tabi tabi yanlış bir şey yok. Mesela Kadir gecesinin tam zamanı belli değildir aslında. Hz Peygamber ramazanın son 10 günü özel ibadetler yaparmış. Kadir gecesi de bu günlerden birinde. Ama elbette artık belli bir gecede kutlanıyorsa eğer belli hesapları yapılmıştır. En azından daha bir farklı bakıyoruz güne..
özellikle dini meselelerde bende çok yorum yapmaktan ,kesin tabirler kullanmaktan kaçınıyorum.sağlam ağızdan duymam lazım yada benim için önemli olan belli başlı alimlerin yazdıkalrından...
Ben var diye biliyorum
Ha olmasa da fazla kandil göz çıkarmaz
Nasıl ki yılbaşı da yoktu sonradan uyarlandı
Varsın birkaç kez de kandil kutlayalım
Yanlış bişey yok sonuçta
Arkadaşlar herbirinize ayrı ayrı laf yetiştirmeyeceğim.
Sizin doğrunuz size benim doğrum bana.
Ibadet etmek için birilerinin haydi kalkın dua edin demesini bekliyorsanız böylesi daha doğru sizin için...
Kimseyle haklı haksız muhabbeti yapmak değil amacım.
Ama bu geçen 1400 yılda dinimize çok fazla hurafe girdi ve bunlar yıllar geçtikçede yerlerini sağlamlaştırıp farz gibi algılanmaya başlıyor. Keşke 1400 yıl önceki arı islama dönebilsek.
Hepinize iyi günler.
Elbette öyle.. zaten birisi din hakkında bir şey söylüyorsa çok büyük tömbet altına girer, günah alır. Mehmet Akif Ersoy bile Kuran ı tercüme ettiğinde İrandan Türkiyeye girerken kendi elleriyle yakmıştır. Ola ki milyonda bir hata olursa günah almasın diye. Bunlar çok hassas konular. Ama işte bizim de görevimiz araştırmak.
özellikle burası çok hoş neyin doğru olduğunu öğreneceğim son kişisiniz
sadece iğneleme yaparak konuya hakim olmadan kulaktan duyma birkaç sözle gelip ahkam kesmenize de ayrıca alkışlıyorum
sizden duyduklarımla değil kuranın Türkçesine göre rotamı belirliyorum
herkesin doğrusu kendine sadece birkaç bildiğiniz şeyle başkalarını ezemezsiniz
Kusura bakma ama benim nezdimde Darksea daha çok araştırmış daha çok şey biliyor ve aslında ne kadar da doğru söylüyor “ birinin hadi ibadet edin demesini bekliyorsanız”
Kişi kandile kadar yapacağını yapsın sonra bugün kandil diye ibadet etsin. Bana da ters.
Ayrıca Kur’an ın tercümesini okuman yetmez ki anlamazsın zaten meallerini, tefsirlerini vs okuman lazım..Zaten okusaydın yorumların farklı olurdu.
senin nezdinde
ben çok biliyorum demedim zaten haşaaaa
ayrıca bilirkişisiniz galiba arkadaşın Türkçeyle ilgili yorumu hakkında konuştum ben
ben şunu okudum bunu okudum demem mi gerekiyor
arkadaşın araştırmış olduğu şeyleri de okudum ama mantığım onu kabul etmedi
sizin fikirlerinize uygun olsaydı ben haklı olurdum belkide
arkadaşın ilk yorumlarını okuyup mu yazdınız acaba tarzı çok aşağılayıcı
gerçi dv bölümünde nedense aşağılayanlar haklı modunda
konu hassas bir konu kandili hurafe bulan bir anlayışla tartışmam bile
O gelen uzun mesajları nasıl okuyorsunuz siz? Ben resmen üşeniyorum, çoğunu okumuyorum bile..
O gelen uzun mesajları nasıl okuyorsunuz siz? Ben resmen üşeniyorum, çoğunu okumuyorum bile..
Bende okumuyorum
Ama açıp kapatıyorum, mesaj bekleme kutusu üstte yanınca sevmiyorum çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?