Kan sulandırıcıyı iğneleri ne zaman kestiniz ???

mommm

a coffee lover ☕️
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2019
5.072
2.468
123
Kızlar bu kan sulandırıcıları neye göre kesip kesmiyorlar fikri olan yazabilir mi ?
Kan pıhtı testim yapılmadı henüz bazı doktorlar 3.aydan sonra kesiyor bazıları 9 ay kullan diyorlar ha bunu dedikleri kişilerin bazılarının negatifleri çok veya düşükleri ama bazıları pıhtı yoksada devam ediyor kafam çok karışıyor ??? Bilgisi olan yazarsa sevinirim ???

Sanırım bu durum kişiye göre değişiyor. Arkadaşımın da ben gibi az oranda pıhtılaşması çıktı 9 ay boyunca kullanacaksın demiş doktor. Sizin dediğiniz gibi belli bir süre sonra bırakanlarda var.

Evet canım çok kafam karıştı pıhtı testi yapılıp pıhtı çıkmazsa bırakınca sıkıntı olur mu diye korkuyorum Allah korusun her doktor farklı uyguluyor bende anlam veremedim kime sorsam farklı birşey söylüyor

Pıhtılaşma yoksa ilk aylarda önlem olsun diye kullandırıp sonra bıraktırıyolar genelde. Doktor ne derse ona inancaz artık

Hiçbir sorunum yoktu,testte yapılmadı ama tüp bebek diye doğumdan 1 hafta önce bırakmıştım.başlarda günde 2,sonra günde 1,sonra da hep günaşırı vurmuştum.

Düşüğüm bebek kaybım yok. İki başarısız tedavim var. 8 genime bakıldı sadece 4g 4g de sorunlu çıktı. Gebelik takibimi yapan dokturum bu ciddi bir durum değil pıhtı sorunun yok desede tedavimi olduğum merkez kesmedi. Ona kalsa 12. Haftada her şeyi kesecekti. Merkez devam dedi. Haftalık proluton deport ve coaspirin i 32. Haftaya kadar, oksapar kan sulandırıcı doğuma kadar devam

Canım merkez sorunlu çıkan genden ötürü mü devam dedi ? Şimdi benim genlerde bakılmayacağı için pıhtı çıkmazsa testte bıraktıracak doktor gen olayı kafamı karıştırdı şimdi bebeğe nifty testi yapılacak orda çıkarım bu genlerle ilgili bşey acaba

Yok canım benim gen dediğim tedavi öncesi benden alınan kan ile kendi genlerim. Kan pıhtışması için üç tüp kan verdim 20 günde sonucum çıktı. Tıp fakültesinde vermiştim belki ondan öyle geç oldu özelde daha hızlı olabilir. Testlerin sonucuna 8 kan genine bakılmıştı sadece teki olması gereken gibi değildi. Bu testi ikinci doktorum istemişti o da ciddi bir durum değil pıhtı yok demişti ama yinede coaspirin ve hibor vurulmuştum. İkinci doktor bu testi isteyen doktor şunu demişti. Yumurta geliştirici ilaçlar da pıhtı yapıyor onun için vurulman daha iyi olur. Üçüncü pozitif gördüğüm de aynısını dedi evet pıhtı olan değerlerin normal ama o bir tanesi bile bizim için önemli onun için vurulacaksın dedi. Progestanı da ikiz bebeklerim erken doğumu önlemek için önlem amaçlı dediler. Normal takibi yapana kalsa hiçbirine gerek yok ama ben riske atamazdım. Zararı yok bebişe.

Anladım canım benimde kan pıhtı testimde çıkar mı bu sonuçlar eğer hiç bi sorun çıkmazsa bıraktırırsa doktor bırakılan mecbur ozaman sıkıntı olmaz inşAllah canım ya kafam da hep bu var Doktorla konuşcam haftaya gittiğimde benimde bir negatif deneme var ama onda da transferde başlamıştık kan sulandırıcıya onla alakalı değildir tutmaması

Testi yaptırmadıysan kullan derim. Ben 36 haftada doğum yaptım. Doğumdan 1 gün önceye kadar kullandım. Kan uyuşmazlığı varsa ondada kullanıyolar. İğnenin bi zararı yok. Kanama yaptırmaz ama corasprin zararlı. Dikkatli kullanın. Bende son zaman preklemsi oldu tansiyona bağlı ve ben farketmedim. Doğumda tansıyon 23/14 olmuş ve kan sulandırıcı sayesınde felç geçirmedim. İhmal etmeyin ve test yaptırın.

Kulannıyorum canım doktor test yapacak öyle kesecek ben de kesilecek diye kafay takıyom bu sefer pIhtı çıkmazsa sorun olmaz inş kesince diom. Zor bi durum gerçekten coraspinin tehlikeli olduğunu duydum bende kanama da yaptırdı çoğu kişiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…