kanda pıhtılaşma

merhaba Aytun Bey tüp bebek tedavim başladı,bulunduğum merkezde hemotolog olmadığı için fikrinizi almak istedim. sonuçlarım şöyle Faktör V Leiden (G1691A) : Heterozigot Mutant ! Faktör II (Prothrombin)(G20210A): Homozigot Normal MTHFR (C677T) : Homozigot Normal MTHFR (A1298C) : Homozigot Mutant ! tedaviden 3 ay önce decavit, coraspirin 100mg,dodeks iğne 15GÜNDE 1,folbiol 5mg günde ve zinco kullandım, transferim oldu şimdi sonucum çıkana kadar clexane 0.2mg günde 1 vuruluyorum göbekten, bu ilaçlaryeterli oluyor mudur?bu tedavi 2.taze siklus denemem, 1 tanede dondurulmuş denemem olmuştu ama hiç hamile kalmadım.nedenini bu kanuyla bağdaştırabilir misiniz?

merhaba aldığınız tedaviler yeterlidir daha fazlası zaten yapılamz dilerim gebelik gerçekleşir, allah yardımcınız olsun. endişelenmeyin. sevgiler.

merhaba Aytun Bey tüp bebek tedavim başladı,bulunduğum merkezde hemotolog olmadığı için fikrinizi almak istedim. sonuçlarım şöyle Faktör V Leiden (G1691A) : Heterozigot Mutant ! Faktör II (Prothrombin)(G20210A): Homozigot Normal MTHFR (C677T) : Homozigot Normal MTHFR (A1298C) : Homozigot Mutant ! tedaviden 3 ay önce decavit, coraspirin 100mg,dodeks iğne 15GÜNDE 1,folbiol 5mg günde ve zinco kullandım, transferim oldu şimdi sonucum çıkana kadar clexane 0.2mg günde 1 vuruluyorum göbekten, bu ilaçlaryeterli oluyor mudur?bu tedavi 2.taze siklus denemem, 1 tanede dondurulmuş denemem olmuştu ama hiç hamile kalmadım.nedenini bu kanuyla bağdaştırabilir misiniz?

merhaba aldığınız tedaviler yeterlidir daha fazlası zaten yapılamz dilerim gebelik gerçekleşir, allah yardımcınız olsun. endişelenmeyin. sevgiler.

Merhaba Aytun Hanım,
Ben de arka arkaya iki düşük yaptım.Dün özel bir hastanede genetik testleri için eşimle birlikte kan verdik.Sonuçlar için biraz beklemem gerekiyor. Bu arada merak işte ınternetten araştırırken buradaki paylaşımlarınızı ve yorumlarınızı okudum.Yaklaşımınız o kadar güzel ki.... Her doktorda olmayan bır içtenlik, telkin,samimiyet ve biz meleklerini kaybetmiş annelerin acısını hisseden bir anlayışınız var.Maddi kaygılar içine girmeyip, internet ortamında bile yardımcı olmaya calışmışsınız .Çok teşekkür ederim.Allah sizden razı olsun insallah sonuçlarımı aldığım zaman sizinle paylaşabilme imkanım olur.Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin ...Sevgiler

Son düzenleme:
Güzel görüşleriniz için teşekkürler.

merhaba aytun hanım,
ben de arka arkaya iki düşük yaptım.dün özel bir hastanede genetik testleri için eşimle birlikte kan verdik.sonuçlar için biraz beklemem gerekiyor. Bu arada merak işte ınternetten araştırırken buradaki paylaşımlarınızı ve yorumlarınızı okudum.yaklaşımınız o kadar güzel ki.... Her doktorda olmayan bır içtenlik, telkin,samimiyet ve biz meleklerini kaybetmiş annelerin acısını hisseden bir anlayışınız var.maddi kaygılar içine girmeyip, internet ortamında bile yardımcı olmaya calışmışsınız .çok teşekkür ederim.allah sizden razı olsun insallah sonuçlarımı aldığım zaman sizinle paylaşabilme imkanım olur.allah yolunuzu bahtınızı açık etsin ...sevgiler

