Kanser korkusu

Çok haklısınız inanın bırde googlede doktorların yanlıs muayene etmelerini tedavide gec kaldıklarını okudukcs daha fazla doktora gitme arzusu oluyor cok üzülüyorum halime aileme yasattıklarıms birde cok özür dileyerek genetik olarak aktarım derken ne demek istemiştimiz

Yani ailenden birilerinde de(önceki kuşak ya da şimdiki) hastalık hastası olanlar vardır ve sanada bu duygu durum bozukluğu geçmistir diyor

Troidim vs herşey normal ama öyle bir psikolojiye girdim ki muayene ettikce elime gelen seyler cok korkutuyor
Elinize gelen şeyler meme dokusu, süt bezleri. Muayene de olmuşsunuz. Doktor yok demiş işte. Benim sol göğsümde kistler var ve takip ediliyor yıllardır. Ben böyle korkmuyorum. Bir şey olsa doktorlar söylüyor yani merak etmeyin

Haklısınız, artık bunca yazılandan sonra kendimi dizginleyeceğim cok tesekkur ederim

22 yaşındasın daha, önce psikolojini hallet gebelik için ne acelen var? Lütfen önce şu konuyu hallet, çok önemli bir konu bu. Psikiyatriye git en yakın zamanda.

1. Netten araştırma yapmayı bırakın.
2. Böyleyken çocuk fikrini kesinlikle erteleyin . Çünkü aman kalbi atıyor mu aman hareket etti mi derken sürekli acile gidersiniz. Şu anda böyleyseniz hamile olunca sihirle düzelmeyeceksiniz emin olun sonra yaşadığınız stres bebeğinizi de etkiler Allah korusun.
3.Babamı akciğer kanserinden kaybettim 19 yaşımda. 24 yaşımda yani 5 yıl sonra annem meme kanseri olmuştu. Annemin göğsündeki kitleyi elledim annem bir sertlik var demişti. Tabi babamdan dolayı biz hemen telaş yaptık. Nitekim en hızlı yayılan bir tümör ve koltuk altı lenf bezine de sıçramıştı ameliyatta aldılar. Ardına da 1 yıl boyunca kemoterapi ve radyoterapi süreci yaşadık.
Ben bunları düşünüp dert etsem bana ne faydası olacak? Hiç.
Bunun yerine sağlıklı beslenmeye stressiz bir yaşam sürmeye çalışıyorum. Açıkçası ketem e gitmemiz de lazım kardeşlerimle çünkü dayım, babaannemde de kanser olmuştu vefat ettiler. Son olarak da halam göğsünden iyi huylu bir kitle aldırdı. Ama gitmedik. Bu kadar yaşayınca artık uzak kalmak istiyor insan hastanelerden.
David Burns İyi Hissetmek kitabı var okumak isterseniz. Belki bir faydası olur.
Lütfen kendinize iyi bakın. Stres ren uzak durmaya çalışın. Umarım atlatırsınız bu sıkıntıları.

Benimde dört ay önce sol meme üstümde elime beze geldi aile hekimimize muayne oldum önce evet beze var dedi aşağı yukarı 5 cm dedi güzelce muaynemi yaptı kitle gibi durmuyor oynuyor ama 1 ay takip yapalım dedi çok kötü 1 aydı benim için rabbim kimseye yaşatmasın.Doktorumun söylediği,bu illet önce koltuk altından vuruyor senin koltuk altların tertemiz ayrıca memede çöküklük iki meme arasında gözle görülür eşitsizlik biri diğerine göre daha aşağıda gibi ve meme uçlarının şeklinde bozulma kızarıklık gibi belirtiler oluyor dedi tabi her kişide ayrı bir seyri olur ama sende ki bezenin büyüklüğüne göre bunlardan biri mutlaka sende olurdu için rahat olsun süt bezesidir dedi ayrıca bu bezeler tek bir yerde değil daha küçük sert ve dağınık oluyor dedi.Demin dediğim herkeste farklı olur kısmına geliyorum çevremde iki kişi var aynı doktorumun dediği gibi iki göğüsünde de sert ve küçük bezeleri var dr gitti kanser çıkmadı adet dönemine yakın çıkan zararsız kitleler dendi.Diğerinin gözle görülür şekilde meme uçlarında değişim ve bir memesi diğerinden daha da aşağıda ve koltuk altında da salkım gibi bezeleri var ama onunda temiz çıktı her sene kontrol gidiyor şuanlık birşeyi yok çok şükür.Önemli olan vücudumuzu dinlemek ve şüphe ettiğimiz bir durumda dr gitmek sen bir sürü dr gitmişsin ve ultrasona girmişsin biri dikkat etmese öbürü görürdü ki emin ol günde kaç hasta muayne ediyorlar mutlaka ters bir durum olsa fark ederlerdi.Benim hala aynı yerde duruyor ve çok yorulduğumda ağrı oluyor ama süt bezesi çıktı şükür bu süreçte bir defa bile internete girip bakmadım sizde bakmayın bir daha psikoloji bozmaktan başka bir işe yaramıyor dr ne diyorsa o doğrudur.Ayrıca işin uzmanından psikiyatrik bir destek mutlaka alın yoksa hem kendinize hem eşinize hayatı zindan edersiniz bu şekilde.Uzun oldu kusura bakmayın bu arada

