Kan uyuşmazlığı ve düşük

minikbebisim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2013
2.918
134
163
Merhabalar. Eşimle aramızda kan uyuşmazlıgı var. İlk bebegimde sorun olmadı çok şükür. Geçen ay hamile kaldım ve düşük yaptım maalesef. Arasında kan uyuşmazlıgı olup gebelikte problem yaşayanlar var mı acaba? Hamile kalıp düşük yapanlar ya da? Tüm önlemleri aldım düşükten sonra, rh uyuşmazlıgı için iğne de vuruldum test de yaptırdım ama yine de endişeliyim. Eşim de ben de 2.bebegi istiyoruz aslında ama tekrar aynı şeyi yaşarım endişesiyle 2.bebegi istemekten korkar oldum. Şimdiden çok teşekkürler.

Merhabalar. Eşimle aramızda kan uyuşmazlıgı var. İlk bebegimde sorun olmadı çok şükür. Geçen ay hamile kaldım ve düşük yaptım maalesef. Arasında kan uyuşmazlıgı olup gebelikte problem yaşayanlar var mı acaba? Hamile kalıp düşük yapanlar ya da? Tüm önlemleri aldım düşükten sonra, rh uyuşmazlıgı için iğne de vuruldum test de yaptırdım ama yine de endişeliyim. Eşim de ben de 2.bebegi istiyoruz aslında ama tekrar aynı şeyi yaşarım endişesiyle 2.bebegi istemekten korkar oldum. Şimdiden çok teşekkürler.
Dayım ve yengemde var onlarda iğne yaptırdı 2 çocukları var hiç düşük yok , düşüğünün sebebi başkadır bence kafana takma hayırlısı ile olur bebeğin

Dayım ve yengemde var onlarda iğne yaptırdı 2 çocukları var hiç düşük yok , düşüğünün sebebi başkadır bence kafana takma hayırlısı ile olur bebeğin
araştırıldı bir şey bulamadılar, en son kan uyuşmazlıgı ihtimali üzerinde durdu doktorlar. yıpratıcı bi süreçti benim için. o yüzden endişeliyim yoksa onca düşük yapan insan bebek sahibi olmuş. Allah kuzenlerini ailesine bagışlasın. teşekkürler.

Düşüğün sebebi kan uyuşmazlığı olmayabilir. Başka doktora göründünüz mü?

Düşüğün sebebi kan uyuşmazlığı olmayabilir. Başka doktora göründünüz mü?
önce özele gittim doktor çok güvenilir gelmedi bana, o yüzden devlete de gittim. orda da bir şey bulamadılar. sorun sebebi değil aslında, saglıklı gebelik değildi düştü. ben sonraki gebelikler için endişeliyim aslında. daha dogrusu bundan sonraki süreçte beni nelerin beklediğini ögrenmeye çalışıyorum. belki yaşayan arkadaşlar vardır diye düşünmüştüm. ilginiz için çok teşekkürler.

Cnm iğne oluyorsun.dusugun onunla ilgisi yoktur.insallah kısa zamanda tekrar güzel haberini alırsın. Üzülme lütfen

önce özele gittim doktor çok güvenilir gelmedi bana, o yüzden devlete de gittim. orda da bir şey bulamadılar. sorun sebebi değil aslında, saglıklı gebelik değildi düştü. ben sonraki gebelikler için endişeliyim aslında. daha dogrusu bundan sonraki süreçte beni nelerin beklediğini ögrenmeye çalışıyorum. belki yaşayan arkadaşlar vardır diye düşünmüştüm. ilginiz için çok teşekkürler.
Düşük yaşayan milyonlarca insan var. Bunu aklınıza getirip daha fazla gözünüzü korkutmayın..

