Ben spinal oldum, doğum yöntemi önemli değil yani iğne oluyoruz diye sezaryen olmak zorunda değiliz. Benim sezaryen olmamın sebebi bebeğin büyük olması idi.Arkadaslar merhaba dogum yapanlariniz vardir kan sulandirici kullanirken hangi anestezi yontemiyle dogum yaptiniz ? Spinal ya da epidural sorun oluyor mu acaba ?
Merhaba ben geçen sene özelde yaptırmıştım 1400 TL idi.genetik test özel hastanede yaptıran var mı kızlar fiyatı ne kadar acaba :-/
Hayır hemen yaptırabilirsiniz.hastanelerin genetik tanı merkezlerinde yapılıyor.1buçuk ayda sonuçlar çıkıyor hatta genetik testleri de orda yaptırabilirsiniz.Arkadaşlar kan pıhtılaşma testini kürtaj olduktan hemen sonra yapıyorlar mı yoksa belirli bir bekleme süresi var mı
Hayır hemen yaptırabilirsiniz.hastanelerin genetik tanı merkezlerinde yapılıyor.1buçuk ayda sonuçlar çıkıyor hatta genetik testleri de orda yaptırabilirsiniz.
teşekkür ediyorum hem kendimiz hem eşimiz kan veriyor ya ikisi beraber 1400 lira değil mi ?Merhaba ben geçen sene özelde yaptırmıştım 1400 TL idi.
Benim 7,5 yaşında oğlum var sorunsuz bir gebelik geçirdim, doğum yaptım. Sonra iki kez birer yıl arayla bebeklerin kalbi durdu 6 ve 7. haftalarda. Bu arada eşimde de varikosel çıktı, ameliyat oldu. Tekrar hamile kalınca doktorum genetik test yaptı, aynı zamanda 0,4 oksapar iğneye başladım. Factor 5 Leiden homozigot, MTHFR 677 heterozigot çıktım.Sağlıkla büyüsün bebeğiniz. Sizin neydi nasıldı hikayeniz? Ben yeni sayılırım benmde 2 kaybım oldu ilki boş 2.de yolk vardı ama anomali dedi dr. Hiçbirinde kalp duyamadık. Şmdi 5+5 gebeyim 0,4 Oksopar ve coraspirin alıyorum çok korkuyorum bu cuma gdcm kalp için. Genetik yda trombofoli yaptırmadım.
Yok hayır, bu sadece factor 5, MTHFR vb genleri ile ilgili genetik test. Eşim sadece sperm testi yaptırdı, genetik test yaptırmadı.teşekkür ediyorum hem kendimiz hem eşimiz kan veriyor ya ikisi beraber 1400 lira değil mi ?
anladım peki sadece ben yaptırsam yeterli olur mu genetik testi çünkü eşim daha önceden sperm testi vermişti.Yok hayır, bu sadece factor 5, MTHFR vb genleri ile ilgili genetik test. Eşim sadece sperm testi yaptırdı, genetik test yaptırmadı.
Sizin durumunuza göre doktorların karar vermesi gerekir. Biz iki kayıptan sonra, bana adetin 2. günü ultrason ile yumurtalık muayenesi ve kan testi ile hormonlarıma bakıldı, herşey normaldi bende bir sorun yoktu. Eşim sperm testi yaptırdı ürolojiye muayene oldu, onda varikosel çıktı, ameliyat oldu. Basit bir ameliyat bu arada. 4. ay hamile kaldım, zaten ameliyat sonrası 3 ayda spermler yenileniyor o sürede korunduk. Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez doktora gittim, hikayemi anlattım bana genetik test yaptırdı. Kayıplarımın sebebi pıhtılaşma mı, gebelik anomalisi mi bilmiyorum, çünkü ilk üç ayda gerçekleşen düşüklerin sebebi pıhtılaşma değil anomali olarak görülüyor. Ki ben kalp atışlarını da duymadım hiç, ilk kontrolde kalbi atmıyor dendi.anladım peki sadece ben yaptırsam yeterli olur mu genetik testi çünkü eşim daha önceden sperm testi vermişti.
