kanserim...

epeydir bir şey yazmamışsınız konuya ne yaptınız tedaviye başladınız mı? merak ettim son durumunuzu.

Ben de guzel bir haber vardir umuduyla girdim ama yokmus.umarim her sey yolundadir.

evet,yazmayalı neredeyse 1 ay olacak...
yazmadım çünkü herhangi bir gelişme yok...
hala pataloji raporumu bekliyorum...
26 gün oldu...
sabah hastanedeydim,raporum çıkmamışsa doktorumu görürüm,
çıkması için birşeyler yapabilir umudu ile gittim...
geçen hafta şehirdışı kongredeydi kendisi
bugün de ameliyat günü imiş...
göremedim,döndüm...
elim,kolum hatta aklım bağlı...
canım sıkkın...

Çok geçmiş olsun rabbim şifa versin evlatlarınıza bağışlasın sizi inşallah
Bir de bu belirtiler için hangi doktora gitmeliyiz arkadaşlar bilen var mı ?

ben KBB uzmanına gittim,işitme kaybı ve burun tıkanıklığı şikayeti üzerine...
gittiğimde bu illetle ilgili bilgi sahibi değildim
aklımın ucundan bile geçmezdi böyle bir şey çıkacağı...
tamamen drumun dikkati ile tespit edildi...

Bu kadar saçma başka bir şey olabilir mi?
Lütfen başka bir hastaneye daha gidin, neredeyse 1 aydır bir arpa boyu yol alamadınız.
Vakit çok önemli, size ciddi anlamda zaman kaybettiriyorlar.

hemen pataloji için acele edelim diyorlar rapor 1 aya çıkıyor ne saçma şey
1 hafta bile önemliyken bu kadar süre nasıl beklenir lütfen susmayın hakkınızı arayın raporunuzu alın

Allah yardımcınız olsun Allah sağlık versin. dedemde sizin söylediğiniz gibi aynı hastalığa aynı yerden yakalanmıştı. sene 2000 idi. yaz günü soğuk algınlığıyla başlayıp sebepsız burun akıntılarıyla ve saçma saçan grip tedavileriyle çok vakit kaybetmişiz işin ehli bir doktora gittiğinde ise artık çok geçti hastalık3. aşamaya gelmişti. sonrası ise patolojı tahliller bir sıra ameliyatlar. doktor bu hücrelerin dişi ve erkek olduğunu söylemişti. ne yazıkkı dedemin ki dışı hücre idi.

sigara alkol denir sebepleri ne bir adet sigara içmişliği vardı ne bir damla alkol almışlığı vardı. ama Allah işte. hücreler kontrolsüz şekilde çoğaldı her ameliyattan sonra kemotarapi gördü bünyesi kaldırmadı durumu dahada ağırlaştı o zaman yapılan ameliyatın bir anlamı olmadı kemoterapi alamadı. her aldığındada zaten yoğun bakıma giriyordu vel hasıl hastalığın tespiti ve bitimi tam 6 ay sürdü. bu arada bir göz bir dış ve bir çene ameliyatı oldu. doktor artık yapabilecek bir şey yok ciğerlere ve beyne sıçrıyor dedi. son bir ayı ağır kortizon ılaçlarla geçirdi son ıkı günü ise bilinçsiz.

amacım moralınızı bozmak değil. öncelik bir anne isiniz ve güçlü olmak zorundasınız. ama lütfen geç kalmayın gidin nerede doktor var ise İstanbul ise istanbula gidin ankara ise ankaraya gidin doktorlar oralarda aynı bizim yapacağımı yapıyor diyorlar ama yalan biz adana ankara epey dolaştık. ot çöp bu işte bitkisel olarakta artık çok ciddi ilerledi araştırın nette marankinin saraçoğlunu bazı kürleri var bazı rahatsızlıklara onlara bakın ve ne olursa olsun kendınıze çok iyi bakın.

gönülden sizi anlıyorum Allah yardımcınız olsun.

patoloji sonucu 15 günde çıkıyordu. başka doktor araştırın. onkolojiyede gidin...

canım bence sen acil başka bir hastaneye daha gidin 1 ay kısa bir zaman değil bu zaman içinde teşhis konulmuş tedaviye başlanmış olması gerekiyor böyle saçmalık olmaz ihmal etme başka doktor bul kendine ALLAH yardımcın olsun.

