merhaba arkadaşlar.doğru yere mi açıyorum konuyu bilmiyorum.yanlış yere açtıysam özür dilerim..
bende demir eksikliği var.demir ilacı kullanıyorum şuan.bebek düşündüğümüz için ayrıca folik asitte kullanıyorum.şimdi folik asit ilacımın içini okudumda "anemi gibi kansızlık çeşitlerinde tek başına kullanılmamaktadır" yazıyor.14 gündürde ikisinide içiyorum ilacları.demir eksikliği farklı bişey kansızlık farklı bişey ama içim rahat etmedi.şimdi farketim bu uyarıyı.yarın eczaneye soracağım ama şimdi çok merak ettim.bilgisi olan varsa yardım ederse çok sevinirim..
Demir eksikliği kansızlık olarak geçiyor diye biliyorum. Bende de demir eksikliği vardı reçetede anemi teşhisi yazıyordu. Evet evet demir eksikliği kansızlık demek bu durumda folik asit i demir ilacı ile içmen doğru ilacın içinde yazana göre...
canım bende demir eksikliği ve kansızlık aynı şey diye biliyordum ama kan sayımım normal çıkınca doktor "demir eksikliği farklı bişey,önce vücutta demir düzeyi düşer sonra kansızlık başlar" dedi.demir ilacını sabah aç karnına içiyorum,folik asidi gece içiyorum.herhangi bir yan etki olmadı şimdiye kadar ama ilaçların emilimini bozmuş olabilirmiyim acaba diye korktum.demir eksikliği varken beobek düşünme dedi doktor.Allah korusun düşüğe bile neden olabiliyormuş.bu yüzden ilaçların etkisini bozduysam çok üzüleceğim"demir eksikliği varsa folik asitle birlikte B12de kullanılmalı" yazıyor internette.iyice kafam karıştı
Bu sitede açıklamış anemi nın de çeşitleri varmış ve senin kullandığın iki ilacında bu türe dahil. Hamilelikte demir çok önemli doktorun demir depolarını doldurman için böyle bir tedaviye başlamış olabilir sınırdadır muhtemelen senin demir seviyen. folik asıt hakkında bir bilgim yok şu siteye bir göz at istersen
http://bilheal.bilkent.edu.tr/aykonu/september2002/anemi.htm
Ayrıca benim doktorum yemek yedikten 3 saat sonra iç demişti demir ilacını aç karna içince mide direk öğütmez mi onu garip doğrusu...
teşekkür ederim canım yardımın için Allah razı olsun.okudum simdi gönderdiğin linki.burdada folik asit eksikliğinden bahsetmiş.b ende folik asit eksikliği yok ama hamile kalmadan 2-3 ay önce içmen lazım dedi doktor o yüzden içiyorum.yanlış bişey yapmıyorum demi sence hem demir hapı hemde folik asit kullanarak.
DEdiğim gibi muhtemelen sınırdadır senin demir seviyen demir kaybı hamilelikte artıyor sanırım folik asit i yalnız kullanmamak gerekiyormuş önemli olan o zaten sende demir ilacı ile kullanıyorsun. Kan tahlilin yanında yokmu orda yazar normal sınırı. Içim rahat etsin dersen doktoruna yada eczacına yarın danış öyle yada böyle o ilaçları emecek o mide başka yolu yok :)
canım ferittin değerim 4.normal sınır 14 olmalıymış.folik asit içerken B12de kullanılmalı yazıyor ya o kafamı karıstırdı.yarın bi sorayım eczaneye.içim rahat etsin.sende içimi rahatlattın sağol canım
Çok düşükmüş yaa. B12 den de nefret ederim iğne veriyorlar hep :) umarım doğru kullanmışsindir o kadar ilaç boşa gitmez. Inşallah bir an önce de bebişin göbişine teşrif eder :)
E öyleyse sende kansızlık yok folik asit de kansızlıkta yalnız kullanılmamalı yazıyor sorun yok kiii. Saç dökülmesi yaşadıysan demir seviyenin yükselmesiyle birlikte kısa kısa saçlar geliyor dökülen yerlerden ay çok sinir bozucu oluyorlar dik dik duruyorlar hep :)) en dikkat edeceğin nokta yemeklerle birlikte çay içme ve olabildiğince çayı azalt :)amin canım inşallahhemoglobin değeri kan düzeyini gösteriyormuş.o değer normal ama ferittin düşük.demir eksikliğide başa bela.bi ton şikayetle gittim doktora.eşimde çok baskı yapıyor pekmez ye kuru üzüm ye diye fenalık geldi artık.demir patlaması yaşamazsam iyidir.internette araştırdımda biraz bu iki ilacın aynı anda kullanılmasında sakınca yoktur diyor.bebişş bebişş senin için şimdiden tasalara düştüm
E öyleyse sende kansızlık yok folik asit de kansızlıkta yalnız kullanılmamalı yazıyor sorun yok kiii. Saç dökülmesi yaşadıysan demir seviyenin yükselmesiyle birlikte kısa kısa saçlar geliyor dökülen yerlerden ay çok sinir bozucu oluyorlar dik dik duruyorlar hep :)) en dikkat edeceğin nokta yemeklerle birlikte çay içme ve olabildiğince çayı azalt :)
tatlım kansızlık yok zaten bende.demir eksikliği var.internettede baya araştırdım bu konuyu.ferittin değeri demir değeri demekmiş.önce demir değeri düşermiş sonra kansızlık başlarmış.bende demir düşüklüğü var.ilacıda o yüzden verdi doktor işte.demir eksikliği kontrol altına alınmazsa kansızlık oluşuyor.
BAşlığn kansızlık olunca karıştırdım. Şimdi folik asit te kansızlıkta yalnız kullanılmamaktadır diyor değil mi ? Diğer durumlarda yalnız kullanılabilir yani ? SEnde kansızlık olmadığına göre folik asit i kullanmanda bi sorun olmaz yani ilaçların emilimi sağlıklı bir şekilde devam ediyor onu söylüyorum.
canım folik asitte B12de kullanmak lazım diyor ya ben kullanmıyorum asıl sormak istediğim oydu.yani ilacın içinde folik asit içinde anemi gibi hastalıklarda folik asit b12yle birlikte kullanılmalı yazınca kafam karıştı.demir eksikliğide anemi çeşidi olunca.nette araştırdımda kullanılabilir diyor.b12 almam gerekir mi gerekmez mi onuda sorarım artık yarın eczaneye.
dediğin gibi çay ve kahve çok tehlikeliymiş canım.bende çok severim her ikisinde.artık yemeklerden 1 saat sonra içiyorum kahveyi.
ANladım canım bir an önce tedavin biter inşallah hayırlı geceler diliyorum :))
merhaba arkadaşlar.doğru yere mi açıyorum konuyu bilmiyorum.yanlış yere açtıysam özür dilerim..
bende demir eksikliği var.demir ilacı kullanıyorum şuan.bebek düşündüğümüz için ayrıca folik asitte kullanıyorum.şimdi folik asit ilacımın içini okudumda "anemi gibi kansızlık çeşitlerinde tek başına kullanılmamaktadır" yazıyor.14 gündürde ikisinide içiyorum ilacları.demir eksikliği farklı bişey kansızlık farklı bişey ama içim rahat etmedi.şimdi farketim bu uyarıyı.yarın eczaneye soracağım ama şimdi çok merak ettim.bilgisi olan varsa yardım ederse çok sevinirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?