benim ilk gebeliğim ve ilk düşüğüm oldu.Gebelik anomalisi dedi doktor kürtaj sonrası patoloji sonucuna bakıp.Ama ben tekrar bu düşük psikolojisini yaşamak istemediğim için kendim genetik testi yaptırmak istiyorum.Doktor 2.veya 3.düşükten sonra bakıyoruz dedi genetiğe dedi. : )Sizin durumunuza göre doktorların karar vermesi gerekir. Biz iki kayıptan sonra, bana adetin 2. günü ultrason ile yumurtalık muayenesi ve kan testi ile hormonlarıma bakıldı, herşey normaldi bende bir sorun yoktu. Eşim sperm testi yaptırdı ürolojiye muayene oldu, onda varikosel çıktı, ameliyat oldu. Basit bir ameliyat bu arada. 4. ay hamile kaldım, zaten ameliyat sonrası 3 ayda spermler yenileniyor o sürede korunduk. Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez doktora gittim, hikayemi anlattım bana genetik test yaptırdı. Kayıplarımın sebebi pıhtılaşma mı, gebelik anomalisi mi bilmiyorum, çünkü ilk üç ayda gerçekleşen düşüklerin sebebi pıhtılaşma değil anomali olarak görülüyor. Ki ben kalp atışlarını da duymadım hiç, ilk kontrolde kalbi atmıyor dendi.
Evet 2. ve 3. düşükten sonra araştırılıyor, çünkü kadınların yüzde 30’u hayatında en az bir defa düşük yaşıyor. O yüzden ilk düşükte pıhtılaşmadan bahsedilmiyor bile. Zaten her düşüşün sebebi de bilinmiyor. İnşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.benim ilk gebeliğim ve ilk düşüğüm oldu.Gebelik anomalisi dedi doktor kürtaj sonrası patoloji sonucuna bakıp.Ama ben tekrar bu düşük psikolojisini yaşamak istemediğim için kendim genetik testi yaptırmak istiyorum.Doktor 2.veya 3.düşükten sonra bakıyoruz dedi genetiğe dedi. : )
Sizce bende hematologa gidip diğer testleride yaptırmalı mıyım perinatologa gideceğim bu hafta da lupus filan nedir hiç bilmiyorum ilk defa duydum
Şu an iki doz kullanıyorum sanah8 akşam 8 iğne, 14:00 gibi de aspirin alıyorum. İğnenin pik zamanı 4 saat sonra imiş etkisi düşerken alayım bir daha ki iğneye dek desteklesin diye düşündümMerhaba kızlar..
Kan sulandırıcı hap ve iğneleri saat kaçta kullandınız yada kullanıyorsunuz kaç saat aralikla yani?
genetik test özel hastanede yaptıran var mı kızlar fiyatı ne kadar acaba :-/
Bana hemen sonra yaptılar özelde ama sonra tıpfak gittim. Orada test yenilendi, erken yapılmış hatalı olabilir dendi ( genetik testler için değil ana vb için söylediler) ama sonuçlar aynı çıktıArkadaşlar kan pıhtılaşma testini kürtaj olduktan hemen sonra yapıyorlar mı yoksa belirli bir bekleme süresi var mı
ben arastirma hastanesine gittigimde kac dusugum oldugunu sordu doktor ancak resmi bi belge bisey istemedi.keske ilkinde gitseymisim 2 dusugum var derdim sizde oyle yapabilirsinizbenim ilk gebeliğim ve ilk düşüğüm oldu.Gebelik anomalisi dedi doktor kürtaj sonrası patoloji sonucuna bakıp.Ama ben tekrar bu düşük psikolojisini yaşamak istemediğim için kendim genetik testi yaptırmak istiyorum.Doktor 2.veya 3.düşükten sonra bakıyoruz dedi genetiğe dedi. : )
