- 15 Temmuz 2016
- 8.685
- 14.679
- 248
- Konu Sahibi hayatyolcusuyum
-
Tabi ki olurum.Raporum var canim yeni aldım 15 Kutu yazmış doktor birşekil bulduk bundan sonrası için sağlık ocağında 3 aylık yazdırabilirmiyim yazdırınca yardımcı olabilirmisin canim iğne için duacın olurum
15 kutu yazmıştı dr 14 kutu kalmış onu bulduk aldık 1 kutu saklı kalıyormu onu anlamadım canim bilebilirlermi onu ilaçlarım bitmeye yakınma sağlık ocağına gitmeliyimTabi ki olurum.
Evet raporun sistemde gözüküyor. Aile hekimi yazabiliyor.
Rapor tarihin ne zaman son buluyorsa, sistem verdiği ve kalan iğne sayısını düşüyor.
O kadar iğne yazdırabiliyorsun.
O bı kutuyu eczacı sana getirsin mutlaka başka yerden alamazsın.15 kutu yazmıştı dr 14 kutu kalmış onu bulduk aldık 1 kutu saklı kalıyormu onu anlamadım canim bilebilirlermi onu ilaçlarım bitmeye yakınma sağlık ocağına gitmeliyim
Ama ya iğnem bittiğinde yazdırdıgımda hemen iğne bulamassam çok saçma değil miO bı kutuyu eczacı sana getirsin mutlaka başka yerden alamazsın.
Sistemden iğnen bitmeden iğne asla yazamıyorlar.
Bı kutu paranla almak zorunda kalırsın canım.
Hiç üzmeyin kendinizi,Bende de genetik kan pıhtılaşması var, iki düşükten sonra kan sulandırıcı iğne ve coraspin İle doğum yaptım, şimdi yine hamileyim. Kuzenimin de ikinci gebeliğinde oldu erken farkedildi hastaneye yatış ve iğne ile doğum yaptı. Etrafımda çok var arkadaşımın kardeşi sizin gibi 5. ayda karnında öldü ardından iki tane doğum yaptı kan sulandırıcı iğne ile. Tesbit edilmesi çok önemli işinde uzman bir hekimle sıkı takiple sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.
Ben de pıhtılaşma bozukluğundan iki kez düşük yaptım. şimdi hamileyim, ilacım vs düzenlendi, gayet iyi gidiyor şükür. Çevremde de iğne kullanarak sağlıkla doğum yapan çok arkadaşım var.
Moralinizi bozmayın, ne olduğu belli, tedavisi belli, Allah'ın izniyle kavuşacaksınız bebeğinize.
Canım hangi genlerinde sorun var hatirliyormusun?Canim hicmoralini bozma bnde de pihtilasma sorunu var 2 kayiptan snra anlasildi 2.de kan sulandirici igne ve hap kullanmama ragmen yuksek oldigu icin ignenin dozu dusuk kalmis ondan gene kayip ettim ama cok sukur sonunda kucagima aldim kizimi smdi 1 bucuk yasinda ellerinden oper hamile kalmadan kan sulandirici hap kullanmaya baslamistim kaldigimi ognenir ogrenmez hemen ignelere basladim bnde ay bn nasil vurcam diodum snradan herseyi ogrendm hep kndim vurdum morarmayan yerim kalmamisti olsun dedm hep sabret dua et nasip ne zmn sa o zmn alirsin kucagina insallah
Mthfr homozigot cnm bnm sorun olan bnm doktorum denemeden bilemeyiz demisti 4 binlikte kayip ettm bebegimi 6 binlik igne 150mg coraspirinle cok sukur sorunsuz dunyaya geldiCanım hangi genlerinde sorun var hatirliyormusun?
Bende bundan çok korkuyorum ya iğnenin dozu yeterli gelmezseBunu nasıl anlicaz kayıp yaşamadan kimileri bunun bir testi var diyor ama
Benimkilerde kalp atışı duyulmamıştı,coraspine hamile kalmadan başladık hamilelik boyunca kullandım. 32. Haftada bıraktık, iğneyi doğuma kadar kullandım. benim mthfr 677-1298 heterozigot, pai 4g 5g heterozigot mutasyonlarım. Hamilelik öncesi folik asite de başladık tabiKızlar bu msjlarinizi okuyunca çok mutlu oldum şu dönemde çok ihtiyacımız var böyle olumlu şeyler okumaya..
Benimde 2kayip kalp atışı hiç alinamamasi sebebiyle..Testlerin sonuçları 3genimde pıhtılaşma çıktı ikisi homozigot bir tanesi heterozigot.
Şuan hapa başladık.. Hamile kalır kalmaz iğne baslanicak..Kızlar siz kalp atışı duymusmuydunuz kaybettiğimiz gebeliklerinizde?
Yoksa önce kalp atışı alıp sonra durdu mu..
Birde hangi günleriniz sorunlu?
Son olarak ta hapı ne kadar süre ile kullandınız..
Bunu kiloya ve mutasyonların türüne göre belirliyorlar. Antifaktör xa testi yapılabilir kilo alımı çok olursa yaparız demişti benim doktorum kilo alımı kontrollü olursa bu doz yeter demişti, zaten perinatolog o yüzden her kontrolde mutlaka bebeğe giden kan akımını vs ölçüyor ultrasonla. Mutlaka perinatoloji uzmanı kontrolünde olunCanım hangi genlerinde sorun var hatirliyormusun?
