Kanadi Kirilan Kelebekler

diğer mitolojilerin aksine demek... ki siz böyle demişsiniz...ben bütün mitolojileri inceledim bir tek bizde herşeyin çıkış noktası dişil ruhtur demektir...ki hepimiz böyle olmadığını dişilerin eskiden beri bereketin simgesi kabuledildiğini biliyoruz... türkçe yi iyi biliyorum en azından şairene laf sokmayı beceriyorum... demogojiyi ve işin içine dini sokan sizsiniz...

tekrar ediyorum haremi kuran da araplar değil, maalesef bizim türk diye övündüğümüz osmanlı padişahlarıdır... islama suç atmak yerine bizim de mayamızda da bir bozukluk varmış ki hemen değişebilmişiz yahut o dönemde maaalesef böyleymiş demek çok da zor değil...

ayrıca tekrar ediyorum ki hakanın hanımının önemli olması tüm türk kadınlarının aynı haklara sahip olduğunu göstermez...

mısırda firavun köleleri öldüresiye çalıştırırken karısı makyajını yapıp bileziklerini şıngırdatıyorsa bu kadınlara verilen değeri değil bazı insanlara gösterilen ayrıcalığı, haksızlığı gösterir...

Son düzenleme:

e devlet baba o,bak yakıştırılan sıfat bile erkek "baba"....

hani şu N.Ç. davasından sanıklara bişey yapılmadı da 14 yaşında kız için ruh sağlığı bozulmamıştır raporu verildi ya o gün adalete olan inancımı kaybettim ben..

tek güvendiğim ilahi adalet..

SEVGiLi HANIMLAR, LÜTFEN RiCA EDiYORUM;

KONU DISINA CIKMAYALIM. KONUMUZ: “KADINA ADALETSiZ YAKLASIM”

BASLIGIMIZ; iSLAM´I ASAGILAMA KONUSU DEGiL.

LÜTFEN SiZi VE iNANCLARINIZI RENCiDE EDEN KiSiYE CEVAP VERMEYiNiZ, POLEMiGE GiRMEYiNiZ.

KONUYU BiLMEYENLER iCiN GiRiS CÜMLELERiMi YUKARIDA TEKRARLIYORUM.

Son düzenleme:
Sevgili alaraey; sana kesinlikle katiliyorum. ;=)

tşk ederim sevgili ontsyumgui. bizde dayakla şiddet varsa onlarda da farklı şiddet var. 16 yaşında kız çocuğunu 40 yaşında adamla cinsel ilişki yaşatıp film çekiyor adamlar işte modern diye gösterdiğimz biz dindarız ondan böyle bizde dediğimiz toplumlar.. kadına şiddet tüm dünyanın sorunu sadece bizim Müslümanların sorunu değil bunlarıda dine bağlamayalım artık. benim ailemde dindar babamın anneme el kaldırdığını görmedim.. sen dini yanlış anlıyorsan yanlış yorumluyorsan bunda dinin suçu yok sen de sorun var derim böyle insanlara.. hiç bir dinde kadına dayağı mübah kılmamıştır. din muhabbetine takılıp kalıyoruz işte böyle gerçekleri göremiyoruz.. her konuda oturup dini tartışıyoruz sorun din değil sorun insanlar din tartışmaktan hiç bir soruna çözüm bulamadık aynen de devam ediyoruz ...

ahahaha ben mi oluyorum o 'kişi' ,o zaman size iyi tartışmalar daha cesaretinizi toplayıp sorunun nereden kaynaklandığını tartışamıyorsunuz.
Kusura bakmayın ama yapabileceğiniz hiç birşey yok,zaten ne geliyorsa başımıza bu tabular ve cesaretsiz kadınlar yüzünden geliyor.

aynen canım yargıtay da o hafif cezaları onaylarak kendi kendini lağvetmiştir bence benim de hiç ama hiç güvenim yok adalete zaten yok ki adalet.

dediğin gibi devlet baba ama babanın üvey evlatları kadınlar özellikle de sahipsiz kimsesiz fakir kadınlar.

töre cinayetine kurban giden 15 yaşındaki masumun cenazesni almaya ailesinden kimse gitmedi kız çocupğunun cenazesi ortada kaldı da kadınlar kaldırdı bir kefeni bile olmadan kepçeyle mezar kazılıp sivil kadınlar tarafından gecenin köründe defnedildi. niye hani devlet baba nerdeydi koruyamadın madem neden cenazesine bile niye sahip çıkmadın gönderemedin mi oraya valini komutanını kaldıramadın mı cenazesini devlet babaymış kadının ölüsünün de dirisinin de adı yok memlekette rahmetli duygu asena' nın dediği gibi.