acil şifalar diliyorum lütfen bizi habersiz bırakma gelişmelerden. dualarımız seninle. Allah seni eşine ve çocuğuna bağışlasın. lütfen fırsat buldukça yaz

sıradan bir hastalık olmadığı için hepiniz isyanlarınızda öyle haklısınız ki...
sabah yine tel. ettim çıkmamış
duramadım,gittim laborantla görüşmek istedim
mümkün olmadığını söylediler
ne yazık ki bazı durumlarda kibarlığı ve saygıyı rafa kaldırmak gerekiyor...
anladıkları dilden konuşunca görüştürdüler beni...
raporum zaten hazırmış,yazım aşamasındaymış,onay gerekiyormuş kem küm...
altı üstü 4 kelime,1 imza...
geç çıkmasının sebebi kuluçka dönemini bulmak içinmiş...
belki aranızda sağlıkçı vardır,biliyordur
hücre tipini ve yayılma hızını tespit etmek için bir sıvıdan diğer sıvıya alınıp bekletiliyormuş
aşamasını tamamlayınca da tekrar başka sıvıya alınıyormuş
velhasılkelam...
raporumu aldım,radyolojiden ışın planlaması için yarın öğleden sonra onkolog ile görüşeceğim
bir aşamayı daha katettim...

bu kadar acil bir şey kongreyi bekler mi Allah aşkına.
İnsan sağlığı ne kadar ucuz.
Peki sen neden başka yere gitmiyorsun? Başka şehir başka hastane??????
Onların dönmesini beklemekle zaman kaybediyorsun. Baya geçti aradan.

Peki ameliyat falan olmayacak mısın? Direk ışına mı alacaklar seni?

Rabbim sifa versin en kisa zamanda sagliginiza kavusursunuz insallah allah ailenize bagislasin sizin icin dua edicem hersey allahtan derdi verende dermani verende o sabir ve şükür sizin ihtiyaciniz olan hayirli haberlerinizi aliriz insallah...

yani dediğim gibi verdiğim örneğin o sıvıların içinde belli bir dönem geçirmesi gerekiyormuş,evet ne yazık ki bu kadar ucuz!çünkü onlara göre kanser olan sadece ben değilim ki!!!ilk etapta İstanbul aklımızdaydı,çapa'da akrabamız olan doktorla bu durumu görüştüm,imkanların ve yöntemlerin aynı olduğu konusunda ikna etti beni,bursadayım,tıp fakültesine alternatif olarak sadece onkoloji hastanesi var,maalesef durum çok farklı değil...özellerde bu tedavi yapılıyor mu bilemiyorum,araştırmadım çünkü bu tür vakalarda doktorların tecrübesi benim için çok önemli...
Peki ameliyat falan olmayacak mısın? Direk ışına mı alacaklar seni?

kanserin bulunduğu bölgeye karanlık üçgen diyorlar,sadece burun içinde değil,genzimin arka kısmında ve kulak kökünden şah damarıma yakın bir bölgeye kadar uzanıyor,ameliyatla temizlenmesi mümkün değil...sadece benim değil tüm nazofarenks hastalarına uygulanan tedavi böyleymiş

onkolog ile görüşeceğimden bahsetmiştim son olarak
şansıma onkoloji anabilim dalı başkanı denk geldi
tedavimin yapılması için bir de pet raporu gerekli
yani hastalığımın evresini ve varsa metastazını bulmak için yapılan bir görüntüleme işlemi
mr a gireceğim yine....
canlı canlı biyopsi yaptıran ben,mr a girmekten korkuyorum
kabus gibiydi çünkü...
mayıs ayına gün veriyorlardı...
özelde çektirip götürmeyi teklif ettim
cihazlar buradaki kadar hassas değil dedi dr
benimle ve benden sonraki çocuk hastayla özel olarak ilgilenilmesini talep etti
benim hasta kontenjanımdan ayarlayın dedi
işim rast gitti şükür
cumaya gün verdiler,sabah 9 a
sonuç da 3 gün sonra
muhtemelen 10 güne kadar tedaviye başlayacağım...

ilk kez duydum burun boşluğunda kanser... çok geçmişler olsun.. kanser gibi hastalıkların tedavi sürecinde moral çok önemli unutmayın... sürekli moralinizi düzgün tutun ve sürekli gülmeye çalışın.. internetten komik videolar, gilzi kamera şakaları, yerli skeçler, komedi dizileri gibi.. gülmek bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş..

ben de ilk kez duymuştum
sizden sonra damadımızın amcasında da çıktığını duydum
birden fark etmişler
allah ikinize de şifa versin yardımcınız olsun inşallah amin