Kandil günü olanlar :(

eylultamer

Nirvana
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
916
14
643
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar ,
benim de size anlatmak istediğimiz bir olay var , gerçekten çok üzüldüm bir de size danışmak istedim ...
Eşimel genelde iyi anlaşırız öyle büyük problemlerimiz olmadı şükür bu zamana kadar,

ben kayınvalide ve görümcemi özel günlerde mutlaka ararım , kandillerde mutlaka ararım atlamam ,
özen gösteririm yani böyle şeylere , neyse konumuza gelelim ...

ben çalışan bir kadınım temizliğe fırsat ancak hafta sonu oluyor , hafta içi hiç birşey yapamıyorum iş ve ev mesafesi maalesef çok uzak 2 saat yolum , o nedenle de tüm işlerimi hafta sonu yapabiliyorum ..
malum bildiğiniz gibi dün kandildi , bende kahvaltıdan sonra başladım işleri yapmaya camları sildim evi silip süpürdüm .. saat 4,30 gibi ancak bitti ve çok yoruldum gerçekten , hafta içinin yorgunluğunun üzerine bir de ev işi olunca iyice yorulmuşum , duş alıp biraz uzanayım dedim ve uyuyakalmışım 2 saat kadar, uyandığımda saat akşam 7 yi biraz geçiyordu ,
ben uyurken eşim annesiyle konuşmuş benim içinde yorgun uyuyor demiş ...
neyse ben uyandım ve önce kayınvalidemi aradım kandilini kutlamak için ama bir soğuk konuştu benle yabancı gibi ,
sonra da görümcemi aradım biraz konuştuk kandilini kutladım , ev işinden falan bahsettik işte ,
meğer görümcem de annesindeymiş o an , kayınvalidemde yani ,
görümcemle konuştuktan sonra enişteyi de istedm telefona onun da kandilini tam kutlamak üzereyken bana bi çıkıştı yapmayın iş falan atlayın gelin sizde buraya dedi , ben çok şaşırdım açıkçası oraya beklendiğimi bilmiyordum , şaşırmaktan bişi diyemeden kapadım telefonu .. ve eşime anlattım durumu böyle böyle diye , neden böyle yaptı acaba diye sordum , eşimde bizi bekliyorlardı gitmeyince bozuldular herhalde dedi , bende dedimki iyi de madem bekleniyoruz neden söylemiyosun ,
çok bozuldum ama çocuk gibi azarlanınca ...
neyse ben yine de tatsızlık olmasın diye atlayıp gittik saat 8,30 9 a doğru ordaydık ,
ama evde nasıl soğuk bir hava size anlatamam , ben iyice aptala döndüm ...
sonra kayınvalidem başladı ben kimseyi zorla çağırmıyorum da falan , bende dedimki ben hiç bir zaman zorla gelmedim ki buraya
bugün beklendiğimizi bilmiyordum sadece ... aslında burda eşimin de hatası var , neden bana söylemedi dimi ?
ama ne olursa olsun ben çalışan bir kadın olarak bana biraz daha anlayışlı olunması gerekirdi ,
kayınvalidem de görümcemde hayatları boyunca çalışmamışlar hep evdelermiş , o yüzden anlamıyorlar yorgunluğu falan ,
çalışan kadını ancak çalışan anlayabilir dedim bende , ben her an her istediklerinde onların yanında olamam ki diye düşünüyorum ,
çünkü hafta içi iş , hafta sonu da ancak temizlik dinlenme , dinleme de çok olamıyor ya olabildiği kadar ,
sustum oturdum orda , bi müddet sonra da kalktık eve geldik , hayatta en sevmediğim şeyi yaptırtılar bana ya ,
ben ki konuşmayı muhabbet etmeyi çok severim , ama onların bu soğuk tavrı beni çok etkiledi , 1-2 laf anca ettim ...
eşimde bana demesin mi dönerken eve arabada muhabbetine de doyum olmadı yani ! kenayeli laf soktu bana
sanki ben suçluyum hatalıyım , anlamadım gitti ....
dünden beri moralim çok bozuk ben hakettiğimi sanmıyorum bunları ,
eşimlede konuşmuyoruz evde dünden beri ....
çok canım sıkkın