merhaba aytun hanım daha önce size durumumu izah etmiştim
"tüp bebek tedavim başladı,bulunduğum merkezde hemotolog olmadığı için fikrinizi almak istedim. sonuçlarım şöyle Faktör V Leiden (G1691A) : Heterozigot Mutant ! Faktör II (Prothrombin)(G20210A): Homozigot Normal MTHFR (C677T) : Homozigot Normal MTHFR (A1298C) : Homozigot Mutant ! tedaviden 3 ay önce decavit, coraspirin 100mg,dodeks iğne 15GÜNDE 1,folbiol 5mg günde ve zinco kullandım, transferim oldu şimdi sonucum çıkana kadar clexane 0.2mg günde 1 vuruluyorum göbekten, bu ilaçlaryeterli oluyor mudur?bu tedavi 2.taze siklus denemem, 1 tanede dondurulmuş denemem olmuştu ama hiç hamile kalmadım."
şimdi transferin 9. günü beta hcg 61 çıktı,bu anlamlı bir değer mi? hamileliğim devam ederse kan sulandırıcı olarak bu ilaca devam etmem yeterli mi yoksa bunu değiştirecek miyim?

merhaba tebrikler dğeriniz 9.gün için gayet iyi ama takip edip yükselme değerleri de görülmeli. ilacınızı da aynı şekilde devam etmelisiniz. gebelik kesesi ve kalp atımı görüldüğünde ilaç kullanımı hakkında değişikliğe gidilebilir. ancak 12. haftaya kadar devam etmek mutatır. sevgiler.

merhaba aytun hanım daha önce size durumumu izah etmiştim
"tüp bebek tedavim başladı,bulunduğum merkezde hemotolog olmadığı için fikrinizi almak istedim. sonuçlarım şöyle Faktör V Leiden (G1691A) : Heterozigot Mutant ! Faktör II (Prothrombin)(G20210A): Homozigot Normal MTHFR (C677T) : Homozigot Normal MTHFR (A1298C) : Homozigot Mutant ! tedaviden 3 ay önce decavit, coraspirin 100mg,dodeks iğne 15GÜNDE 1,folbiol 5mg günde ve zinco kullandım, transferim oldu şimdi sonucum çıkana kadar clexane 0.2mg günde 1 vuruluyorum göbekten, bu ilaçlaryeterli oluyor mudur?bu tedavi 2.taze siklus denemem, 1 tanede dondurulmuş denemem olmuştu ama hiç hamile kalmadım."
şimdi transferin 9. günü beta hcg 61 çıktı,bu anlamlı bir değer mi? hamileliğim devam ederse kan sulandırıcı olarak bu ilaca devam etmem yeterli mi yoksa bunu değiştirecek miyim?

Aytun Hanım tekrar merhaba ,
ben ıkı düşükten sonra özel bı hastaneye genetık testlerımı yaptırmıstım.bazı test sonuclarım cıktı