Bende bundan çok korkuyorum ya iğnenin dozu yeterli gelmezseBunu nasıl anlicaz kayıp yaşamadan kimileri bunun bir testi var diyor ama
Merhaba iğne ve coraspirin dozunuz kaçtı acaba, iğneye gebelik olur olmaz mi başladınızBunu kiloya ve mutasyonların türüne göre belirliyorlar. Antifaktör xa testi yapılabilir kilo alımı çok olursa yaparız demişti benim doktorum kilo alımı kontrollü olursa bu doz yeter demişti, zaten perinatolog o yüzden her kontrolde mutlaka bebeğe giden kan akımını vs ölçüyor ultrasonla. Mutlaka perinatoloji uzmanı kontrolünde olun
Coraspin 100mg, oksapar 0,4 gebelikle birlikte başlandı iğneyeMerhaba iğne ve coraspirin dozunuz kaçtı acaba, iğneye gebelik olur olmaz mi başladınız
Kızlar bu msjlarinizi okuyunca çok mutlu oldum şu dönemde çok ihtiyacımız var böyle olumlu şeyler okumaya..
Benimde 2kayip kalp atışı hiç alinamamasi sebebiyle..Testlerin sonuçları 3genimde pıhtılaşma çıktı ikisi homozigot bir tanesi heterozigot.
Şuan hapa başladık.. Hamile kalır kalmaz iğne baslanicak..Kızlar siz kalp atışı duymusmuydunuz kaybettiğimiz gebeliklerinizde?
Yoksa önce kalp atışı alıp sonra durdu mu..
Birde hangi günleriniz sorunlu?
Son olarak ta hapı ne kadar süre ile kullandınız..
Merhabalar forumda gezinirken gördüm yaZdıklarınızı size sormak istedimBunu size söyleyen doktor perinatoloji yada hematoloji doktorumu pai önemli değil diyen...
Devlet en önemli 6 gene bakar bunlar;
1298
677
Faktör 13
Protrombin
Faktör v Leiden
Pai genleridir.
Bu 6 gen içinden en onemlisi faktör v Leiden ve paidir.
Protrombin de önemli ama karaciğeri çok etkiler.
Ve genler heterozigot ise şanslı demektir.
Homozigot önemlidir.
Homozigot ta o genin hastası oluyorsunuz.
Bende bu genlerden 3 ü heterozigot 1 homozigot olarak problemli.
Sizde 677 geni çok önemli değil. Hatta hematoloji doktorları 1298 ve 677 yi önemsemez kan sulandirici iğne dahi vermezler.
Pai geni önemlidir. Önemsiz diye kesinlikle bilgi verilemez. Ben devletten yeşil alanlıyım hematoloji ve hamile olduğum süre zarfında perinatoloji bölümü olan her hastaneye direk randevu alıp giderim.
Devletin perinatoloji ve hematoloji doktorları gerçekten eli öpülesi doktorlar.
Oğluma gebeligimde perinatoloji doktoru bana dua et pai ve faktör v Leiden de problem yok demişti. Ve nedenini anlattı.
Kan pıhtılaşma sorunu yapmıyor sadece bu gen problemleri homosisteini de yükseltiyor. Damar tıkanıklığı yapıyor ve homosistein çok ciddi bir hastalıktır.
Ben de çok yüksekti 22 'ydi, oğluma gebeligimde bu da eğer rahme kan giden damarlarda tıkanıklık yaparsa bebeğe kan gidişi azalır ve dolayısı ile düşüğe ileri ki aylarda soruna neden olur.
Benim homosisteinim 677/1298 genleri probleminden yükseliyordu B12 ve folik asit üretemiyor vücudum bu genler sorunlu olduğu için dolayısı ile protein parçalanmasında sorun oluyor ve homosistein yükseliyor.
B12 ve folik asit alarak homosisteinim düşüyor fakat; işte önemli ciddi olanda gen kaynaklı yükseklik ve bu hasta grubu ciddi derecede doktorlar ilgilenir hatta hastaneye yatırılarak kontrol altında tutulur.( Önemli denilen genlerden kaynaklı )
Damarlarda homosistein yükselirse kan akışı probleminde bebek kaybı, inme, iç organ iflası, kalp krizi, böbrek iflası gibi sorunlara neden olur.
Ve diğer genlerim de sorunlu olduğu için ben bu risklerle gebelik geçiriyorum.
Birde sadece kan pıhtılasma sorunu düşüğe gebelikle neden olmaz, kanda başka değerlere de bakılması gereken devlet gerekli gördüğü hastada bakıyor.
Bana baktılar pahalı bı test. Aklımda olan aça, ağa, lupus vs vs. Destan gibi testlerdir.
(Protrombin zamanına gelirsen bakın bu aslında çok değişik bı konu protrombin yüksek ya da düşük çıkarsa zaten bı sorun var diye sizi hastaneden bırakmazlar detaylı araştırmaya gönderirler. Çok önemlidir. Protrombin zamanı problemli bı hasta ameliyat edilmez değerleri kontrol altına alınana kadar.
Birde benim gibi grup var protrombin zamanı sorunsuz ama homosisteini yüksek kan pıhtı sorunu olan. Bir amelîyatimda doktor hatası ve bu sebepten ölümden döndüm ben. Ki hiç bilmiyorduk bu konuda ki sorunlarımı daha sonra öğrendim. Aslında bebek için uğraşan anneler trombofili paneli testi hemen yaptırmalı özelde yaptırabilir devlet dediğim gibi asla öyle ben istiyorum diyene yapmıyor. Sorun varsa anne çözüme direk gidip kan sulandırıcı kullanarak, doktor kontrolünde meleğini kucağına alıyor Allah'ın izniyle.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?