- 17 Aralık 2012
- 9.726
- 342
- 148
- Konu Sahibi ontsyumgui
-
Yazdıklarına cevap yazamama nedenimiz, dilimizin tutulması...
Çok acı şu olaylara konu olmak. Hem de her gün...
Mesela sığınma evleri ile ilgili yazıyı okuyup, yaşadığı işkenceye
devam edecek bir sürü kadın olacak... Gazetecilik adına iyi
bir hamle, hatta sığınma evlerindeki şartların iyileştirilmesi
için de öyle ama genelde kadınlarımız cesaretsiz... Yaşadığı
eziyeti orada bir süre çekeceği cefaya tercih ediyor.
Bu kadar mı zor diye düşünüyorum bazen.. Bu kadar mı zor,
o çaresiz kadınlara sistemli bir yardım eli uzatmak???
ben de 1-2 örnek vereyim(kopyala yapıştır yapıyım) de soruna tepkisiz kalmakla suçlanmayayım
-----
Kayseri’nin Talas İlçesi’deki Harman Camii’nin kapısında yer alan “Kişiye hanımını neden dövdüğü sorulmaz” yazısı tepki çekti. İlçe Müftüsü, Turgut Erhan “Kadına karşı şiddeti önlemek için yoğun çaba sarf ederken, böyle bir yazıyla karşılaşmak çok üzücü” dedi
Kayseri’de kadın kılığına girerek karısını öldüren 57 yaşındaki R.K, karısını neden öldürdüğünü soran gazetecilere “Size ne?” yanıtını vermişti.
Eşini malı gibi gören ve neden öldürdüğünün dahi sorgulanmasını istemeyen erkek şiddetinin üzerinden birkaç gün geçmeden kentte tartışma yaratan bir olay yaşandı. Talas İlçesi’ndeki Harman Camii’nin girişine konan elektronik tabelada akan “Kişiye hanımını neden dövdüğü sorulmaz” sözü tepkiyle karşılandı.
Hadis olduğu iddia edilmesine karşın, uzmanların uydurma olabileceğini belirttiği sözün cami avlusunda sunulmasını vatandaşlar, “Bu erkek şiddetini artırır” diye yorumladı. Talas Müftüsü Turgut Erhan da erkek şiddetini meşrulaştıran sözün cami tabelasında yayınlanmasına tepki gösterdi.
----
Kadına şiddetin tartışıldığı bir dönemde, İstanbul Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camisi'nin duvarına asılan Veda Hutbesi'nde "İtaat etmeyen kadını dövün" ifadesinin yer alması tartışmaya neden oldu.
İbadete 2009'da açılan caminin giriş kapısının bir tarafına İstiklal Marşı, diğer tarafına ise Veda Hutbesi'nden bölümler işlendi. Cami duvarında asılı levhada da Veda Hutbesi'ne yer verildi. Hz. Muhammed'e ait olduğu ileri sürülen sözlerde, itaat etmeyen kadınların erkekler tarafından dövülebileceği ifadesi yer aldı. Beylikdüzü'nde yaşayan Cengiz Alaçayır adlı vatandaş, bu durumu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir elektronik posta ile bildirdi. Cumhurbaşkanlığı da konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı'na havale etti.
------
galiba sorunun kaynağı tam da bu ha ,ne dersiniz?
Ahhhh biz kadınlar....Eğitim eğitim eğitim....kendine güven...ayaklarının üstüne dimdik durmak ve kuvvetlice basmak...kendine değer vermek ve değer bulmak...vs. okadar çok şey var ki yapmamız gereken neden bu hallere düşüyoruz, düşmek zorunda bırakılıyoruz yada bu zaafiyet güçsüzlük neden...Haydi kuvvet bulalım....kimsenin bizleri ezmeye, üzmeye, yok etmeye, maddi manevi sömürmeye, kullanmaya hiçbişeye ama hiçbişeye hakkı yok izin vermeyelim...dirayetli olalım hadin arkadaşlar...
Konu sahibi arkadaşım belki de meslektaşım...tebrikler bu başlığı açtığınız için...hepimiz iyi niyetle birey olarak bişeyler yapsak, damlaya damlaya göl olsa bu ülkede neler başarılmaz öyle değil mi?
Mesela Mor Çatı çok daha profesyonelce sürdürebiliyor bu işi...
Neden devlet yürütemez ki??? İnsan ister istemez yapılmak
istenmiyor diye düşünüyor...