PROTEİN C 129,6 REFERANS ARALIĞI 70-140

PROTEİN S 31,2 REFERANS ARALIĞI 60-130

FAKTÖR V LEİDEN ANALİZİ NORMAL 1691GG REFERANS ARALIĞI 1691GG NORMAL-1691GA HETEROZİGOT-1691AAHOMOZİGOT

MTHFR-C677TMUT.ANALİZİ NORMAL 677CC REFERAS ARALIGI 677CCNORMAL-677CTHETEROZİGOT-677TTHOMOZİGOT

doktorumla en son protein s eksikliğim konusunda telefonda konustum.gebe kalır kalmaz igeneye baslayacagımı soylemişti.ben Ağrıdayım doktorum erzurumda bu ay gebeliğim olustu.ama bır sorun var doktoruma malesef ulasamadım kendısı semınere gıtmıs bır ay kadarda hasta kabul etmeyecekmiş telefonunu dahi vermıyorlar. bir an telaslandım benım öncekı dusuklerım 5.7.haftalarda oldu şu an Ağrıda bu konuda güvenebilecegim bır doktor yok clexane kullanacagım bılıyorum ama dozajı hakkında tereddütlere düşüyorum.ayrıca coraspin ve folbiol kullanıyorum.burda bır doktora gıttım devlet hastanesınde keseyı gördükten sonra baslamamız lazım ıgnelere dedı. claxane 0,4 mg kullanacaksın en düşük dozdan baslayacagız dedı.en düşük dozun 0,2 mg oldugunu duymustum ama doktora bırsey dıyemedım.su an daha cok kucuk 12 hazıran son adet tarıhım yanı adetin 26.günü...sizin burda bızlere ne kadar ilgili oldugunuzu bılıyorum tavsiyelerinize ıhtıyacım var...iyi calısmalar

Merhaba siz kendiliğinden gebe kalabildiğiniz için tüp bebek tedavisinin mevcut durumunuza iyileştirici bir etkisi olmayacaktır bu nedenle gerekli değil. Mol tanısının takip ve tadvisi farklıdır bu nedenle hangi tanının doğru olduğu ileriki planlarınız için önemli. Pıhtılaşma sorunları farklı bir şey ve evet aspiriinizi kullanmalısınız gebe kaldığınızı öğrendiğiniz zamandan itibaren de kan sulandırıcı iğneler gerekli dozlarda dokotrunuz tarafından önerilmelidir. Yeni bir gebelik için bolşan allah kucağınıza alacağınız sağlıklı bir bebek nasip etsin.

1 senelik evliyim. Ilk hamileliğim kalp atışını duyduktan sonra 9. Haftada kesenin dağılması nedeniyle sonlandırıldı.doktorum tekrar gebelik deneyebileceğimi söyledi. 4-5 ay sonra 2. Bi doktora gittim ve yaptırdığı testlerin sonunda faktör v leiden ve mtfhr 677 heterozigot olduğumu aynı zamanda da 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Doktor coraspin tedavisine başladı ama hamile kalmamın iyi olmadığını hamilelikten 2 ay önce coraspine başlamam gerektiğini söyledi. 8. Haftada 2. Gittiğim doktora ulaşamadığım için ilk doktora kontrole gittim ve kesenin boş olduğunu gördük. Gebeliğim hemen sonlandırıldı. Bebekte yapılan test sonucu mol gebelik olabileceği şüphesi ile kontrol altındayım. şimdi 2 doktor ve 2ayrı yorum ile karşıkarşıyayım. 1. Doktorum heterozigot mutasyonun bunlara yol açmayacağını sorunumun mol olduğunu, 2. Doktorum ikise pıhtılaşma sorunu nedeniyle bunları yaşadığımı söylüyor. Fakat her ikisinin de ortak kanısı tekrar gebelik denenmesi gerektiği. Böyle bir durumda tüp bebek yönteminde olumlu sonuç elde edilebilirmi , yoksa ben bu durumları tüp bebek tedavisinde de yaşarmıyım ?

beta hcg degerlerım düzensiz ıkı gun arayla cıkan sonuclar 44-125-153 kan pıhtılasmasından dolayı igne oluyorum .erzurumdakı doktoruma ulasamadım ne yapmam gerektıgını bılemedıgım ıcın ağrıda karadüzen bır kadın dogumcu doktor 0,4ml claxene yazdı gönderdi.bır haftadır bebegımı Rabbime emanet ettim ignelerimi oluyorum.iki düşükten sonraki 3.bebegım cok zor bunuda kaybetmek ıstemıyorum........

