- Konu Sahibi eylultamer
-
ya olay daha fazla büyümesin tatsızlık çıkmasın diye gittim , inanın ki tüm iyi niyetimle ,
e tabii yüzüme de yansıdı ister istemez olanlar , ama napiim elimde değil ,
kandil günü kalp kırmaya değdi mi şimdi yani !
sen bu kadar ince düşünürken maalesef karşındakiler her zaman bu kadar anlayışlı olamazlar.....
zoraki yapılan şeylerden oldum olası nefret ederim.....sırf karşıda ki beklıyor dıye tel etmek vs......
kafana takma,eşinle aranız nasıl olsa düzelir.....ama bundan ders çıkarmalısın......
Kendiniz niyetinizden eminseniz, başkalarının yerli- yersiz beklentilerini çok önemsemeyin.
Siz müsait olunca, gönlünüzden gelerek ziyaretinizi yapıyorsanız, arıyorsanız tamamdır.
Dünde öyle denk gelmiş. Detaylı açıklama yapmanıza gerek yok ki.
"Uygun oldukça gelebiliyoruz bizde çalışınca" deyiverirsiniz kimsenin tepkisine bakmadan kibarca.
Ben dün akşam ütü yapıyordum.
Eşime hatırlattım ailesini aramasını ve o konuşurken selamlarımı ilettim ütüyü bırakmak istemediğim için.
O an öyle gelişti.
Bunlar gizli baskılar bence.
Kontrolünüzü ve soğukkanlılığınızı kaybetmeden kendinize göre hareket etmeye alışın.
Aksi halde müdahale etmek için enişteler bile sıraya girebiliyor...
Bn de bu kandilleşmeyi anlamam. Namazımı kılarım, duamı ederim, bütün sevdiklerime hayır duamı da peşine eklerim ama kandilleşme fikri beni buz gibi sogutuyo. Dayım küsmüş halam küsmüş.
E mesela bu kandil gününde insanlar birbirlerinin kalbini kırmışlar, ne gerek var yani?
hay ağzına sağlık yaa
hadi kandilleşmeyi de bi yere kadar anlarım da böyle gecelerde bi yerde toplaşma merakı nedir yaa
oturun evinizde ibadetinizi yapın
Toplaşmayınca da kalp kırarlar e hani mübarek günün ne hayrı kaldı :) Benim eski eşim de yedi ceddini arardı, o konusurken ben de hemen tuvalete kacardım, töbe yani insanı mübarek günden soğutuolar :)
Merhaba Arkadaşlar ,
benim de size anlatmak istediğimiz bir olay var , gerçekten çok üzüldüm bir de size danışmak istedim ...
Eşimel genelde iyi anlaşırız öyle büyük problemlerimiz olmadı şükür bu zamana kadar,
ben kayınvalide ve görümcemi özel günlerde mutlaka ararım , kandillerde mutlaka ararım atlamam ,
özen gösteririm yani böyle şeylere , neyse konumuza gelelim ...
ben çalışan bir kadınım temizliğe fırsat ancak hafta sonu oluyor , hafta içi hiç birşey yapamıyorum iş ve ev mesafesi maalesef çok uzak 2 saat yolum , o nedenle de tüm işlerimi hafta sonu yapabiliyorum ..
malum bildiğiniz gibi dün kandildi , bende kahvaltıdan sonra başladım işleri yapmaya camları sildim evi silip süpürdüm .. saat 4,30 gibi ancak bitti ve çok yoruldum gerçekten , hafta içinin yorgunluğunun üzerine bir de ev işi olunca iyice yorulmuşum , duş alıp biraz uzanayım dedim ve uyuyakalmışım 2 saat kadar, uyandığımda saat akşam 7 yi biraz geçiyordu ,
ben uyurken eşim annesiyle konuşmuş benim içinde yorgun uyuyor demiş ...
neyse ben uyandım ve önce kayınvalidemi aradım kandilini kutlamak için ama bir soğuk konuştu benle yabancı gibi ,
sonra da görümcemi aradım biraz konuştuk kandilini kutladım , ev işinden falan bahsettik işte ,
meğer görümcem de annesindeymiş o an , kayınvalidemde yani ,
görümcemle konuştuktan sonra enişteyi de istedm telefona onun da kandilini tam kutlamak üzereyken bana bi çıkıştı yapmayın iş falan atlayın gelin sizde buraya dedi , ben çok şaşırdım açıkçası oraya beklendiğimi bilmiyordum , şaşırmaktan bişi diyemeden kapadım telefonu .. ve eşime anlattım durumu böyle böyle diye , neden böyle yaptı acaba diye sordum , eşimde bizi bekliyorlardı gitmeyince bozuldular herhalde dedi , bende dedimki iyi de madem bekleniyoruz neden söylemiyosun ,
çok bozuldum ama çocuk gibi azarlanınca ...
neyse ben yine de tatsızlık olmasın diye atlayıp gittik saat 8,30 9 a doğru ordaydık ,
ama evde nasıl soğuk bir hava size anlatamam , ben iyice aptala döndüm ...
sonra kayınvalidem başladı ben kimseyi zorla çağırmıyorum da falan , bende dedimki ben hiç bir zaman zorla gelmedim ki buraya
bugün beklendiğimizi bilmiyordum sadece ... aslında burda eşimin de hatası var , neden bana söylemedi dimi ?
ama ne olursa olsun ben çalışan bir kadın olarak bana biraz daha anlayışlı olunması gerekirdi ,
kayınvalidem de görümcemde hayatları boyunca çalışmamışlar hep evdelermiş , o yüzden anlamıyorlar yorgunluğu falan ,
çalışan kadını ancak çalışan anlayabilir dedim bende , ben her an her istediklerinde onların yanında olamam ki diye düşünüyorum ,
çünkü hafta içi iş , hafta sonu da ancak temizlik dinlenme , dinleme de çok olamıyor ya olabildiği kadar ,
sustum oturdum orda , bi müddet sonra da kalktık eve geldik , hayatta en sevmediğim şeyi yaptırtılar bana ya ,
ben ki konuşmayı muhabbet etmeyi çok severim , ama onların bu soğuk tavrı beni çok etkiledi , 1-2 laf anca ettim ...
eşimde bana demesin mi dönerken eve arabada muhabbetine de doyum olmadı yani ! kenayeli laf soktu bana
sanki ben suçluyum hatalıyım , anlamadım gitti ....
dünden beri moralim çok bozuk ben hakettiğimi sanmıyorum bunları ,
eşimlede konuşmuyoruz evde dünden beri ....
çok canım sıkkın
Bn de bu kandilleşmeyi anlamam. Namazımı kılarım, duamı ederim, bütün sevdiklerime hayır duamı da peşine eklerim ama kandilleşme fikri beni buz gibi sogutuyo. Dayım küsmüş halam küsmüş.
E mesela bu kandil gününde insanlar birbirlerinin kalbini kırmışlar, ne gerek var yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?