Göz göre göre bu kadar kadının ölümünü başka türlü
açıklayamıyorum ben...
okudum yazdıklarınızın tümünü ve yuh diyorum. insanlarda şnsanlık kalmamış. kendi dengi olanlara gücü yetemeyen zavallı adamlar bayanları tartaklıyor işte. ve işin en kötü tarafıda bayanların buna sessiz kalması. bir bayan kocasını aldattığında başına neler geleceğini az çok tahmin edebiliyor.. dayak, cinayet vs. ama bir erkek aldattığında affedilmeyi normal görüyor. bence bayanlara yapılanlara sessiz kalmayalım derken bir başkasına değil önce kendimize yapılana sesimizi çıkartalım. psikolojik şiddet gösteren erkekleri kovalım hayatımızdan. önce kendimizden başlayalım. sonra başkalarının hayatına müdahale edelim. ne kadınlar var eşi pişt dese korkacak ama başkasına akıl veriyor..
Bütün acı olaylar bir yana.. buraya kitlendim.. Kadınların kocalarına toz kondurmamasını..para için kadınlığından, kişiliğinden, onurundan, gururundan vazgeçmesini anlamıyorum. Allah bu duruma düşürmesin kimseyi
Bugün o kadın gidecek yarın başka kadın gelecek...bunu görmemek için kendini nasıl kandırıyor acaba,asıl sorunun pür-i pak kocasında olduğunu nasıl görecekAllah bu midesizliği yaşatmasın
mor çatıya mail attım ben kayıt formu gönderdim. destek olabilirim dedim. yardımcı olayım falan diye dönmediler bana hiç.. halbuki eminimki yapabileceğim mutlaka bişey vardır..
ben de 1-2 örnek vereyim(kopyala yapıştır yapıyım) de soruna tepkisiz kalmakla suçlanmayayım
-----
Kayseri’nin Talas İlçesi’deki Harman Camii’nin kapısında yer alan “Kişiye hanımını neden dövdüğü sorulmaz” yazısı tepki çekti. İlçe Müftüsü, Turgut Erhan “Kadına karşı şiddeti önlemek için yoğun çaba sarf ederken, böyle bir yazıyla karşılaşmak çok üzücü” dedi
Kayseri’de kadın kılığına girerek karısını öldüren 57 yaşındaki R.K, karısını neden öldürdüğünü soran gazetecilere “Size ne?” yanıtını vermişti.
Eşini malı gibi gören ve neden öldürdüğünün dahi sorgulanmasını istemeyen erkek şiddetinin üzerinden birkaç gün geçmeden kentte tartışma yaratan bir olay yaşandı. Talas İlçesi’ndeki Harman Camii’nin girişine konan elektronik tabelada akan “Kişiye hanımını neden dövdüğü sorulmaz” sözü tepkiyle karşılandı.
Hadis olduğu iddia edilmesine karşın, uzmanların uydurma olabileceğini belirttiği sözün cami avlusunda sunulmasını vatandaşlar, “Bu erkek şiddetini artırır” diye yorumladı. Talas Müftüsü Turgut Erhan da erkek şiddetini meşrulaştıran sözün cami tabelasında yayınlanmasına tepki gösterdi.
----
Kadına şiddetin tartışıldığı bir dönemde, İstanbul Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camisi'nin duvarına asılan Veda Hutbesi'nde "İtaat etmeyen kadını dövün" ifadesinin yer alması tartışmaya neden oldu.
İbadete 2009'da açılan caminin giriş kapısının bir tarafına İstiklal Marşı, diğer tarafına ise Veda Hutbesi'nden bölümler işlendi. Cami duvarında asılı levhada da Veda Hutbesi'ne yer verildi. Hz. Muhammed'e ait olduğu ileri sürülen sözlerde, itaat etmeyen kadınların erkekler tarafından dövülebileceği ifadesi yer aldı. Beylikdüzü'nde yaşayan Cengiz Alaçayır adlı vatandaş, bu durumu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir elektronik posta ile bildirdi. Cumhurbaşkanlığı da konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı'na havale etti.
------
galiba sorunun kaynağı tam da bu ha ,ne dersiniz?
mor çatıya mail attım ben kayıt formu gönderdim. destek olabilirim dedim. yardımcı olayım falan diye dönmediler bana hiç.. halbuki eminimki yapabileceğim mutlaka bişey vardır..
Sevgili lakeoftears; Estagfirullah, burdaki amacim asla ve kattiyen kimseyi suclamak degil ve olamaz da zaten. Yürekten rica ediyorum, olmasin böyle cümleler burda, konu zaten gercekten vahim ve ciddi bir konu, bir de konu basligi altinda imalar igneler olmamasini rica ediyorum.
Yazdiginiz habere gelince; evet dinleri - hele ki Kutsal iSLAM´i kullanip, yanlis yorumlayip, yada cikarlarinca degistirip, vs. igrenc sonuclar elde eden insan müsvetteleri icin cehennemin var oldugunu bilmek sevindiriyor. Islam´in kadina verdigi degeri burda tartismak cok yersiz olur, bu bilinen bir gercek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?