merhaba Aytun Hanım tüp bebek tedavisi sonucunda hamile kaldım 7. haftası içindeyim.sonuçlarım şöyle Faktör V Leiden (G1691A) : Heterozigot Mutant ! Faktör II (Prothrombin)(G20210A): Homozigot Normal MTHFR (C677T) : Homozigot Normal MTHFR (A1298C) : Homozigot Mutant ! tedaviden 3 ay önce decavit, coraspirin 100mg,dodeks iğne 15GÜNDE 1,folbiol 5mg günde ve zinco kullandım, transfer sonrası zincoyu bırakıp ilave olarak clexane 0.2mg günde 1 vuruluyorum göbekten, bebeğin kalp atışlarını duyduk ilaçta doz değişikliği gerekir mi,(kilom 63 boyumda 160 cm)

merhaba hayırlı olsun. doz değişikliğine doktory-unuz karar veriri ancak sizin durumunuzda yeterli olacaktır diye düşünüyorum. allah tamamına erdirsin. sevgiler.

merhaba Aytun Hanım tüp bebek tedavisi sonucunda hamile kaldım 7. haftası içindeyim.sonuçlarım şöyle Faktör V Leiden (G1691A) : Heterozigot Mutant ! Faktör II (Prothrombin)(G20210A): Homozigot Normal MTHFR (C677T) : Homozigot Normal MTHFR (A1298C) : Homozigot Mutant ! tedaviden 3 ay önce decavit, coraspirin 100mg,dodeks iğne 15GÜNDE 1,folbiol 5mg günde ve zinco kullandım, transfer sonrası zincoyu bırakıp ilave olarak clexane 0.2mg günde 1 vuruluyorum göbekten, bebeğin kalp atışlarını duyduk ilaçta doz değişikliği gerekir mi,(kilom 63 boyumda 160 cm)

Merhaba bana yazdığınız bhcg artışlarındaki son iki değer pek olumlu görünmüyor. Mutlaka dokotrunuzla görşün. Sevgiler.

beta hcg degerlerım düzensiz ıkı gun arayla cıkan sonuclar 44-125-153 kan pıhtılasmasından dolayı igne oluyorum .erzurumdakı doktoruma ulasamadım ne yapmam gerektıgını bılemedıgım ıcın ağrıda karadüzen bır kadın dogumcu doktor 0,4ml claxene yazdı gönderdi.bır haftadır bebegımı rabbime emanet ettim ignelerimi oluyorum.iki düşükten sonraki 3.bebegım cok zor bunuda kaybetmek ıstemıyorum........

merhaba Aytun Hanım tüp bebek tedavisi sonucunda hamile kaldım 7. haftası başında az miktarda kırmızı ve 1 sefer olan bir kanamam oldu.Gittiğim doktor aspirini kesmemi bunun yerine cleksan 0.4 lük kullanmamı, aspirinin kanama yapabileceğini söyledi birde beklicez görcez bu ilaçlar çok net değil dedi.2 hafta evde dinlendim şimdi 8+2 haftasındayım.6 sene sonra çok zor hamlie kaldığım için ikizlerimi kaybetmek istemiyorum.ilaç dozu ayarlama konusunda hemotologa gitmelimiyim, yoksa bu konuda çok net çalışmalar olmadığı için mi kesin dozlar söylenemiyor.ilaç dozu ayarlanırken kullanılacak başka parametreler var mı?sizin bu konuda yardımınızı rica ediyorum.

(sonuçlarım şöyle Faktör V Leiden (G1691A) : Heterozigot Mutant ! Faktör II (Prothrombin)(G20210A): Homozigot Normal MTHFR (C677T) : Homozigot Normal MTHFR (A1298C) : Homozigot Mutant ! tedaviden 3 ay önce decavit, coraspirin 100mg,dodeks iğne 15GÜNDE 1,folbiol 5mg günde ve zinco kullandım, transfer sonrası zincoyu bırakıp ilave olarak clexane 0.2mg günde 1 vuruluyorum göbekten,(kilom 63 boyumda 160 cm)

Merhaba bana yazdığınız bhcg artışlarındaki son iki değer pek olumlu görünmüyor. Mutlaka dokotrunuzla görşün. Sevgiler.
Aytun Hanım bılgılendırmelerınız için cok cok cok tesekkür ederim...Cok şükür gebelıgım yolunda gidiyor bebegımın kalp atıslarını duydum.sanırım arada yapılan betahcg degerım yanlış cıktı, o gün makınenın sıkıntılı oldugunu soyluyorlardı . bır gun gec vermıslerdı sonucları...0,4 claxene igeneme devam edıyorum coraspine de devam edıyorum.umarım gebelimin saglıklı bır sekılde devam eder.bize desteklerınız ıcın tesekkurler Allah yolunuzu acık etsin.........

