Kanadi Kirilan Kelebekler

İngiliz The Economist dergisi, prezervatif üreticisi Durex’in küresel seks araştırmasını yayınladı.

41 ülkede 300 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ankete göre, Eşlerini aldatma konusunda, Türkler küresel ortalamanın yüzde 35 üzerine çıkarak ilk sırada yer aldı. Araştırmaya göre, Türk erkeğinin yüzde 57’si eşini aldattığını itiraf ediyor.

Türkler’i, Norveç ve İzlanda gibi İskadinav ülkeleri izledi. Fransızlar’ın yüzde 24’ü aldattıklarını açıklarken dünya ortalaması yüzde 22 oldu. Yüzde 10 ve yüzde 7 oranlarıyla Polonya ile İsrailliler ise en sadakatliler çıktı. Economist, verileri yayınlarken kullandığı tabloda, Michael Douglas ile Glenn Close’nin başrollerini paylaştığı ve aldatma üzerine çekilmiş en tüyler ürpertici filmlerden biri olan Öldüren Cazibe’den bir kare kullandı.

İşte liste:

Türkiye: % 57

Danimarka: % 44

Norveç: % 41

İzlanda: %38

Güney Afrika % 26

İsveç % 25

Fransa % 24

Kanada % 19

ABD % 18

Avustralya % 17

Çin % 16

Hindistan % 16

İngiltere % 14

Almanya % 11

Polonya % 10

İsrail % 7

VATAN

Anne eğitimine değindiğinizi farkedemedim.
Henüz ilk sayfayı birde son sayfayı okudum.
Yoğunluğun geçince ara sayfaları da okuyacagım inşAllah:)
Ama aklın yolu birdir.

Anne eğitimine değindiğinizi farkedemedim.
Henüz ilk sayfayı birde son sayfayı okudum.
Yoğunluğun geçince ara sayfaları da okuyacagım inşAllah:)
Ama aklın yolu birdir.

Yogunlugunuz gectiginde göz atarsiniz bir ara yorumlara; her ne kadar aklin yolu bir olsa da yorumlar arasinda cok ilginc görüsler var, sizin ki gibi pozitif fikirler sunan görüsler var,... vs. Farkli kisilerden farkli yorumlar insanlarin bakis acilarini genisletebilmeleri icin önemli aslinda. O yüzden yorumlarini paylasan herkese tesekkürler. :=)

Son düzenleme:
Ocak: 30 kadın katledildi. 28 kadın tecavüze maruz kaldı. 14 kadının şüpheli ölümü, intihar sayıldı.

Şubat: 26 kadın cinayeti, 10 kadın intiharı.

Mart: 36 kadın cinayeti, 83 kadın ve çocuğa taciz ve tecavüz.

Nisan: 22 kadın cinayeti, 82 kadın ve çocuğa taciz ve tecavüz.

Mayıs: 30 kadın cinayeti, 41 kadın ve çocuğa cinsel taciz.

Haziran: 35 kadın cinayeti, 55 çocuk ve 21 kadına taciz ve tecavüz.

Temmuz: 36 kadın cinayeti. 6 şüpheli ölüm. 18 kadın ve çocuğa tecavüz, 20 çocuk ve 7 kadına cinsel taciz.

Ağustos: 34 kadın cinayeti. 39 kadın ve çocuğa tecavüz.

Eylül: 25 kadın cinayeti, 7 çocuk ve 11 kadına tecavüz.

Ekim: 27 kadın cinayeti. 7 çocuk ve 8 kadına tecavüz.

Kasım: 18 kadın cinayeti. 9 çocuk ve 5 kadına taciz, 6 çocuk ve 3 kadına tecavüz.

Aralık: 18 kadın cinayeti. 19 çocuk ve 25 kadına taciz, 10’u çocuk ve 4 kadına tecavüz oldu.

Siyaset

Son düzenleme:

'Erkektir yapar',

'Benim kocam yapmaz',

'Benim oğlum yapmaz'

mantığıyla yaşamın sonucu işte...
Doğruluğuna inanırım.

Bizleri yaşamla ya da ölüm arasında çaresiz bırakmışlar. Eski masallarda geçtiği gibi kırk satır mı yoksa kırk katır mı istersin diyorlar kadınlara. Erkekler hep mi böyleydi yoksa gerçekten insanlıktan çıkmaya mı başladılar anlayamıyorum, toplu bir kadın kıyımı var sanki.
Her türlü şiddeti görüp kaderine razı olup "dizini kırıp oturmak" ya da tepki gösterip ölümü göze almak.. Başka seçenek bırakılmıyor sanki.
Anlayamadığım şey bu "adamları" yetiştiren biz, daha minicikken elimizde ilmek ilmek işlerken nerede hata yapıyoruz ki kendi ellerimizle "canavarlar" yetiştirip salıyoruz ortalığa.
Ben korkuyorum, çocuklar adına çocuklarım adına korkuyorum.. Yıllarca gözümünden sakındığım, ayağı taşa değse yüreğimin yandığı çocuklarımı gün gelip "cellatlarına" güle oynaya yollamaktan korkuyorum. Ben saçının teline dokunmaya kıyamazken saçlarının bir zamanlar sevdiği adamın ellerinde kalmasından korkuyorum.

