kanda pıhtılaşma

Merhaba kan sulandırıcı tedaviler tüp bebek tedavilerinde tartışmalı olarak devam etmektedir. Sizin kayıplarınızı da düşününce transferle beraber başlamak ve gebeliğin en azından ilk 3 ayında kullanmak gerekebilir. Dediğim gibi her hekimin bu konuda kendi uygulamaları olabilir. Yumurta gelişimi sırasında kullanmanızın bir anlamı yoktur. Bolşans diliyorum

selamlar aytun hanım,

2012 yılında 1 adet düşük bir adet de kimyasal gebelik sonucu yaptırdığım testlerde faktor v ve mthfr ler heterozigot mutant çıktı. Tüp bebek doktorum bunların büyük bir sorun olmadığını söyleyerek 2. Denemeyi hemen yapabileceğimizi söyledi.

Sizin bu konudaki görüşünüzü merak ediyorum, bir de sormak istediğim soru kan sulandırıcılar tüp bebek tedavisinin her aşamasında kullanılabilir mi? Yani hormon iğneleriyle birlikte kan sulandırıcı da kullanılabilir mi
şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

hocam merhabalar;
benim düşüklerimin sonucunda homozigot 677 tt çıktı.protein s miktarım ise 48
benim durumum nedir ben hiçbirşey anlamadım.bana yardımcı olun.doktor bile bulamıyorum tedavi olacak..

merhaba geçmiş olsun öncelikle tedavilerinizde kan sulandırıcı destek tedavileri gerekecektir. bunları da doktor kontrolünde kullanmalısınız.sizinle ilgilenecek bir doktor arkadaşımla iletişime geçmelisiniz. sevgiler.

hocam merhabalar;
benim düşüklerimin sonucunda homozigot 677 tt çıktı.protein s miktarım ise 48
benim durumum nedir ben hiçbirşey anlamadım.bana yardımcı olun.doktor bile bulamıyorum tedavi olacak..

hocam merhabalar. MTHFR A1298 homozigot
mutasyon saptanmiştır
birde PAI-1(4G/5G) 5G/5G Hıbor 3.500IU /0.2ml
igne tek verdi hergün vurul diye birde folbiol kullan dedi. ama dozaji araştırdigım kadarı ile benle aynı degerlere sahip kısıler daha yüksek dozajda igne alıyorlar az degil mi? sizce. şuan 9haftalık hamileyim sonucum yeni çıktigı icin yeni basladım

merhaba ilaç dozlarınız doktorunuz tarafından ayarlandığı için birşey söyleyemem. daha önce gebelik kayıplarınız, olumsz tedavileriniz hepsi bir arada değerlendirilir. bu nedenle başka hastaların tedavileriyle kıyaslanamkatansa kendi tedavinizi doktorunuzla endişelerinizi paylaşmanız daha doğrudur. ve bana kalırsa dozunuz yeterlidir. saygılarımla.

hocam merhabalar. MTHFR A1298 homozigot
mutasyon saptanmiştır
birde PAI-1(4G/5G) 5G/5G Hıbor 3.500IU /0.2ml
igne tek verdi hergün vurul diye birde folbiol kullan dedi. ama dozaji araştırdigım kadarı ile benle aynı degerlere sahip kısıler daha yüksek dozajda igne alıyorlar az degil mi? sizce. şuan 9haftalık hamileyim sonucum yeni çıktigı icin yeni basladım

sizinle paylaşmak istediğim şu. folbiol kullanmak zorundamıyız. dr um elevitin yeterli olduğunu söyledi.

ha unutmadan mthfr 1298 homozigot mutant olduğu söylendi. pıhtılaşma sorunu olanlar gebeliği boyunca folbiol kullanıyorlar mı? yoksa sizce elevit yeterlimi. tşkler

Merhaba folbiol gebeliğin 12. Haftasına kadar tek başına yeterlidir ancak ilerleyen haftalarda multi vitamin verilmelidir.içeriğindeki folik asit dozu yeterlidir, besinlerle de folik asit alımı devam eder zaten. Pıhtılaşma faktör bozuklukları için kan sulandırıcı ilaçlar önemlidir. Sevgiler.

ha unutmadan mthfr 1298 homozigot mutant olduğu söylendi. Pıhtılaşma sorunu olanlar gebeliği boyunca folbiol kullanıyorlar mı? Yoksa sizce elevit yeterlimi. Tşkler

merhabalar 2 düşük yaptım.ikisi de 6 haftalıktı. doktorum bazı testler yaptırmamı ve rahim filmi çektirmemi istemişti. yapılan testlerde mthfr c677t heterozigot olarak taşıdığım tespit edildi. bu kan pıhtılaşması ile ilgili bir sorun mudur? rahim filmini yine de çektirmeli miyim?

