Kanıtlaması Gerek...

Eyesight

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
24
0
36
Antalya
Kızlaaaar! Yardımınıza ihtiyacım var.
Önce konuyu kısaca anlatayım: Benim bir erkek arkadaşım var. Biz 1 yıldır birlikteyiz. Ben onun sigara içtiğini öğrendim ama bu ilk 2. ayımızda falan oluyor. O zaman bana söz verdi içmeyece için. Çünkü ben sigara içenlerden iğreniyorum. İşte daha geçen gün bir arkadaşıyla konuşmalarını gördüm ve içmeye devam ettiğini sırf beni üzmemek için bana söylemediğini söyledi. Ben de açık açık kendisine söyledim, ben senden iğreniyorum bunu yapınca ve senden uzaklaşmak istemiyorum dedim. Çoooo...k uzun konuştuk bu konu hakkında. Ona 2 hafta süre verdim bırakması için. Ama bana nasıl kanıtlayacağı konusunda birşey bulamadık. Yardım eder misiniz? :85: :85:

Son düzenleme:
Bu zaman kadar kokusundan anlamadın mı ki? Sana yaklaştığında nefesi kokar, ondan anlarsın, hatta teni bile öyle kokar, anlaşılır hemen. Ben anlarım hemen yani, çünkü sigaradan nefret eden, hazzetmeyen insanlara kökusu hemen vurur bu meretin...

aradan zaman gecınce elıne sıgarayı ver ayakta ıcmesın ı soyle eger uzun bır sure ıcmedıyse bası donecektır..ama ıcmeye devam edıyorsa hıc bır etkı yaratmayacaktır..ama bunları ona soyleme..anca bu olabılır baska turlu kanıt olamaz..

Öcelikle canım yapmaya çalıştığın şeyin sevgilinin sigara içmemesini istemen mi yoksa sana bu konuda yalan söylememesini istemen mi buna kadar ver. Çünkü şimdi sana içtiğini söyleyebilir daha en başındasınız bu sürecin. Ama sonra nolur biliyormusun sen ona sigara içmemesi için baskı yaptığında o yalanlara başvuracak ve götürebildiği yere kadar götürecektir. Ben yaklaşık 3 ay önce Nişan attım bu sigaranın neden olduğu yalanlar yüzünden. Ve şuan sigara pişmanlıktır reklamını görünce yüreğim karşşımdaki insan için cız eder. Kendimi onun yerine koyuyorum bana defalarca yalan söyledi sigara yüzünden ve benim ona sadece doğruyı sölemesi gerektiğini eğer içiyorsan içtim de yalan söylemen içmenden daha kötü sonuçlara neden olur diye defalarca uyarmama rağmen bunu yaptı. Ve bu insan beni deliler gibi seviyordu biliyomusun ve hala eminim seviyor ve çok acı çekiyor ama onca aşkına rağmen o kaybetme duygusu yada alışkanlık farketmez sebebi bana sigara yüzünden defalarca yalan söyleyip ona karşı olan tüm güveni yerle bir etti. Tabi asıl mesele ben onu onun kadar sevmiyordum ama bu olay herşeyin tuzu biberi oldu. Kısacası Sigara aşkdaki en önemli şeyi güveni yok etti. Benden sana tavsiye bu yaşadıklarım bende derin yaralar açtı sen ya sevdiğini gerçekten aşıksan seviyosan sigarayı bırakma konusunda baskı yapma ve kabullen bunu yada kendi kendine bırakmasını bekle yoksa çok üzülürsün.

benimde sevgilim sigara içiyor ve sigarasına alıştım artık 3 senemız oluyo ve okadar büyütmüyorum .önceden bende derdim sigara içenın yanına bile yaklaşmam ama öyle olmuyor çok sevınce kızlar ve bana daha ılk tanıştığımızda dedi istiyorsan bırak git hayat senin yol senin kafana göre sigara içinse dedi.ve o huyu beni öyle bi etkiliyorki anlatamam tam erkek gibi ufak tefek tartışmada bile ayrılsak bi kere dönüp bakmaz hayat senın der bişey demez .ama geri gelip özür dilediğimdede bidaha yapma der küçük duruma ben düştüğüm halde onu asla hissettirmez .velhasıl gerçekden ayrılmak yerine uğraşın bırakması için ınsan kaybetmek kazanmakdan kolaydır.yemınle olmaz bunlar...

Öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Benim istediğim şey onun sigara içmemesi ve bana gerçekten içmediğini kanıtlaması. Yalan söylememesi değil. Sonuçta gerçekten bırakırsa ve kanıtlarsa yalan söylememiş olur. Bugün tekrar konuştuk. Ben ona 2 hafta süre verdiğimi hatırlattım ve kendini bir sınavda gibi hisset dedim. Beni şuan kaybetmişsin zannet ve sınavda yaptığın her doğru için beni yavaş yavaş kazanacağını düşün dedim. Ve sonucunda emin ol eskisinden daha iyi olucaz dedim. O da aynen şunu söyledi; ben seni asla kaybetmek istemiyorum ve bunun sigara gibi gereksiz birşey yüzünden olmasını hiç istemiyorum ve görüceksin seni kazanmak uğruna herşeyi yapıcam bana güven dedi. Sizce kanıtlamasına gerek kalmadan bıraktığına inanmalı mıyım?

Sigaranın bağımlılık olduğunun farkındasındır inş. Ama tabi bu karekteri sağlam bir insan için içmem diyorsa içmez. benden tavsiye beklentini sigara konusunda fazla tutmamandır. Yaşadıklarımdan dolayı bunları söylüyorum çünkü eski nişanlım bana deli gibi aşıkken sigara yüzünden kaybetti beni. Bırakamadığı taktirde kesinlikle yalan söyleyecektir bu senin için güvenini kırmazsa sorun yok demektir.

Haklısın ama aşırı bağımlı olması saçma çünkü o kadar uzun süredir içmiyor. Sonuçta 5 sene içenler bile tak diye bırakabiliyorsa 1 yıldır içtiği halde çok rahat bırakır diye düşünüyorum. Neyse zaten artık baskı yapmıyorum. Tatlı dille çözmeye çalışıyorum ve sanırım ona inanmaktan başka çarem yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…