- Konu Sahibi melodysilk
-
- #1.141
canım korkunun ecele faydası yok malesef. bilmemiz gerekli herşeyi. çocuğumuz olsun diye uğraşıyoruz. olduğunda da onlar için yaşamamız lazım. biz hep risk altındayız malesef. özellikle menopoz döneminde çok dikkatli olmamız gerekiyor. veya bir ameliyat olurken. pıhtılaşma hastası olduğumuzu belitmemiz gerekiyor. bunun dışında ilerleyen yaşlarda coraspin kullanabilirsin gün aşırı. bildiğinde korkacak bişey yok aslında bu hastalık bilmediğinde çok tehlikeli. mesela ben bilmiş olsaydım yasmin kullanmazdım. böylece pıhtı atmamış olurdu. sadece dikkat etmemiz gereken belli şeyler var. bunları bilmemiz yeterli. gerisi allaha kalmış.
ben artık kendimi tamamen allaha bıraktım sanırım. dr ne diyorsa yapıp olursa da olmazsa da onun bileceği iş diyorum. ha 3 ay sonra da olmazsa o zaman başka arayışlara da girebilirim. belki başka dr. başka tedavi yöntemi. tabi vazgeçmeyeceğim. yapacak bişey yok. vildanın dediği gibi derdi veren allah dermanını da verir inş.
canım sen nerede vereceksin kanı. belki bir ay sonra falan gelirsem ben de verebilirim. gerçi her yerin sonuçları farklı çıkar. ne kadar güvenilir işte onu da bilemiyorum. araştırmalarımzı hiç bitmeyecek sanırım:)
canım korkunun ecele faydası yok malesef. bilmemiz gerekli herşeyi. çocuğumuz olsun diye uğraşıyoruz. olduğunda da onlar için yaşamamız lazım. biz hep risk altındayız malesef. özellikle menopoz döneminde çok dikkatli olmamız gerekiyor. veya bir ameliyat olurken. pıhtılaşma hastası olduğumuzu belitmemiz gerekiyor. bunun dışında ilerleyen yaşlarda coraspin kullanabilirsin gün aşırı. bildiğinde korkacak bişey yok aslında bu hastalık bilmediğinde çok tehlikeli. mesela ben bilmiş olsaydım yasmin kullanmazdım. böylece pıhtı atmamış olurdu. sadece dikkat etmemiz gereken belli şeyler var. bunları bilmemiz yeterli. gerisi allaha kalmış.
ben artık kendimi tamamen allaha bıraktım sanırım. dr ne diyorsa yapıp olursa da olmazsa da onun bileceği iş diyorum. ha 3 ay sonra da olmazsa o zaman başka arayışlara da girebilirim. belki başka dr. başka tedavi yöntemi. tabi vazgeçmeyeceğim. yapacak bişey yok. vildanın dediği gibi derdi veren allah dermanını da verir inş.
canım sen nerede vereceksin kanı. belki bir ay sonra falan gelirsem ben de verebilirim. gerçi her yerin sonuçları farklı çıkar. ne kadar güvenilir işte onu da bilemiyorum. araştırmalarımzı hiç bitmeyecek sanırım:)
canım sen eskisin ya aslında sen birçok şeyi biliyorsundur. sinan hocaya gidenler sonuçta muradlarına erdiler mi? önemli olan bu benim için.
