Kanser

çok geçmiş olsun.biyopsi yapıldımı.her2 durumu hakkında durum nedir bilginiz varmı? eğer pozitif ise akıllı ilaç kemoya eklenebilir.farklı yerlerde olduğu için ameliyat önermemişlerdir.kemoterapi herharlukarda alır gibi.kemoterapilere eklenecek ilaçlarla yan etkileri en alt seviyeye düşürülüyor.son olarak genetik testler ile hedefe yönelik ilaçlar ve hangi kemoterapinin işe yarayacağı tespit edilebiliyor.bu test bikaç ay sonra sonuçlanıyor ve sadece kan alma işlemiyle yapılıyor.içinizi ferah tutun. hastalık varsa tedavide var.ve mutlaka farklı onkologlarla görüşüp tedavi şekli için fikir sahibi olun
Merhaba, yazınız üzerine bir soru soracaktım. Genetik testler ile hedefe yönelik ilaçlar dediğiniz kısmı anlamadım. Tam olarak nasıl bir şey?

Merhaba, yazınız üzerine bir soru soracaktım. Genetik testler ile hedefe yönelik ilaçlar dediğiniz kısmı anlamadım. Tam olarak nasıl bir şey?
Kanserleşme sürecinde genlerdeki mutasyonlar önemli rol oynuyor. Mutasyonlar sebebiyle bazı genlerin seviyesi azalırken bazısı artıyor. Genetik test ile belirli genlere bakılıyor. Örneğin ilgili genin biri artmış olsun, akıllı ilaç bu artışı düşürülebilir. Bu da kanserin gerilemesine sebep olur. Bazı kişilerin de mutasyon kaynaklı ilaç direnci oluyor. Belki ona da bakılıp uygun tedavi uygulanıyordur.

Kısacası, genetik test ile boşuna ilaç kullanılmamış olunur, nokta atışı yapılır.

Kanserleşme sürecinde genlerdeki mutasyonlar önemli rol oynuyor. Mutasyonlar sebebiyle bazı genlerin seviyesi azalırken bazısı artıyor. Genetik test ile belirli genlere bakılıyor. Örneğin ilgili genin biri artmış olsun, akıllı ilaç bu artışı düşürülebilir. Bu da kanserin gerilemesine sebep olur. Bazı kişilerin de mutasyon kaynaklı ilaç direnci oluyor. Belki ona da bakılıp uygun tedavi uygulanıyordur.

Kısacası, genetik test ile boşuna ilaç kullanılmamış olunur, nokta atışı yapılır.
Anladım, teşekkür ederim açıklama için

Back
X