Kanser ile ilgili bir sorum var

Hamzakifzulal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2017
1.467
2.380
133
46
Arkadaşlar benim bir yakınıma kanser teşhisi kondu.
Göğüs kanseri.
Önce ameliyat dendi, sonra hızlı yayılıyor denildi. Kemoterapiye başlandı, şimdi de kemik tarama sonuçları iyi çıkmadı ciğerleri ilikleri sarmış deniliyor.
Doktor çok umutsuz konuşmuş.
Bilgisi olan hastane, doktor önerisi olabilecek olan var mı

Geçmiş olsun,bu kadar hızlı yayıldığına göre son evredir.
En güzeli son zamanlarını iyi geçirmesini sağlamak.
Malesefki şu tablo için hastane vs telaşı yerine son zamanlarını mutlu yaşamasını sağlamak en iyisi

Benim iki teyzem ve annemde göğüs kanserini atlattılar büyük teyzemin ki de son evreydi şuan gayet sağlıklı teyzem annem kanser olduğunda kızım kanser insani öldürmez ecel insanı öldürür demişti Yani daha yaşayacak günleri varsa ne kadar ileri safhada olursa olsun Umut her zaman var Allah Şafi adıyla şifa versin

Evre 3 4 ya da 4 arası olması olası . Öncelikle hic bir şey olanaksız değildir tıpta lakin son evreler biraz sıkıntılı.
Meme kanseri oranlamasi cok yuksek olduğu için tedavi konusunda iyi gelismis bir kanser türü . Ondan dolayı umutsuz olmayin
Ameliyat edilmeyeceğine gire bütün doktorların yapacağı tedavi hemen hemen aynidir . Tabi doktorun verdiği psikolojik desteği beğenmedi iseniz bakın başka doktorlara.
Umarım bu günlerde geçer.

Rabbim şifa versin doktorlar bazen acımasız olabılıor..
Doktorların bunu söylemesi insana acımasız gelsede,moral vermek için farklı birşey söyleyemez.
Bu seferde hasta ve hasta yakınında fazlaca umut oluşuyor ve durum kötüleşince ilk karalanan doktor oluyor.
Özellikle onkologlar çok resmi ve ketum dururlar bu nedenle.
Her hasta ve yakını güzel şeyler duymak ister ama bu hastalık ve tedavi süreci hep bıçak sırtıdır.
Allah tüm hastalarımıza şifa versin inşallah.

4. Evre demişler
Son evre mi
Akıllı ilaç falan denmiş ama
Çabalamadan olur mu can bu
Çok üzülüyoruz
Allah dan ümit kesilmez
Bir ay olmadı daha teşhis konalı bu kadar çabuk mu ilerler

Amiiiin
Bunu duymak çok iyi geldi.Allah razı olsun
Benim kayınvalidem de 4. Evrede nasıl bir tedavi izlendi
Bilginiz var mı

Tabloyu nasıl gördünüz de yorum yaptınız anlamıyorum ki!
Bu tür konuşmalar yüzünden bazı hastalar ve hasta yakınları tedaviden , yeni tedavi arayışlarından vazgeçiyor.
Çok tanıdığım var 4. evredeyken sağlığına kavuşan .
Artık tedavi seçenekleri çok fazla.
Farklı kemoterapi kombinasyonları , hedefe yönelik tedaviler, akıllı ilaçlar , immünoterapi ( ki bu tedavi bence geleceğin tedavisi olacak, fayda gören hasta sayısı çok fazla)
Kanserde oranlar , kötü örnekler üzerinden ilerlemek doğru değil.
Herkesin hastalığının seyri, kanser hücresinin agresiflik durumu, her hastanın prognozu birbirinden farklıdır. Kanserlerin türü kendi içerisinde bile birçok türe daha ayrılır ve hepsinin tedavisi birbirinden farklıdır.
Bu hastanın yakını belki de iyileşebilecekken ( ki en ufak şans dahi şanstır) , tedaviden vazgeçse nasıl hissedeceksiniz merak ettim .
Kanser hastaları ve yakınları gerçekten çok zorlu süreçlerden geçiyorlar. Lütfen konu hakkında yorum yaparken daha dikkatli olun..

Yuh türk filmlerinde bile bu kadar net söylemiyorlar.

Kardeşim yaşadı. Göğüs değil ama meme kanseri.

Bursa da bi dr tavsiye ettiler gittik. Adamın bi gömün artık demediği kaldı. Sonra istanbul altunizade de gül başaran ı tavsiye ettiler. O muayeneden sonra derhal ameliyat kararı verildi ve can Atalay a yönlendirdi. Aynı hastanede. Kardeşim ameliyat oldu ve çok şükür şu an çok iyi. Kemo vs bitti. Mecburi menapoza girdi. Onun için olduğu iğneler de bitti. Şuan kıvır kıvır kısacık saçları bile var.
Çok geçmiş olsun, ümidinizi yitirmeyin. Acil şifalar diliyorum.

Allah acil şifalar versin.
Hacettepe ya da Gata iyi diye duymuştum. Ankara'ya gitme şansı varsa..

Çok teşekkür ediyorum
Öyle moral oldu ki bize
Annem dışardan çok iyi her zaman ki gibi diz ağrıları falan
böyle sinsi bir hastalık olduğunu bilmiyordum gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…