Ay canım anlıyorum seni üzülmüşsün belli ama gerçekten basit bi konu üzülmene değmez Merak etme barışırsınız Kayınvalidene gelince bi saçmalık yapmış Sen yapman gerekeni yapmışsın Elinden başka bişey gelmezdi Erkeklerde böyledir işte.... arada kalmak istemedikleri için kolayına kaçarlar.... yani seni suçlarlar Boş veeeeeeeeeeeeer Buda geçer Sen üstünde durmaayı ver İki gün sonra onlar unutur Sen üzüldüğünle kalırsın Olay sıcakken çözmeye ve kendiinin haklı olduğunu söylemeye çalışma işe yaramz Olaydan 1-2 gün sonra konuşmayı dene Bu daha etkilidir Hadi canım kafandan at bunları günlük hayatına geri dön Akşam yüzüne yansırr Olay daha büyür

Canını bu kadar sıkma seni anlıorum bende çalışıyorum hafta sonu bile yetmiyor gene aramışsın gitmişsin sende benim gibi takıyorsun kafana ama benim şansım eşimin ailesinin burda olmaması yoksa aynı durumda olurduk

Kendiniz niyetinizden eminseniz, başkalarının yerli- yersiz beklentilerini çok önemsemeyin.
Siz müsait olunca, gönlünüzden gelerek ziyaretinizi yapıyorsanız, arıyorsanız tamamdır.
Dünde öyle denk gelmiş. Detaylı açıklama yapmanıza gerek yok ki.
"Uygun oldukça gelebiliyoruz bizde çalışınca" deyiverirsiniz kimsenin tepkisine bakmadan kibarca.
Ben dün akşam ütü yapıyordum.
Eşime hatırlattım ailesini aramasını ve o konuşurken selamlarımı ilettim ütüyü bırakmak istemediğim için.
O an öyle gelişti.

Bunlar gizli baskılar bence.
Kontrolünüzü ve soğukkanlılığınızı kaybetmeden kendinize göre hareket etmeye alışın.
Aksi halde müdahale etmek için enişteler bile sıraya girebiliyor...

Bn de bu kandilleşmeyi anlamam. Namazımı kılarım, duamı ederim, bütün sevdiklerime hayır duamı da peşine eklerim ama kandilleşme fikri beni buz gibi sogutuyo. Dayım küsmüş halam küsmüş.

E mesela bu kandil gününde insanlar birbirlerinin kalbini kırmışlar, ne gerek var yani?

bende anlamıyorum yanı ben senın kandilini kutlamasam ne olur......senın kayınvalıden yapmıs ben annemi öğlen aradım diye triplere girmişti......
valla sen daha ne yapacaksın anlamadım.....aramıssın kutlamışsın ben senın yerınde olsam gitmezdım......tavrını koy bu ne böle çok sinirlendım şuan ,bana yapılmış gibi.....
sen böyle her gel dediklerinde gidersen ipin ucunu alamazsın söyleyim.......

ya olay daha fazla büyümesin tatsızlık çıkmasın diye gittim , inanın ki tüm iyi niyetimle ,
e tabii yüzüme de yansıdı ister istemez olanlar , ama napiim elimde değil ,
kandil günü kalp kırmaya değdi mi şimdi yani !

sen bu kadar ince düşünürken maalesef karşındakiler her zaman bu kadar anlayışlı olamazlar.....

zoraki yapılan şeylerden oldum olası nefret ederim.....sırf karşıda ki beklıyor dıye tel etmek vs......

kafana takma,eşinle aranız nasıl olsa düzelir.....ama bundan ders çıkarmalısın......

yok aldım dersimi gayet güzel , bu kadar küçücük şeyde bile böyle tavır alıyorlarsa demekki ilerde daha ciddi bir konu olsa kimbilir neler yapacaklar , bundan sonra araya ciddi bir mesafe koymaya karar verdim ,
giderken kötü oldum bari mesafeli olup kötü olayım

teşekkür ederim düşüncelerin için , benim gönlüm vicdanım rahat , elimden geleni yaptığıma inanıyorum ben ....
beni üzen senin de dediğin gibi enişte de resmen fırsat kollamış laf söylemek için

tek suçlu eşiniz.

size böyle bir beklentinin olduğunu ve gitmemeniz halinde ortalığın karışacağını söylemeliydi.

bundan sonra böyle bir beklenti var ise,

o gün temizlikçi kadın çağırın

gidin kayınvalideye

ne zaman bir davetleri olsa

gidin kayınvalideye çağırın eve yardımcı yapsın ütüyü

oğlununun paracıklarınin gittiğini, sizin prenses muamelesi ile karşılaştığınızı görünce baskı azalır.

