Kan uyuşmazlığı olan anneler...

math163

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
83
0
36
Denizli
Mrb arkadaşlar ben de kan uyuşmazlığı var doktorum bunu not aldı ancak ikili test için devlete gittiğimde doktor kan uyuşmazlığı testinin yapılmamış olmasına çok kızdı yani bu testin ne sıklıkla tekrarlanması lazım sizler neler yaşadınız bu konuda yapılacak iğne test vs nelerdir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım bende eşimde de kan uyuşmazlığı var. Dr. hamilelik esnasında iğne yapılıyor dedi bize ama tabi yinede araştırmak lazım. Bilgim yetersiz bu konularda maalesef :26:

Canım bende eşimde de kan uyuşmazlığı var. Dr. hamilelik esnasında iğne yapılıyor dedi bize ama tabi yinede araştırmak lazım. Bilgim yetersiz bu konularda maalesef :26:

Sizin kaç haftalık bebek?devletteki doktora pek soramadım çok agrasifti sanırım bu teste anne kanının bebeğe geçip geçmediği araştırılıyor biliyodunuzdur bebek pozitifse annenin vücudu bebeği yabancı bi cisim gibi algılıyo ve antikor üretmeye başlıyor bu da bebeği zehirliyor ben de tedirgin oldum şimdi çünkü bu sebepten bebeğini kaybedenler var

Canim bizdede var uyusmazlik sureklki doktora hatirlattim doktora nolur nolmaz diye,ama pzt kontrolum vardi bu sefer ben söylemeden doktorum soyledi 18'inde test yapilcak uyusmazlik icin senin ikili test zamani dedin ama benim doktorum üstüne basa basa 16.haftada yapiliyo dedi.suan kac haftaliksin canim.

Son düzenleme:

Bizim şuan 15 haftalık ben de 16 haftayı doldurunca gidicem doktora bakalım ne diyecek 28 haftalıkların de iğnesi varmış heralde ben de gidince öğrenicem hepsini

Bende 15 haftaligim cok merak ediyorum ne cikacak sonuç bakalim.

5 haftalık canım kese henüz oluşmamıştır dediler. 22.sine kadın doğumdan randevu aldım. Aile hekimim ilk çocukta bişey olmaz. Genelde doğum sonrası anneye iğne yapıyorlar. İğne yapıldığı için sonraki çocukta da sorun oluşmaz dedi. Ama ben yine de kadın doğum uzamanına danışcam bu konuyu. Bu arada aile hekimi yanındaki hemşirede bana belli haftalarda testler yazdı.

Canım bizdede kan uyusmazligi var 12 yafa 14 . Hafta da kab tahlili yapıldı sonuç doktor arada tekrar yapcaz dedi iki ay da bir gibi filan ben 22 hafta da kanama ile zeynep Kamil e yatinca orada igne yaptılar. Biedaha ki iğne doğum sonrası bebegimin kan grubuna bağlı

Arkadaşlar ben ve eşimde de kan uyuşmazlığı var. Aile hekimim ilk çocukta sorun olmaz. Doğum sonrası genelde iğne yapılıyor dedi. Kafam karıştı bir hayli kadın doğuma gidicem 22.sinde dr. ile bu konuyu görüşcem umarım doğru müdahale ederler.

Merhaba arkadaslar , bızımde esımle kan uyusmazlıgımız var ılk dr gıder gıtmez bunu soyledım ve suan degıl ılerıkı haftalarda bunun ıcın ıgne ve testın yapılacak dedı ve not aldı.Ama benım kanamam oldu dr gıder gıtmez once dusuk ıgnesı vurup ardından uyusmazlık testı yaptılar antıkor varmı anneye gecen dıye ,ve kan uyusmazlık ıgnemde vuruldu.Doktor normalde ılerıkı haftalarda kan uyusmazlık ıslemlerı yapılır testlerın sonucuna gore gerek gorulurse fln ama senın kanaman oldugundan hemen ıgnenı vurmamız gerektı dedı.suan kanamam yok atlattım cok sukur ama ekım 1 e kadar ıgne suresı ekım 1 den sonra kanama yasarsam tekrar vurulacak yasamazsam gerek yok ıgneyı vurmaya dedı. ıgneye gelınce ıgne antıkorları kandırmak ıcın yanı negatıf kan oldugumuzda pozıtıf kanın urettıgı seyı bızım kanımız uretmedıgınden ve anneye gecerse eger bu dusuge sebep oluyor cunku anne vucudu yabancı cısım dıyerek savas acıyor ve bebegı atıyor vucut ıgne bı nevı kandırmaca antıkorlar varmıs gıbı gosterıyormus ıgne. takıplere dıkat edın ara ara sız dr unuza hatırlatın yınede ama cok korkulcak bıse degıl cunku bılınclıyız