Sevgili alarey, bir yorumumda da yazdigim gibi burdaki paylasmak istedigim gercek hikayeleri Türkiye´den secme sebebim Kadinlar Kulübü´nün Türkiye ve Türkce sayfa olmasi. Senin de dedigin gibi dünyanin dört bir kösesinde adaletsizlik kavramlari almis basini yürümüsken, bir cok yerde eziyetler had sayfaya cikmisken senin yazdiklarina katilmamak elde degil.
- Sex isciligi,
- Aldatma,
- Cok eslilik,
- Psikolojik baski,
- Cinsel taciz,
- Maddi aldatma / maddi dolandiricilik,
- Fiziksel siddet,
- Cocugu ile birakip terketme,
- Yada cocugu alarak terketme,
- vs.
Saymakla bitiremeyiz... Iste bu yüzden bu hikayeleri paylasalim ki; bu sayfada da karsilastigim kendi yolunu cizmekte zorlanan, ayaklari üstüne basmaya korkan yada carpik yanlis bir iliskide ne yapmasi gerektigini bilmeyen, vs. bir cok kisiye örnek teskil etsin hikayeler. Farkettiyseniz "Bir Derdim Var" basligi hergün benzeri hikayelerle doluyor tasiyor ve bir cok bayan ne yapmasi gerektigini bilmiyor. Herkes destek olursa ne ala. Kösteklere de cevap dahi vermeyin. :=)

Son düzenleme:

bu konu hem çok üzdü hem de çok moralimi bozdu aslında..

kadın tecavüze uğrar kuyruk salladı olur( o da ne demekse)

kadın dayak yer kim bilir o da napmıştı olur

kadın psikolojik şiddete maruz kalır ay o da dırdır etmeseymiş olur

kadın boşanır dul damgası yer

kadın boşanmaz çeksin çilesini denir

dayanamaz evini terk eder bak şuna kocasını bırakıp kaçmış olur

en son kadın öldürülür ve öldürene değil ölene bak,kim bilir adam neden öldürdü onu denir..

valla kadın olmak zor,çok zor..

yazacak çok şey var da söyleyecek derman kalmadı bende..

din değiştirince böyle oldu demişiniz ama hala taa din kabul etmeden önce uyguladığımız gelenekleri devam ettiriyoruz örneğin ağaçlara bez bağlayıp dilek dilemek gibi... din bunu değiştirebildi mi hayır değiştiremedi hala, yani din herşeyi değiştirdi demek yerine biz insanlar dini değiştirdik demek daha doğru sanırım..

Zonguldak'ta, kendisinden kaçarak mahalle bakkalına sığınan eşini yumruklayıp, saçından tutarak yerde sürükleyen koca, güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntüde, yanına sığınan kadını döven kocaya müdahale etmeyip, yerinden kalkmayan ve televizyon izleyen işyeri sahibi dikkat çekti.

Olay, geçen 23 Kasım'da meydana geldi. Taksi sürücüsü Murat Ö., iddiaya göre şiddetli geçimsizlik nedeniyle tartıştığı eşi M.Ö.'yü evde dövmeye başladı. Eşinin şiddetinden kaçan kadın, mahalledeki bakkala sığındı. Murat Ö., üzerindeki atlet ve eşofmanla kovaladığı eşini bakkalda dövmeye devam etti.

KADIN DAYAK YERKEN YERİNDEN KALKMADI

Bakkaldaki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan olayda, içeriye giren Murat Ö.'nün, kasada oturan işyeri sahibinin arkasına sığınan eşini yumruklayıp, saçından tutarak sürüklemeye çalıştığı görülüyor. Bu sırada yerinden kalkmayıp kavgaya müdahale etmeyen işyeri sahibinin ise televizyon izlemesi dikkat çekiyor. Murat Ö., direnmesine rağmen saçından tuttuğu eşini yerde sürükleyerek işyerinin kapısına kadar götürürken, burada da dövmeye devam ediyor.

KADINI EŞİNİN ELİNDEN KOMŞUSU KURTARDI

Olayı gören bakkalın karşısındaki evde oturan bir kişi ise Murat Ö.'ye tepki gösteriyor. Evinden çıkan kişi, karışmamasını isteyen Murat Ö.'nün boynunu sıkıp tartaklarken, eşinden dayak yiyen kadın da bunu fırsat bilip bakkaldan koşarak çıkıp uzaklaşıyor.

Çevredekilerin haber vermesiyle gelen polis, Murat Ö.'yü gözaltına aldı. Eşinin şikayetçi olduğu Murat Ö.'ye, Cumhuriyet Savcılığı'nca tedbir kararı uygulandığı ve 6 ay evden uzaklaştırılma cezası verildiği belirtildi.

'KARI-KOCA ARASINA NASIL GİREYİM?'

