- 14 Mart 2008
- 6.069
- 5.238
- 723
hadi ya, ben kanda az çok belli olur diye düşünmüştüm. ayrıntılı kan testi idi o yüzden.Merhaba,
Ben annemi geçen sene kaybettim meme kanserinden. Bundan ötürü rutin kontrolleri risk faktörü olduğum için sürekli yaptırıyorum. Ama kan değerlerinde genelde vitamin, demir, potasyum gibi genel değerlerin kontrolleri yapılır. Kimi değerler sinyal verse de, hiç vermediği dönemler de olabiliyor. Yani normal bir hemoglobin tarzı test kesin olarak sinyaldir ya da değildir diyemeyiz. Ama bu ağrılar kimi zaman bende de oluyor, hatta ilk dönemler bende kişisel muayenemi yapamıyordum, bir endişe oluyordu. Ama sonra bunun kuruntu olduğumu, kadınlığa bağlı hormonların etkisiyle arada böyle ağrıların olabileceğini, adet ve ovülasyon dönemlerinde bunların arttığını söyledi doktorum. Yani evham yapmayın, ama kontrolleri ihmal etmeyin. Eğer bu konuda evham dereceniz artarsa psikolojik olarak olumsuz etkileneceksiniz.
Geçmiş olsun.
doktor elle muayene etmedi. ben şu kadarcık ağrıda bile panik yapıyorsam elime kitle gelse düşer bayılırım heralde. ultrasona kadar yapmayı düşünmüyorum. eğer temiz çıkarsam ağrılarım önemsizse her hafta yaparım korkmadan. ama şu an hazır hissetmiyorum://Doktor ekle muayene etmiştir sanırım.
Bir de ağrı varsa korkma demişti doktorum bana da..
Geçen yaz ağla ağla bir hal olmuştum. Elime kitle geldi ağrıdan duramıyordum.
Sonuç temiz...
Hormonlarımdan dolayı kitleleşme mi ne olmuş.
Ben de hastalık hastası olmaya ramak kala kendimi kurtardığımı düşünüyorum.
Sizin elinizde düşünmeyin başka seyler uğrasın. İlaç değil ruhumuz iyileştirecek.
yani direkt sen kanser olmuşsun demezler ama kanser olsam o kan testinde doktorun işkilleneceği bir şeyler çıkmaz mıydı acaba? yani kan değerlerinden birinin kanser veya buna benzer bir hastalıktan dolayı fazla yüksek veya düşük çıkması gibi bir durum?Allah korusun kötü bir durum olsa kanda çıkmaz bildiğim kadarıyla. Bende her yıl meme kontrolüne gidiyorum yaklaşık 7 yıldır. Gideceğime yakın biraz korkuyorum ama çokta endişelenmiyorum artık. Benimkilerin içi kist dolu yani sayılmayacak kadar çok her ele gelen kitle kist kötü huylu olmayabiliyor. Rahat olun.
yani direkt sen kanser olmuşsun demezler ama kanser olsam o kan testinde doktorun işkilleneceği bir şeyler çıkmaz mıydı acaba? yani kan değerlerinden birinin kanser veya buna benzer bir hastalıktan dolayı fazla yüksek veya düşük çıkması gibi bir durum?Merhaba,
Ben annemi geçen sene kaybettim meme kanserinden. Bundan ötürü rutin kontrolleri risk faktörü olduğum için sürekli yaptırıyorum. Ama kan değerlerinde genelde vitamin, demir, potasyum gibi genel değerlerin kontrolleri yapılır. Kimi değerler sinyal verse de, hiç vermediği dönemler de olabiliyor. Yani normal bir hemoglobin tarzı test kesin olarak sinyaldir ya da değildir diyemeyiz. Ama bu ağrılar kimi zaman bende de oluyor, hatta ilk dönemler bende kişisel muayenemi yapamıyordum, bir endişe oluyordu. Ama sonra bunun kuruntu olduğumu, kadınlığa bağlı hormonların etkisiyle arada böyle ağrıların olabileceğini, adet ve ovülasyon dönemlerinde bunların arttığını söyledi doktorum. Yani evham yapmayın, ama kontrolleri ihmal etmeyin. Eğer bu konuda evham dereceniz artarsa psikolojik olarak olumsuz etkileneceksiniz.