Türkiyedeki tüm kayınvalideler default olarak aynı atanmış ne de olsa

hay ağzına sağlık yaa
hadi kandilleşmeyi de bi yere kadar anlarım da böyle gecelerde bi yerde toplaşma merakı nedir yaa
oturun evinizde ibadetinizi yapın

bence olayların bu şekilde olmasının sebebi eşiniz.
sizi beklediklerini bile bile neden size söylemedi onu anlamadım.
sonuçta siz tüm haftanın yorgunluguna ragmen haberi alınca akşamın bir vakti kalkıp gitmişsiniz.
bence eşinizin bunu idrak etmesini sağlayın..basit konuların bu kadar olay haline gelmesine çok üzülüyorum ama hepimizde oluyor.uzatmamaya bakın..

Son düzenleme:
hay ağzına sağlık yaa
hadi kandilleşmeyi de bi yere kadar anlarım da böyle gecelerde bi yerde toplaşma merakı nedir yaa
oturun evinizde ibadetinizi yapın

Toplaşmayınca da kalp kırarlar e hani mübarek günün ne hayrı kaldı :) Benim eski eşim de yedi ceddini arardı, o konusurken ben de hemen tuvalete kacardım, töbe yani insanı mübarek günden soğutuolar :)

üzüldüğüne inan ki değmiyor.. yıllar geçtikçe insan daha da çok anlıyor bunu..
senin dahil olmadığın bir konuda suçlu ilan edilmen üzmüş seni haklısın...aslında size söylemeyerek burada problemin başlamasını sağlayan kişi eşiniz.. herkes kendi çapında tribini atmış, boşalmış.. bu boşalanları kendinize takıpta stresle dolmayın...

Toplaşmayınca da kalp kırarlar e hani mübarek günün ne hayrı kaldı :) Benim eski eşim de yedi ceddini arardı, o konusurken ben de hemen tuvalete kacardım, töbe yani insanı mübarek günden soğutuolar :)

benmki de arar amcasını dayısını ben de selam yollarım napiyim
bence bu kandil toplaşması yeni adet
dini bayramlardan yola çıkılıp uyduruldu heralde:26:

konu sahibi bence sınırlarınızı çizin ve bunu davranışlarınızla da destekleyin yoksa ömür boyu bu insanlar sana tavır yaparlar da yaparlar.en başta o sınırı eşinize hissettirin...

boşver kafana takma canım aile içinde olur böyle meseleler canını sıktığına değmezbüyüklerin genelde bu tarz beklentileri oluyor aslında hatalı eşin ama üstünde durma unut gitsin

benzer bi olayı daha gecen ben de yaşadım..eşimle bu yüzden tartıştık vs..ama ben suçlu olarak başta eşimi buldum..ve barışmamıza rağmen içimden çıkmadı..üstünden 1 hafta geçti, dün ailesiyle buluşacaktık olmadı ben de dedim ona " sayende ailenden soğudum, ben seni başkalarının yanında rencide edecek bir kelime bile söylemem ve izin vermem ama sen izin verirsen de ben de bir daha ailene daha mesafeli olurum.." o da hatalı olduğunu kabul etti..arada da içimde kalan ne varsa söyledim.."böyle düşündüğünü için de kaldığını bilmiodum dedi.""erkeklere göre olay bitti barıştık ohh ne ala memleket....kafasına sokcaksın hatasını ki bi daha yapmasın.."kendin ailenle aramı bozdun" dedim, o da anladığını söyledi..bi daha yapsın da göriyim..

aynen ya zaten normalde de aramam ben pek öyle canım istemeden..ne gerek var onlar bende o sıcaklığı oluşştursun ki ben de arayım..canımın istediğini ararım ohh miss...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…