DHA'nın telefonla ulaştığı işyeri sahibi B.K., kavgaya müdahale etmeme nedenini şöyle açıkladı; "Kadın koşarak buraya geldi. Kocası da peşindeydi. Karı koca arasına ben nasıl gireyim? Yanlış anlaşılırdım. Adam yanlış anlar, bana da saldırırdı. Zaten kapının önünde döverken yapmamasını söyledim. Ama bana da tepki gösterdi, küfür etti. Karşı komşuya da küfür etti."

Doğan Haber Ajansı 13.01.2012

Son düzenleme:
Herkes destek olursa ne ala. Kösteklere de cevap dahi vermeyin. :=)

Valla çok ilginç bir yere evrildi durum, bana da cevap vermediğiniz, hatta önce beğenip sonra beğeninizi geri aldığınızı göz önünde tutarsak köstekler kategorisine mi girdim acaba diye düşünüyorum. Tepki almamak çok mesele değil ama konuya böyle bakmanızı garipsedim.

Cok dogru izlenimler bunlar. Daha önce de bahsettigimiz gibi annelere cok ama cok is düsüyor bu cahilce düsünce tarzini yikmak icin. Her anne kendi cocuguna dogruyu gösterse yeni nesil bambaska bir yolda devam eder, o yüzden güclü durus sergileyen kadinlara ihtiyacimiz var ve ayni zamanda birbirine destek olan kadinlara. Her kadinin centilmen - kadinini sevgisiyle oksayacak ogullar ve güclü durusuyla örnek oldugu prensesler yetistirmesi dilegiyle.

Kesinlikle hayir Estagfirullah, sadece herkese cevabi ayni anda yetistiremiyorum. Suan önümde bir cok sayfa acik, herkese ayni anda cevap veremiyorum, gec cevabim icin ayrica özür dilerim. Begenimi geri mi almisim, simdi siz söyleyince farkettim, saga sola seri bir sekilde tiklarken olmus olabilir, kasti yapilan bir durum degil. Kopyaladiginiz cümle ise sizinle uzaktan ve yakindan ilgisi olmayan bir cümle Sevgili ailanthus. Eger ki tüm yorumlari okuma sansiniz olursa puzzle parcalari gibi mesajin nereye gittigi anlasilacaktir. ;=)

Son düzenleme:
Son düzenleme:

Kelimelerim yetersiz kalicaktir yazacagim her cümle icinde, sizin gibi duyarli kisilerin yürekleri cok güzel. :=)

Son düzenleme:
Merhaba Ontsyumguı;
Öncelikle konunuzun açılış amacı ve herkesi davet edişiniz adına teşekkürler.
Kadına yapılan zulüm okadar çok ki.
Nerden başlanır bilmiyorum.
Kadın sevse suç,sevmese suç.
Kadın çalışsa suç,çalışmasa suç.
Ne yaparsa yapsın suç.
Biz hep sindirmeyi ögrendık.
Erkektir yapar laflarıyla büyüdük.
Bence yine kadınlarda bitiyor iş.
Öyle bir nesil yetişmeli ki oğluna kadına değer vermeyi öğretmeli.
Oğlunu paşalar gibi büyütürken kızına seni kocan iki günde kapının önüne koyar diye tenklt etmemeli anneler.
Ayrıca bana göre bu mağduriyeti islamiyete bağlamak o kadar acınası ki.
Cevap vermek tartışmaya sebebiyet vereceğinden susuyorum.
Yalnızca şunu yazıyım izninizle;
Cahiliye de herkes kız çoçuklarını diri diri toprağa gömerken,kızını mekke sokaklarında omuzlarında gezdiren Efendimizdir.
Konu sahibi arkadaşım ben sonuna kadar arkanızdayım.
Tekrar tebrik ederim bu farkındalık çalışmanız için.

2 yıl boyunca kayınbiraderinin tecavüzüne uğrayan Gülay Armağan, kocası tarafından baltayla öldürüldü.

Akrabaydılar... İkisi de Adanalıydı. 1999'da evlendiler ve İstanbul'a yerleştiler. Ümraniye'nin tek göz gecekondularından birinde, kocasının ailesi ve kardeşlerine komşu oldular. Mutfakları, banyoları ortaktı. Evliliklerinin ilk yıllarında her şey yolunda gibiydi. İki çocukları oldu. Gülay ve Metin Armağan çiftinin hayatındaki dengenin bozulması, kocanın işsiz kalması ve yıllarca iş bulamamasıyla başladı, sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı.