Merhaba çıkan sonucunuz kan phtılaşömasıyla ilgili bir bozukluk olmakla birlikte çok büyük bir sorun kabul edilmemektedir. Yani düşüklerinizin nedeni sadece buna bağlayamayız. Gene de gebeliğinizde kan sulandırıcı ilaçlar kullanabilirsiniz doktor tavsiyesiyle. Rahim filmi ise bu konuların dışında başka sorunlar için istenebilir. Sevgiler.

merhabalar 2 düşük yaptım.ikisi de 6 haftalıktı. Doktorum bazı testler yaptırmamı ve rahim filmi çektirmemi istemişti. Yapılan testlerde mthfr c677t heterozigot olarak taşıdığım tespit edildi. Bu kan pıhtılaşması ile ilgili bir sorun mudur? Rahim filmini yine de çektirmeli miyim?

Merhaba çıkan sonucunuz kan phtılaşömasıyla ilgili bir bozukluk olmakla birlikte çok büyük bir sorun kabul edilmemektedir. Yani düşüklerinizin nedeni sadece buna bağlayamayız. Gene de gebeliğinizde kan sulandırıcı ilaçlar kullanabilirsiniz doktor tavsiyesiyle. Rahim filmi ise bu konuların dışında başka sorunlar için istenebilir. Sevgiler.

çok teşekkür ederim..iyi çalışmalar..

Doktor hanım iyi günler.

Trombofili paneli testi sonuçlarım :
Faktör V Leiden : Heterozigot 1691GA,
Protrombin genetik: Normal 20210GG,
MTHFR-C677 Mut.: Heterozigot 677CT,
MTHFR-A1298C Mut.: Normal 1298AA

2 kalp durması ile sonuçlanan gebeliğim var. Bu sonuç hakkında bilgi alabilir miyim?

merhaba geçmiş olsun öncelikle bu sonuçlara göre gebeliğiniz sırasında ya da tedavi alıyorsanız tedavi sırasında bazı kan sulandırıcı tedavilerin başlatılması uygun olur. sevgiler.

Doktor hanım iyi günler.

Trombofili paneli testi sonuçlarım :
Faktör V Leiden : Heterozigot 1691GA,
Protrombin genetik: Normal 20210GG,
MTHFR-C677 Mut.: Heterozigot 677CT,
MTHFR-A1298C Mut.: Normal 1298AA

2 kalp durması ile sonuçlanan gebeliğim var. Bu sonuç hakkında bilgi alabilir miyim?

Merhaba Hocam;
Benim ilk gebeligimdi gecen ay 25 haftalık bebegim karnımda öldügü için normal doğum ile alındı..bebegin eşinden yola cıkarak patoloji sonucu alındı...ancak dr. bana bebek anne karnında tutunamamışta olabilir kan pıhtılaşmasıda olabilir dedi ve gönderdi..başka bir dr. gösterdim sonucu oda kan pıhtılaşması dedi.herhangi test felan olmadım ama böle bir konuya varıldı.size patoloji sonucumu yazıyorum..belki bir sonuc alırım...teşekkür ederim...

Makroskobik bulgular; Üzerinde santral yerleşimli 26 cm uzunlukta.1,5 cm çapında göbek kordunu bulunan 14x10x3 cm ölçüsünde plasenta seri kesitlerde bir özellik izlenmedi.

Tanı; perivillöz fibrinoid madde birikimi,plasenta

merhaba geçmiş olsun öncelikle bu pataoloji tanısı beklemiş bir kesitten yapıldığı için pıhtılaşma doğal olarak görülür. pıhtılaşma bozukluğunun varlığı kandan yapılacak bir kaç testle kolayca anasılır. dilerim en kısa zamanda tekrar gebe kalır sağlıkla doğum yaparsınız. sevgiler.

Merhaba Hocam;
Benim ilk gebeligimdi gecen ay 25 haftalık bebegim karnımda öldügü için normal doğum ile alındı..bebegin eşinden yola cıkarak patoloji sonucu alındı...ancak dr. bana bebek anne karnında tutunamamışta olabilir kan pıhtılaşmasıda olabilir dedi ve gönderdi..başka bir dr. gösterdim sonucu oda kan pıhtılaşması dedi.herhangi test felan olmadım ama böle bir konuya varıldı.size patoloji sonucumu yazıyorum..belki bir sonuc alırım...teşekkür ederim...

Makroskobik bulgular; Üzerinde santral yerleşimli 26 cm uzunlukta.1,5 cm çapında göbek kordunu bulunan 14x10x3 cm ölçüsünde plasenta seri kesitlerde bir özellik izlenmedi.