Di mi ama; bu ne kadar klişe bir durum olduysa artik fikrasi bile ortalikta dolasiyordu bir ara...

Bizim ülkemizin gerçeği bu... Yapmaya çalıştığımızda bu sözde
gerçeği değiştirmek...

Öyle anneler var ki, yıllarca eşinden eziyet görmüş, mağdur olmuş,
aldatılmış. Sonra oğlu aynı şeyleri gelinine yapınca, ben de yaşadım,
herkes yaşar, aman kızım geçer, diye öğüt verir...

Hatta içkisi yok, kumarı yok, çocuğunu ihmal etmez. Gözü dışarı
kaydıysa senin hatandır diye kadına yüklenir tüm kabahat...

Tam yazdiklarini yazacaktim ki....

Ellerinize saglik cok guzel bir konuya deginiyorsunuz.

Ben cahillik,egitimsizlik olarak gormuyorum sucu kadinlarda yani bizlerde buluyorum.

14 yasindaki kiz cahil ya bankaci,hemsire olan kadinlar...

Biz kadinlar oglumuzu yetistirirken "erkek adamsin,bugun bi kiz yarin bi baska kiz" olur hayatinda der,yaptikarina goz yumar onu "SEREFLİ" yapariz.

Kizimizi yetistirirken baskici tavir sergileyip okutsak dahi evlendiginde kocasinin dibinden ayrilmamasi gerektigini,kocasi ne derse o olacagini beynine kaziriz.

E cahil ANNE;

Hic dusunmezsin oglunun takildigi kizlarinda bir ailesi oldugunu..

Hic dusunmezsin kizini baski altinda yetistirip bir omur boyu aci cektigini ya da hic dusunmezsin baskilar altinda yetisirdigin kizin senin yuzunden bakireliginden oldugunu....

Suc bizde hanimlar.Cocuklarimizi yetistirirken cinsiyet ayrimi yapiyoruz isin icine bir de babalar girince kadina yonelik psikolojik ve fiziksel siddeti caresizce okuyup izliyoruz.

Bir TV kanalında canlı yayına katılan Semra Karatoprak, telefonda üstüne kuma gelen kızının sesini duyunca bayıldı.

Kızı üstüne kuma gelince hayatı kabusa dönen Semra Karatoprak, canlı yayında kocası Mustafa Yiğit ile tartıştı.

Ardından annesinin üstüne kuma getirilen Aynur Hanım telefona bağlanınca, Semra Karatoprak canlı yayında ağlama krizine girdi. Fenalaşıp bayılan acı anneyi sunucu sakinleştirmeye çalıştı.

ÜVEY BABAM DÖVEREK TECAVÜZ EDİYORDU '

Aynur Hanım'ın yaptığı açıklamalar ise herkesi şoke etti. Üvey babasının kendini tehdit ettiğini söyleyen Aynur Hanım, 'Beni kemeriyle dövüyordu. Üvey babam yüzünden intihar ettim, ölmek istedim. Sürekli döverek tecavüz ediyordu, bayıltacak şekilde' diye konuştu.

Mynet Haber 15.03.2013

Son düzenleme:
Yeniden merhaba
Kaç saattir pc de bu sayfa açık ancak oturupta okuyabildim.
Okudukça içim daraldı.
Ailemde şiddet görmüyoruz çok şükür.
Ama bir komşumuz yıllardır görüyordu.
Biz ilk taşındığımızda bir çığlıkla pencereye koşmuştuk.
Kadın nasıl çığlık atıyor ve bu okadar sık tekrarlanıyordu ki daha çoçuktum şok geçiriyordum.
Şimdi ben büyüdüm o teyze hala evli çocuklarından biride halkın mal ve can varlıgını korumakla yukumlu POLİS..
Digeri de öğretmen.
Kadının demesine bakarsan emekli olunca bırakacak.
Yahu ne emekliliği koskoca evlatların var git onlara sığn diyemiyorsun.
Bir dipnot vereyim adam müslüman olduğundan mütevellit dövmüyordu karısını içki parasından,başka kadınlardan dolayıydı.
Bu arada vakti ve de bilgisi olan arkadaşlardan rica etsek bir kampanya başlatılsa toplu olarak gıyecek,yıyecek yardımında bulunsak bir derneğe.
Olmaz mı?

Dınımıze dıl uzatan yada uazatmayan tum hem cınslerın suan haberturkte tamda bu konuyla baglantılı dohbet var acın ızleyın derım nasıl deger verılıyor ıslamda bayanlara herseyı dıne mal etmesek kadının yıcelıgı bahsedılıyor konuda

Bu arada vakti ve de bilgisi olan arkadaşlardan rica etsek bir kampanya başlatılsa toplu olarak gıyecek,yıyecek yardımında bulunsak bir derneğe.
Olmaz mı?

