Kan pıhtılaşması olup hamile kalmak isteyenler ?

Kızlar merhaba. Benimde ilk gebeliğim 8. Haftada kalbi durduğu için sonlandı. Şuan ikinciye hamileyim fakat kafamın içinde sürekli ya bende kan pıhtılaşması varsa ve bu gebeliğimdede aynı şeyleri yaşarsam diye korkuyorum. Evet biliyorum ilkinde yaşadım diye ikincisindede aynısını yaşayacağım anlamına gelmiyor ama elimde değil. Bu testi hamileyken yaptırabiliyor muyuz.

Tabiki yaptirabilirsin kan testi sonuçta

Tabiki yaptirabilirsin kan testi sonuçta

Peki bunu nerde ve ne diyerek yaptırabilirim. Bir tane laboratuvara yazdım kan pıhtılaşması testi yapıyo musunuz diye. Dr un istediği testin adını sordu. Ben dr um istediği için değil içim rahat etsin diye yaptırmak istiyorum

Eğitim araştırma hastanelerinde yapıyorlar ücretsiz. Yaşadığınız ilde eğitim araştırma hastanesi varsa orda bi doktora gidip başınıza geçenleri anlatın ve aynı şeyin olmasından korktuğunuzu söyleyin testleri isteyin yaparlar

Ama onlar ilk kayıpta yapmıyorlarmış

Benimde heterozigot bende coraspin içiyorum iki doktorda içmemi tavsiye etmişti. Bi doktora daha gidin içiniz rahat etsin ama bebek tutunamaz diye bi gerekçe saçma geldi bi sürü kadın kan sulandırıcı kullanıyo hamileyken

Kızlar e nabızda yapılan tahlillerime baktığımda aptt tahlilinin daha önce yapıldığı bir tahlilimi buldum. Acaba bunlara mı bakıyolar kan pıhtılaşması için.

Kızlar e nabızda yapılan tahlillerime baktığımda aptt tahlilinin daha önce yapıldığı bir tahlilimi buldum. Acaba bunlara mı bakıyolar kan pıhtılaşması için.

Eki Görüntüle 2247516
Hayır bundan çok daha ayrıntılı testler bazı genetik yapılara bakıyorlar mutasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar. Bu sadece kanının kaç sn de pihtilastigini gösteriyor

Bu konu ile ilgili baya bilgi sahibiyim cunku benim faktor 5 leiden mutosyonum (kan pihtilasmasi) homozigot.. yani ben heterozigotlardan daha riskli gruptayim.

Tup bebek tedavisi goruyorum. Genetiklede gorustum.. hemotoloji proflariylada gorustum. Kadin dogumcularlada ayrica esim Doktor..

Gebelim oncesi ilac kullanip kullanmamaniz kan pihti atagi gecirip gecirmemenizle ilgili. Ben gecirmedi. O yuzden kullanmiyorum ama gecirmw riskim heterozigotlardan 80 kat fazla.. gebelik oncesinde yani mesela suan 18 nisanda transferim var ecoprin kullanmaya basladim ve cleksan ignede kullanicam. Ikisinide gebelik bittikten yani dogumdan 3 ay sonrasina kadar kullanmaya devam edicem. Eger kullanmazsam dusuk riski yada baska riskler olusabiliyor. Kadin dogumcunuz kullanmaniz gerektigini dusunuyorsa soyler zaten.. ama kani sulandiriyor dusuk yaparsin gibi bi durum soz konusu degil.

Bende homozigot cikti pihtilasma sonucu doktorlar igne kullanaksin dediler

Muhtemelen sizede dusuk doz igne ve hap vericektir bir dahako gebelikte. Ama hic kullanmadan saglikli hamilelik gecirende var kullanmasina ragmen dusuk yapanda. Tabi kullanmakta fayda var.. sadece gebeligi degil sizin yasaminizida etkileyecek bir durum bu.. kesinlikle bir hematolog ile gorusmelisiniz. .

Mesela uzun yol gideceginiz zamanda igne yapmaniz gerekecek.

Bilmiyorim ya kafam cok karisik inanilmaz hemde rabbim yardim etsin siz kac haftaliksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…