Tanı; perivillöz fibrinoid madde birikimi,plasenta

merhaba hocam ben 3 yıllık evliyim korunmayı bıratıktan 4 ay sonra doğal yolla hamile kaldım ve kendiliğinden düşük yaptım.2.5 yıldır tekrar hamile kalamadım.kanımda pıhtılaşma olduğu tespit edildi(MTHFR 677 C>T polimorfizmi homozigot mutant) bu nedenle hamile kalırsam düşük olmasın diye clexan vurmaya başladım ve coraspin içtim ancak hamilelik bitürlü olmayınca iğneyi bıraktım. eşimin sperm değerleri de bunlar Mil/ml 19 - (Mil/Ejek) 41.8 - 2.2 ml -total motilite %40- hızlı ileri %17- yavaş ileri %19- yerinde hrk %4- hareketsiz %60- normal form %4- hafif baş anomalisi %4- baş anomalisi %67- boyun orta parça anomalisi %15- kuyruk anomalisi %10- hocam iki kez yumurta büyütme ve çatlatma iğnesi ile denedik yeterli sayıda hatta fazla bile yumurtam gelişti bir kezde aşılama yaptık ancak hamilelik gerçekleşmedi.ayrıca bu süre içinde rahim filmim çekildi ve çok temiz çıktı.hocam bu değerlerle doğal yolla hamile kalabilirmiyim?teşekkürler sevgiler.

merhaba bu değerlerle hamilelik zaten oluyor sizde ancak devam etmesinde sıkıntılar yaşamışsınız. bir tüp bebek uzmanı ile görüşüp doğru yönlenmenizde fayda var. istanbulda iseniz ben de size yardımcı olmak isterim. sevgiler.

merhaba hocam ben 3 yıllık evliyim korunmayı bıratıktan 4 ay sonra doğal yolla hamile kaldım ve kendiliğinden düşük yaptım.2.5 yıldır tekrar hamile kalamadım.kanımda pıhtılaşma olduğu tespit edildi(MTHFR 677 C>T polimorfizmi homozigot mutant) bu nedenle hamile kalırsam düşük olmasın diye clexan vurmaya başladım ve coraspin içtim ancak hamilelik bitürlü olmayınca iğneyi bıraktım. eşimin sperm değerleri de bunlar Mil/ml 19 - (Mil/Ejek) 41.8 - 2.2 ml -total motilite %40- hızlı ileri %17- yavaş ileri %19- yerinde hrk %4- hareketsiz %60- normal form %4- hafif baş anomalisi %4- baş anomalisi %67- boyun orta parça anomalisi %15- kuyruk anomalisi %10- hocam iki kez yumurta büyütme ve çatlatma iğnesi ile denedik yeterli sayıda hatta fazla bile yumurtam gelişti bir kezde aşılama yaptık ancak hamilelik gerçekleşmedi.ayrıca bu süre içinde rahim filmim çekildi ve çok temiz çıktı.hocam bu değerlerle doğal yolla hamile kalabilirmiyim?teşekkürler sevgiler.

merhaba hocam...9haftalık kalp durması ve 2 kımyasal gebelik gecırdım gen testı yaptırdık ama henüz çıkmadı sonuçlar daha sonra 3 yerde proteın s ve c testlerı yaptırdık 2sınde kan pıhtım olduğu ortaya cıktı yanı degerlerım dusuktu proteın s aralığı 60-130 benım sonuç 52 proteın c aralığı 70-140 benım sonuç 45 yanı 100mg corasprın ve folıbol kullanıyorum..hocam cok korkuyorum ya tekrar dusuklerım olucak dıe bu gece1de çatlatma ıgnemı olucam 36saat sonrada aşılamam olucak bu arada yumurtamda 22mm olmuş...napıcam bılmıorum doktorum bebegın kalp atışını duyduğumuzda ıgneye baslıcaz dedı ama benım hıc umudum yok bunun başka bı tedavısı yok mu ya..ayrıca degerım nasıl cok mu vahımm sızce..sımdıden teşekkür edıyorum cevabınız ıcın...

merhaba aytun hanım.. bugün itibariyle 6+4 günlük gebeyim. daha önce 2012 aralık ayında kalp atışı alınamaması nedeniyle kürtaj oldum.6+2 de kalp atışı alınamadı 8+3 e kadar bekledim bu süre de hiç bir kanama veya lekelenme yaşamadım.tekrar gittiğimde kese bozulmaya başlamış kürtaj dendi. doktorum yeniden gebelik düşündüğümde coraspine başlamam gerektiğini söyledi pıhtılaşmadan mı şüpheleniyorsunuz dediğim de net cevaplar alamadım tek kayıp olduğu için pıhtılaşma testleri yapılmadı..sadece tam kan sayımı testi yapıldı bunlar ne derece yanıtlar pıhtılaşma sorununu bilemiyorum ?? ancak haliyle o yıkımdan sonra araştırmalar yaptım ve bunu yaşayan çoğu kişi de pıhtılaşma sorunu olduğunu gördüm. hamile kalır kalmaz dr. ile tekrar görüştüm iğne konusundan bahsettim o da önlem amaçlı kullanabiliriz dedi oksapar 0.4 kullanmaya başladım şimdilik 10 adet yazıldı yarın tekrar kontrol var kalp atışı dinlenecek tedirginlik çok fazla.. şu anda coraspin ve iğne kullandığım için Pıhtılaşma testi yapılmasını istesem net sonuçlar alır mıyım ?? doktorum iğneleri bıraktırırsa sadece coraspin yeterli gelir mi ya da fazla kullanımdan dolayı rahimde kanamaya yol açar mı ?? iğneleri bu testi yaptırmadan kullanmak ne derece zararlıdır?

Son düzenleme:
Back
X