ağzına sağlık canım. Allah kabul etsin.kızlar yasin tebareke amme rahman okuyarak arkadaşlarımın isimlerini sayarak dualamayı yaptım allah hepimize sağlıklı çocuklar nasip etsin allah kabul etsin
evet canım bi düşünürüm bakalım. bu işin zor olduğunu biliyordum ama bu kadarını ben bile tahmin etmemiştim. hakkımızda hayırlısı.ben düzende yaptıracağım bu sefer evet biraz pahalı ama bütün doktorlar oranın sonuçlarının kesin sonuç verdiğine hem fikir bende haftaya oraya yaptıracağım ve benim bayındır hastanesine prof ona gitmiştim ben bi sorun olursa ara demişti onu bi arayacağım bide kendi doktoruma arayıp sorucam... bırakmıycam bu işi sonuna kadar araştıracağım rabbimin izniyle
anladım canım. sanırım sinan hocaya devam etmek yürek istiyor:) evet moral bozuyor ama söylediklerinde gerçeklik payı var. en kötü senaryoyu yazıyor. bizzat pıhtı atmasını yaşayan biri olarak bu işin şakaya gelir tarafı olmadığını çok iyi biliyorum. o yüzden sinan hocanın dedikleri bozmadı benim moralimi. benim moralimi bozan bütün çabalarıma rağmen değerlerimin düzelmemesi. sanki hiç düzelmeyecek gibi geldi. hayurlısı hep beraber göreceğiz sonucucanım geneli 1/2 kere gidip sonra başka doktorlarla dvam ettiler çünkü yaklaşımı çok soğuk ve moral bozucuymuş sinan hocayla devam eden olmadı sanırım hacettepenin sistemide çok yorucu ondan kaynaklıda olabilir moralini bozma banada kayserideki doktor saatli bomba gibi dolanıyorsun ortalıkta bu pıhtı heran seni öldürebilir heran biryerine phı atabilir dedi ben güldüm heralde belli noktadan sonra herşey normal geliyor
canım ağzına sağlık. rabbim kabul etsin dualarımızı inş.kızlar yasin tebareke amme rahman okuyarak arkadaşlarımın isimlerini sayarak dualamayı yaptım allah hepimize sağlıklı çocuklar nasip etsin allah kabul etsin
evet canım haklısın. sonuçta dr değiliz. işimiz zor. zaten bizim durumumuzda dr.a güvenmek, doğru tedaviyi uygulamak en önemlisi. yolumuz uzun rabbim bu yolda kolaylık versin. sonunda hepimizi mutlu sona ulaştırsın.ağzına sağlık canım. Allah kabul etsin.
evet cnm. başka yerde yaptırsan da ref aralığı farklıysa yorum yapamıycaksın ki. çok da anlamı yok sonucun kaç olduğunun. önemli olan o sonucu yorumayacak dr.
kalp kalbe nasıl karşıymış emine tam ben sana nasılsın diye sorarken sen de bana yazmışsın:)
canım sinan hoca çok umutsuzdu benim hakkımda 15 güğn önce gittiğimde diyete uydum dediğimde çok iyiydi. sonucu görünce kafasını salladı yüzüme umutsuz umutsuz baktı. vücutta hala pıhtılaşma var v mücadele ediyor dedi. aynı şey yani. değerim geçen sefer 82 idi. şimdi 87 çıkmış alt sınır 120. biraz da değerin kötü olsa iğneye başlamamız gerekir dedi. yani durumum baya vahim. her an gidecek hasta gözüyle baktı bana. hamilelik için hiç düşünmedi. bebekten ziyade sen riske grersin dedi. sadece bacak olarak düşünme rahimdeki damarlara atabilir pıhtı dedi. gebelik olsa plesantaya atabilir dedi. yani şu an hamile kalmak çok riskli belki ilerisindeki denemelerim riske girebilir. allah korusun rahme atsa rahmi kaybedip anne olma ümitlerim tamamen yok olabilir gibi birşey söylemek istedi aslında. neyse ilaçlar aynen devam coraspini hergün kullanıyorsun değil mi dedi. evet dedim aman onu kullan dedi. yani her an pıhtı atma riskiyle yaşıyorum. o yüzden üstüne basa basa vurguladı sanırım. diyetten hiç bahsetmedi başka hastalarında üzerinde durduğu şeyde durmadı bende. o da sanırım 15 gün önceki konuşmamızdan kaynaklı. birebir uyduğuma çok ikna olmuş:) hiç sormadı bile. ben dedim. diyete aynen mi. o da herşey aynen dedi. 3 ay sonra tekrar görüşeceğiz şu durumda hamile kalamazsın çok riskli dedi.
homosistein değişmemiş yine 9 civarı.o da sınırın biraz altında. sonuçları vermiyorlar. ben istedim çıktı olarak. o da sadece pozitif çıktığı için protein c nin sonucunu verdi. diğerlerini göremedim ama sanırım sorun yok. b vitamini folikasit çinkoya da bakılmıştı. bilemiyorum eminecim. ben elimden gelenin en iyisini yaptım. allah biliyo çok da umutlanmıştım. ama bir kez daha hüsran yaşadım. rabbimin bir bildiği var. bu da benim sınavım.
