Kandırıldım mı şimdi

Adam ne güzel alternatifler sunmus size
Ben bir önceki mesajda yazdigim gibi olduğunu düşünüyorum yani maastan eksik kaldığın yerde destek oluruz demeye getirmiş yoksa ek ücret ödeme yapacak diye anlasilmiyor ilk mesajinizda da.

Ben hakkim olan izinleri kullanamiyorum, meslegimi yapamıyorum, hakkim olan için bile ekstra caba sarfediyorum adam size yapamam dediğiniz yerde ek olasiliklar sunuyor emin olun donseniz mumla ararsiniz

Sanırım dediğiniz gibi çok karmaşık hisler içerisindeyim ben de
Bir dediğiniz gibi düşünüyorum bir öbür türlü
Neden izinleriniz kullanamıyorsunuz?

Yalnız şu konu Kanada’ya gidesimi getirdi... Hoca bence çok insancıl... Ben yüksek lisans yaparken bu denli kaprisi bırak hocam tez önerim için bir imza diye dileniyordum. Türk üniversitelerinde öğrenciye nasıl davranılıyor Kanada’da nasıl... Değil ki hocayla beni kandırdınız minvalinde konuşsak bize yapılacak muameleyi tahayyül edemiyorum. Zaten rencide olurum korkusundan imayı bırak konuşamazsın bile. Adam açıklama bile yapıyor bu ne şevkat bu ne yüce gönüllülük...

Biliyorum ben de lisanstayken Türkiyede böyle değildim, İngilterede görmüştüm ilk öğrenciye insancıl davranıldığını da şaşırmıştım
Şimdi Türkiye bağlamında düşündüm konuyu da :D

Affınıza sığınıyorum adamla evlenmeyeceksiniz, akademik birşeyler yapacaksınız.😂 Bilmiyorum orada doktora programları aile gibi falan mı oluyor?

Bize hep şey derlerdi
Danışman hoca evlilik gibidir :D
Aklıma o geldi
Hani 5 sene hep dip dibesin ve iyi bir ilişki kurman lazım ya sana destek olması lazım
Ama abartı olabilir tabii ki
Sonuçta labda mesela bir kız var hiçbir sosyal bir şeye katılmıyor ama işini halledip gidiyor
Bana kalmış o

Fazla duygusal yaklaşıyorsunuz. Bundan sonra hocanıza sınırsız bir güven duymayarak daha temkinli yaklaşırsınız olur biter değil mi? Aileniz de destekliyorken ve ödenen tutar oradaki geçiminizi sağlıyorken bu kadar çabuk mu pes edeceksiniz? Eğer pes edip dönerseniz buradaki şartların oradakinden çoook daha zor olduğunu ve bizlerin her gün kazık yiyip susmayı artık normalleştirdiğimizi lütfen unutmayın

Yok değil, aksine ülkede ilk 10, dünyada 100de
Üstüne üstlük çift diploma gibi olacak çünkü bu okul başka bir okulla anlaşmış ikisinin de adı geçiyor yani diplomamda
Hal böyle olunca tabi ben tav olarak geldim buraya, bir de konu çalışmak istediğim bir konu, bir de ücret iyi olunca ben tamam olur bu iş dedim
Arkadaşın büyük şehirde yaşıyor sanırım sassy, benimki küçük yer olduğu için idare ediliyor, ev kiraları falan ucuz
Enteresan ona da kendi cebinden mi öde demişler? Benim bildiğim genelde okul ücretleri ödenirdi ama Kanadada olmayabilir tabi
evet torontoda o. miktari karistiriyor olabilirim ama okul ucretini aldigi paranin icinden odedigine eminim baya sasirarak konusmustuk hatta. ornegin benim su an master yaptigim okulda da doktora icin pek fazla ucret konusulmuyor. yani herkes hocanin onu magdur etmeyeceginden emin, okulun adi yetiyor. ayni ulkede degiliz gerci o yuzden sordum yani o okulda olmak icin buyuk bir motivasyonun yok mu acisindan, varmis ne guzel bence bu tarz seylere kafa yormadan calismalarina odaklanman daha iyi olur senin acindan.

ben henuz master yapiyorum ama benim danismanim asla seninki gibi ilimli konusmazdi, doktora yapanlarla da konusmuyor. hatta seni biraz sansli bile buldum, bence bosuna motivasyonunu dusurme maddi mevzular icin. bol sans.

Bana durumu büyütüyorsunuz gibi geldi, daha çok yanlış anlaşılma olmuş gibi aranızda kaldırılmaktan ziyade. Bu mevzuyu kafanızda büyütüp, danışmanınıza kurulmayın derim.

