- 1 Kasım 2022
- 151
- 26
- 28
- Konu Sahibi Panikli biri
-
Evet benimde koyu renkti kanım ama akışkan değildi zor akıyordu bu yüzden çok taktım kafaya. Pıhtılaşma olup olmadıgını hiç bilmiyorum ilk kez böyle bişey geldi başımaBenim kanım da koyu bordo gibi hatta her yıl kan verirken kanımın rengine bakarım izlerim. Fakat kanım hızlı akıyor. Hemşireye de sormuştum neden bordo acaba diye. Bu bir sağlık sorunu olduğunu göstermez demişti. Pıhtılaşma var mı acaba sizde? İçiniz rahat etsin diye doktora bunu sorabilirsiniz.
Büyük ihtimalle düzelir bir zararı olacağını sanmıyorum. En fazla doktora giderseniz kan sulandırıcı verir aspirin gibi. Siz günlük su içim miktarını arttırın yüksek ihtimalle onunla alakalıdır. Bazı insanların da kanı koyu olabiliyor yani bir sorun olsa kan alırken söylerlerdi ya da tahlil sonucunda çıkardı.Yani şuan bana bi zararı olmaz mı bunun artık su içmeye dikkat edersem düzelir mi bu durum
İnşallah dediğiniz gibi olur tahlil sonucum zaten daha çıkmadı yarın çıkıcakBüyük ihtimalle düzelir bir zararı olacağını sanmıyorum. En fazla doktora giderseniz kan sulandırıcı verir aspirin gibi. Siz günlük su içim miktarını arttırın yüksek ihtimalle onunla alakalıdır. Bazı insanların da kanı koyu olabiliyor yani bir sorun olsa kan alırken söylerlerdi ya da tahlil sonucunda çıkardı.
Eşim çok çay içer ama şu az içer doktor 32 yaşında fark etti kanın çok koyu ve akışkan değil az su iciyorsun dedi ayrıca 1.5 lt az bence kilonuz kacEşinizdede mi var kaç yaşında acaba kan verirken mi farkedildi
Benimde zaten bay bi süre alamadı en sonunda aldı onada koyu deri aldığı damardan mı kaynaklıydı acabaHemşire varsa aslında deneyimine göre bir cevap yazabilir. BBenim bildiğim kanın alındığı damar ile ilgili olduğu, hatta defalarca damara girip kan alınamadığı bile oldu bende. Ama herhangi bir sağlık sorunum yok
Bana da hemşire az mı su içiyorsun dedi zaten boyum 160 kilom 64 biraz kilo fazlalığım var doktor başka birsey dedimi peki başka bi öneride bulundumuEşim çok çay içer ama şu az içer doktor 32 yaşında fark etti kanın çok koyu ve akışkan değil az su iciyorsun dedi ayrıca 1.5 lt az bence kilonuz kac
İnşallah öyle bi sebepten kaynaklıdır tabi mutlaka söylicemKan alınan iğne de etkiliyor diye biliyorum kanın akışkanlığını. Hatta yanlış iğne kullanımı kanın pıhtılaşmasını sağlayarak yanlış tahlil sonucuna sebep olabiliyor. Siz doktorunuza da mutlaka söyleyin tabi
Kiloyu su için sordum kilo fazla ise vucudun su ihtiyaci fazla oluyor.tabiki siz yine doktorunuza danışınBana da hemşire az mı su içiyorsun dedi zaten boyum 160 kilom 64 biraz kilo fazlalığım var doktor başka birsey dedimi peki başka bi öneride bulundumu
Haklısınız çok teşekkürlerKiloyu su için sordum kilo fazla ise vucudun su ihtiyaci fazla oluyor.tabiki siz yine doktorunuza danışın
Acaba bunun özel bi testi varmı hangi değerde bu belli oluyor Çok isterim kan vermek ama 2 tüp verince bile çok fena oluyorumKan cıvıtıcısı verebilir doktor gerekli görürse,bir de kan bağışı lazım 3 ayda bir. Pıhtı ihtimaline karşı.
Annemde aynısı vardı kan bağışlayın. Yani belki sizin farklıdır Dr. söyler,maalesef bir bilgim yok. Ne için kan verdiniz? Kadın doğum bakıyor aslında.Acaba bunun özel bi testi varmı hangi değerde bu belli oluyor Çok isterim kan vermek ama 2 tüp verince bile çok fena oluyorum
Neden direkt bunu yazıyorsunuz? O hemşire günde kaç kez kan alıyordur. Konu sahibinin dediğine göre biraz yoğun, belki bir risk vardır. Konu sahibi doğum kontrol hapı kullanıyor musun?Her soylenene guvenmeyin, hemsirenin sozel yorumu yerine kan tahlil sonuclariniza bakin.
Annenize ne dedi doktor acaba. Genel kontrol için verdim ben tiroid değerim biraz yüksekti onun içinAnnemde aynısı vardı kan bağışlayın. Yani belki sizin farklıdır Dr. söyler,maalesef bir bilgim yok. Ne için kan verdiniz? Kadın doğum bakıyor aslında.
Kan verirken açtım damara göre değişiyor mu bu ?Kan verirken aç olmak yada hemşirenin hangi damardan kan aldığıda önemli.
Yok hayır kullanmıyorumNeden direkt bunu yazıyorsunuz? O hemşire günde kaç kez kan alıyordur. Konu sahibinin dediğine göre biraz yoğun, belki bir risk vardır. Konu sahibi doğum kontrol hapı kullanıyor musun?
O pıhtılaşmaya sebep oluyor diye sordum ama başka fikrim yok. Doktora sorun mutlaka.Yok hayır kullanmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?