• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kan uyuşmazlığı olup ilk bebeğini kaybetmeyen var mı ?

Merhaba benim ikinci gebeliğim ve uyuşmazlık olmasına rağmen daha hiç bu iğneyi vurulmadım. İlk gebelikte gerekli görülmüyor eğer kanaman yoksa. şu an ikinciye hamileyim, İlk bebeğimin kanı rh(-) olduğu için, kanamam olmazsa yine iğne vurulmadan doğuma gidicem kısmetse. Çünkü vücudum rh(+) kanla tanışmadı daha hiç. Bence erken haftalarda iğne vurulmayıp bebeğini kaybetti cümlesi yanlış, bebeğini düşük yaptığı için kanaması olmuştur annenin, kanama olduğu için de sonrasında iğneyi vurmuşlardır diye düşünüyorum. Erken haftalarda bebek kaybına neden olsa düzenli olarak bütün - kanlı annelere yapmazlar mı.
Merhaba, bizim de kan uyuşmazlığımız var ilk gebeliğim çift yumurta ikiziydi ve 28.haftada erken doğum yaptım. Uyuşmazlık iğnesi gece vuruldum ve sabahına doğum gerçekleşti. Bebeklerimin ikisi de (-) oldu. Ben bunu çok dert ettim iğneyi erken vurdular diye doğumdan sonra vurmaları gerekiyordu doktorum sorun olmaz dedi ama yinede dert oldu. Bebeklerimi kaybettim ve yaklaşık 2,5 senedir uğraşıyorum ama gebelik oluşmadı 2-3 kimyasal dışında. Sizin yazdığınızdan anladığım ilk gebelikte bebekte (-) olursa 2.gebeliğe bir zararı olmuyor öyle mi?

Bizde de kan uyuşmazlığı var. 2 tane doğum yaptım sağlıklı. Sadece yapılması gereken 28. Haftada ve doğumdan sonra rhogam ve türevi iğneleri olmak. Bir de inş olmaz ama en ufak lekelenme kanama yaşarsan yine o iğneden olmak gerekir. 2. Gebeliğimde 16. Haftada çok yorulduğumda lekelenme yaşadım hemen iğne oldum. Tedbir amaçlı oluyoruz bu iğneleri. İlk çocuk etkilenmiyor bile hatta. Genelde 2. Bebeklerde doğum sonrası sarılık riski artabiliyor. Onu da sık besleme emzirerek kaka ile atıyorlar.
Şimdi sen tedirgin olmadan gebeliğinin tadını çıkar. Eskidendi bebek kayıpları şimdi çok şükür aşısı iğnesi var.
Merhaba bende de 17. Haftada oldu aynı durum iğneyi yaptılar igneyi yaptıktan sonra bir sorun yaşadiniz mı ya da 28. Haftada tekrar yaptılar mı iğneyi bana direk riskli gebelik deyip fitil felan verdiler tekrar aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum daha dikkatli mi olmam lazim bundan sonra mesela kafamda deli sorular korka korka geçiyor günler mesela ilk gebeligimde de riskli dediler o düştü ilişkiyi bile yasaklamişlardi şimdi hiç bı bilgi yok elimde birde benim kanamam çok az ve kahverengiydi sizin de öyle miydi

M
arkadaşlar merhaba.

4 hafta 5 günlük hamileyim. bugün sağlık ocağına tekrar kan vermeye gittim ve ebeyle görüştük. eşimin kan grubu pozitif benim negatif olduğu için kan uyuşmazlığı olduğunu söyledi ama panik yapma iğnesi var vs dedi. ben burada ki konulardan baktığımda kan uyuşmazlığı olan herkes ilk bebeğini düşük yapmış. kan uyuşmazlığı olupta ilk bebeğini kaybetmeyen yok mu. çok moralim bozuldu.
erhaba son durumunuz ne oldu? inşallah sağlıkla ilerlemiştir. Annem negatif babam pozitif benimde. Annemde iğneyi doğumda yapmışlar ama tabi 27 sene öncesi 🤭

