- Konu Sahibi ressamasel
-
BİRDE SAĞLIK DURUMU NASIL PEKİ GELİŞİMİ FELAN KALP ATIŞINI NE ZAMAN DUYDUNUZ MESELASuan 14. Ilk gebeliginde 8. Haftada kalbi durdu. Igne ve hap kullaniyordum. Simdide kullaniyorum. Benim hem mthfr hemde faktor 5 im homozigot Hersey olacagina variyor.
BİRDE SAĞLIK DURUMU NASIL PEKİ GELİŞİMİ FELAN KALP ATIŞINI NE ZAMAN DUYDUNUZ MESELA
Merhaba kızlar benimde 2 genim homozigot 1298 mthfr ve pai homozigot ben iki yıl uğraştım bebek olsun diye tam tüp bebek yaptıralım dediğim ay kendiliğinden hamile kaldım sonra 9 haftalıkkken kalbi durdu 10 ay olucak nerdeyse hala hamile kalamıyorum coraspin 100 mg içiyorum eşimde ve bende hiçbir sorun yok sadece kan pıhtılaşması var ve zor hamile kalıyorum benim durumumdaki gibi zor hamile kalan var mı ? Cevap aramaktan çok yoruldum33 yaşındayım bu arada
Bende ovülasyona başladım inşallah birlikte hamile kalırız herşey bazen yoruyor ama savaşmadan hiçbirşey kazanılmyorCanım merhaba bende aynı yaştayım benimde geçen sene eylülde 8 haftalıkken kalbi durdu daha sonra ocakta hamile kaldım ama kimyasal oldu. Bende deniyorum ama polikistik over var bende yani yumurtlama zamanımı tam bilmiyorum. Bu nedenle ovulasyon testi kullanıyorum sende bu şekilde deneyebilirsin. Benimde mthfr c677t hetrozigot. Dr önemli değil ama önlem amacı ile corasprin kullanırsın dedi.
Eğer bu ayda olmazsa eylülde dr takibinde devam edeceğim. Üzülme kendini sıkma hç olur inşallah en kısa zamanda
Insallah olur bende basladim bu ay ovulasyon takibine benim pai geni onemliymis aspirin iciyorum gebe kaldigimi ogrenir ogrenmez hemen igne basliycak doktorCanım merhaba bende aynı yaştayım benimde geçen sene eylülde 8 haftalıkken kalbi durdu daha sonra ocakta hamile kaldım ama kimyasal oldu. Bende deniyorum ama polikistik over var bende yani yumurtlama zamanımı tam bilmiyorum. Bu nedenle ovulasyon testi kullanıyorum sende bu şekilde deneyebilirsin. Benimde mthfr c677t hetrozigot. Dr önemli değil ama önlem amacı ile corasprin kullanırsın dedi.
Eğer bu ayda olmazsa eylülde dr takibinde devam edeceğim. Üzülme kendini sıkma hç olur inşallah en kısa zamanda
Bende ovülasyona başladım inşallah birlikte hamile kalırız herşey bazen yoruyor ama savaşmadan hiçbirşey kazanılmyor
Bende öyle umut ediyorum hiç kaybetmedim zaten umarım sağlıklı sıhhatli olurİnşallah canım umudunu hiç kaybetme olacak inşallah.
Rica etsem banada yardımcı olabilirmisinizTahlil sonuçlarını göster bakalım bende de kan pıhtılaşması vardı 3 düşük yaşadım şimdi hem coraspirin hemde iğne kullanıyorum
Canım bana da yardımcı olur musun? Pıhtılaşma ne durumda sence bana ne verirler hamile kaldığımda?Bu konu ile ilgili baya bilgi sahibiyim cunku benim faktor 5 leiden mutosyonum (kan pihtilasmasi) homozigot.. yani ben heterozigotlardan daha riskli gruptayim.
Tup bebek tedavisi goruyorum. Genetiklede gorustum.. hemotoloji proflariylada gorustum. Kadin dogumcularlada ayrica esim Doktor..
