Kandil mesajlasmalari

Hurafeye din mi diyorsun?
Sana göre çapta bağlama türbeye gitme ölünün arkasından 40 okutma da dindir kesin.
Okuyup öğrenip geleceksin...
Bu arada sadece Arapça değil Türkçe de oku!

ben türbeye fln gitmem ölünün arkasından 40 . günede bişi yapmam ama kandillere inanıyorum hurafeyle gerçekleri ayırt ediyorum merak etme

ben türbeye fln gitmem ölünün arkasından 40 . günede bişi yapmam ama kandillere inanıyorum hurafeyle gerçekleri ayırt ediyorum merak etme

Demek ki her bildiğin gerçek değilmiş. Islamı kulaktan dolma değil araştırarak öğrenmek gerekiyormuş demek ki

aynen sizin gibi düşünüyorum

o yüzden de kimseyi aramam

Her ozel gunde tek tek aramam. Mesaj da atmam. Ornegin gecen kandillerde aramamistim. Dun kp ve kvyi aradim. Sık sık aramam. Telde konusmayi sevmem.

Demek ki her bildiğin gerçek değilmiş. Islamı kulaktan dolma değil araştırarak öğrenmek gerekiyormuş demek ki

Çok haklısınız, araştırılınca Kuran-ı Kerim'de Berat gecesinden açıkça söz edildiği ve sahabenin Peygamber efendimizin Berat gecesinde sabaha dek ibadet ettiğine tanıklık ettiği açıkça görülüyor.(Ayrıca sahabelerin bildirilerinde özel olarak bildirilen bir Berat namazı ve duası var) Kandil olarak ilanı insanların dikkatini çekmek içindir. Özellikle Berat gecesi çok özel bir gecedir

Apaçık kitab-a andolsun ki, Biz Kur'an-ı mübarek bir gecede indirdik Çünkü biz onunla insanları uyarmaktayız O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir''(Duhan, 44/1-4)

Ayette geçen, 'mübarek gece'den maksat; Berat gecesidir. Kur'ânın bu gecede, Yedinci semadan dünya semasına indirildi Kadir gecesinde ise ilk kez Peygamber Efendimize indirilmeye başlandı

''Apaçık olan Kitab’a andolsun ki, biz onu mübârek bir gecede indirdik Şüphesiz biz insanları uyarmaktayız'' Duhan Suresi, 44/1-3

Dini tartışmaların forumda yasak ancak belirtmek zorundaydım, Berat gecesi var

Son düzenleme:
Kuran'ın indirildiği gece elbetteki özel ve önemlidir ancak kandiller bağdaştıramayız
Zaten her kandil denilen gecenin bir anlam ve önemi var ancak bunu dinimize bir farz gibi sokmanın amacı nedir?
Bunlar Bidattir ve bu benim yorumum değil hanfendi islamda kandilin yeri varmı diye araştırırsanız işin aslını öğrenirsiniz.

gün görümcemi aradım kv ile de konuştum. kayınpederime mesaj attım. ben konuşurken annemin kapıdan beni dinlediğini gördüm ben ayağa kalkınca hızlıca odaya girdi. sen beni mi dinliyorsun dedim. hayır sadece odaya giriyordum deyip mübarek gün yalan mı söylicem dedi. ama ben eminim yani gördüm ben ayağa kalkıp kapıya yönelirken onun hızlıca geri döndüğünü akşamdan beri benimle küs şimdi. sert tepki gösterdim diye.. :26: napiimmm kaynana ile konuşurken annemin yanında konuşamıyorum. anne diyemiyorum

arkadaşlar bu geceler yoktur diyemezsiniz 300 yıl sonra çıkmasının sebebi insanlar önceden her geceyi
berat gecesi gibi kandil geceleri gibi geçirdikleri için gerek görülmemiştir
ama artık kim her gece kandil geceleri gibi ibadetle geçiriyorki
valla varlığı yokluğunu bilmem secdeye alnımı getirmeye sebep herşey güzeldir benim için
keşke her gece böyle tespihatlarla geçirsek

Hurafeye din mi diyorsun?
Sana göre çapta bağlama türbeye gitme ölünün arkasından 40 okutma da dindir kesin.
Okuyup öğrenip geleceksin...
Bu arada sadece Arapça değil Türkçe de oku!

bende buradaki imla hatalarınızı beğenmedim mesela
birilerini aşağılarken kendimiz yapmayalım lütfen

Tabletten yazarken bazı kelimeler otomatik değişiyor ve ben gözden kaçırabiliyorum.
Ve hanımı aşağılamak gibi bir amacım yok yanlış yazılmış kelimeler gerçekten gözümü tırmalıyor. Ayrıca yaptığım hataları gösterirseniz daha somut bişeyden bahsetmiş oluruz.

Son düzenleme:

Buna bakarsan ben de buradaki imla hatalarını beğenmedim.
Bunun sonu yok ki..
Çok göze batmadıkça neden düzeltir ki insanlar sonuçta anlaşılmıyor mu?

bu arada kimseye mesaj atmam ve ona ayıracak zamanı ibadette o arkadaşlarıma dua ederim
bence en önemliside dua etmektir asıl görevde budur birilerine mesaj atmak değil
büyüklerimi ararım mevzuyu uzatmam
dualarda buluşmak en güzeli ve benim bu durumumu bilir herkes

Sanırım bana hitaben yazdınız
Kandil farzdır yazmadım
Kandil olarak ilanın sebebi o günlere dikkat çekmektir, ibadete teşvik etmektir
Kandil denmese idi Berat gecesini hangimiz takip edebilecektik, üstelik o zamandan bu yana takvim değişti
İnsanlar bu özel günleri kaçırmayıp ibadet etsinler diye yapılmış bir uygulamadır
Kimse farz demiyor ancak peygamberin özel ibadeti göz önüne alınarak sünnet kabul edilebilir
Ancak bu günler asla hurafe değildir, bu arada hanfendi değil hanım efendi
Hayırlı günler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…