Merak etme annen alisir. Ben de cok ugrasmistim ama simdi alisti artik. Ben 2,5 yasinda ve 6 aylik bebekle gelmistim hem de. Tek basima bakicisiz yardimcisiz her isi kendim yaptim. Annemin ilk torunlariydi hemde. Kucagindan indiremiyordu sevgisinden. Gerci benim esim yabanci uyruklu oldugu icin annemin kafasinda vardi zaten damat birgun geri donmek isterse düsüncesi. Teknoloji sagolsun ne zaman istersek aciyoruz kamerayi.
Yurtdisinda yasamak insana cok sey katiyor. Hele hele yasam kalitesi yuksek olan ulkelerde. Benim yasadigim yerde 4 resmi dil var ve cocuklar hepsini ogrenebiliyor. Yani burada gerekirse ne is olsa yaparim cocuklar iyi egitim alsin diye. Hatta kucuk kizim bu sonbahar yuvaya baslayacak ve ben de ikinci dil kursuna gidicem. Benim zamanimda okumak egitim bu kadar karisik ve masrafli degildi. Yürüyerek gidip gelirdik. Ödevimizi yapardik sonra disarda oynardik. Simdi kuzenlerimin cocuklarindan biliyorum, okul servisi, okuldan sonra etüd, özel ders, hafta sonu dershane, o kurs bu kurs... Gercekten üzülüyorum maddi manevi ne kadar yipratiyor insani.
Benim de esyalarim oldugu gibi duruyor Türkiye'de. Simdi o kadar batiyorki bana fazla esya. Kucuk bir ev, sagolsun meshur İsvec magasazi (IK..) yatak, dolap, kanepe, masa sandalye ve sadece kendimize yetecek kadar kap kacak.
Oralarda tek basima naparim diye dusunme. Hersey kolay, ulasim sistemleri, alisveris magazalari,marketler...dil bilmiyorsan bile anliyorlar yabanci oldugunu ve yardimci oluyorlar.Hem daha coluk cocuk yok bol bol gezersiniz. Bu firsati kacirma derim yillar sonra pisman olursun gitmedin diye. Ayrica Kanada' da oturma izni alirsan ileride cogu ülkeyle vize sorunu yasamazsin.