Tabloyu nasıl gördünüz de yorum yaptınız anlamıyorum ki!
Bu tür konuşmalar yüzünden bazı hastalar ve hasta yakınları tedaviden , yeni tedavi arayışlarından vazgeçiyor.
Çok tanıdığım var 4. evredeyken sağlığına kavuşan .
Artık tedavi seçenekleri çok fazla.
Farklı kemoterapi kombinasyonları , hedefe yönelik tedaviler, akıllı ilaçlar , immünoterapi ( ki bu tedavi bence geleceğin tedavisi olacak, fayda gören hasta sayısı çok fazla)
Kanserde oranlar , kötü örnekler üzerinden ilerlemek doğru değil.
Herkesin hastalığının seyri, kanser hücresinin agresiflik durumu, her hastanın prognozu birbirinden farklıdır. Kanserlerin türü kendi içerisinde bile birçok türe daha ayrılır ve hepsinin tedavisi birbirinden farklıdır.
Bu hastanın yakını belki de iyileşebilecekken ( ki en ufak şans dahi şanstır) , tedaviden vazgeçse nasıl hissedeceksiniz merak ettim .
Kanser hastaları ve yakınları gerçekten çok zorlu süreçlerden geçiyorlar. Lütfen konu hakkında yorum yaparken daha dikkatli olun..
annemi kanserden kaybettim,pankreas kanserinden.Bahsettiğiniz şeyleri çok yakinen yaşadım ve laf olsun diye yazmadım.
Şimdede teyzem meme kanseri ve aynı durumdan tekrar geçiyoruz.
Ben hastalığın son evresinde ve doktorunda durumu değerlendirmesi sonucu,hastanın ordan oraya hırpalanması taraftarı değilim.
Elbetteki hastalık öldürmez,eceli gelen ölür.
Ancak ölüme inanan bir toplum olarak,bu gerçekten bu denli kaçmamız saçma geliyor bana.
Konu sahibi kanser hastası yakınımız var doktor tavsiye edermisiniz dememiş,doktoru yapacak birşey yok durumu kötü hazırlıklı olun demiş.
Doktorun gidişatı görmeme gibi bir durumu varda,bizmi göreceğiz bu seyri.
Tüm hastalara şifa diliyorum,ömrü varsa zaten o şifa onu bulacaktır.
Yorumum konu sahibinin moralini bozmak için değil,hastayı bunun için çok hırpalamamaları içindi.
Başka bir yorumdada belirttim,annemin son evreydi ve gidişat iyi değildi doktorumuz bunu belirtti.
Bizde iki hafta tatil yaptık çok güzel döndük ve üç gün sonra annemi kaybettik.
O süreci başka doktor ve hastane hastane gezerek geçirmediğim için daha huzurluyum.