Bende artık bir çıkmaza girdiğimi düşünüyorum birkaç ay önce 4 farklı hastanede farklı doktorlara muayene olup usg cekıldım yasım itibariyle böyle şeyler olcagını ve korkmamamı söylediler ama ne care ben sürekli farklı hastaneye gidip sanki ilk defa gidiyormus gibi dert anlatıyorum dayanamayıp yine 3 gün önce faklı hastaneye gidip muayene oldum ve pazartesi ye usg gunu verdiler, biliyorum bu yaptığım çok sacma ama arastırıdkca yanlıs görmüşler diue kendimi yiyorumOluyor tabii ki, ben de kullandım.
Ocak ayından beri takıp ediyorum hepsi aynı ve değişmeyen yerlerdeMeme kanserinde elinize gelen kitle öyle klasik meme dokusundaki kitleler gibi değil. Daha sert bilye gibi bir kitle.
Kan tahlilleriniz yapılmış, usg’niz çekilmiş. Sorun çıkmadıysa problem yapacak birşey de yok. Her duştan sonra memenizi kontrol edin ve normalde olmayan farklı bir kitle ile karşılaşırsanız ya da diğer meme kanseri bulguları saptarsanız hemen doktora gidersiniz. Yoksa yılda bir kontrole devam.
LSakin olup sıkça muayene olmak tek çare.
Daha 21 yasında oldugum için usg yeterli diyorlarmamografi çektirip öğrenebilirsin. Arada öyle yağ bezesi gibi beze oluyor bende de koltuk altıma doğru olan kısımda vardı. Korkmuştum kardeşim hemşire ona gösterdim yağ bezesidir dedi sonra kendi kendine geçti. Bence sende aralıklı kontrol et ve mamografi çektir
Ee bu nereye kadar böyle devam edecek? 4 kez muayene olmuşsunuz, bir sorun olsaydı illa ki çıkardı değil mi? Acilen psikolojik tedaviye başlamanız lazım.Bende artık bir çıkmaza girdiğimi düşünüyorum birkaç ay önce 4 farklı hastanede farklı doktorlara muayene olup usg cekıldım yasım itibariyle böyle şeyler olcagını ve korkmamamı söylediler ama ne care ben sürekli farklı hastaneye gidip sanki ilk defa gidiyormus gibi dert anlatıyorum dayanamayıp yine 3 gün önce faklı hastaneye gidip muayene oldum ve pazartesi ye usg gunu verdiler, biliyorum bu yaptığım çok sacma ama arastırıdkca yanlıs görmüşler diue kendimi yiyorum
O zaman hiçbir sorun yok. Merak etmeyin meme kanseri eğer kocaman kocaman memeleriniz yok ise ve siz memenizi tanıyorsanız çok kolay teşhis edebileceğiniz bir kanser türü. Ayrıca erken tanı tedavileri de çok başarılı.Ocak ayından beri takıp ediyorum hepsi aynı ve değişmeyen yerlerde
Küçük ve yumuşak oldugu için gögsümde ki tüm dokuları hissediyorum elime geliyor yumusak kucuk seyler heryerde varlarO zaman hiçbir sorun yok. Merak etmeyin meme kanseri eğer kocaman kocaman memeleriniz yok ise ve siz memenizi tanıyorsanız çok kolay teşhis edebileceğiniz bir kanser türü. Ayrıca erken tanı tedavileri de çok başarılı.
İnanın bunu cok istiyorum farkındayım psikolojimin bkzulduguna sürekli sinir halındeyım eşime sürekli bağırıp kızıyorumEe bu nereye kadar böyle devam edecek? 4 kez muayene olmuşsunuz, bir sorun olsaydı illa ki çıkardı değil mi? Acilen psikolojik tedaviye başlamanız lazım.
Onlar normal meme dokusu. Özellikle bazı meme dokuları çok kitlesel. Ama bu kanser demek değil. İçiniz rahat olsun.Küçük ve yumuşak oldugu için gögsümde ki tüm dokuları hissediyorum elime geliyor yumusak kucuk seyler heryerde varlar
O kadar usg cekıldı ille görülür Dü değilmiallah korusun ama benim meme konusunda yasadigim cok agirdi bir meme sis digeri ise agrili ve sisti kolumu kaldirip bir seye uzanamiyordum koltuk altim dahil agriyordu hic gecmiyirdu adet doneminden bagimsiz agrilardi korkarak dr ye gittim birinde fibroadenom ve sut kanali genislemesi digerinde ise fibrokist xikti suan sadece 6 aylik kontroldeyim buyume ilerleme olursa alinacak. o kadar de ye gitmissiniz bene rahatlayin ve size tavsiyem inernetten arastirma yapmayin cok klasik bir oneri olacak ama gerekten oyle psikilojim yerle yeksan oldu internetten arastirirken ben.
