kanadı kırık güvercin buldum acil yardımınıza ihticacım var

canim bbir veterinerle gorustum uzaktaymis nete bizim burda yaziyodu adam hep beni bu bolgeden ariyolar diye sitem etti bisey soramadim.sonra yine adres tel arayip danisma vardi oda baya ucreten bahsetti yardim edemeyiz dedi. hayvan barinagina goturun dedi, yarin barinaga birakicam nasip olursa.

Barinakta bakmazlar. :19:

nasıl oldu yavrucak? bir araştırma yaptım.. şöyle bir bilgi buldum..

Kanat Kırılması

Belirtileri: Kuşun kanadının sarkması, uçamama

Sebepleri: Çoğu kez kuşun tutulması sırasında oluşur. Uzun zaman tedaviye lüzum kalmadan iyileşir.

Tedavi: Hiç vakit geçirmeden veterinere gidilmesi gerekiyor. Kırık kemiklerin bazı malzemelere ihtiyacı vardır. Acil müdahale de gerektirir. Ancak yine de evde tedavi uygulamak için, Kanat tam olarak yerine yerleştirilmeli ve ince bir sargı bezi ile bağlanmalıdır. Bu bağ 4–5 cm genişliğinde olmalı ve kuşun ayaklarını kullanabilmesine olanak sağlayacak şekilde alt kısmında kuşun ayakları hizasına iki delik oyulur ve kanatla birlikte vücudu sarılarak düğüm kısmı yukarıda olmalıdır. Birkaç haftada kuş iyileşir, ancak kırık eklem yerine yakınsa kanadını kullanamaz. Ancak bir süre sonra neşesine kavuşur ve yıllarca yaşayabilir.

nasıl oldu yavrucak? bir araştırma yaptım.. şöyle bir bilgi buldum..

Kanat Kırılması

Belirtileri: Kuşun kanadının sarkması, uçamama

Sebepleri: Çoğu kez kuşun tutulması sırasında oluşur. Uzun zaman tedaviye lüzum kalmadan iyileşir.

Tedavi: Hiç vakit geçirmeden veterinere gidilmesi gerekiyor. Kırık kemiklerin bazı malzemelere ihtiyacı vardır. Acil müdahale de gerektirir. Ancak yine de evde tedavi uygulamak için, Kanat tam olarak yerine yerleştirilmeli ve ince bir sargı bezi ile bağlanmalıdır. Bu bağ 4–5 cm genişliğinde olmalı ve kuşun ayaklarını kullanabilmesine olanak sağlayacak şekilde alt kısmında kuşun ayakları hizasına iki delik oyulur ve kanatla birlikte vücudu sarılarak düğüm kısmı yukarıda olmalıdır. Birkaç haftada kuş iyileşir, ancak kırık eklem yerine yakınsa kanadını kullanamaz. Ancak bir süre sonra neşesine kavuşur ve yıllarca yaşayabilir.

canım ilgin için teşekkürler,dün akşam ekmek kırıntısı ve su verirken ilk kez sesini duydum,artık kaçıp uçuşmaya çalışmıyo,kanadı sarkık değil ikiside sabit duruyo,eşimin işyerinin yanında güvercinlerle ilgilenen biri varmış bir çok güvercinle ilgileniyomuş bugün onu görürse ona sorucak,barınağa götürcektik bi arkadaş bakmazlar dedi, öğle paydosunda eşim gelip götürebilir ancak ama kararsız kaldım birde bakmaz salıverirlerse,
bilmediğim bişeye müdahale edip yanlış bişey yaparım diyede korkuyorum,
2veterinerlede görüştüm kimse ilgilenmedi ben yinede netten bakıp bir ilgilenen bulmaya çalışıcam..

ayy ne güzel bir haberr!! nerenin belediyesi vallahi tebrik ediyorum... hala biryerlerde İNSANLAR yaşıyor.. ne güzel:)

118den belediyeye bağlı veteriner sordum ne bizim bölgede nede yakınlarda yokmuş belediyeyi arayın bide dedi noyu verdi,bağcılar belediyesini aradım benim söylememle, bişey sormadan adresi verin gelip alalım dediler,öğleden sonra alıncak dedi bakalım beklıyorum,inşALLAH tedavisini yaparlar hayvanın

118den belediyeye bağlı veteriner sordum ne bizim bölgede nede yakınlarda yokmuş belediyeyi arayın bide dedi noyu verdi,bağcılar belediyesini aradım benim söylememle, bişey sormadan adresi verin gelip alalım dediler,öğleden sonra alıncak dedi bakalım beklıyorum,inşALLAH tedavisini yaparlar hayvanın

Insallah tedavi ederler . Birde alip uyutmasinlar. Ne bileyim, aklima kotu seylerde geliyor.

Insallah tedavi ederler . Birde alip uyutmasinlar. Ne bileyim, aklima kotu seylerde geliyor.

sanmam canım bu iş için görevlendirilmiş 2adam geldi ve arabalarıda onlar için özel hazırlanmıştı baktım,veterinerin bakıcağını söyledi,ben bişey yapamıyodum en azından uzmana gözükür ve iyileşir inşALLAH,

sanmam canım bu iş için görevlendirilmiş 2adam geldi ve arabalarıda onlar için özel hazırlanmıştı baktım,veterinerin bakıcağını söyledi,ben bişey yapamıyodum en azından uzmana gözükür ve iyileşir inşALLAH,

bende güvercinimiz ne oldu diye sorcaktim :)
hamd olsun en dogrusunu yaptin ordakinlerin tecrübesi var iyi ilgilenirler sagligina kavusunca serbest birakirlar insaALLAH...

bende güvercinimiz ne oldu diye sorcaktim :)
hamd olsun en dogrusunu yaptin ordakinlerin tecrübesi var iyi ilgilenirler sagligina kavusunca serbest birakirlar insaALLAH...

inşALLAH canım kızlarım uzaktan bakıyodu,korkupta canı acımasın diye
anne napıcaklar diye soruyolar bana bende inşALLAH iyileştirip salıcaklar dedim.
umarım öyle olur..

gulum3452 öncelikle kendi imkanlarınızla birşeyler yapmaya çalıştığınız için teşekkürederim.Lakin belediyeler aldıkları hayvanları barınaklara götürürler. Barınaklarda onlarca bakıma muhtaç bebek, sakat, ameliyatlı ve yaşlı hayvanlara ya 1-2 bakıcı vardır (-ki genelde onlar pek işlerini sevmezler) ya da bir kaç tane gönüllü. Yine de yetişemezler. Size tavsitem arabanın nereye ait olduğunu hatırlıyorsanız oraya telefon edin ve kuş hakkında malumat alın. Görmek istiyorum filan deyin. Genel durumu hakkında bilgi vereceklerdir. Bize de burdan bildirirsiniz. :46:

Back
X