- Konu Sahibi ontsyumgui
-
aaah ah şöyle atarlı giderli şiirli şairli laf sokmalardan önce bi okumayı öğrensek diyorum yazdığım mesajda bir tek türk mitolojisinde ilahe var demedim ben çıkış noktası dişi ruhtur dedim
ben arap kültürünü kötülemiyorum neden kendi kültürümüzü bırakıp araplarınkini aldık diyorum.Bak anlaması gayet de kolaymış aslında değil mi ,demagojiye gerek yok.
Ayrıca Muhammedden önce arap kadınları evet yine -arap kültüründe olan bir geleneğe göre - henüz küçük birer çocukken diri diri gömülüyormuş bunu engellemiş islam.
Ama türklerde bir hükümdarın bir karısı varken ,ve kadın devlet yönetiminde söz sahibiyken islamın kabuluyle birlikte eve kapatılmış ve hükümdarların içinde kaç kadın olduğu bilinmeyen haremleri oluşmuş.
Üzgünüm ,acı ama gerçek böyle.
devlet erkeğini her daim her koşulda savunur canım. hem askerlik yapıyorlar hem de çalışan erkek sayısı kadınlara göre fazla olduğundan iş gücü olarak görülüyorlar bu yüzden de erkeğinin ölüsünün de peşini bırakmaz, saldırdığı karısının ölmemek için öldürmesini çok ağır bir suç olarak görür en ağır cezayı da verir kadına, yüksek mahkeme de onar.
kadın hapse girince rahat mı edecek yaşayacak ama nasıl yaşayacak cezaevlerinde olanlar malum kısacası bu öneri bana bu yüzden saçma hatta deli saçması gibi geldi şefkat-derin önerisi yani.
Öncelikle bu baslik altindaki konuyu ziyaret eden ve destekleyen herkese saygilarimi iletiyorum.
Beni inceden inceye rahatsiz eden, üzen, sinirlendiren, buran,... karmakarisik duygulara iten bir konuyu bu baslik altinda sizlerle paylasmak istiyorum. Bu baslik altindaki konular cok aci ama gercek konular olacaktir. Her yazdigim hikaye icin kaynak gösterecegim. Kalemin kilictan keskin oldugunu hesaba katarsak, en azindan yazarak - okuyarak tepkimizi ortaya koyabiliriz. Agzinda su tasiyan karincanin hikayesini de örnek alirsak, bir sekilde tepkimizi - tavrimizi - tarafimizi göstermeliyiz diye düsünüyorum.
BAYANLARA ADALETSiZLiK!
Siddet gören, hakarete ugrayan, maddi manevi aldatilan, dolandirilan, ezilen,... kadinlarin hikayelerini bu baslik altinda paylasmak istiyorum. Öyle hikayeler var ki, gercek olduguna inanmak dahi gelmiyor icimden...
Umarim yorumlarimizla destegimizle böyle durumlar yasayan bayanlarin yasadiklari travmayi belki biraz daha kolay arkalarinda birakmalarini yada kim bilir birilerinin bir yerlerde böyle adaletsizlikleri yasamadan kurtulmalarini saglariz...
Kimsenin sesiz kalmamasi ümidiyle...
Saygilarimla...
Sevgili alaraey; sana kesinlikle katiliyorum. ;=)
SEVGiLi HANIMLAR, LÜTFEN RiCA EDiYORUM;
KONU DISINA CIKMAYALIM. KONUMUZ: KADINA ADALETSiZ YAKLASIM
BASLIGIMIZ; iSLAM´I ASAGILAMA KONUSU DEGiL.
LÜTFEN SiZi VE iNANCLARINIZI RENCiDE EDEN KiSiYE CEVAP VERMEYiNiZ, POLEMiGE GiRMEYiNiZ.
KONUYU BiLMEYENLER iCiN GiRiS CÜMLELERiMi YUKARIDA TEKRARLIYORUM.
Eki Görüntüle 658294 Eki Görüntüle 658300
e devlet baba o,bak yakıştırılan sıfat bile erkek "baba"....
hani şu N.Ç. davasından sanıklara bişey yapılmadı da 14 yaşında kız için ruh sağlığı bozulmamıştır raporu verildi ya o gün adalete olan inancımı kaybettim ben..
tek güvendiğim ilahi adalet..
tşk ederim sevgili ontsyumgui. bizde dayakla şiddet varsa onlarda da farklı şiddet var. 16 yaşında kız çocuğunu 40 yaşında adamla cinsel ilişki yaşatıp film çekiyor adamlar işte modern diye gösterdiğimz biz dindarız ondan böyle bizde dediğimiz toplumlar.. kadına şiddet tüm dünyanın sorunu sadece bizim Müslümanların sorunu değil bunlarıda dine bağlamayalım artık. benim ailemde dindar babamın anneme el kaldırdığını görmedim.. sen dini yanlış anlıyorsan yanlış yorumluyorsan bunda dinin suçu yok sen de sorun var derim böyle insanlara.. hiç bir dinde kadına dayağı mübah kılmamıştır. din muhabbetine takılıp kalıyoruz işte böyle gerçekleri göremiyoruz.. her konuda oturup dini tartışıyoruz sorun din değil sorun insanlar din tartışmaktan hiç bir soruna çözüm bulamadık aynen de devam ediyoruz ...