Ben de o şekilde plan yapmayı düşünüyorum Mune abla sağ ol en çok para onlara gidiyor zaten, inşallah acil bir şey de çıkmadığı sürece yeter zaten, durup dönüp hesaplıyorum bunları bir şeyi unuttum mu diye:)

Üzülüyorum, ilişkimiz eskisi gibi saf ve güvene dayalı olmayacak artık kendisiyle bir şeye katılasım gelmiyor
Velvette şaka yapıyorsun değil mi? Ne ilişkisi? Sanki flörtünle yaşadığın güven zedelenmesi gibi bakıyorsun olaya, ayrıca önyargılısın.
Karşılıklı yanlış anlamalar sonucu adamın tek seferde biletini kestin, ki hayatımda çalışmışlığım yok, yüksek öğrenimde işler nasıl yürür zerre bilgim yok lakin böyle şeylerde duygusal değil de profesyonel bakılması gerektiğine ben dahi vakıfım.

doktora hocaları böyle konuları genelde unutur, yani siz ilk çeki aldığınızda "hocam hani tutution fee'i ayrıca ödeyeceğiz demiştiniz, öyle konuşmuştuk, değil mi?" diye net olaydınız iyiydi.

gerçekten doktora hocaları maddi şeyleri fazla düşünmez bunun için sekreteryalar, idari görevliler var. aldığı hibe fonunda kaç para kaldığını bilmeyen danışman hoca gırladır...fon biter haber vermezsen haberi olmaz.

o ilk çek gelince net olma trenini kaçırmışsınız artık
ama bunu hocayla aranızda güven meselesi yapmayın derim.
hocayla aranızda bir güven sorunu olacaksa da şu anda bu, maddi konulardan olmasın yani. fazla flört gibi düşünüyorsunuz bunu. şu adna hocanın size araştırmanızdaki katkısı önemli olan maddi katkısı değil.

akademik ilişki flörte benzemediği gibi maalesef bir işveren-çalışan ilişkisine de benzemiyor. patron olsa ama böyle konuşmamıştık deme şansınız şu anda da vardı, akademide o artık yok.

ayrıca maddi konulr için şunu kesin olarak söyleyebilirim:
hocanız maddi açıdan kötü niyetli biriyse bunu şuradan anlarsınız:
pandemi biter konferan monferans zamanı gelir ,sizin de tez bitmeye yaklaşır
size güzel konferanslara grant buluyor mu, sağlam referans oluyor mu, sizin makaleniz bile olmayan makaleye adınızı yazıp konferans gönderiyor mu (oluyor öyle şeyler)

şimdi siz daha taze öğrencisiniz sizden kıdemli öğrencilerin iş bulma süreçlerinde hocanızın ne yaptığını bi ölçün tartın, illa maddi tutum ile ilgili fikir edinmek istiyorsanız bunu buradan anlarsınız:
doktora hocasının (maddi konularda) adamlığı 3. seneden sonra belli olur kısacası.

ay bir de daha 27 yaşındayken gençliğim güzel yıllarım demeyin gözünüzü seveyim, daha bir ömür var önünüzde.

Öncelikle tebrik ederim kadronuz için
Girmenin zor olduğunu duymuştum
Bazen bilmiyorum doğru mu yaptım hayatımı bu tarafa yönlendirerek, ufak da bir bağlılık değil, uzun sürüyor.
Bende zaman zaman hatta çoğu zaman tereddüte düşüyorum mesleğim Türkiye’de en rahat yapılan ve parasal anlamında iyi kazandıran bir meslekken akademi seçtim. Hem daha düşük alıyorum hem yoruluyorum hem stresli. Eğer gerçekten doktora sizi hele de bu parayla tatmin etmeyecekse devam etmeyin. Çünkü zaten sadece istersen katlanabilecek birşey bence.

Fazla duygusal yaklaşıyorsunuz. Bundan sonra hocanıza sınırsız bir güven duymayarak daha temkinli yaklaşırsınız olur biter değil mi? Aileniz de destekliyorken ve ödenen tutar oradaki geçiminizi sağlıyorken bu kadar çabuk mu pes edeceksiniz? Eğer pes edip dönerseniz buradaki şartların oradakinden çoook daha zor olduğunu ve bizlerin her gün kazık yiyip susmayı artık normalleştirdiğimizi lütfen unutmayın

Sanırım en çok o koydu, bilip de yine ses çıkartamıyorsun ya. Neyse ne düşürse düşünsün, kendine kar sanıyorsa da kendi boynuna ne diyeyim.
Ben şu okulun adı basılı diplomayı alayım da gideyim...