kalp atışları duyulduğu andan itibaren test yapılıyormuş. Dr'um 7+3 te kalp atışlarını duydu ve testi yaptı. su an 8+3 teyim. hafif kanamam oldu. Rhogam adlı iğneyi yaptılar. Tamamen önlem amaçlı

arkadaşlar merhaba ,

öncelikle hepinizin bebeğini tebrik ederim Allah sağlık sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin.

Bizimde eşimle kan uyuşmazlığımız var ama biz bu ay ilk denedik. Kan uyuşmazlığı gebe kalmanızı nagatif yönde etkiledi mi ? yani bebeğin kan uyuşmazlığı yüzünden tutunamadığını hiç düşündünüz mü ?

Etkileyeceğini sanmıyorum bizde de var ilk denemede oldu :)

Annemle babamdada kan uyusmazligi var olen ikiz kardeslerimizide sayarsak annem 5 cocuk dogurdu bendede igne vurunmayi unutmuslar bebekte zeka geriligi olabilir demis dr ama allahin takdiri hicbir problemim yok cok sukur

merhaba kızlar kan uyuşmazlığı konusunda bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim İlk olarak gebelik oluşumuna olumlu veya olumsuz herhangi bir etkisi yoktur Gebelikte ise kan uyuşmazlığında anne ve bebeğin kanı bir miktar karışabilir ve bu karışan kan annenin dolaşımına geri döner Bebeğin kan grubu pozitif olsa bile ilk gebelikte anne veya bebek için herhangi bir problem oluşturmaz İkinci gebeliklerde annenin dolaşımına ilk gebelikten dolayı geçmiş olan kan 28.haftada bebeğe geçer ve bebekte eritrosit yıkımına başlar ardından bebekte anemiye , karaciger yetmezligine ve konjestif kalp yetmezliğine neden olabilir. Bu yüzden her gebelikte 28.haftada rhogam yapılır önlem olarak ve dogumdan sonra da bebeğin kan grubuna bakılarak eger pozitif ise anneye yeniden rhogam yapılır. kürtajlardada yine bebeğin kan grubu bilinmediği icin bi sonraki gebelikte sorun yaratmaması icin rhogam yapılır Umarım yardımcı olabilmişimdir Tüm gebeler hayırlısıyla bebişlerini kucaklarına alırlar inş :)

Arkadaşlar bir sorum olacak ben 9 haftalik hamileyim cok az lekelenmem var ve düşük tehlikem var. Kese etrafinda kanama gözüküyormus. O yuzden doktor tam doz kan uyusmazligi ignesi yapti. Ama benim aklima cok takildi acaba bebege bir zarari var mi diye. Benim gibi olan arkadaslardan cevap bekliyorum.

bizimde kan uyuşmazlığı sorunumuz var iki kere uyuşmazlık testi yapıldı ikisindede sonuç negatif çıktı zaten bu istenilen bir durummuş şimdi benim anlamadığım her halükarda 28.haftada bu iğne yapılacak o testlerdeki amaç ne tamam 1.yapıldı 2.ye ne gerek 28.haftaya kadar bir defa daha yaptırmam mı gerekiyo bu testi??

O testlerde pozitif çıkarsa başka tedaviler uyguluyorlar diye biliyorum.

Bende 28. Haftadayım test falan yapılmadı eşimle benim kan grubumuza bakıldı uyuşmazlık var dedi şimdi iğne yapılacak. Senşn baksettiğin testler hangileri ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…