Buna bakarsan ben de buradaki imla hatalarını beğenmedim.
Bunun sonu yok ki..
Çok göze batmadıkça neden düzeltir ki insanlar sonuçta anlaşılmıyor mu?
Arkadaşlar herbirinize ayrı ayrı laf yetiştirmeyeceğim.
Sizin doğrunuz size benim doğrum bana.
Ibadet etmek için birilerinin haydi kalkın dua edin demesini bekliyorsanız böylesi daha doğru sizin için...
Kimseyle haklı haksız muhabbeti yapmak değil amacım.
Ama bu geçen 1400 yılda dinimize çok fazla hurafe girdi ve bunlar yıllar geçtikçede yerlerini sağlamlaştırıp farz gibi algılanmaya başlıyor. Keşke 1400 yıl önceki arı islama dönebilsek.
Hepinize iyi günler.
Arkadaşlar herkes istediğine inansın veya inanmasın
Ancak yasak olduğu için ban yemeniz muhtemel
Hatırlatmak istedim
Ben kandile inanırım kendimce de diğer günlerden farklı bişey yapmaya çalışırım
Ama konu sahibi kimi ararsınız vs. dmeiş
Annem dışında kimseyi aramam, diğer günlerde de bu böyle
Hiç sevmiyorum teleofn görüşmelerini
Ziyaretlerine gitmeyi tercih ederim
Öyle arkadaşım böyle her kafadan bir sesin çıktığı bir dönemde tek kılavuzumuz kuran olmalı.
Şimdi ninelerinize annelerimize bakıyorumda hurafeleri öyle savunuyorlar ki.
Bilimsel bi sebeple yapılmaması uygun olan gece tırnak kesmesi bile günah onlar için...
Kuran'ın ilk emri oku! Okumalı araştırmalıyız.
Yoksa sahabenin yapmadığı teravih namazlarını kılarız, peygamberin ve sahabenin kutlamadınız kandilleri kutlarız ölülerimizin arkasından peygambere methiye olan mevlitleri okutur ardından da sordum sarı çiçeğe ilahisiyle noktalarız.
Neyse benden de bukadar...
Ben deee kimseyi aramam çek. Hatta eşim bekler ama diyemez babamı arayalım diye. Bu da bana inanılmaz zevk verir.
Haa o başka. Benimki kasti.Ben bilerek yapmıyorum İpekcim
İçimden gelmiyor
Ne kandilde ne başka gün kimseyi aramam
Ziyaretlerine giderim ama
Bu yüzden insanlar huyumu bilir, aramasam değil arasam şaşırırlar
Haa o başka. Benimki kasti.
Biliyorsun demi çek. Babam hastanedeyken kpederi aramıştım gel annemi al diye de arabamın contası yanar gelemem demişti.
Bunu öyle bir yazdım ki buraya.. babamı da kaybettim ya artık o adamın ölüsü, dirisi bitmiştir benim için. Hasbelkader konuşursam da asla baba demem.
kafam iiyse ararım değilse hiç aramam...arkadaşlara mesaj çekerim.dün mesela kendimi ii hissetmiyordum kimseyi aramadım.....ama iyiysemde dayıdan tutun amca vs..herkesi bi sıradan geçeririmm..özellikle dua isterim
Kandilde ne ya . Kimin uydurmasıysa...
Bayramlarda gider ellerini öperiz.
Ataistlerin bile kandil mesajlaşmalarını duyunca nasıl iriye oluyorum.
Günler samimiyetsiz kişiler samimiyetsiz...
kimden okudunda böyle fikirlere sahp oldun merak ettim...kayanakların neler
Dua isteyince ettiklerine/hatırladıklarına inanmıyorum ben misk
ipek ben bazı insanların temiz ağızla dua ettiğine inanıyorum ve bunların kim olduğunu bilmediğim için samimi bulduğum insanlara söylüyorum...zaten atıyorum benim için dua edrmisin dediğim an cümle aynen başlıyor;Rabbim ne dileğin varsa kabul etsin...sonrasında etmeselerde konuşma anında bi şekilde dua etmiş oluyorlar bana..
Kandil konusunda rast gele konuşmak istemiyorum ama diğer dedikleri tamamen doğru misk.
Hadis diye bir şey de yok. Hadisler Hz Peygamberin ölümünden 400 yıl sonra falan yazılmaya başlanmış. Herkes bir şeyler demiş Onun ağzından. Hadis yerine Kuran a bakmak lazım.
Kandil konusunda rast gele konuşmak istemiyorum ama diğer dedikleri tamamen doğru misk.
Hadis diye bir şey de yok. Hadisler Hz Peygamberin ölümünden 400 yıl sonra falan yazılmaya başlanmış. Herkes bir şeyler demiş Onun ağzından. Hadis yerine Kuran a bakmak lazım.
Ben var diye biliyorum
Ha olmasa da fazla kandil göz çıkarmaz
Nasıl ki yılbaşı da yoktu sonradan uyarlandı
Varsın birkaç kez de kandil kutlayalım
Yanlış bişey yok sonuçta
Tabi canım haklısın. Ama en güzeli habersiz başkası için edilen duadır. Hem edene faydası vardır hem de edilene.
Sen yine de de her zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?