Merhaba . Kan uyuşmazlığın düşükle alakası yok bu konuda canını sıkma. Eğer lekelenme kanaman olursa tedbir amaçlı doktora gidip igneni olmalısın. Bizim de kan uyuşmazlığımız var. Ayrıca hemsireyim ( şuan ev hanımı )
İkizlerime hamileyken 28. Hafta da rutin olan ignemi oldum. Doğumdan sonra bebeklerimin ikisi de Rh(-) olduğu için igne olmadım. Eğer biri bile Rh (+) olsaydı vurulacaktım.
2. Gebeliğim bos gebelik oldu ama onunda uyuşmazlıkla alakası yok. Aynı haftalarda uyuşmazlığı olmayan arkadaşım da boş gebelik yaşadı. Tamamen nasip , kısmet
Şimdi yine hamileyim. 16 17. Haftamda çok hafif lekelenmeleerim vardı. Tedbir amaçlı vuruldum. Doğumdan sonra yine Rh (-) vurulmayacak. Rh (+) vurulcak. Allah sağ sağlık bebeğine kavuştursun. Senin burda dikkat etmen gereken nokta şunlar
Lekelenme kanama olursa doktora gidip muhakkak bunu hatırlatman. Bazen karışıklık oluyor.
En önemlisi doğumdan sonra bu iğneyi takip etmen. Bebek Rh (+) ise ilk 72 saat içinde muhakkak yapılması gerekiyor.
28. Haftada rutinde olan iğneyi devlet hastaneleri ücretsiz yapıyor. Özeller de ücretli diye biliyorum.

M

erhaba son durumunuz ne oldu? inşallah sağlıkla ilerlemiştir. Annem negatif babam pozitif benimde. Annemde iğneyi doğumda yapmışlar ama tabi 27 sene öncesi 🤭
12 hafalık olduk çok şükür ilerliyoruz :)

Merhaba . Kan uyuşmazlığın düşükle alakası yok bu konuda canını sıkma. Eğer lekelenme kanaman olursa tedbir amaçlı doktora gidip igneni olmalısın. Bizim de kan uyuşmazlığımız var. Ayrıca hemsireyim ( şuan ev hanımı )
İkizlerime hamileyken 28. Hafta da rutin olan ignemi oldum. Doğumdan sonra bebeklerimin ikisi de Rh(-) olduğu için igne olmadım. Eğer biri bile Rh (+) olsaydı vurulacaktım.
2. Gebeliğim bos gebelik oldu ama onunda uyuşmazlıkla alakası yok. Aynı haftalarda uyuşmazlığı olmayan arkadaşım da boş gebelik yaşadı. Tamamen nasip , kısmet
Şimdi yine hamileyim. 16 17. Haftamda çok hafif lekelenmeleerim vardı. Tedbir amaçlı vuruldum. Doğumdan sonra yine Rh (-) vurulmayacak. Rh (+) vurulcak. Allah sağ sağlık bebeğine kavuştursun. Senin burda dikkat etmen gereken nokta şunlar
Lekelenme kanama olursa doktora gidip muhakkak bunu hatırlatman. Bazen karışıklık oluyor.
En önemlisi doğumdan sonra bu iğneyi takip etmen. Bebek Rh (+) ise ilk 72 saat içinde muhakkak yapılması gerekiyor.
28. Haftada rutinde olan iğneyi devlet hastaneleri ücretsiz yapıyor. Özeller de ücretli diye biliyorum.
merhaba. evet kanamam oldu benim ilk haftalarda hemen iğneyi burdular. 11. haftada bir daha kanamam oldu aslında gerek yokmuş ama yine vurdular. şu an korkum bu kanamaların beden olduğu. doktorlar bebek sağlıklı kanama alanın yok sorun yok diyorlar ama böyle kanama yaşamak çok can sıkıcı

Back
X