Bir insan kendi isteğiyle kapanıyorsa ne mutlu ona, ama bir arkadaşım nişanlısı kapanmazsan seninle evlenmem dediği için kapandı. Bu işler zorla olmaz kızlar, içinizde bu istek varsa kapanın.
senin bu yazının üstüne şaldan bahsetmiş gibi olmuşum yanlış anlama benm anlatmak istediğim çoğunlukla hastanede gördüğüm tarif edemediğim koccaman bi topuz ve bütün boyun ortada o tip şal kullanımı belki side görmüşsünzdür öle insanlarBen 10 ay önce kapandım , kendimi çok daha huzurlu hissediyorum. Yeni kapananlara tavsiye edebileceğim şeyler önce kıyafet sorununu halletsinler. Mesela ben pantolonu bırakamadığım için tunik bulmakta çok zorlandım hala çok fazla kıyafetim yok ama idare ediyorum .Uzun gömleklerle başladım 3 uzun gmleğim 3/4 tuniğim var işimi görüyor benim :) Baş örtü olarakta şal tercih ediyorum..
vallahi gözlerim doldu kardeşim :) çok sevindim adına muhteşemsin.. ama tabi giyinme adabına çok dkkat etmemiz gerekiyor ben pardüse giyiyorum çok rahat oluoyor . benmde senin gibi ilkıyafetim yoktu . eşim paltolondan hoşlanmıodu bende giymedim . paramız yok tu hatta 2 senedir kapalıyım 1 sene sonra pardüse alabldim . eteklerimi biledaha yeni aldım annemde düz güzel renkte 3 tane elbise diktirdi okdar çok güzeller .hele o şallar çok hoşuma gidio ama hepsinden alamıorum almamda zaten fuzili :):) evlimisin tatlım ?Ben 10 ay önce kapandım , kendimi çok daha huzurlu hissediyorum. Yeni kapananlara tavsiye edebileceğim şeyler önce kıyafet sorununu halletsinler. Mesela ben pantolonu bırakamadığım için tunik bulmakta çok zorlandım hala çok fazla kıyafetim yok ama idare ediyorum .Uzun gömleklerle başladım 3 uzun gmleğim 3/4 tuniğim var işimi görüyor benim :) Baş örtü olarakta şal tercih ediyorum..
kaçyaşındasın canım ??kapanmayı dusunmuyyorum ama erkkek arkadsım evlenınce kapanmamı ıstedıgını evde acık olrk sadece kendı gormesı gerektıgını söyledi ama cokda ısrarcı değil
benımde kafamda yok
ama turbanlı kızlarımız cok guzeller bence.. masallah
kaçyaşındasın canım ??
senin bu yazının üstüne şaldan bahsetmiş gibi olmuşum yanlış anlama benm anlatmak istediğim çoğunlukla hastanede gördüğüm tarif edemediğim koccaman bi topuz ve bütün boyun ortada o tip şal kullanımı belki side görmüşsünzdür öle insanlar
senin bu yazının üstüne şaldan bahsetmiş gibi olmuşum yanlış anlama benm anlatmak istediğim çoğunlukla hastanede gördüğüm tarif edemediğim koccaman bi topuz ve bütün boyun ortada o tip şal kullanımı belki side görmüşsünzdür öle insanlar
kendim geldim aklıma..... bütün emirleri bileme farziyetini bilmeme rağmen yakışmaz diye saçma sapan bi düşünce vardı aklımda aslında nefs kısacık röflei saçlar kot pantolonlar açık ayakkabılar vs falan bunları bırakmak zor gelyordu aslında neyse rabbime hamd olsun bundan uzuuuuunnnnnnnnn yıllar önce banada nasib oldu tesettür.... rabbim herkese bilinçli olarak örtünmeyi nasib eylesin adet üzere bi örtü örtmeyi değil yada moda üzerine şalları kocccaman bi topuzla yaparak değil... amiiin....
bende eşimin ısrarıyla kapandım ama çok büyük bi vesileymiş benm için .allah razı olsun ondan ..o yüzden ben onun gözünde en üst safalardayım .. bana dio hanım,allah şahidimdir senden razıyım ahirette bu dünyada da. bu laf bana dünyaları verior. insan nefsine asla yenilmemeli vesveselere asla kulak asmamalı tatlımBir insan kendi isteğiyle kapanıyorsa ne mutlu ona, ama bir arkadaşım nişanlısı kapanmazsan seninle evlenmem dediği için kapandı. Bu işler zorla olmaz kızlar, içinizde bu istek varsa kapanın.
vallahi gözlerim doldu kardeşim :) çok sevindim adına muhteşemsin.. ama tabi giyinme adabına çok dkkat etmemiz gerekiyor ben pardüse giyiyorum çok rahat oluoyor . benmde senin gibi ilkıyafetim yoktu . eşim paltolondan hoşlanmıodu bende giymedim . paramız yok tu hatta 2 senedir kapalıyım 1 sene sonra pardüse alabldim . eteklerimi biledaha yeni aldım annemde düz güzel renkte 3 tane elbise diktirdi okdar çok güzeller .hele o şallar çok hoşuma gidio ama hepsinden alamıorum almamda zaten fuzili :):) evlimisin tatlım ?
Canım ben kasdettiğin şekli çok iyi anladım katılıyorumda sana. Hatta e acı ki baş örtülü olup taytla sokağa çıkan genç kızlarımızda var . Baş örtüyü layıkıyla örtebilmek önemli olan. Hassasiyetin için çok teşekkür ederimm
Allah razı olsun canım. Bende pardesü almayı düşünüyorum başörtü örtmekle tam tesettüre girmiş olmuyorsun ne yazık ki.En doğrusu pardesüü. Evliyim cnm 8 yıllık :)
canım o eşinolucak kişinin kişiliğine kalmış bişey .. erkeklerin demesini keşke beklemeseler :) rabbimin haram kıldığı şey konusunda erkeklerin ne gibibi kandırması olablr canım kapan diyerek ?bu erkekler için kapanan kızlar tamamen erkeklerin oyununa geliyorlar beğenirken açık beğeniyorda neden sonra fikir değiştiriyor bir düşünün bunlar hep komplo bilerek yapılan şeyler maalesef bazı kızlarımız da hemen kanıyor zaten dinimizde kapanma örtünme böyle şeyler yok nisa 34 de bunu söylemez ama nedense bu inanç almış başını gidiyor maksat kadın geri planda kalsın ilerlemesin erkeğin kölesi olsun!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?