kanser korkusu

Öncelikle sakin olmanız gerekiyor , Allah korusun öyle bir durum varsa bile sizin bu evhamınızdan dolayı oldukça artar.. İnsanlar biliyorsunuz ki kanseri moralle yeniyor , herşeyin başı pozitif düşünmekten geçiyor kendinizi yiyip bitirmeyin elle muayne edin kendi kendinizin doktoru olun saat yönünde gögsünüzü yoklayın elinize bir kitle bile gelmiş olsa bu kanser olacağınızın göstergesi değil iyi huylu kist de olabilir hiç birşey olmayadabilir..
Üstelik çok tanıdığım bu hastalıktan kurtuldu ama moral sayesinde İnanın böyle yaparak elinize geçen birşey Yok
Sağlıklı günleriniz olsun

Merhaba,

Ben annemi geçen sene kaybettim meme kanserinden. Bundan ötürü rutin kontrolleri risk faktörü olduğum için sürekli yaptırıyorum. Ama kan değerlerinde genelde vitamin, demir, potasyum gibi genel değerlerin kontrolleri yapılır. Kimi değerler sinyal verse de, hiç vermediği dönemler de olabiliyor. Yani normal bir hemoglobin tarzı test kesin olarak sinyaldir ya da değildir diyemeyiz. Ama bu ağrılar kimi zaman bende de oluyor, hatta ilk dönemler bende kişisel muayenemi yapamıyordum, bir endişe oluyordu. Ama sonra bunun kuruntu olduğumu, kadınlığa bağlı hormonların etkisiyle arada böyle ağrıların olabileceğini, adet ve ovülasyon dönemlerinde bunların arttığını söyledi doktorum. Yani evham yapmayın, ama kontrolleri ihmal etmeyin. Eğer bu konuda evham dereceniz artarsa psikolojik olarak olumsuz etkileneceksiniz.

Geçmiş olsun.

Stresten ya da kas ağrısına bagli meme ağrısı da olabiliyor.bir ara netten arastirmistim agri ile direkt ilişkisi yok yazıyordu
bu arada kanser kabusu bende aşırı şekilde mevcuttu hatta anksiyete tedavisi gördüm. mutlaka bir paikiyatriste gidin .bu işin sonu yok çünkü. ben cok daha agir korkular yaşadım sabaha kadar kan tahlili yorum ladim nette.

birkac tane dr sitesine üye oldum.surekli soru soruyodum.hatta rontgen ve ekg yorumlamaya çalışıyodum

neyseki arada ataklar yasasam da epey yendim

seninki de evhamdan oluyor ve stres yaptığın icin ağrı daha da artıyordur

hadi ya, ben kanda az çok belli olur diye düşünmüştüm. ayrıntılı kan testi idi o yüzden.

doktor elle muayene etmedi. ben şu kadarcık ağrıda bile panik yapıyorsam elime kitle gelse düşer bayılırım heralde. ultrasona kadar yapmayı düşünmüyorum. eğer temiz çıkarsam ağrılarım önemsizse her hafta yaparım korkmadan. ama şu an hazır hissetmiyorum://

yani direkt sen kanser olmuşsun demezler ama kanser olsam o kan testinde doktorun işkilleneceği bir şeyler çıkmaz mıydı acaba? yani kan değerlerinden birinin kanser veya buna benzer bir hastalıktan dolayı fazla yüksek veya düşük çıkması gibi bir durum?

yani direkt sen kanser olmuşsun demezler ama kanser olsam o kan testinde doktorun işkilleneceği bir şeyler çıkmaz mıydı acaba? yani kan değerlerinden birinin kanser veya buna benzer bir hastalıktan dolayı fazla yüksek veya düşük çıkması gibi bir durum?

bu arada, başınız sağolsun

Ben de makaleler falan okuya okuya aynı böyle oldum. Biyopsi sonucu bekliyorum şu an. Doktor milyonda bi ihtimal kötü olabilir dedi. Kanda bazı kanser türleri çıkıyor ama meme kanseri belli etmiyo diye biliyorum.. adı bile korkunc hastalıgın

teşekkür ederim, aynen. hani derler ya düşmanımın başına gelmesin, aynen o durum.

Buna çok net bir cevap vermek doğru olmaz. Neticede söyleyeceğim şey yanıltıcı olabilir. Kanser durumunda uygulanan testler ile normal bir insanın genel değerlerinin bakıldığı hemoglobin değerleri biraz daha farklı. (Benim annemde çıkmamıştı) Ama yine de sizin de bahsettiğiniz gibi bazen değerler ben buradayım diyebiliyor.Ve bazen de sınırları zorlamanız gerekiyor fark edebilmeniz için. Çünkü kişi belirti yaşamadığı için kontrole gitme fikri oluşmuyor, en başta senelik kontrol yaptırın sözü buradan doğuyor velhasıl. Bir de yine çok göreceli olacak ama, metastaza çevirmesine rağmen memede başlayan kanserde annemin meme ağrısı hiç olmadı, doktorum ağrılı meme korkutmaz ağrısızı tehlikedir genelde demişti. Çoğu meme ca hastası da ağrıdan değil kitleden fark eder. Bu yüzden kesin bilgi doktordan gelecektir. Ama sizin bu durumun içinde aktif olarak bulunmanız sizi çok etkilemiş olmalı. Ben annemi kaybettikten sonra ki 3 ay ''kanserden öleceğim'' moduna girip kendime dokunmaya korkmuştum. Psikolojik bunlar... Bu kadar yoğunlaşmayın, olmadığı halde davetiye vermeyin. Güzel haberlerinizi almayı bekliyoruz inşallah.

