Doğal Saç Bakım Kürleri Kantaron Yağının Saça Faydaları

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.492
kantaron-yaginin-saca-faydalari_646x340.jpg



Kantaron yağının saça faydaları nelerdir?

Yanıklar, küçük kesikler ve tahrişler, kantaron yağı uygulaması ile tedavi edilebilir. Kantaron özü içeren kremler de bu sorunları tedavi etmek için kullanılabilir. Ancak en etkili uygulama için saf kantaron yağı önerilir. Cilt üzerindeki antibakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri ile kantaron yağı saç bakımında kullanılabilecek bitkisel yağlardan biridir. Kantaron yağı özellikle kuru, kepekli ve tahriş olmuş saç derisi için faydalıdır.

  • Anti bakteriyel özelliği ile saç derisinin sağlık kazanmasını sağlar.
  • İçerdiği yağ asitleri ile saçı besler ve nemlendirir.
  • Antioksidanlar bakımından zengindir. Saç köklerindeki hücresel hasarı önlemeye yardımcı olur.
  • Erken beyazlamayı önler.
Uygulama: Saçlar yıkandıktan sonra fazla suyu alınır. Birkaç damla kantaron yağı saç diplerine masaj yaparak uygulanır. Durulanmadan kullanılır.

Haftalık bakım ve serum gibi yoğun uygulamalar için kantaron yağı tek başına ya da diğer yağlarla beraber kullanılabilir. Susam yağı ile beraber kullanıldığında anti-aging etkiye sahiptir.

Uygulama: 10 damla susam yağı, 10 damla kantaron yağı karıştırılır. Bu miktar saç uzunluğuna bağlı olarak artırılabilir. Temiz ve nemli saça masaj yaparak uygulanır. Saç bir streç film ile sarılır. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

Kantaron yağı nasıl yapılır?

Kantaron yağı ev ortamında kolayca hazırlanabilir. Saf, soğuk sıkım sızma zeytinyağı bir kavanoza doldurulur. Kavanozun içine dolduracak kadar taze kantaron çiçeği eklenir. Kavanozun ağzı tülbent ile sarılır ve güneşte 1 hafta boyunca dinlenmeye bırakılır. Bir hafta sonunda tülbent çıkarılır ve hava almasını engelleyecek şekilde kapağı kapatılır. Tüm gün güneş gören bir yere alınıp minimum 1 ay süre ile bekletilir. Süre sonunda güneş görmeyen, serin bir yerde saklanarak istenildiği zaman kullanılabilir.

kaynak:nasılkolay
 
Saça iyi geldiğini ilk kez duydum . Deneyen , saç dökülmesine faydasını gören var mı acaba ?
 
1 aydir yipranmis saç uçlarima kantaron yagi sürüyorum ve gerçekten gözle görülür bir sekilde düzelme oldu. Yipranmislik tamamen gitmedi tabii, ama eskiden o kadar kötü durumdaydiki uçlarim, tararken tarak takiliyordu, artik yag gibi kayiyor. Kesinlikle mucizevi gibi bir sey.
 
X