Açılmak istiyorsanız açılın. Koca kadınsınız. Ailenizden izin alacak değilsiniz. Mecburlar kabullenmeye. Küsüyorlarsa da küssünler. 15 yasindak5bir çocuk kapanmak istediğinde karşı gelmeleri gerekirdi su an acilmaniz için değil.Size bir sorum olacak ben 25 yaşındayım 15 yaşında kapandım evliyim ama açılmayı düşünüyorum annem babam izin vermiyor, Kocam karışmıyor seninle beraber ben yanmıcam karar senin diyor. Ben napcam bana bir yol gösterin kapalıyım ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama şöyle dini bayram, kandillerde kuran okuyorum ama onun dışında okumuyorum namazı da başlıyorum sonra bırakıyorum. Yardım edin lütfen ya kararımdan döneyim ya da ailemi ikna edeyim. Kırıcı olmamanız sizden ricam günah olduğunu biliyorum ama nefsimi yenemiyorum.
Of, kalbim kıyıldı. Yapmayın bunu kendinize. Kimseye karşı bu tavırda olmayın. Bunları kimseye açıklamak zorunda değilsiniz. Dar giyiyor da olabilirdiniz. Sadece sizi mutlu eden her neyse onu seçin bu hayatta. Elalem öyle çok faktörlü bir yapı ki. Ah bu elalem. Birini mutlu etseniz ötekini edemezsiniz. Mutlu etmenin mümkün olduğu tek bir kişi var o da sizsiniz. Bunun için uğraşın yeter..10 yıl az bir süre değil aksesuar olarak kullanmadım saçımın telini görmedi kimse 10 yıl boyunca bol pantolon giydim dar hiç giymedim
Anne babanı boşver senin icinden geçen ne, sen ne istiyorsun? Hayatın boyunca başkası ne der diye düşünürsen mutlu olamazsın. Dini konuda sana bir şey diyemem o sana kalmış. Kocaman kadınsın başkasını değil gönlünden geçeni dinle.Size bir sorum olacak ben 25 yaşındayım 15 yaşında kapandım evliyim ama açılmayı düşünüyorum annem babam izin vermiyor, Kocam karışmıyor seninle beraber ben yanmıcam karar senin diyor. Ben napcam bana bir yol gösterin kapalıyım ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama şöyle dini bayram, kandillerde kuran okuyorum ama onun dışında okumuyorum namazı da başlıyorum sonra bırakıyorum. Yardım edin lütfen ya kararımdan döneyim ya da ailemi ikna edeyim. Kırıcı olmamanız sizden ricam günah olduğunu biliyorum ama nefsimi yenemiyorum.
Imam hatip okudu iseniz tesettürün amacını biliyorsunuzdur.Ben imam hatip okudum günahını biliyorum ama nefsimi yenemiyorum insanlardan bu şekilde yardım etmesini istedim ama insanların bazısı yine rencide etme kırıcı olma peşinde
Aynen resmen bu bir çeşit manipüle etmek.Kocanız karışmıyor mu oluyor o lafı söylerkenVicdan yapmış ben yanmayacağım diyerek sen kimbilir neyle yanacaksın derdim ben.. Zorla olmaz kapatılmak eş, aile vs. Kadının içinden geliyorsa kapanacak..
Herkesin dini imani sevabi gunahi kendine. Anne babaniz size karisamaz. Esiniz size karisamaz. Ben yanmicam senle diyerek aba altindan sopa gosteriyor. Bunun kararini yalnizca siz verirsiniz. Kararinizdan donecekseniz kesin olarak donun. Acilacaksaniz da kmseyi iknaya ugrasmayin. Kapanirken izin mi aldiniz?Size bir sorum olacak ben 25 yaşındayım 15 yaşında kapandım evliyim ama açılmayı düşünüyorum annem babam izin vermiyor, Kocam karışmıyor seninle beraber ben yanmıcam karar senin diyor. Ben napcam bana bir yol gösterin kapalıyım ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama şöyle dini bayram, kandillerde kuran okuyorum ama onun dışında okumuyorum namazı da başlıyorum sonra bırakıyorum. Yardım edin lütfen ya kararımdan döneyim ya da ailemi ikna edeyim. Kırıcı olmamanız sizden ricam günah olduğunu biliyorum ama nefsimi yenemiyorum.
Zorla olmaz bu işler. benim annem 28 yaşlarındayken(ben 10-11 yaşlarındaydım). kuzenini kaybetmişti genç yaşta onun etkisiyle kapandı. ilk yıllar sorun yoktu ama yaklaşık 8 sene falan sonra açılmak istediğine karar verdi. inançlıydı ama kendini öyle rahat hissetmiyordu. şuan 44 yaşında hala açık ve kendisinin böyle mutlu olduğunu hissediyor. kimsenin baskısı altında kalmayın. bu hayat sizin. ama eşinizin söylemi pek iyi gelmedi bana. ben yanmıycam nasılsa demesi bilmiyorum sağlıklı bulmadım.Size bir sorum olacak ben 25 yaşındayım 15 yaşında kapandım evliyim ama açılmayı düşünüyorum annem babam izin vermiyor, Kocam karışmıyor seninle beraber ben yanmıcam karar senin diyor. Ben napcam bana bir yol gösterin kapalıyım ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama şöyle dini bayram, kandillerde kuran okuyorum ama onun dışında okumuyorum namazı da başlıyorum sonra bırakıyorum. Yardım edin lütfen ya kararımdan döneyim ya da ailemi ikna edeyim. Kırıcı olmamanız sizden ricam günah olduğunu biliyorum ama nefsimi yenemiyorum.
Anneniz veya babanızın buna izin vermemeye hakkı yok. Siz yetişkinsiniz. Eğer istediğiniz buysa onların ne düşündüğü önemsiz. Bu çok kişisel bir şey.Size bir sorum olacak ben 25 yaşındayım 15 yaşında kapandım evliyim ama açılmayı düşünüyorum annem babam izin vermiyor, Kocam karışmıyor seninle beraber ben yanmıcam karar senin diyor. Ben napcam bana bir yol gösterin kapalıyım ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama şöyle dini bayram, kandillerde kuran okuyorum ama onun dışında okumuyorum namazı da başlıyorum sonra bırakıyorum. Yardım edin lütfen ya kararımdan döneyim ya da ailemi ikna edeyim. Kırıcı olmamanız sizden ricam günah olduğunu biliyorum ama nefsimi yenemiyorum.
Ben imam hatip okudum günahını biliyorum ama nefsimi yenemiyorum insanlardan bu şekilde yardım etmesini istedim ama insanların bazısı yine rencide etme kırıcı olma peşinde
Eğer böyleyse suçlu konu sahibi değil, babasıdır.Haddim değil ama buradan bakınca Allah için değil babanız için kapanmışsınız gibi görünüyor.
Esi cok sacma konusmus. Konuyla alakali degil ama katip misiniz? Ben yesssAçılırsanız yanacağınızı salık veren kocanız kendisi yanmamak için neler yapıyor mesela? Tesettür erkeğe farz değil diye çok yaylanmasın o işler o kadar kolay değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?