KAN UYUŞMAZLIĞI OLANLAR BURAYA !!!!!!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi beti
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

beti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
56
12
38
kan uyuşmazlığı hakkında yaşadıklarınızı, kaç çocuğunuz olduğunu , tanıdıklarınızın yasadıklarını, gebelikte ki endişelerinizi ve kan uyuşmazlığına baglı cocugunuzda hastalık varmı? tecrubelerinizi yazarmısınız?

6 cocuklu birini taniyorum (annem olur kendisi)
2. Cocuktan itibaren igne oldu
5. Cocukta igne puayasada bulunamadigindan suresi doldu ve dozu olamadi
6. Cocukta bir sıkıntı olmadı allahtan ama tabii olabilirdi de.

Eşimle bizimde aramızda kan uyuşmazlığı var, 2 çocuk sahibiyiz. İlk gebeliğimin 7. ayında iğne oldum bir de doğumdan sonra 72 saat içinde iğne yapıldı. Arada iki düşüğüm oldu onlardan sonra da iğne yapıldı 2. çocuğumdan sonra iğne olmadım çünkü sağlık sorunlarımdan dolayı tüplerim bağlandı.

Eşimle bizimde aramızda kan uyuşmazlığı var, 2 çocuk sahibiyiz. İlk gebeliğimin 7. ayında iğne oldum bir de doğumdan sonra 72 saat içinde iğne yapıldı. Arada iki düşüğüm oldu onlardan sonra da iğne yapıldı 2. çocuğumdan sonra iğne olmadım çünkü sağlık sorunlarımdan dolayı tüplerim bağlandı.
Bende 7.ayda igne oldum ama dogumdan sonra gerek olmadigini soyledi. Bende o aralar mutluluktan leylaydim biseyler anlatti ama hicbirini anlamamisim meger. Hamilelik dusunmeden once dr a mi gorunmem gerek acaba? Puuuff

Bende 7.ayda igne oldum ama dogumdan sonra gerek olmadigini soyledi. Bende o aralar mutluluktan leylaydim biseyler anlatti ama hicbirini anlamamisim meger. Hamilelik dusunmeden once dr a mi gorunmem gerek acaba? Puuuff

7. ayımda olduğum iğneyi o dönem gittiğim hatta doğum yaptığım özel hastanede doktorumun isteği üzerine yaptırdım. Çalıştığım için 13 sene evvel doğum izni için raporu devlet hastanesinden almam gerekiyordu her iki hastaneye birden gidiyordum mecburen. Devlet hastanesi doğumdan sonra 72 saat içinde tekrar iğne olman gerekiyor onu burada biz yapacağız dedi, fakat 7. ayımdaki iğneyi sgk'nın karşılamadığını söylemişti. 7. ayda olan iğne doğum esnasında olabilecek komplikasyonlara karşı demişti doktorum.

Annemle babam arasında kan uyuşmazlığı var. Ablamın doğumunda farkında bile değillermis, tedavi olmamasına rağmen hiçbir sağlık sıkıntısı yaşamamışlar (çok şükür) bana hamileliginde sanırım bunun icin bir tedavi olmuş annem. Bende de hiçbir sağlık sorunu yok. Dediğim seyler yıllar yıllar önce tabi. Eminim su an tıbbın imkanları çok daha iyidir ve siz de olumsuz bir seyle karşılaşmazsınız.

Annemle babam arasında kan uyuşmazlığı var. Ablamın doğumunda farkında bile değillermis, tedavi olmamasına rağmen hiçbir sağlık sıkıntısı yaşamamışlar (çok şükür) bana hamileliginde sanırım bunun icin bir tedavi olmuş annem. Bende de hiçbir sağlık sorunu yok. Dediğim seyler yıllar yıllar önce tabi. Eminim su an tıbbın imkanları çok daha iyidir ve siz de olumsuz bir seyle karşılaşmazsınız.

Benim annemle babamın arasında da kan uyuşmazlığı vardı. Ama onlar bunun farkında bile olmamışlar. Zaten ilk doğumdan çok ikinci doğumda sorun yaratıyormuş bu durum doktorum bana öyle demişti. Abim babamın değerini taşıyor (+) ben ise annemin değerini taşıyorum (-) sağlıklı bir bebek olmamda annemin değerini taşımamdan kaynaklanıyor. Bu yüzden kendimi şanslı hissediyorum.

Kaza, karin bolgesine siddetli darbe, amniyosentez, dusuk, sezeryan gibi anne ile bebegin kaninin birbirine karismasina sebep olan bir durum yoksa bebegin pozitif annenin negatif oldugu durumlarda risk yokmus aslinda.

Dogum oncesinden ziyade dogumdan sonra dogan bebegin kan grubuna bakilip 72 saat icinde rhogam ignesi yapilmasini tavsiye ediyor bazi uzmanlar cunku bebegin kan grubu anne gibi negatifse zaten vucut antibodi uretmiyor kisacasi problem olusmuyor.

Bir de bebek eger anne gibi negatif kan grubuna sahipse, anne hamileyken rhogam ignesi olduysa, anne ile bebegin kani karisirsa bu sefer negatif kana sahip bebek icin risk olusuyormus maalesef.

dogumdan sonra bebek anne gıbı negatıfse iğneyi vurmuyorlar. korkmana gerek yok.hamile kalmadan once doktora gıt bence. folık asıd b12 fılan yazar.kan degerine bakar.

Back
X