- Konu Sahibi ontsyumgui
-
Anne eğitimine değindiğinizi farkedemedim.
Henüz ilk sayfayı birde son sayfayı okudum.
Yoğunluğun geçince ara sayfaları da okuyacagım inşAllah:)
Ama aklın yolu birdir.
İngiliz The Economist dergisi, prezervatif üreticisi Durexin küresel seks araştırmasını yayınladı.
41 ülkede 300 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ankete göre, Eşlerini aldatma konusunda, Türkler küresel ortalamanın yüzde 35 üzerine çıkarak ilk sırada yer aldı. Araştırmaya göre, Türk erkeğinin yüzde 57si eşini aldattığını itiraf ediyor.
Türkleri, Norveç ve İzlanda gibi İskadinav ülkeleri izledi. Fransızların yüzde 24ü aldattıklarını açıklarken dünya ortalaması yüzde 22 oldu. Yüzde 10 ve yüzde 7 oranlarıyla Polonya ile İsrailliler ise en sadakatliler çıktı. Economist, verileri yayınlarken kullandığı tabloda, Michael Douglas ile Glenn Closenin başrollerini paylaştığı ve aldatma üzerine çekilmiş en tüyler ürpertici filmlerden biri olan Öldüren Cazibeden bir kare kullandı.
İşte liste:
Türkiye: % 57
Danimarka: % 44
Norveç: % 41
İzlanda: %38
Güney Afrika % 26
İsveç % 25
Fransa % 24
Kanada % 19
ABD % 18
Avustralya % 17
Çin % 16
Hindistan % 16
İngiltere % 14
Almanya % 11
Polonya % 10
İsrail % 7
VATAN
'Erkektir yapar',
'Benim kocam yapmaz',
'Benim oğlum yapmaz'
mantığıyla yaşamın sonucu işte...
Doğruluğuna inanırım.
Di mi ama; bu ne kadar klişe bir durum olduysa artik fikrasi bile ortalikta dolasiyordu bir ara...
Bizim ülkemizin gerçeği bu... Yapmaya çalıştığımızda bu sözde
gerçeği değiştirmek...
Öyle anneler var ki, yıllarca eşinden eziyet görmüş, mağdur olmuş,
aldatılmış. Sonra oğlu aynı şeyleri gelinine yapınca, ben de yaşadım,
herkes yaşar, aman kızım geçer, diye öğüt verir...
Hatta içkisi yok, kumarı yok, çocuğunu ihmal etmez. Gözü dışarı
kaydıysa senin hatandır diye kadına yüklenir tüm kabahat...
Bu arada vakti ve de bilgisi olan arkadaşlardan rica etsek bir kampanya başlatılsa toplu olarak gıyecek,yıyecek yardımında bulunsak bir derneğe.
Olmaz mı?
Ben varım, ama böyle bir organizasyonu başlatacak dücü kendimde bulamıyorum kendimde şu sıralar, lakin her türlü kıyafet ve erzak desteğine varım.
Ben hem vakit olarak hemde bilgi açısından öncülüğe uygun değilim.
Ama hangi dernegın kabul ettıgını yada bir ilde toplanıp tüm ildeki sıgınma evlerıne dagıtım yapabılecek bir yer olup olmadıgını bir kk hanımı bilecektir diye umuyorum.
İnşAllah ufacık ta olsa mağdur hanımlara destek olabiliriz.
Dağınıklıktan cümle bile kuramamışım :)
Dediğim gibi ben varım. Site editörlerinden öncü olmaları istenebilir.
Yeniden merhaba
Kaç saattir pc de bu sayfa açık ancak oturupta okuyabildim.
Okudukça içim daraldı.
Ailemde şiddet görmüyoruz çok şükür.
Ama bir komşumuz yıllardır görüyordu.
Biz ilk taşındığımızda bir çığlıkla pencereye koşmuştuk.
Kadın nasıl çığlık atıyor ve bu okadar sık tekrarlanıyordu ki daha çoçuktum şok geçiriyordum.
Şimdi ben büyüdüm o teyze hala evli çocuklarından biride halkın mal ve can varlıgını korumakla yukumlu POLİS..
Digeri de öğretmen.
Kadının demesine bakarsan emekli olunca bırakacak.
Yahu ne emekliliği koskoca evlatların var git onlara sığn diyemiyorsun.
Bir dipnot vereyim adam müslüman olduğundan mütevellit dövmüyordu karısını içki parasından,başka kadınlardan dolayıydı.
Bu arada vakti ve de bilgisi olan arkadaşlardan rica etsek bir kampanya başlatılsa toplu olarak gıyecek,yıyecek yardımında bulunsak bir derneğe.
Olmaz mı?
Merhabalar;
sizin de dediginiz gibi bizler okurken daraliyoruz, ya birebir böyle yasayanlar... Aslinda yardim fikri organize edilebilse eminim cok kisi elini tasin altina koyacaktir ve bir cok kisi de bu tür konularda bilinclenecektir. Bütün is organize edebilmekte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?