos

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X