evet torontoda o. miktari karistiriyor olabilirim ama okul ucretini aldigi paranin icinden odedigine eminim baya sasirarak konusmustuk hatta. ornegin benim su an master yaptigim okulda da doktora icin pek fazla ucret konusulmuyor. yani herkes hocanin onu magdur etmeyeceginden emin, okulun adi yetiyor. ayni ulkede degiliz gerci o yuzden sordum yani o okulda olmak icin buyuk bir motivasyonun yok mu acisindan, varmis ne guzel bence bu tarz seylere kafa yormadan calismalarina odaklanman daha iyi olur senin acindan.

ben henuz master yapiyorum ama benim danismanim asla seninki gibi ilimli konusmazdi, doktora yapanlarla da konusmuyor. hatta seni biraz sansli bile buldum, bence bosuna motivasyonunu dusurme maddi mevzular icin. bol sans.

Çok teşekkürler, sana da çalışmalarında bol şans diliyorum :)

Velvette şaka yapıyorsun değil mi? Ne ilişkisi? Sanki flörtünle yaşadığın güven zedelenmesi gibi bakıyorsun olaya, ayrıca önyargılısın.
Karşılıklı yanlış anlamalar sonucu adamın tek seferde biletini kestin, ki hayatımda çalışmışlığım yok, yüksek öğrenimde işler nasıl yürür zerre bilgim yok lakin böyle şeylerde duygusal değil de profesyonel bakılması gerektiğine ben dahi vakıfım.

Tabii öyle bakılmalı bizde de öyle zaten de burada biraz içli dışlı geldi bana ilişkileri o sınırı çekmek istedikçe insanlar daha içli dışlı olmaya çalışıyorlar bugün bile çocuğunun cinsiyetini öğrenmiş, kız mı erkek mi diye oylattırıyor bize, duymamış gibi yaptım ama ille de sordu, yarım ağzı oy kullandım. Veya pazar günü oyun oynayacaklar beraber, katılmasam da iyi durmuyor musun vs değişik geldi ilişkileri
Bir de Mune abla bize hep evlilik gibi derlerdi danışman ilişkisi, çünkü hep zaman geçiriyorsun ya aklıma o geldi şimdi :D

doktora hocaları böyle konuları genelde unutur, yani siz ilk çeki aldığınızda "hocam hani tutution fee'i ayrıca ödeyeceğiz demiştiniz, öyle konuşmuştuk, değil mi?" diye net olaydınız iyiydi.

gerçekten doktora hocaları maddi şeyleri fazla düşünmez bunun için sekreteryalar, idari görevliler var. aldığı hibe fonunda kaç para kaldığını bilmeyen danışman hoca gırladır...fon biter haber vermezsen haberi olmaz.

o ilk çek gelince net olma trenini kaçırmışsınız artık
ama bunu hocayla aranızda güven meselesi yapmayın derim.
hocayla aranızda bir güven sorunu olacaksa da şu anda bu, maddi konulardan olmasın yani. fazla flört gibi düşünüyorsunuz bunu. şu adna hocanın size araştırmanızdaki katkısı önemli olan maddi katkısı değil.

akademik ilişki flörte benzemediği gibi maalesef bir işveren-çalışan ilişkisine de benzemiyor. patron olsa ama böyle konuşmamıştık deme şansınız şu anda da vardı, akademide o artık yok.

ayrıca maddi konulr için şunu kesin olarak söyleyebilirim:
hocanız maddi açıdan kötü niyetli biriyse bunu şuradan anlarsınız:
pandemi biter konferan monferans zamanı gelir ,sizin de tez bitmeye yaklaşır
size güzel konferanslara grant buluyor mu, sağlam referans oluyor mu, sizin makaleniz bile olmayan makaleye adınızı yazıp konferans gönderiyor mu (oluyor öyle şeyler)

şimdi siz daha taze öğrencisiniz sizden kıdemli öğrencilerin iş bulma süreçlerinde hocanızın ne yaptığını bi ölçün tartın, illa maddi tutum ile ilgili fikir edinmek istiyorsanız bunu buradan anlarsınız:
doktora hocasının (maddi konularda) adamlığı 3. seneden sonra belli olur kısacası.

ay bir de daha 27 yaşındayken gençliğim güzel yıllarım demeyin gözünüzü seveyim, daha bir ömür var önünüzde.

