Kanser

Arkadaşlar merhaba annem ve teyzelerimde kanser var anneannemde kanser ve şekerden vefat etti annemdede hırçın kanser genetiği var denildi doktorda çocukların kanser genetik testi yaptırması gerekiyor demiş ama ben yıllardır kaçıyorum henüz 26yaşındayım ve 1de evladım var sizde bu durumu yaşadınızmı pozitif çıktımı çıkma olasılığı çok yüksek eğer çıkarsada rahim ve göğüs alınıyormuş yada yoğun takip oluyormuş ne yapacağımı şaşırdım çıkacak sonuca hiç hazır değilim önceki yıllarda umursamıyordum zaten ölümlü dünya diyordum ama şuan anneyim artık ve evladımda bana
aşırı düşkün çevrenizde böyle durum varmı
Çevremde böyle bir durum yok ama gerçekçi olmak gerekiyor acabamı vs fln olmaz genetik yatkınlığınız var bu bir gerçek,test olun gereken yapılsın uzun ve sağlıklı bir ömrü evladınızla yaşayın,duygusal değil daha çok gerçekçi ve çözüm odaklı düşünün,zor tabiki ama bu şartlarda bunun dışında seçenek yok,belkide genetik olarak böyle bir risk taşımıyorsunuzdur,bence biran önce gidip öğrenin bu tarz durumlarda erken davranmak herzaman önemli.

öyle bir durum içinde olsam ben de şimdi aldirmam
Çünkü sizin annenizde teyzelerinizde, anneannenizde kanser geni yok. Kolay geliyor aldırırım aldırmam yazmak. Bir kez bile git onkologla görüş kontrol ettir yazmamışsınız. O küçümseyip ben dediğiniz kitleyi bile devamlı takip etmek gerekiyor. Şekli değişti mi büyüdü mü, rengi koyulaştı mı vs, cilt kanserine çevirmesin diye.

Ayrıca kimse konu sahibine git hemen kadınlık organlarını aldır demedi, bir an önce gidip kontrollerini yaptırmasını yazdı herkes. Belki 50-60 yaşında çıkarmış kanser, bunu neye dayanarak yazıyorsunuz? Anne tarafı bütün kadınlarda kanser varsa kendisi de hatta varsa kızı da risk altında. Kuzeniniz doktora gidip öğrenmeseydi kanseri ilerleyecek yayılacaktı. Erken teşhisin faydasını görmüş. Bu kadın niye aynı imkandan yararlanmasın? Kötü beslenmenin de kansere neden olabileceği doğru ama bu konudaki risk beslenmeden daha ciddi. Organiğin organiğiyle beslenen, milyonları olanlar kansere yakalanmıyor sanki.

Babam rektum kanseri oldu iki kere akciğere sıçradı… benimde kanamam olunca soluğu doktorda aldım. Tetkikleri yaptırdım çok şükür sorun olmadı. 50den sonra sık yaptırın dedi.

Beslenme şeklimi biraz değiştirdim, yürüyüş ekledim. Sorun görürsem tekrar giderim. Gerekli tektikleri yaptırın. Belki temiz çıkacak, korktuğunuza değmeyecek.

Arkadaşlar merhaba annem ve teyzelerimde kanser var anneannemde kanser ve şekerden vefat etti annemdede hırçın kanser genetiği var denildi doktorda çocukların kanser genetik testi yaptırması gerekiyor demiş ama ben yıllardır kaçıyorum henüz 26yaşındayım ve 1de evladım var sizde bu durumu yaşadınızmı pozitif çıktımı çıkma olasılığı çok yüksek eğer çıkarsada rahim ve göğüs alınıyormuş yada yoğun takip oluyormuş ne yapacağımı şaşırdım çıkacak sonuca hiç hazır değilim önceki yıllarda umursamıyordum zaten ölümlü dünya diyordum ama şuan anneyim artık ve evladımda bana
Benim de anne tarafım komple kanserden öldü hatta annemde kanserden vefat etti. Doktorlar bizlerin belirli dönemlerle ultrasonla kontrol etmemizi söyledi. Genetik testi yaptırın demedi bize. Başka doktor görüşlerini de aldınız mı? Gerekliyse yaptırmanız sizin hayrınıza olur.

Çünkü sizin annenizde teyzelerinizde, anneannenizde kanser geni yok. Kolay geliyor aldırırım aldırmam yazmak. Bir kez bile git onkologla görüş kontrol ettir yazmamışsınız. O küçümseyip ben dediğiniz kitleyi bile devamlı takip etmek gerekiyor. Şekli değişti mi büyüdü mü, rengi koyulaştı mı vs, cilt kanserine çevirmesin diye.