Bu haberinize çok sevindim. Allah tamamına erdirsin. Sevgiler.

aytun hanım bılgılendırmelerınız için cok cok cok tesekkür ederim...cok şükür gebelıgım yolunda gidiyor bebegımın kalp atıslarını duydum.sanırım arada yapılan betahcg degerım yanlış cıktı, o gün makınenın sıkıntılı oldugunu soyluyorlardı . Bır gun gec vermıslerdı sonucları...0,4 claxene igeneme devam edıyorum coraspine de devam edıyorum.umarım gebelimin saglıklı bır sekılde devam eder.bize desteklerınız ıcın tesekkurler allah yolunuzu acık etsin.........

Merhaba kullandığınız ilaçlarının dozu aktif faktör 10 ile yapılır. Hematologlar da yardımcı olur jinekoloğunuzla da takip edebilirsiniz. Sağlıkla kucağınıza babeklerinizi almanızı diliyorum. Sevgiler.

merhaba aytun hanım tüp bebek tedavisi sonucunda hamile kaldım 7. Haftası başında az miktarda kırmızı ve 1 sefer olan bir kanamam oldu.gittiğim doktor aspirini kesmemi bunun yerine cleksan 0.4 lük kullanmamı, aspirinin kanama yapabileceğini söyledi birde beklicez görcez bu ilaçlar çok net değil dedi.2 hafta evde dinlendim şimdi 8+2 haftasındayım.6 sene sonra çok zor hamlie kaldığım için ikizlerimi kaybetmek istemiyorum.ilaç dozu ayarlama konusunda hemotologa gitmelimiyim, yoksa bu konuda çok net çalışmalar olmadığı için mi kesin dozlar söylenemiyor.ilaç dozu ayarlanırken kullanılacak başka parametreler var mı?sizin bu konuda yardımınızı rica ediyorum.

(sonuçlarım şöyle faktör v leiden (g1691a) : Heterozigot mutant ! Faktör ıı (prothrombin)(g20210a): Homozigot normal mthfr (c677t) : Homozigot normal mthfr (a1298c) : Homozigot mutant ! Tedaviden 3 ay önce decavit, coraspirin 100mg,dodeks iğne 15günde 1,folbiol 5mg günde ve zinco kullandım, transfer sonrası zincoyu bırakıp ilave olarak clexane 0.2mg günde 1 vuruluyorum göbekten,(kilom 63 boyumda 160 cm)

Ben 2005 te help sendromu nedeni ile acil 36 haftalıkken doğum yaptım bebeğim 34 haftalık gözüküyordu.Şükür herşey yolunda şu 2 senedir oğluma kardeş istediğimiz için gitmediğimiz dr. kalmadı( bunun içinde Prof.da var.) Normal tahliller yapıldı,herşey normal çıkıyordu.Corasprin ile kullanıp hamile kal dendi,bende öyle yaptım ama daha 1 ay olmadan düşük yaptım.Genetik faktörü bu siteye girip araştırınca öğrendim.Ama benden hiç böyle tahlil istemediler bunla ilgili açıklamada bulunmadılar.Ben şimdi bunu yaptırmak istiyorum.Ama internetten bu iğne ile ilgili baktığımda 50 kilodan aşağı olanlar ve mide yada oniki parmak bağırsağı ülseri olanların kullanması sakıncalı diyor ben çok zayıfım 44 kiloyum ve 12 parmak bağırsak ülserim var.sizce benimde bu testte sorunum bu çıkarsa ki bundan artık neredeyse eminim ben bu iğneyi kullanamaz mıyım? Kullanırsam hayati tehlike arz eder mi? İlginiz için şimdiden sağolun.