Fark ettim, bana eylülde bursunun kalan kısmını hatırlat yoksa ben unuturum dedi zaten.
Kimin ne yaptığını takip edemiyormuş
O son dediğiniz oluyor öyle şeyleri yaptım konferansta sundum şimdi makale basmaya çalışıyoruz aynı makaleden bakalım:)
Zaten bu üç senede de dış burs arayacağım ben, belki oradan biraz daha rahata çıkarım:)

Bende zaman zaman hatta çoğu zaman tereddüte düşüyorum mesleğim Türkiye’de en rahat yapılan ve parasal anlamında iyi kazandıran bir meslekken akademi seçtim. Hem daha düşük alıyorum hem yoruluyorum hem stresli. Eğer gerçekten doktora sizi hele de bu parayla tatmin etmeyecekse devam etmeyin. Çünkü zaten sadece istersen katlanabilecek birşey bence.

Ben en çok pratik ve araştırma yönünü seviyorum ama akademinin sevimsiz bir insanlara içten kıl olsan da gülümseyip "hm hm çok katılıyorum haklısınız" tadında ek uğraşları var ya onları hiç sevmiyorum :D
Mezun olunca pratik bir yere geçmeyi düşünüyorum ben ar-ge gibi ama bakalım

Yengenç merhaba <3
14 gündür zorunlu karantinadayım ve güneş yüzü gördüğüm yok ondandır belki, depresifim son birkaç gündür...
Ancak 5 sene daha burada yaşayacağım, üstelik danışman hocayla hep iç içe yaşıyorsun yani sürekli iletişim halindesin
Babam da sen böyle düşüncelerle gidersen yapamazsın dedi, anlaşılır dedi
Ama ben bu adama güvenebilir miyim şimdi
Hocadan sürekli para almayacaksın, para vermeyeceksin sevgilin de değil iş arkadaşın hatta patronun gibi senin ona, onun da sana güvenmesi gerek, para çok kişiyi bozar dikkatli olmakta fayda var. Ancak ben cebimden ödeyemem demek sıcak param yok siz halledin demek olmuş. O da sana avans gibi önden ödeme yapmış, yada okulun ödemesini geçiktirmiş. Sonrada parasını geri almış sizden. Sizin faiz borcunuz bile olabilir hocaya. Kandırılmamışsınız ama yanlış anlaşılma olmuş.

Merhabalar,
Ben yurt dışına doktora yapmaya geldim. Hocayla ilk internette görüştüğümüzde işte sana yılda 25bin dolar veririm dedi
Ben de olur dedim
Okul masraflarını kendin ödersin dedi - büyük meblağ değil 4.500ü gidiyor
Ben de ben cebimden ödeyemem dedim
Tamam öderiz onları dedi
Şimdi bundan siz 25bin + okul masrafı anlamaz mısınız?

Bugün bana bir çek geldi, okul masrafı, asistana attım işte bunu ödemeniz gerekmiyor mu diye
O da X ile konuştum artık bursun yattığı için sen ödeyebilirsin dedi
(x, hocanın adı olsun)

Ben de gittim konuştum odasına, biz dedim okul masrafı + 25bin diye anlaşmıştık
O da hayır biz 25bin diye anlaştık dedi
Seni tam olarak ne panik yaptırdı diye sordu

Diyemedim size güvenim sarsıldı, ilerde de böyle bir şey yapar mısınız diye de masraf vs dedim
En yüksek maaş alan öğrencim sensin dedi (benle eşit alan bi kız daha var onu söyledi) - bu parayla arabasını alan rahat yaşayan bir sürü öğrencim oldu dedi eğer yetmezse, bir şeye ihtiyacın olursa sana sağlarız, konferans, bilgisayar biz onları alırız dedi

Arkadaşlar beni paranın miktarı germedi, burası ufak kasaba zaten harcanacak şey belli, o parayla rahat tek başıma bir evde yaşarım ben
Ama kenara attığım para çok olmayacak tabi, birikim yapamayacağım

Bir de en çok geren mevzu bu adam beni oyuna mı getirdi şimdi buraya gelene kadar?

Annemle babam da çok kötü niyetli düşünüyorsun, adam cebinden çalmamış ki paranı, kötü niyetli olsa uğraşmaz seninle böyle fırsat sunmaz dedi

Her şeyi bırakıp gelesim var kafam çok karışık, bir de oturdum azcık ağladım, içim üzgün, çok mu abartıyorum

Sana yılda 25bin dolar veririrm okul masrafını kendin ödersin demiş işte ben mi anlamıyorum. 25binin içinden ödersin ne var bunda.
Yurtdışında doktora yapma imkanı bulmuşsun birikimi eksik kalsın bence.

Back
X