duayi kim yapacak hala belli olmadi.
selmacim sen yaparmisin.
selma da gelmezse hic yapmayan biri talip olsun arkadaslar duaya.
merhabalar salı bebeğimi aldılar hiç iyi değilim bir süre giremem nete bu seferki çok etkiledi beni diğerlerinde böyle olmamıştım çok umutlanmıştım sonuç kötü olunca mafoldum uyuyamıyorum gözüme uyku girmiyor eşimden de saklıyorum üzülmesin daha fazla uzun bir süre korunmayı düşünüyorum yeni bir hamileliğe hazır değilim herkes kendine çok iyi baksın....
canım ben bunu görmekte biraz geç kalmışım ama neyse ki duamız yapılmış bidahakine yaparım dün temizlik yaptırdım sabahdan işlerim vardı bi ara girdim geçmişi okuyamadan kayınvalidem çağırdı oraya gittim kursura bakma canım senin o kadar emeğine karşılık biz gerekeni yapamıyoruz.
ben yine huzursuz olmaya başladım doktor randevuma da iki hafta var yarın burdaki doktora gidip ultrasonda bi baktırıcam bi sıkıntı yoktur inşallah...
Yok canim ne emegi dua toplamada bisey yok.sadece bu kez dua yapacak kisiyibayarlsyamadim bir turlu.aslinda yapmak isteyen cok da ben hak gecmesin yukaridan sirayla olsun diye cabalafigim icin zor oldu bu kez.bu hafta cok da giremedi herkes,kiminin isi yogun kiminin ozel gunu neyse dua kalmaz illaki yapan bulunur
Senin de iki hafta varmis kontrole.aslinda normalde ben o iki haftayi bugun bitiriyorum yarin kontrolum var nihayet.gecmedi bir turlu valla.hareketini hissetsek neyse beklersin de ilk defa iki haftada cagirdi zor gecti valla.seni bir ay sonraya.mi cagirmisti yani.git git ordaan bir dra gor bebegini.hersey yolundadir umarim selmacim.
aynen canım hayırlısı. dr.un dediğini yapmak ve ondan sonrasını allaha bırakmaktan başka çare yok. rabbimden gelene boynumuz kıldan ince. kabullenmek en doğrusu sanırım. böylece insan kendini de yıpratmamış oluyor. herşeye kaldığım yerden devam ediyorum ümidimi kaybetmeden. rabbim sonunda inşallah yüzüme bakar.Canim Rabbimden hayirlisi sonucta once sen, senin tehliken varken bebekte tehlike de demektir.onun icin hayirlisi.simdi bizlerde pihtiliyiz amma felakin sen pihti atmis bir pihtilisin onun icin bu kadar arastiriyor galiba.,,
Canım benim, ben de sonucunu ilk öğrendiğim anda çok üzülmüştüm.. İnan kendim yaşamış gibi üzüldüm.. Üzülmemek tabi ki hiç kolay değil. Söylemek kolay geliyor çoğu zaman. Ama çok şükür, hepimiz de şunu biliyoruz ki her olan şeyde bir hayır var. Her insanın bu hayatta bir sınavı var. Kiminin sağlığıyla, kiminin parasıyla, kiminin parasızlıkla, kimisinin çocuğuyla, ailesiyle, eşiyle, dostuyla... Demek ki bizim de, senin de sınavın buymuş. Rabbim bizi de bununla imtihan ediyor. Ama en önemli olan bu sınavı başarıyla ve hayırlısıyla verebilmek. Sen çok emek veriyorsun. Sebepler planında elinden geleni en güzel şekliyle yapıyorsun. İnşallah sonuçlarını da Rabbim bir şekliyle sana nasip edecek. Sakın canını sıkıp umudunu yitirme.. Her şeyden önemlisi senin sağlığın.. Rabbim en başta sana sağlık sıhhat versin, sonra da hayırlısıysa hayırlısıyla yüzünü de bebeğinle güldürsün inşallah...
Şenaycım, bir de mesajını aldım. Benim de aklımdaydı zaten. Öğrenince sana da haber veririm inşallah canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?