Kandırıldım mı şimdi

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.652
798
Merhabalar,
Ben yurt dışına doktora yapmaya geldim. Hocayla ilk internette görüştüğümüzde işte sana yılda 25bin dolar veririm dedi
Ben de olur dedim
Okul masraflarını kendin ödersin dedi - büyük meblağ değil 4.500ü gidiyor
Ben de ben cebimden ödeyemem dedim
Tamam öderiz onları dedi
Şimdi bundan siz 25bin + okul masrafı anlamaz mısınız?

Bugün bana bir çek geldi, okul masrafı, asistana attım işte bunu ödemeniz gerekmiyor mu diye
O da X ile konuştum artık bursun yattığı için sen ödeyebilirsin dedi
(x, hocanın adı olsun)

Ben de gittim konuştum odasına, biz dedim okul masrafı + 25bin diye anlaşmıştık
O da hayır biz 25bin diye anlaştık dedi
Seni tam olarak ne panik yaptırdı diye sordu

Diyemedim size güvenim sarsıldı, ilerde de böyle bir şey yapar mısınız diye de masraf vs dedim
En yüksek maaş alan öğrencim sensin dedi (benle eşit alan bi kız daha var onu söyledi) - bu parayla arabasını alan rahat yaşayan bir sürü öğrencim oldu dedi eğer yetmezse, bir şeye ihtiyacın olursa sana sağlarız, konferans, bilgisayar biz onları alırız dedi

Arkadaşlar beni paranın miktarı germedi, burası ufak kasaba zaten harcanacak şey belli, o parayla rahat tek başıma bir evde yaşarım ben
Ama kenara attığım para çok olmayacak tabi, birikim yapamayacağım

Bir de en çok geren mevzu bu adam beni oyuna mı getirdi şimdi buraya gelene kadar?

Annemle babam da çok kötü niyetli düşünüyorsun, adam cebinden çalmamış ki paranı, kötü niyetli olsa uğraşmaz seninle böyle fırsat sunmaz dedi

Her şeyi bırakıp gelesim var kafam çok karışık, bir de oturdum azcık ağladım, içim üzgün, çok mu abartıyorum

Son düzenleme:
Tamam öderiz dediyse okul masraflarını benim ödemeyeceğimi anlarım. Yurt dışında doktora bırakılıp da neye gelebilirsiniz ki? Yetecekse paranız kalın.

Para yeter de gocundum bu olaya.
Baştan 20bin dese ben yine gelirdim ki, Trde işssizdim ve pek de fırsatım yoktu zaten.
Beni üzen böyle gelişmesi oldu olayın.
5 sene yüz yüze bakacağız, bir iki de değil...

Para yeter de gocundum bu olaya.
Baştan 20bin dese ben yine gelirdim ki, Trde işssizdim ve pek de fırsatım yoktu zaten.
Beni üzen böyle gelişmesi oldu olayın.
5 sene yüz yüze bakacağız, bir iki de değil...
Çok özür dilerim alakası yok ama bugün başka bi konuda da sordum konu sahibi cevap vermedi. Neden plaka koduyla bahsediyorsunuz Türkiye'den?

Cevabım da görüşmeniz yazılı olsaydı keşke gösterirdiniz ama bence sineye çekin. 😕

Çok özür dilerim alakası yok ama bugün başka bi konuda da sordum konu sahibi cevap vermedi. Neden plaka koduyla bahsediyorsunuz Türkiye'den?

Cevabım da görüşmeniz yazılı olsaydı keşke gösterirdiniz ama bence sineye çekin. 😕

Neden öyle yazdım hiç bilmiyorum, duygusal stresten belki? Hiçbir fikrim yok

Bana yazılı bir kağıt verdi o kağıtta kendisinden bana 25bin verileceği yazıyor, bunun konsolosluğa başvurmuştum, benim paramı karşılayacak biri var diye, ben konuştuğumuz zamana takıldım daha çok

Neden öyle yazdım hiç bilmiyorum, duygusal stresten belki? Hiçbir fikrim yok

Bana yazılı bir kağıt verdi o kağıtta kendisinden bana 25bin verileceği yazıyor, bunun konsolosluğa başvurmuştum, benim paramı karşılayacak biri var diye, ben konuştuğumuz zamana takıldım daha çok
Zaten 25hin verecek bu çözemiyor yani. 😕