Merhaba bahsettiğiniz ilacın kullanımı doktor önerisiyle ve dozlarının ayarlanması da ona göre olacağından testleriniz sonucu ihtiyaç varsa dr başlar ve dozlarınızı ayarlar bu konuda buradan yorum yapmak yanlıştır. Sevgiler

ben 2005 te help sendromu nedeni ile acil 36 haftalıkken doğum yaptım bebeğim 34 haftalık gözüküyordu.şükür herşey yolunda şu 2 senedir oğluma kardeş istediğimiz için gitmediğimiz dr. Kalmadı( bunun içinde prof.da var.) normal tahliller yapıldı,herşey normal çıkıyordu.corasprin ile kullanıp hamile kal dendi,bende öyle yaptım ama daha 1 ay olmadan düşük yaptım.genetik faktörü bu siteye girip araştırınca öğrendim.ama benden hiç böyle tahlil istemediler bunla ilgili açıklamada bulunmadılar.ben şimdi bunu yaptırmak istiyorum.ama internetten bu iğne ile ilgili baktığımda 50 kilodan aşağı olanlar ve mide yada oniki parmak bağırsağı ülseri olanların kullanması sakıncalı diyor ben çok zayıfım 44 kiloyum ve 12 parmak bağırsak ülserim var.sizce benimde bu testte sorunum bu çıkarsa ki bundan artık neredeyse eminim ben bu iğneyi kullanamaz mıyım? Kullanırsam hayati tehlike arz eder mi? Ilginiz için şimdiden sağolun.

merhaba dr hanım;
11 haftalık ikiz gebeyim. benim pazar akşam 10da iç çamaşırıma batıracak kadarkanamam olmuş,sonra gece 3 de şiddeti artan kırmızı vaginal kanamam oldu, o gece acilde proluton depot iğne vrudular ve 1 gün ayttım. sonra ertesi gün yine gece 1 de kırmızı kanamam oldu, sonra 1 gün olmadı, dr kontrolüm vardı alttan muayene oldum ,kanamamın plesantaya uzak biyerden olduğu ikizlerimin sağlıklı olduğu söylendi, eve geldim açıkkırmızı sulu kan boşaldı yine içimden sonra koyu kırmızıya döndü, en ayaklarım yukarda yatım, içimde kalmasını sağladım.geceye kadar az az sürdü, dün yine gece yarısı kırmızı kanamam başladı.progestan fitili bırakıp yerine her akşam progynex ampul 50mg başlatıldı.
bütün kanamalarımın gece olmasının bir anlamı varmı , sabah kullandığım celksan 0.4 den kaynaklanıyor olabilirmi acaba geceye etkisi kalmıyormu, korku oluştu içimde , doktorlarım elimizden bişey gelmediğini düşük olup olmadığını sadece beklicemizi söyledi, nazicane fikrinizi merak ediyorum.
bu arada tedavim nedeniyle orta şiddette ohss oldum ve hala devam ediyor. birde rahim bölgemde ve alt tarafımda cuma başlayan çok ağrı vardı ,oturmakta sıkıntı çekiyordum kanamamda pazar gecesi başladı.teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Selamlar Aytun Hanım,

2012 yılında 1 adet düşük bir adet de kimyasal gebelik sonucu yaptırdığım testlerde faktor v ve mthfr ler heterozigot mutant çıktı. Tüp bebek doktorum bunların büyük bir sorun olmadığını söyleyerek 2. denemeyi hemen yapabileceğimizi söyledi.

sizin bu konudaki görüşünüzü merak ediyorum, bir de sormak istediğim soru kan sulandırıcılar tüp bebek tedavisinin her aşamasında kullanılabilir mi? yani hormon iğneleriyle birlikte kan sulandırıcı da kullanılabilir mi
şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

Back
X