Ayrıca kimse konu sahibine git hemen kadınlık organlarını aldır demedi, bir an önce gidip kontrollerini yaptırmasını yazdı herkes. Belki 50-60 yaşında çıkarmış kanser, bunu neye dayanarak yazıyorsunuz? Anne tarafı bütün kadınlarda kanser varsa kendisi de hatta varsa kızı da risk altında. Kuzeniniz doktora gidip öğrenmeseydi kanseri ilerleyecek yayılacaktı. Erken teşhisin faydasını görmüş. Bu kadın niye aynı imkandan yararlanmasın? Kötü beslenmenin de kansere neden olabileceği doğru ama bu konudaki risk beslenmeden daha ciddi. Organiğin organiğiyle beslenen, milyonları olanlar kansere yakalanmıyor sanki.
İşin mutfağından yazayım. Temiz beslenme en dikkat ettiğim şeydi, ömür boyunca alkol sigara asla kullanmadım, kilo kontrolü sağlıklı yaşam tarzı ne ararsanız bendeydi. Ama gencecik yaşımda tanı aldım. Şükür erken teşhisle tedavimi oldum. Alıntılandığınız arkadaş gibi beylik laflar ciddi bir gönül kırıklığı yaratıyor insanda. Uzaktan konuşmak çok kolay gerçekten.
Kaldı ki 50-60 yaşında belki çıkar diye basitleştirmek çok komik. Onkoloji servislerinde 85 yaşındaki insanlar da tedavi oluyor, herkes şifa peşinde. Sanki 50 yaşında çıkınca oh yaşayacağımı yaşadım bundan sonra tamamım denecekmiş gibi.
O yüzden hem konu sahibine hem her gördüğüme söylüyorum kimse kendini ihmal etmesin.

Bu tarz konular beni tetikliyo ama yazıcam yine de.. geçen bi kadın göğüslerini boşaltıp silikon taktırdı bu sebeple sosyal medyadan gördüm. Yani aynısı olabilir eğer süreç gerektirirse bu önlem amaçlı, yapıcı bi çözüm gibi. Diğer meseleye gelince yani çocuk sahibi olamayan olmayan milyonlarca kadın var, tabi siz tercih etmeyebilirsiniz ama dünyanın sonu değil, allah bağışlasın bir çocuğunuz varmış zaten. Sizi tanımlayan tek sıfat anne olmak zorunda değil. Ha sonrası, cinsel hayat bence de çok önemli o etkilenmiyordur sanırım bilgim yok, sürecin bu yönünü yönetmeye çalışırdım. Ama sırf bunların çözüm olamayacağını bilmek asıl bence korkutucu. Sizi de tetiklemek istemem ama bahsettiklerinizse sebep bence asıl korkuyucu onlar değil

Geç kalıp, çaresizliğe üzülmektense meme ve rahminizin alınma ihtimaline üzülmenize anlam veremedim. Zaten Allah bağışlasın 1 tane çocuğunuz varmış. İnsanlar bu hastalıklarından ötürü ömür boyu çocuk sahibi olamıyor. Esas çocuğunuz olduğu için garantici olup tetkiklerinizi yaptırmanız gerekirdi. Düşünce yapınız maalesef çok saçma.

Anne tarafım karadenizli ve annem dahil bir çok yakınımızı kanserden kaybettim😞
ben genetik tarama testini yaptırdım çok şükür kansere yatkınlık çıkmadı.
Yaptırmanızda fayda var erken teşhisle önlemini almak varken neden sonrasında uğraşasınız.
Pozitif çıkma olaslığı çok yüksek demişsiniz ama bunu bilemezsiniz. Belki de babanızın genleri ağır basmıştır.

Size tavsiyem en kısa zamanda bu testi yaptırın. Kaybedeceğiniz değil kazanacağınız çok şey olacak.

Yani bilemiyorum çünkü pozitif çıkarsa gencecik yaşımda göğüsüm ve rahimim alınacak çok zor durum
Ama Allah korusun pozitif ise ve gec kalirsaniz tedaviye sonucu cok daha zor ve agrili sancili olabilir. Hem korkmayın, bazen hiç belli olmuyor yani size o gen hiç geçmemiş te olabilir. Geçti ise dahi artık günümüz şartlarında her şeyin tedavisi Allah'ın izniyle daha kolay. Bence korkmayın Allah büyük. İnşallah hiç başınıza böyle bir şey gelmez gelse dahi erken tanı çok önemlidir

Back
X