bunu bizlere sormanız çok enteresan değil mi ? hayat sizin ister tesettüre girin ister girmeyin ,şunu şu kadar yapıyorum bunu bu kadar diye anlatmanıza da gerek yok kimseye .. içinizden gelmeden zorla istemeden yapılan birşeyin daha iyi olduğunu da sanmam . zaten namazda bir başlıyorum bir bırakıyorum tesettüre girmeme gerek yok şeklinde kendinizi rahatlatmayada ihtiyacınız yok istemiyorsanız istemiyorsunuzdur dinde zorlama olmazSize bir sorum olacak ben 25 yaşındayım 15 yaşında kapandım evliyim ama açılmayı düşünüyorum annem babam izin vermiyor, Kocam karışmıyor seninle beraber ben yanmıcam karar senin diyor. Ben napcam bana bir yol gösterin kapalıyım ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama şöyle dini bayram, kandillerde kuran okuyorum ama onun dışında okumuyorum namazı da başlıyorum sonra bırakıyorum. Yardım edin lütfen ya kararımdan döneyim ya da ailemi ikna edeyim. Kırıcı olmamanız sizden ricam günah olduğunu biliyorum ama nefsimi yenemiyorum.
İçim kesinlikle rahat değil kararımdan dönmek için birşey bir yardım eli bekliyorum çok üzülüyorum 3 gündür kafaya takmaktan başım dönüyor artıkBu sizin vicdan ve kararınız. Anne babaniz icin kapanmiyorsunuz. Tesettürde bir ibadettir. nasıl namazı,Kur'ani,diğer ibadetleri başkaları için yapmiyorsak buda Ayni şekilde. Bunu düşündüğünüze göre vicdaniniz rahat değil. Allah hayırlı kararlar almanızı nasib etsin.
15 yaşında bir arkadaşımın kapanmalısın çok yakıştı vs sözleri üzerine kapandım açıkçası çevre baskısı olarak diyimHaddim değil ama buradan bakınca Allah için değil babanız için kapanmışsınız gibi görünüyor.
Nasıl mutlu olacaksınız o şekilde yaşayın. Yetişkin bireysin aileden izin almak komik kalıyor üstelik evlisin.Size bir sorum olacak ben 25 yaşındayım 15 yaşında kapandım evliyim ama açılmayı düşünüyorum annem babam izin vermiyor, Kocam karışmıyor seninle beraber ben yanmıcam karar senin diyor. Ben napcam bana bir yol gösterin kapalıyım ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama şöyle dini bayram, kandillerde kuran okuyorum ama onun dışında okumuyorum namazı da başlıyorum sonra bırakıyorum. Yardım edin lütfen ya kararımdan döneyim ya da ailemi ikna edeyim. Kırıcı olmamanız sizden ricam günah olduğunu biliyorum ama nefsimi yenemiyorum.
Babam annem namazı oruç zekatını asla kaçırmaz gerçekten babamla annem bir vakit namazını geçirmezİstenmeden yapılan ibadetin bir anlami olacağını dusunmuyorum. Türklerde ki bu kapanmaya yüklenen anlam da başka şeyde yok. Namazi bırakınca kimse gik etmez baş açınca ooo ne hallere gelmiş derler. Kocan anan baban hiç namaz oruç zekat gibi ibadetleri kaçırmaz mi. Hiç gıybet etmez mi. Anasını satayım tek ibadet örtünmek çünkü. Geri kalanı yap canın isterse yeniden kapanırsin.
15 yaşında bir arkadaşımın kapanmalısın çok yakıştı vs sözleri üzerine kapandım açıkçası çevre baskısı olarak diyim
Öncelikle ailem, elalem ne der onları bir düşünmeyin. Sizi yıpratan bu sanırım.İçim kesinlikle rahat değil kararımdan dönmek için birşey bir yardım eli bekliyorum çok üzülüyorum 3 gündür kafaya takmaktan başım dönüyor artık
Annemin babamın bana küsmesinden korkuyorum çünkü onlara çok değer veriyorumNasıl mutlu olacaksınız o şekilde yaşayın. Yetişkin bireysin aileden izin almak komik kalıyor üstelik evlisin.
arkadaşınız çok yakıştı dedi diye aksesuar gibi kullandığınızı kendiniz söylüyorsunuz ,geri çıkarmak üzerine bu kadar düşünmeniz de enteresan15 yaşında bir arkadaşımın kapanmalısın çok yakıştı vs sözleri üzerine kapandım açıkçası çevre baskısı olarak diyim
Yok hayır o zaman karışmadılar ama şuan açılmam konusunda hani el alem ne der lafı var ya o tabiri kullanıyorlarBabam izin vermiyor yazmışsınız. Ben o sebeple babanız için gibi duruyor dedim.
Küsmezler merak etme küsselerde uzun sürmez hem sular dalgalanmadan durulmaz.Annemin babamın bana küsmesinden korkuyorum çünkü onlara çok değer veriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?