Belli bir hesap kitap yapıp gitmişsin,belki de orayi seçmendeki temel motivasyon olmuş burs ve kendini kandırılmış hissediyorsun. Bunu anlıyorum,bu konuda kim olsa elbette üzüntü duyardı
Ama gemileri yakıp , her şeyi bırakıp işsiz olduğun memlekete dönecek kadar da büyük bir olay değil.
Böyle en ufak zorlukta hemen demorolize olup gemileri yakmak isteyen biri olarak bunca sene bunca ayrı ülkede nasıl yaşadın merak ediyorum.
Yoksa son günlerde psikolojik olarak hassassin da o yüzden mi bu kadar büyüttün?

Bunu bir hayat dersi olarak alın; her anlaşmayı yazılı yapın bundan sonra. Hele de ülke değiştireceğiniz bir kararla ilgili ise.
Artık bu saatten sonra yapacak birşey yok, kariyerinizi düşünüp devam edin. Sinirle bırakıp gelmek size zarar verir sadece.

5 sene burada kapana kısılı mı kaldım yani şimdi :/
Az da değil döndüğümde 32 olacağım çöpe gitmesin güzel yaşlarım

Belli bir hesap kitap yapıp gitmişsin,belki de orayi seçmendeki temel motivasyon olmuş burs ve kendini kandırılmış hissediyorsun. Bunu anlıyorum,bu konuda kim olsa elbette üzüntü duyardı
Ama gemileri yakıp , her şeyi bırakıp işsiz olduğun memlekete dönecek kadar da büyük bir olay değil.
Böyle en ufak zorlukta hemen demorolize olup gemileri yakmak isteyen biri olarak bunca sene bunca ayrı ülkede nasıl yaşadın merak ediyorum.
Yoksa son günlerde psikolojik olarak hassassin da o yüzden mi bu kadar büyüttün?

Yengenç merhaba <3
14 gündür zorunlu karantinadayım ve güneş yüzü gördüğüm yok ondandır belki, depresifim son birkaç gündür...
Ancak 5 sene daha burada yaşayacağım, üstelik danışman hocayla hep iç içe yaşıyorsun yani sürekli iletişim halindesin
Babam da sen böyle düşüncelerle gidersen yapamazsın dedi, anlaşılır dedi
Ama ben bu adama güvenebilir miyim şimdi

5 sene burada kapana kısılı mı kaldım yani şimdi :/
Az da değil döndüğümde 32 olacağım çöpe gitmesin güzel yaşlarım
Doktora yapmaya karar derdiğinizde bunları düşünmüşsünüzdür zaten. Eğer kariyere katkısı olacaksa neden boşa gitsin?
Hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama belki bu süreçte ek iş vs bulabilirsiniz, eğer gelirinizi yükseltmek istiyorsanız.

Merhabalar,
Ben yurt dışına doktora yapmaya geldim. Hocayla ilk internette görüştüğümüzde işte sana 25bin veririm dedi
Ben de olur dedim
Okul masraflarını kendin ödersin dedi - büyük meblağ değil 4.500ü gidiyor
Ben de ben cebimden ödeyemem dedim
Tamam öderiz onları dedi
Şimdi bundan siz 25bin + okul masrafı anlamaz mısınız?

Bugün bana bir çek geldi, okul masrafı, asistana attım işte bunu ödemeniz gerekmiyor mu diye
O da X ile konuştum artık bursun yattığı için sen ödeyebilirsin dedi
(x, hocanın adı olsun)

Ben de gittim konuştum odasına, biz dedim okul masrafı + 25bin diye anlaşmıştık
O da hayır biz 25bin diye anlaştık dedi
Seni tam olarak ne panik yaptırdı diye sordu

Diyemedim size güvenim sarsıldı, ilerde de böyle bir şey yapar mısınız diye de masraf vs dedim
En yüksek maaş alan öğrencim sensin dedi (benle eşit alan bi kız daha var onu söyledi) - bu parayla arabasını alan rahat yaşayan bir sürü öğrencim oldu dedi eğer yetmezse, bir şeye ihtiyacın olursa sana sağlarız, konferans, bilgisayar biz onları alırız dedi

Arkadaşlar beni paranın miktarı germedi, burası ufak kasaba zaten harcanacak şey belli, o parayla rahat tek başıma bir evde yaşarım ben
Ama kenara attığım para çok olmayacak tabi, birikim yapamayacağım

Bir de en çok geren mevzu bu adam beni oyuna mı getirdi şimdi buraya gelene kadar?