Bugun tıbbi genetiğe gittim zatEn kan pıhtılasması ve genetik yaptırmıstım doktora ben lupus ve protein s testleri yaptırmak istiyorum dedim oda kadın doğumcu yapması lazım dedi kadın doğumcuya gittim hematoloji yada romatoloji yapıyor dedi onlara gittim bu araştırmada bu testler yapılmıyor dedi inanamıyorum ya nasıl yapılmıyor koskoca muğla tıp fakültesi birde perinatolojiye nasıl randevu alabilirim dedim bana dediği bebiş oluşunca pernatolojiye gidersin gebelik oncesi bişey yapmaz dedi şimdi ne yapacağım ı şaşırdım inanki hiç bir önlem almadan tekrar hamile kalırsam ya aynısı olursa Allahm sen yardım etPerinatıloji randevusu aldıysanız vakit kaybetmeyin dr ister zaten testleri
Şu an iki doz kullanıyorum sanah8 akşam 8 iğne, 14:00 gibi de aspirin alıyorum. İğnenin pik zamanı 4 saat sonra imiş etkisi düşerken alayım bir daha ki iğneye dek desteklesin diye düşündüm
2018 de 1400 tl ye yaptırdım
Bana hemen sonra yaptılar özelde ama sonra tıpfak gittim. Orada test yenilendi, erken yapılmış hatalı olabilir dendi ( genetik testler için değil ana vb için söylediler) ama sonuçlar aynı çıktı
Canım benim factor 5 homozigot benim riskim çok daha fazla. Gebelik boyunca iğne kullanacaksın zaten, benim tavsiyem eğer düşük riskin yoksa doktorun dinlen dememişse, hareketli bir hamilelik geçir mümkünse her gün yürüyüş yap, sigara zaten yoktur ama sakın sakın içenin yanında bile bulunma. Hafif ve sağlıklı beslen, yağlı, hamur işi tarzı yeme. Eğer şehirler arası yolculuk yapacaksan, 2 saatte bir en az 10 dk mola verip yürüyüş yap.arkadaşlar merhaba şuan devam eden tüp bebek tedavım var.Hıc gebe kalmadıgımdan da pıhtılasma falan bılmıyodum.Tedavıye baslamadan once benden genetık test ıstedıler factor 5 ve faktor 2 heterozıgot cıktım.Bıde lopus normalde 45 mıs benımkı 46.4 pozıtıf.Yumurta toplamaya kadar hatta ılk adete kadar kan sulandırıcı kullandım.Adetım baslayınca transfer hazırlıgına baslanacak acıkcası tek derdım bebegın tutunmasıyken bıde sımdı bunu dusunuyorum.Gebelıgım boyunca kan sulandırıcı ıgne kullanacakmısım.Gebelıgım hep tedırgınmı gececek boyle??Zaten tüp bebek bıde hamıle kaldıgımda da sevinemeyecem miboyle olup saglıkla kucagına alan varmıdır??
ben bu yaşıma kadar hıc bılmıyodum.Ailemde de kimsede yok annem kardeşim vs gebelıklerı hıc sıkıntk olmadı.Tüp bebek olunca didik incelendım kendılıgımden kalsam belkı bılmeyecektım bile heterozıgot ıcın evet yatkınlık dıyolar ama tüp bebekte kullanılan ilaçlarda pıhtılasmayı artırıyomus zaten..henuz transferım olmadı adet olmayı beklıyorum olunca sanırım yenıden başlayacam kan sulandırıya sigara ıcmıyorumm tek tedorgınlıgım gebe kalmadıgım ıcın hamıle olunca gercekten cok sevınecektım ama sanırım tedırgınlıgım hıc bıtmeyecek saglıkla kucagıma alıncaya kadar buna uzuluyorumCanım benim factor 5 homozigot benim riskim çok daha fazla. Gebelik boyunca iğne kullanacaksın zaten, benim tavsiyem eğer düşük riskin yoksa doktorun dinlen dememişse, hareketli bir hamilelik geçir mümkünse her gün yürüyüş yap, sigara zaten yoktur ama sakın sakın içenin yanında bile bulunma. Hafif ve sağlıklı beslen, yağlı, hamur işi tarzı yeme. Eğer şehirler arası yolculuk yapacaksan, 2 saatte bir en az 10 dk mola verip yürüyüş yap.
Şöyle ki, bizim pıhtılaşma bozukluğu var, gebelik pıhtılaşma riskini arttırıyor, o yüzden iğne kullanıyoruz. Sigara, hareketsiz yaşam da riski arttırıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?