Mamografi 40 yaş altına yapılmıyor sadece usg çekiliyor onda birşey çıkarsa mamografiye yönlendiriliyor demişlerdi bana ketemde 3 ay önce.Ayrıca bilgilendirme olsun burdan arkadaşlara ketemde usg yok sadece mamografi çekiliyor.

Mamografi talep edildiginde,riskli durumlarda istedigin yasta cekilebiliyor hatta 35 ustu dogum yapmis kadinlar icin de senede 1 kez oneriyoruz dedi.1 ay once cektirdim 35 yasindayim.Fibrokistik yapida memelerim.Bana doktorum elle muayenede tam anlayamayiz o yuzden usg bakmamiz gerekiyor dedi.Usg den sonra da mamografiyi ben talep ettim.

Bende istedim ama usg temiz oldugu için kesinlikle cekmediler

Stres de kalp çarpıntısı yapar, yaşadıkların bence anksiyete, sürekli hasta olduğunu hastalanacağını düşünmek... Bence ilaçlarını bir süre kullan, gebeliği ondan sonra düşünürsün. Rahat ol, seni oyalayacak meşgaleler bul kendine. Endişelenme...

Aynı durumu kalp için yaşadım. Virüsten sonra yarım kaldı. Virüs kapma korkum daha ağır şu an.

Sanırım fibrokistik meme yapısına sahipsiniz. Kanser miyim diye düşünmeden önce, fibrokistik memeyi araştırıp, meme yapınızı tanımanızı öneririm.

Doğrudur ben ketemi aradığımda bana bu şekilde söylediler hatta devlet hastanesinde ki meme cerrahıda aynısını söyledi 40 yaş altına usg de bir sıkıntı olmadığı sürece çekmiyoruz diye.Sanırım doktorlarda bu konuda ikiye ayrılıyor yada bende ki süt bezesi olduğu için çekmediler

Bende istedim ama usg temiz oldugu için kesinlikle cekmediler

Sanırım fibrokistik meme yapısına sahipsiniz. Kanser miyim diye düşünmeden önce, fibrokistik memeyi araştırıp, meme yapınızı tanımanızı öneririm.
Evet cok haklısınız ama doktor fibrokistik vs demedi yanında ki sekreteri oyle mi dedi hayır değil demişti olsaydı görinmezmıydı

Evet cok haklısınız ama doktor fibrokistik vs demedi yanında ki sekreteri oyle mi dedi hayır değil demişti olsaydı görinmezmıydı
Benim gittiğim genel cerrah çok güzel ve açık şekilde açıkladı bana usg sonuçlarını. Size hiç mi bir şey demediler? Kadınların %70 ‘ inin meme yapısı bu şekilde oluyormuş. Umarım sizinde bu şekildedir.

İçiniz rahat değilse tekrar genel cerrahiye randevu alıp, aklınıza takılan tüm soruları sorun. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin, olumlu düşünün

Eklentiler

• IMG_20210127_194402_840.webp
    31,8 KB · Görüntüleme: 252
Panik atak ailesine hoşgeldiniz. Facebook kullanıyorsanız "panik atak yardımlaşma" grubu var. Benim çok işime yaradı.
En azından yalnız olmadığınızı ve birçok insanın bu tarz belirtiler yaşamasına rağmen aslında iyi olduğunu, beyninizin sizinle oyun oynadığını anlıyorsunuz

İnternetten hastalık araştırması yapmayın, yaparsanız bir süre sonra ruh gibi gezersiniz. Ben yaşadım, eskisi kadar olmasa da hala yaşıyorum malesef.

Ama inanın kol ağrısı yazsan tümör vs cikiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…