Geçmiş olsun.
teşekkür ederim, aynen. hani derler ya düşmanımın başına gelmesin, aynen o durum.Ben de makaleler falan okuya okuya aynı böyle oldum. Biyopsi sonucu bekliyorum şu an. Doktor milyonda bi ihtimal kötü olabilir dedi. Kanda bazı kanser türleri çıkıyor ama meme kanseri belli etmiyo diye biliyorum.. adı bile korkunc hastalıgın
yani direkt sen kanser olmuşsun demezler ama kanser olsam o kan testinde doktorun işkilleneceği bir şeyler çıkmaz mıydı acaba? yani kan değerlerinden birinin kanser veya buna benzer bir hastalıktan dolayı fazla yüksek veya düşük çıkması gibi bir durum?
bu arada, başınız sağolsun
Ağrıdan dolayı korkmayın üç ay önce bende de oldu Ve aynı siz gibi düşündüm.Sanki her geçen gün artıyordu ağrı.Doktora gidip birşey olmadığını öğrendiğimde birden geçti benim ki tamamen piskolojik olduğunu anladım çünkü devamlı aklım oradaydı.Çok kötü birşey olsa şekil bozukluğu,doku bozukluğu,renk değişikliği oluyormuş bu yüzden korkmayın ama rahatlamak için bir önce doktora gidin3-4 ay evvel başka bir şikayetim için ayrıntılı kan testi yaptırmıştım. b12 eksikliği harici hiçbir şey çıkmadı çok şükür.
ben 2 yılda 1 meme ultrasonuna girerim kontrol amaçlı. 12 gün sonra yine gireceğim. birkaç gündür sağ mememde hafif bir ağrı başladı. bir iki ay önce de ağrımıştı ama geçti şimdi yine başladı. ben açıkçası hastalık hastasıyım. korkudan kendi kendimi muayene edemedim kitle var mı yok mu diye. daha 12 gün var ultrasona şimdi bi kitle bulsam deliririm 12 günde. bekleyemem. kafayı yerim sanırım. şu an bile birazcık panik oldum. bu kadar panik olmamın sebebi yakın bi arkadaşımın da meme kanserine yakalanmış olması, onunla konuştukça bende zaten var olan hastalık hastalığı hepten artmaya başladı.
ben şey sorucaktım, eğer kanser olsaydım bu 4 ay önce yaptırdığım kan testinde belli olur muydu? yani doktor kan tahlilinden hareketle bana bir şeylerin ters gittiğini söyleyip tetkiklerine devam eder miydi? bir şey demedi sadece kansızlık için iğne verdi. yoksa bu gibi şeyler kan testinde ortaya çıkmaz mı? yorumlarınızı bekliyorum.
adete yakın zamanda memedeki kitlelerde büyüme ve ağrı oluyor, merak etme birşey yoktur..bnm annemde meme kanseri3-4 ay evvel başka bir şikayetim için ayrıntılı kan testi yaptırmıştım. b12 eksikliği harici hiçbir şey çıkmadı çok şükür.
ben 2 yılda 1 meme ultrasonuna girerim kontrol amaçlı. 12 gün sonra yine gireceğim. birkaç gündür sağ mememde hafif bir ağrı başladı. bir iki ay önce de ağrımıştı ama geçti şimdi yine başladı. ben açıkçası hastalık hastasıyım. korkudan kendi kendimi muayene edemedim kitle var mı yok mu diye. daha 12 gün var ultrasona şimdi bi kitle bulsam deliririm 12 günde. bekleyemem. kafayı yerim sanırım. şu an bile birazcık panik oldum. bu kadar panik olmamın sebebi yakın bi arkadaşımın da meme kanserine yakalanmış olması, onunla konuştukça bende zaten var olan hastalık hastalığı hepten artmaya başladı.
ben şey sorucaktım, eğer kanser olsaydım bu 4 ay önce yaptırdığım kan testinde belli olur muydu? yani doktor kan tahlilinden hareketle bana bir şeylerin ters gittiğini söyleyip tetkiklerine devam eder miydi? bir şey demedi sadece kansızlık için iğne verdi. yoksa bu gibi şeyler kan testinde ortaya çıkmaz mı? yorumlarınızı bekliyorum.
Merhaba Arkadaşlar
Sizlerle bir durumu paylaşmak istiyorum.Umarım duyarlı arkadaşlara ulaşabilirim.
Konu 2 yıl öncesine ait.adete yakın zamanda memedeki kitlelerde büyüme ve ağrı oluyor, merak etme birşey yoktur..bnm annemde meme kanseri
bir ara bendede oldu, biyerim batsa,bende mi oldum düşüncesi geliyordu..kanser yakınlarında bu düşünce oluşuyor...
Bu kadar evham iyi bir sey degil. Kötüyü cagirmayin.3-4 ay evvel başka bir şikayetim için ayrıntılı kan testi yaptırmıştım. b12 eksikliği harici hiçbir şey çıkmadı çok şükür.
kötüyü çağırmayın muhtemelen hicbiseyiniz yok ama bu kadar evham yaparsanız stresten hastalanacaksiniz. Bu stresinizin kaynağı da muhtemelen suan issizim yazmışsınız onunla ilgili. Iş guc derdinden sıkıntıdan insan kendinde biseyler aramaya başlıyor ama yapmayın. Biseylerle ugrasin hobi edinin yürüyüş yapin hicbisey yapmiyosaniz cami acin derin nefes alın. Bu korkulardan kurtulmanız lazım doktorlar olumsuz bişey demediği sürece kendinize olumsuzlukları cekmeyin3-4 ay evvel başka bir şikayetim için ayrıntılı kan testi yaptırmıştım. b12 eksikliği harici hiçbir şey çıkmadı çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?