aynen canım yargıtay da o hafif cezaları onaylarak kendi kendini lağvetmiştir bence benim de hiç ama hiç güvenim yok adalete zaten yok ki adalet.
dediğin gibi devlet baba ama babanın üvey evlatları kadınlar özellikle de sahipsiz kimsesiz fakir kadınlar.
töre cinayetine kurban giden 15 yaşındaki masumun cenazesni almaya ailesinden kimse gitmedi kız çocupğunun cenazesi ortada kaldı da kadınlar kaldırdı bir kefeni bile olmadan kepçeyle mezar kazılıp sivil kadınlar tarafından gecenin köründe defnedildi. niye hani devlet baba nerdeydi koruyamadın madem neden cenazesine bile niye sahip çıkmadın gönderemedin mi oraya valini komutanını kaldıramadın mı cenazesini devlet babaymış kadının ölüsünün de dirisinin de adı yok memlekette rahmetli duygu asena' nın dediği gibi.
ahahaha ben mi oluyorum o 'kişi' ,o zaman size iyi tartışmalar daha cesaretinizi toplayıp sorunun nereden kaynaklandığını tartışamıyorsunuz.
Kusura bakmayın ama yapabileceğiniz hiç birşey yok,zaten ne geliyorsa başımıza bu tabular ve cesaretsiz kadınlar yüzünden geliyor.
Herkes destek olursa ne ala. Kösteklere de cevap dahi vermeyin. :=)
bu konu hem çok üzdü hem de çok moralimi bozdu aslında..
kadın tecavüze uğrar kuyruk salladı olur( o da ne demekse)
kadın dayak yer kim bilir o da napmıştı olur
kadın psikolojik şiddete maruz kalır ay o da dırdır etmeseymiş olur
kadın boşanır dul damgası yer
kadın boşanmaz çeksin çilesini denir
dayanamaz evini terk eder bak şuna kocasını bırakıp kaçmış olur
en son kadın öldürülür ve öldürene değil ölene bak,kim bilir adam neden öldürdü onu denir..
valla kadın olmak zor,çok zor..
yazacak çok şey var da söyleyecek derman kalmadı bende..
Valla çok ilginç bir yere evrildi durum, bana da cevap vermediğiniz, hatta önce beğenip sonra beğeninizi geri aldığınızı göz önünde tutarsak köstekler kategorisine mi girdim acaba diye düşünüyorum. Tepki almamak çok mesele değil ama konuya böyle bakmanızı garipsedim.
_Nurten_ arkadaşın duyurduğu imza kampanyasının linkini vermek istedim
http://www.kadinlarkulubu.com/kadina-dair/599518-kadin-cinayetlerini-durdurmak-icin.html
Ne güzel düşünmüşsün... Ben de isterim,tabi şu an çalışmıyorum ama batıya dönüp çalışmaya başlayınca yapacaklarım arasına yazdım bile..
Ancak nakit olarak değil de malzeme temin ederek yardım yapmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Maalesef burası Türkiye ve nakit paranın nereye gideceği hiç belli olmaz...
sabun,deterjan,tuvalet kağıdı,kağıt havlu,havlu,çarşaf,koltuk,yatak..vs. evet böyle bir yardım çok iyi olur.. Ben de ciddi farkındalık yarattın teşekkür ederim
Merhaba Ontsyumguı;
Öncelikle konunuzun açılış amacı ve herkesi davet edişiniz adına teşekkürler.
Kadına yapılan zulüm okadar çok ki.
Nerden başlanır bilmiyorum.
Kadın sevse suç,sevmese suç.
Kadın çalışsa suç,çalışmasa suç.
Ne yaparsa yapsın suç.
Biz hep sindirmeyi ögrendık.
Erkektir yapar laflarıyla büyüdük.
Bence yine kadınlarda bitiyor iş.
Öyle bir nesil yetişmeli ki oğluna kadına değer vermeyi öğretmeli.
Oğlunu paşalar gibi büyütürken kızına seni kocan iki günde kapının önüne koyar diye tenklt etmemeli anneler.
Ayrıca bana göre bu mağduriyeti islamiyete bağlamak o kadar acınası ki.
Cevap vermek tartışmaya sebebiyet vereceğinden susuyorum.
Yalnızca şunu yazıyım izninizle;
Cahiliye de herkes kız çoçuklarını diri diri toprağa gömerken,kızını mekke sokaklarında omuzlarında gezdiren Efendimizdir.
Konu sahibi arkadaşım ben sonuna kadar arkanızdayım.
Tekrar tebrik ederim bu farkındalık çalışmanız için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?