Ben varım, ama böyle bir organizasyonu başlatacak gücü bulamıyorum kendimde şu sıralar, lakin her türlü kıyafet ve erzak desteğine varım.

Son düzenleme:
Ben varım, ama böyle bir organizasyonu başlatacak dücü kendimde bulamıyorum kendimde şu sıralar, lakin her türlü kıyafet ve erzak desteğine varım.

Ben hem vakit olarak hemde bilgi açısından öncülüğe uygun değilim.
Ama hangi dernegın kabul ettıgını yada bir ilde toplanıp tüm ildeki sıgınma evlerıne dagıtım yapabılecek bir yer olup olmadıgını bir kk hanımı bilecektir diye umuyorum.
İnşAllah ufacık ta olsa mağdur hanımlara destek olabiliriz.

Dağınıklıktan cümle bile kuramamışım :)

Dediğim gibi ben varım. Site editörlerinden öncü olmaları istenebilir.

Sitede biz kadınların yaşadıklarına dair konuların açılması, giderek böyle konular açanların çoğalması beni gururlandırıyor, ülkemizin kanayan yarası kadına şiddet ve cinayetler

Konu ekonomik, kültürel, töreler vs. gibi unsurlar ele alınarak tartışılmalı, dini karıştırmayınız lütfen hem yasak hemde zaten bizlerin gördüğü şiddetin hiçbir dinle alakası yok.

Bugün okula bile gitmesine izin verilmemiş kadında şiddet görüyor, eğitim düzeyi yüksek, kültürlü ve meslek sahibi kadında...

Erkeğin okumamış ya da okumuş olmasıylada alakalı değil ne yazık ki.

Antalya’nın Kemer ilçesinde bir şahıs, 4 yıldır birlikte yaşadığı Rus kökenli sevgilisini 12 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Katil zanlısının, 3 gün önce sosyal paylaşım sitesinde "Eşlerinizi dövmeyiniz” hadisini, "Dövmeyin pişman olursunuz. Öldürün gitsin en doğrusu bu kökten çözüm" yorumuyla paylaştığı ortaya ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Kemer'deki bir diskonun muhasebe bölümünde çalışan Rus kökenli Elena Suruç (39), birlikte yaşadığı Recep A.’dan (35) sürekli şiddet görünce bir arkadaşının evinde kalmaya başladı.

Ev arayan ve yakın arkadaşlarına, "Bu adam beni öldürecek" diyen Suruç, bugün iş çıkışında Recep A.’nın ısrarı üzerine konuşmak için saat 17.00 sıralarında Merkez Mahallesi’ndeki evine geldi. Barışmak istediği Suruç ile konuşurken yine tartışma çıkması üzerine Recep A., eline geçirdiği bıçakla Elena Suruç'a saldırdı.

Recep A., kaçmayan çalışan Elena Suruç'u 12 yerinden bıçakladı. Kadın olay yerinde hayatını kaybederken, evden çıkarak Liman Caddesi'nde dolaşan Recep A. olay yerine yaklaştığı sırada polis ekibi tarafından yakalandı.

KOMİSERİ VURACAKTI

Yakalandığı sırada polislerle boğuşan Recep A.’nın yanındaki tabancayı görevli komiserin başına dayayarak tetiği çektiği ancak silahın ateş almadığı öğrenildi.

Nöbetçi Kemer Cumhuriyet Savcısı Erhan Ürkmez’in yaptığı incelemenin ardından kadının cesedi Kemer Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Recep A.’nın, Elena Suruç’u daha önce de kıskançlık yüzünden ve eski eşinden olan oğluyla görüşmesini istememesinden dolayı defalarca döverek hastanelik ettiği öğrenildi. Kemer Cumhuriyet Savcılığına başvurarak koruma isteyen kadını Recep A.’nın saldırılarından polisin kurtarıldığı öğrenildi.

“ÖLDÜRÜN GİTSİN” DİYE PAYLAŞMIŞ

Sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında 3 gün önce "Eşlerinizi dövmeyiniz, onlar sizin köleniz değildirler" hadisini ve dayak yemiş bir kadının fotoğrafını paylaşan Recep A.’nın paylaşıma, "Dövmeyin pişman olursunuz. Öldürün gitsin en doğrusu bu kökten çözüm" şeklinde yorum yazdığı görüldü.

Milliyet 16.03.2013

Son düzenleme:

Merhabalar;
sizin de dediginiz gibi bizler okurken daraliyoruz, ya birebir böyle yasayanlar... Aslinda yardim fikri organize edilebilse eminim cok kisi elini tasin altina koyacaktir ve bir cok kisi de bu tür konularda bilinclenecektir. Bütün is organize edebilmekte...

Son düzenleme:

Siz sanırım farklı bir ülkedesiniz.
Türkiyede olupta bilgisi olanlar yok mudur ki?
Morçatı bu konuda çok katıymış onu öğrendik ama ne bilim yok mudur bunun bir yolu.
Buarada tebrik ederlm sizi farklı ülkede olupta buranın acısına göz yummamak ayrı bir güzellik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…