- 20 Aralık 2008
- 1.739
- 4.619
- 658
- Konu Sahibi ressamasel
-
Tabiki yaptirabilirsin kan testi sonuçtaKızlar merhaba. Benimde ilk gebeliğim 8. Haftada kalbi durduğu için sonlandı. Şuan ikinciye hamileyim fakat kafamın içinde sürekli ya bende kan pıhtılaşması varsa ve bu gebeliğimdede aynı şeyleri yaşarsam diye korkuyorum. Evet biliyorum ilkinde yaşadım diye ikincisindede aynısını yaşayacağım anlamına gelmiyor ama elimde değil. Bu testi hamileyken yaptırabiliyor muyuz.
Tabiki yaptirabilirsin kan testi sonuçta
Eğitim araştırma hastanelerinde yapıyorlar ücretsiz. Yaşadığınız ilde eğitim araştırma hastanesi varsa orda bi doktora gidip başınıza geçenleri anlatın ve aynı şeyin olmasından korktuğunuzu söyleyin testleri isteyin yaparlarPeki bunu nerde ve ne diyerek yaptırabilirim. Bir tane laboratuvara yazdım kan pıhtılaşması testi yapıyo musunuz diye. Dr un istediği testin adını sordu. Ben dr um istediği için değil içim rahat etsin diye yaptırmak istiyorum
Eğitim araştırma hastanelerinde yapıyorlar ücretsiz. Yaşadığınız ilde eğitim araştırma hastanesi varsa orda bi doktora gidip başınıza geçenleri anlatın ve aynı şeyin olmasından korktuğunuzu söyleyin testleri isteyin yaparlar
Benimde heterozigot bende coraspin içiyorum iki doktorda içmemi tavsiye etmişti. Bi doktora daha gidin içiniz rahat etsin ama bebek tutunamaz diye bi gerekçe saçma geldi bi sürü kadın kan sulandırıcı kullanıyo hamileykenCanım ben geçen yıl hamile kaldım . Sekiz aylıktı bebeğim bilmiyordum durumu. 31 haftalık bebeğimi preeklemsi ile kaybettim . Aslında her şeyi son kontrolü dahil çok iyidi . Aradan on gün geçti ve bebeğim karnımda öldü . 31 haftalıktı . Daha sonra genetik test yaptım ve kan pıhtılaşması çıktı. Heterozigot benim . Aradan 7 ay geçti bebek istiyorum rabbimden . Ancak bir doktor ecopirin yani aspirin başla diğeri başlama dedi . Hamile kalmadan içsem mi bilemedim.
Ben iki düşükten sonra yaptırmıştım sıkıntı olmadı. Bide gerekirse 1 düşüğüm var bide 8 haftalik kalbi durdu diyim sonuçta arastirmiyorlar önünü ardiniAma onlar ilk kayıpta yapmıyorlarmış
Hayır bundan çok daha ayrıntılı testler bazı genetik yapılara bakıyorlar mutasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar. Bu sadece kanının kaç sn de pihtilastigini gösteriyorKızlar e nabızda yapılan tahlillerime baktığımda aptt tahlilinin daha önce yapıldığı bir tahlilimi buldum. Acaba bunlara mı bakıyolar kan pıhtılaşması için.
Eki Görüntüle 2247516
Bende homozigot cikti pihtilasma sonucu doktorlar igne kullanaksin dedilerMerhaba arkadaşlar !!!!
Bende kan pıhtılaşması çıktı size sorum olacak doktorum bana ecopirin içmemi önerdi başka doktor da içme bebek tutunamaz felan dedi hangisine inanacağım şaşırdım .kan pıhtılaşması olan ve hamilelik isteyen arkadaşları buraya bekliyorum konuşmak için .
Faktor 5 Homozigotsa kesin kullanicaksinz. Hatta igne + hap.. bem 0,4 cleksan ile 80lik ecoprin kullaniyorumBende homozigot cikti pihtilasma sonucu doktorlar igne kullanaksin dediler
Benim o degil MTFHR mutasyon analizi C6771 homozigotFaktor 5 Homozigotsa kesin kullanicaksinz. Hatta igne + hap.. bem 0,4 cleksan ile 80lik ecoprin kullaniyorum
Bu sekilde
Bilmiyorim ya kafam cok karisik inanilmaz hemde rabbim yardim etsin siz kac haftaliksinizMuhtemelen sizede dusuk doz igne ve hap vericektir bir dahako gebelikte. Ama hic kullanmadan saglikli hamilelik gecirende var kullanmasina ragmen dusuk yapanda. Tabi kullanmakta fayda var.. sadece gebeligi degil sizin yasaminizida etkileyecek bir durum bu.. kesinlikle bir hematolog ile gorusmelisiniz. .
Mesela uzun yol gideceginiz zamanda igne yapmaniz gerekecek.
Suan 14. Ilk gebeliginde 8. Haftada kalbi durdu. Igne ve hap kullaniyordum. Simdide kullaniyorum. Benim hem mthfr hemde faktor 5 im homozigot Hersey olacagina variyor.Bilmiyorim ya kafam cok karisik inanilmaz hemde rabbim yardim etsin siz kac haftaliksiniz
COK ÜZÜLDÜM ADINIZA YA RABBİM HEPİMİZE YARDIM ETSİN BİZİ EVLATLARIMIZLA SINAMASINSuan 14. Ilk gebeliginde 8. Haftada kalbi durdu. Igne ve hap kullaniyordum. Simdide kullaniyorum. Benim hem mthfr hemde faktor 5 im homozigot Hersey olacagina variyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?