Gebelim oncesi ilac kullanip kullanmamaniz kan pihti atagi gecirip gecirmemenizle ilgili. Ben gecirmedi. O yuzden kullanmiyorum ama gecirmw riskim heterozigotlardan 80 kat fazla.. gebelik oncesinde yani mesela suan 18 nisanda transferim var ecoprin kullanmaya basladim ve cleksan ignede kullanicam. Ikisinide gebelik bittikten yani dogumdan 3 ay sonrasina kadar kullanmaya devam edicem. Eger kullanmazsam dusuk riski yada baska riskler olusabiliyor. Kadin dogumcunuz kullanmaniz gerektigini dusunuyorsa soyler zaten.. ama kani sulandiriyor dusuk yaparsin gibi bi durum soz konusu degil.
Canım bana da yardımcı olur musun? Pıhtılaşma ne durumda sence bana ne verirler hamile kaldığımda? Eki Görüntüle 2305835
Paı homozigot ne oluyor acabaBazi doktorlar heterozigota hic ilac vermiyor ama buyuk ihtimalle dusuk doz hap ve igne verirler.. tamamen doktorunuza kalmis. Birde daha once kac kaybiniz olduguyla ilgili
Paı homozigot ne oluyor acaba
yok ama bende raynaud sendromu oldugundan(kanın yine akışıyla alakalı) ben doktora baya baskı yaparak yaptırdım.o da zaten kesin çıkar pıhtılaşma demişti.nitekim çıktı.üzgünüm.ama yeterki sağlıklı evladım olsun her gün on iğneye razıyım.Gebelikle alakali kayiplar icin gosterilen genlerden biri.. preeklemsi riskini arttirdigi öngöruluyor. Doktorunu ona gore onlem alir.. daha onceden kaybiniz var mi
Ben heterezigotum. Hiç hamile kalmadım hiç tatmadım o duyguyu düşük yapanlara bile çok özeniyorumMerhaba kızlar benimde 2 genim homozigot 1298 mthfr ve pai homozigot ben iki yıl uğraştım bebek olsun diye tam tüp bebek yaptıralım dediğim ay kendiliğinden hamile kaldım sonra 9 haftalıkkken kalbi durdu 10 ay olucak nerdeyse hala hamile kalamıyorum coraspin 100 mg içiyorum eşimde ve bende hiçbir sorun yok sadece kan pıhtılaşması var ve zor hamile kalıyorum benim durumumdaki gibi zor hamile kalan var mı ? Cevap aramaktan çok yoruldum33 yaşındayım bu arada
kaç yıl oldu.ben de çok özeniyorum ama Allah kucağıma almayacağımı rahmime düşürmesin diyorum.çok zor. inşallah sağllıkla kucağımıza alırız.özeniyorum.Ben heterezigotum. Hiç hamile kalmadım hiç tatmadım o duyguyu düşük yapanlara bile çok özeniyorum
3 yıl. Amin ama yinede özeniyorum hiç tatmamak kötükaç yıl oldu.ben de çok özeniyorum ama Allah kucağıma almayacağımı rahmime düşürmesin diyorum.çok zor. inşallah sağllıkla kucağımıza alırız.özeniyorum.
Bi gende homozigot mutasyon var bazı doktorlar ilaç vermeyip yeniden denemeni söyleyecektir ama bazıları da ilaç verir iğne coraspirin falan gibi kesinlikle tek doktor sözüyle hareket etmeyin.. umarım en kisa zamanda bebeğiniz olur :)
Bi doktora gittim beni resmen azarladı neden ilk kayipta bu testi yaptirmisim devletin parası gidiyormuş. Hatta yanındaki hemşireyi gösterip belkide bu hemşirenin çocuğunun süt parasını çaldın dedi bana. Ve kendisinin hiç bir şey yapmadığını ne ilaç ne iğne verdiğini söyledi.bu kan pihtilasmasi değil dedi. Bir enzimce sıkinti var dedi sadece. Sonrada özel bir hastanede kendi doktoruma gittim oda hamile kalınca kese görününce iğneye başlayacaz dedi. Zaten ilk kayıptan sonra folik asit ve coraspirin vermişti kendi doktorum. Bakalim hamile kalırsam iğneye başlayacazBi gende homozigot mutasyon var bazı doktorlar ilaç vermeyip yeniden denemeni söyleyecektir ama bazıları da ilaç verir iğne coraspirin falan gibi kesinlikle tek doktor sözüyle hareket etmeyin.. umarım en kisa zamanda bebeğiniz olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?