2 YIL TECAVÜZ ETTİ

Saf bir kadındı Gülay... Saflığıyla pek çok şeye kanacak tiplerden... Kocasının ağabeyi Daimi Armağan'ın ilgisini de ilk önce anlamadı. 2009'da ailecek gittikleri bir sünnet düğününde kayınbiraderinin tecavüzüne uğradı. Tam o günlerde kocası işsiz kaldı, artık herkes ağabeyin eline bakıyordu. İddialara göre, Gülay Armağan ilk tecavüzden sonra Daimi Armağan'ın cinsel saldırılarından kurtulamadı. Ve bu 'zoraki' ilişki iki yıl boyunca devam etti. Üstelik bu ilişkiden ne Gülay'ın kocasının, ne de Daimi'nin karısının haberi olmadı. Ta ki 30 Kasım 2011 tarihine kadar. Koca Metin Kahraman'ın karakolda verdiği ifadeye göre; 30 Kasım günü Ümraniye'deki evlerine döndüğünde ağabeyi ve karısını sarmaş dolaş gördü. Daimi evden kaçarcasına çıktı, Metin Armağan karısından ilişkinin bütün detaylarını öğrendi. Anlatıldığına göre 'medenice' karşıladı, boşanma ve çocuklarının velayeti karşılığında karısına hiçbir şey yapmayacağını söyledi. Hatta durumu diğer kardeşlerine de anlattı ve karısı, kardeşleriyle birlikte karakola giderek ağabeyinden şikâyetçi oldu. Ama polis bunun suç olmadığını söyleyerek, onları evlerine gönderdi. Koca Armağan; karısının Mersin'deki kardeşi Serkan Kaya'yı da arayarak gelip ablasını götürmesini istedi. Kaya, kendi yerine arkadaşlarını eve gönderdi, ablasının başına bir şey gelmesinden korkuyordu. Ancak abla Gülay, endişelenecek bir şey olmadığını söyleyerek kardeşinin arkadaşlarıyla birlikte gitmek istemedi, muhtemelen çocuklarını bırakmak istemiyordu.

BOŞANMA GÜNÜ...

2 Aralık'ta anlaşmalı olarak boşanmak üzere Ümraniye Nöbetçi Aile Mahkemesi'ne başvurdular, sonrasında birlikte ikamet ettikleri eve döndüler. Anlatıldığına göre Metin Armağan, karısı evdeki 'rahat' tavırlarından rahatsız oldu ve "Bu ne rahatlık" dedi. Gülay Armağan da cevap olarak "Benden ne istiyorsun, çocukları sana veriyorum, boşanıyoruz. Bunun suçlusu ben değilim, erkeksen git ağabeyinden hesap sor" dedi. Kadın cinayetlerinin en bildik sözcüğü 'tahrik' de bu cümleden sonra oluştu. Ve Metin Armağan sobayı koydukları odunları düzeltmekte kullandığı nacar tabir edilen küçük balta ile Gülay Armağan'ın başına vurmaya başladı. Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç kadın, gece yarısı öldü. Otopsi tutanağında 'kesici alet yaralanmasına bağlı kafatası kırıkları ile birlikte beyin kanaması ve doku harabiyeti'nden öldüğü belirtildi. Davanın ilk duruşması 29 Mart'ta Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

İngilizce konuşmak için kursa gitmek şart değil. Nasıl mı? TIKLAYIN !

AĞABEY NİYE DIŞARDA?

Gülay Armağan'ın ailesi ve avukatı sadece katil kocanın değil, tecavüzcü ağabeyinin de yargılanması gerektiğini söylüyor. Cinayetin aile meclisi kararıyla işlendiğini söyleyen aile avukatı Eren Keskin, "Ölüme yol açan Daimi Armağan neden tutuklanmıyor neden yargılanmıyor?" diye soruyor. Gülay Armağan'ın yengesi Pınar Kaya da "Koca ve ağabeyi Gülay'ın gönüllü ilişki kurduklarını söylüyor. Ama biz bunun yalan olduğunu biliyoruz. Birbirlerini koruyorlar. Bu cinayetin en önemli nedeni o ilişkiyse, neden Daimi Armağan dışarıda?" diyor.

Net Haber 20.03.2012

Son düzenleme:

Merhabalar, aramiza katilip hassasiyet gösterdiginiz icin ben tesekkür ederim. Ne güzel söylemissiniz; "kadin sevse suc sevmese suc". Bugün bu baslik altinda iki kez yazdigim "annelere cok is düstügü" fikrimi ayni sekilde sizde yazmissiniz. Ayni bakis acisina sahip oldugumuza sevindim. Burda yazi diliyle sessizce dile getirmek istedigim konuyu cokta güzel özetlemissiniz, cok tesekkürler. Inanc ve din konusuna bende sizin gibi hic girmiyorum; sessiz kalmak hem sayfanin kurallari acisindan hem de böyle hassas bir konuda sanal ortamda basit tartismalara girerek "ucuz" sifatindan uzak kalmak acisindan susuyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…