Halamda da aynı sorun var ilk bebekten itibaren her doğumda iğne yapıldı 3 çocuk doğurdu.

annemle babam arasında da kan uyuşmazlığı var. annem A negatif babam 0 pozitif . ilk çocuğun kız olması şansları olmuş erkek olsaydı yaşamaz yada düşer demişler ve doğumdan hemen sonra iğne vurmuşlar kardeşim erkek ve çokta sağlıklı. tabi benim bahsettiğim 35 yıl öncesiydi :) ben kan uyuşmazlığı iğnesi olmadan doğan kız çocuktum. kardeşim iğneden sonra doğan erkek ;)

kan uyuşmazlığı olan çiftler her doğum ve düşükten sonra iğne vurulmalı ki bir sonraki çocuk doğabilsin.

kan uyusmazligi igneleri yapildiginda tehlikeli bi durum degil ki bence dusugun sebebi baska olabilir cunku ilk gebeliklerde sikinti oluyo diye biliykrum ilk dogumda igneleriniz yapildiysa vucut ikinci gebeligi tehdit olarak algilamiyo. bizdede uyusmazlik var kanamam oldugunda 11. hftada hemen ignesini yaptirdik 20. haftada test yaptirdik benim kanim bebegi virus olarak gorup parcalamaya calisiyomu diye test normal cikti doktorum gerek gormedi ayda bir sanirim bu test yapilcak ayrica 27 28 haftalarda igne yapiliyo birde dogumdan sonra yapiliyor

Bende ilk bebeğimi düşürdüm, sonra kan uyuşmazlığı iğnesi vuruldum. Bebeği düşürmemde kan uyuşmazlığının etkisi yok bende olan virüsten dolayı düştü. Kan uyuçmazlığı iğnesi vurulduysanız problem olacağını sanmıyorum.
Bence toksoplazma cmv elisa kızamıkçık falan baktır bence. Bide kan pıhtılaşması..

i
ilk bebek doğduktan 72 saat içersinde iğne yapılması gerekiyordu ilk doğumunuzdan sonra yapmışlarmıydı bu iğneyi

canım aynısı benimde oldu ilk çocuğumuz sıkıntı yoktu 28 haftalık ve doğumdan sonra iğne oldu geçen nisanda düşük oldum kan uyuşmazlığı diye düşündüm 2 ayrı rh uyuşmazlığı dedi diğeri doktor alakası yok sağlıklı gebelik değil düştü dedi zaten kendime hiç dikkat etmemiş beslemeyi kötüydü zaten kan tahlil demir ve hemogrami çok düşük çıktı ikinci aklıma gelmiyordu kazayla kaldım ve düşük yaptıktan sonra iğne oldum bundan sonra dikkat ediyorum inşallah sağlıklı gebelik geçip sağlıklı ve hayırlıya gelsin kucağımıza Allah izniyle

canım aynısı benimde oldu ilk çocuğumuz sıkıntı yoktu 28 haftalık ve doğumdan sonra iğne oldu geçen nisanda düşük oldum kan uyuşmazlığı diye düşündüm 2 ayrı rh uyuşmazlığı dedi diğeri doktor alakası yok sağlıklı gebelik değil düştü dedi zaten kendime hiç dikkat etmemiş beslemeyi kötüydü zaten kan tahlil demir ve hemogrami çok düşük çıktı ikinci aklıma gelmiyordu kazayla kaldım ve düşük yaptıktan sonra iğne oldum bundan sonra dikkat ediyorum inşallah sağlıklı gebelik geçip sağlıklı ve hayırlıya gelsin kucağımıza Allah izniyle
çok geçmiş olsun. Allah bi daha yaşatmasın. benimki de planlı gebelik değildi. yine de insan üzülüyo işte. inşallah bundan sonraki gebeliklerde aynı problemi yaşamayız. benim tahlillerde falan sorun yoktu. p.tesi günü ögrenmiştim hamile oldugumu, cuma günü düşük oldu. test yaptı doktor bir sürü, öyle genetik falan bi sorun yok dedi ama hala endişeliyim ne yalan söyleyeyim

Back
X