Annemle babam da çok kötü niyetli düşünüyorsun, adam cebinden çalmamış ki paranı, kötü niyetli olsa uğraşmaz seninle böyle fırsat sunmaz dedi

Her şeyi bırakıp gelesim var kafam çok karışık, bir de oturdum azcık ağladım, içim üzgün, çok mu abartıyorum
Dönde Türkiye'de duvarları kemir.Abartma Türkiye de karşına daha dürüstleri çıkmayacak.Adam başta istememiş sonra gecistirmis,peşine düşeceğini dusunmemis.Tek derdin kenara az para atmak olsun.Ben 9 yiilik öğretmenim eşimde öğretmen kenarda 1000 lira paramız yok,lüks bir yaşantımızda yok.oldugun yerin kıymetini bil.Devlet memuru olmasam,ülkemi çok sevmeme rağmen,çok üzülerek söylüyorum ki başka ülkeye göç ederdim.kisacasi otur oturduğun yerde ve insanlardan ,%100 dürüstlük bekleme

Yengenç merhaba <3
14 gündür zorunlu karantinadayım ve güneş yüzü gördüğüm yok ondandır belki, depresifim son birkaç gündür...
Ancak 5 sene daha burada yaşayacağım, üstelik danışman hocayla hep iç içe yaşıyorsun yani sürekli iletişim halindesin
Babam da sen böyle düşüncelerle gidersen yapamazsın dedi, anlaşılır dedi
Ama ben bu adama güvenebilir miyim şimdi
5 seneyi de böyle düşünüp geçiremezsin ki

Ayda 25 bin kazanıp neden birikim yapamıcaksınız ? Türkiye'de işsizmişsiniz bence çok iyi bir para 5 sene idare edilebilir.
Söylediğinin arkasında durmamış ama görmezden gelin bence.

Yok yılda 25bin, düzelteyim onu

Doktora yapmaya karar derdiğinizde bunları düşünmüşsünüzdür zaten. Eğer kariyere katkısı olacaksa neden boşa gitsin?
Hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama belki bu süreçte ek iş vs bulabilirsiniz, eğer gelirinizi yükseltmek istiyorsanız.

O da doğru döndüğümde daha iyi bir iş bulmak isteğim var
Kanadadayım

Dönde Türkiye'de duvarları kemir.Abartma Türkiye de karşına daha dürüstleri çıkmayacak.Adam başta istememiş sonra gecistirmis,peşine düşeceğini dusunmemis.Tek derdin kenara az para atmak olsun.Ben 9 yiilik öğretmenim eşimde öğretmen kenarda 1000 lira paramız yok,lüks bir yaşantımızda yok.oldugun yerin kıymetini bil.Devlet memuru olmasam,ülkemi çok sevmeme rağmen,çok üzülerek söylüyorum ki başka ülkeye göç ederdim.kisacasi otur oturduğun yerde ve insanlardan ,%100 dürüstlük bekleme

Annemler de öyle dedi, seni oraya getirmek için bile yapmış olsa kıymetini bil, Türkiyede ne yapacaksın diyorlar.
Prensiplerime karşı het höt derdim, sustum oturdum, koydu biraz.

Yok yılda 25bin, düzelteyim onu

O da doğru döndüğümde daha iyi bir iş bulmak isteğim var
Kanadadayım
Şimdi anlaşıldı 25 bin diyince memnuniyetsiz tavrınıza şaşırmıştım kusura bakmayın ☺️ Çok haklısınız aslında okul masrafını çıkınca bir şey kalmıyor ama bu eğitim belkide köprüden önceki son çıkıştır güzel iş kapıları açar inşallah size 🙏

Back
X