Cok tesekkur ederim inanın vaktınızı ayırıp gece gece içimi rahatlattınız ya Allah razı olsun inanın bilerek isteyerek bu çıkmaza girmek istmeedimOnlar normal meme dokusu. Özellikle bazı meme dokuları çok kitlesel. Ama bu kanser demek değil. İçiniz rahat olsun.
tabii ki zaten supheli durumda extra seyler istiyorlar mr mamografi gibi. dr un biri benden isteyecekti sonra 6 ay sonra gel dedi gittim hic bir degisiklik yoktu tamam bu sekilde takip edelim degisiklikolursa ileri tetjik isterim dedi bence rahatlayin bu sekilde stresle bisi yoksa bile olma ohtimalini artirirsiniz uzun vadede.O kadar usg cekıldı ille görülür Dü değilmi
Allahım birdaha yasatmasın inşallah bende ara ara agrılar oluyor kısa sruelıagri icin ilac verdiler ve dr bisi yok dedigi an itibariyle agrilarimda azaldi zaman zaman oluyor ama rahatsiz edici degil dusunun benimki cok ileriydi koskocaman ari sokmus gibi sismisti nerdeyse . bir kerede sivi gelmisti hatta
dvam ediyorsa agrinuz bitkiselicerikli bir ilac veriyorlar rahatlatiyor bayagi dr a sorabilirsiniz. dr um bir agriyorsa kotubisi olma ihtimali dusuktur demisti, memede degisikliklerin %10 u kotu hiyludur iki demisti. yasiniz da cok genc hem rahat olun duzenli muayene ile herseyin ustesinden gelirsiniz.Allahım birdaha yasatmasın inşallah bende ara ara agrılar oluyor kısa sruelı
Olur mı ne demek inanın söylediklerinizi o kadar çok önemsiyorum ki cok tesekkur ederim evet cok haklısınız gittiğim doktor sayısı cok fazla ve giderek artıyor dediklerinizi muhakkak uygulucamTerapi size yardımcı olabilir. İlaç almanızı tavsiye etmem, fakat iyi bir terapistle her hafta konuşmak, günlük tutmak, bunalım ve anksiyete hakkında kitaplar okumak, size meme doktoruna gitmekten daha yardımcı olacaktır.
Bir de, ilginizi çekerse, vegan diyetine bakmanızı tavsiye ederim. Çok sağlıklı bir diyet. Kalp hastalığından, şeker hastalığından, ve bir çok kanserden koruyor. Biliyorum, Türkiye'de veganlığa karşı olan, et yemeden yaşanamayacağını düşünen çok kişi var. Eğer siz de böyle düşünenlerdenseniz bildiğiniz gibi yapın, işinize karışmak istemiyorum. Ama bunalım ve anksiyete çekmiş biri olarak söyleyebilirim ki, veganlık en azından sağlık hakkındaki korkularımı yok etti. Belki size de yardımcı olabilir diye söylüyorum.
Arka bilgi: Ben ilk başta hayvanlara yapılan eziyeti desteklemek istemediğim için vegan olmuştum. Vegan olduktan bir kaç yıl sonra, veganlığın sağlıksal faydalarını öğrendim. O zamana kadar kanser olmaktan çok korkardım. Öğrendiğimden beri korkmaz oldum. Hayvansal yiyeceklerde büyüme hormonu var. Organik olsa da var. Büyüme hormonu her canlıda var, vücudunuz hücreleri yenilendirmek için üretiyor. Hayvansal yiyecek yediğinizde, hayvan bünyesinin ürettiği büyüme hormonunu da yemiş oluyorsunuz. Yani büyüme hormonunu fazla miktarda almış oluyorsunuz. Büyüme hormonu, kanser hücrelerini de büyütüyor. Yani, et, yumurta, ve süt yemezseniz, kanser riskinizi çok azaltmış oluyorsunuz. Eğer veganlık hakkında bilgilenmek istiyorsanız, YouTube'da Dr. Suat Erus'un videolarına bakabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?