Sağlıkla...

Merhaba Arkadaşlar
Sizlerle bir durumu paylaşmak istiyorum.Umarım duyarlı arkadaşlara ulaşabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağrıdan dolayı korkmayın üç ay önce bende de oldu Ve aynı siz gibi düşündüm.Sanki her geçen gün artıyordu ağrı.Doktora gidip birşey olmadığını öğrendiğimde birden geçti benim ki tamamen piskolojik olduğunu anladım çünkü devamlı aklım oradaydı.Çok kötü birşey olsa şekil bozukluğu,doku bozukluğu,renk değişikliği oluyormuş bu yüzden korkmayın ama rahatlamak için bir önce doktora gidin

Benim yıllar önce göğsümden süt geliyordu ve büyükçe bir kitle vardı ben hemen kanser moduna girmiştim ama sadece süt kanallarının fazla olduğunu ve doğum yapınca geçeceğini söylediler nitekim öyle de oldu. Mide problemleri de göğüse vurur. Her kitle kanser demek de değildir. Ki ayrıca bir kanserden dönmüş biri olarak söylüyorum kanda lösemi dışında belli olmuyor. Ve belirtileri görmezden gelinmeyecek şeyler oluyor. Sürekli kendinizi dinlemekten vazgeçin tabiki değişik bir durum hissettiğinizde kontrol ettirin ama bu şuan ki durum biraz fazla. İyiye odaklanın.

adete yakın zamanda memedeki kitlelerde büyüme ve ağrı oluyor, merak etme birşey yoktur..bnm annemde meme kanseri
bir ara bendede oldu, biyerim batsa,bende mi oldum düşüncesi geliyordu..kanser yakınlarında bu düşünce oluşuyor...

Merhaba Arkadaşlar
Sizlerle bir durumu paylaşmak istiyorum.Umarım duyarlı arkadaşlara ulaşabilirim.

Hanımefendi iyi niyetinizi anlıyorum ama kanser içerikli her konuyu hortlatmayın rica ederim, eski yeni ayırt etmeden konuları hortlatıyorsunuz ve insanlar sondaki yorumları okumadan konular yeniymiş gibi yorum yazıyorlar. Haliyle forum sayfasında kirlilik yaratıyor. Bu duyuruyu yapmak için de yönetimden izin almanız gerekiyor bu arada.

Konu 2 yıl öncesine ait.
Bu zamanda neler yaşandı acaba

Merhaba Arkadaşlar

Her göğüs ağrısı kanser degildir..bazen adet dönemlerinde yumurtlama dönemlerinde olabiliyor..ama bu korkuyla yasanmaz...zaten kontrollerinizi yaptiriyorsunuz..tedbir alıyorsunuz..unutmayin herseyde bir takdir vardır..hastalik yasanacaksa yaşanır..yani olmaya birşey icin bukadar sıkıntı edilmez..mazallah o takintiyla hasta olursunuz

Bu kadar evham iyi bir sey degil. Kötüyü cagirmayin.
Bana 26 yasinda rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Ilk bir hafta olayin ne oldugunu anlayana kadar eşim dahil kimseye söylemedim. Ne zaman parca alindi 2. Asama dendi o zaman anneme soyledim
Esim en son arkadaşım doğum yaparken kizin sesini duyup seni böyle bagirtacak doktoru öldürürüm ben demisti. Disim cekildi adam ağladı.
Nasıl soyleyecem diye kafayı yedim.
Sonunda soyledim. Rahim agzim tamamen alindi. 15 gunde cikacak patoloji sonucunu bekleyemedi adam. Tansiyon hastasi oldu
Bunlari neden yaziyorum. Ben iyilestim ama o kafayı yedi. Hayatta hersey bizim için.
Biraz sakin olun. Ben hayatimda hic bir seyi degistirmedim. Tek bir gün bile is yerinden izin almadim. Esim pesimde dolanmaktan işinden oldu o donem.
Insallah sizin de hic bir seyinjz yoktur
Varsa da caresi var . Yeterki göğüs olsun .
Kistlerden de cok korkmayin . Ben de 8 tane var. Emzirme doneminden kalma. Hepsi temiz ve elime geliyorlardi. Silikon yaptirdim. Simdi hic elime gelmiyorlar.

kötüyü çağırmayın muhtemelen hicbiseyiniz yok ama bu kadar evham yaparsanız stresten hastalanacaksiniz. Bu stresinizin kaynağı da muhtemelen suan issizim yazmışsınız onunla ilgili. Iş guc derdinden sıkıntıdan insan kendinde biseyler aramaya başlıyor ama yapmayın. Biseylerle ugrasin hobi edinin yürüyüş yapin hicbisey yapmiyosaniz cami acin derin nefes alın. Bu korkulardan kurtulmanız lazım doktorlar olumsuz bişey demediği sürece kendinize olumsuzlukları cekmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…