Kapanmak istiyorum yardımcı olur musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LADY VEGA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
8.642
34.371
548
Çok geçmiş olsun öncelikle. Deprem olduğu günden beridir sahadaydım. Tüm depremzedelere geçmiş olsun diyor ve ailesini kaybedenlere, yakını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum. Bahsedildiği gibi görülmeden anlaşılacak gibi değil bu deprem Rabbim bir daha böyle bir acı yaşatmasın bizlere.
Sevgili kadınlar ben kapanmak istiyorum. Ama kapanmaya dair hiçbir şey bilmiyorum. Yani türban nasıl takılır, nereden giyinilir yani hiçbir şey bilmiyorum. Bildiğim tek bişey var bir battaniyeye sarımlık canımız var. Ben içimden gelerek kapanmak istiyorum inançlı biriyim ve böyle olmasını istiyorum. Bana yol gösterir misiniz? Nasıl başlamalıyım. Teşekkür ederim.

Umarım daim olur düşünceniz.

Namazlarınızı kılmanız da bu anlamda devamlılığınızı çok destekler.

Dini konu olarak bakılmayacak ise ilk olarak penye yada bambu bir şal alabilirsiniz. Normal kıyafet tarzınız nasıl bilemiyorum ama ilk etapta oversize tunik sweat, uzun gömlekler bol pantolon çok rahatlatır sizi. İnternet alışverişinde modanisa gibi sitelerden alabilirsiniz. Mağazalardan daha çok seçenek oluyor.

Allah ım muvaffak etsin inşallah.

Çok sevindim buna

Videolar var nasıl bağlandığına dair, giyim şeklinin nasıl olması gerektiğine dair YouTube da onlara bakabilirsin.

Zamanla elin alışır zaten beş dk da yapar çıkarsın örtünü, hayırlı olsun tekrardan canım benim.

Bende kapalıyım ama ferace vb giymiyorum insta sayfalarından tesettür giyenlere bakabilirsin

Çok teşekkür ederim. Düzenli namaza da başladım ve kendime Ramazan'a kadsr süre tanıdım gerekli alışverişlerimi yapıp kapanacağım inşallah çok teşekkür ederim. Genelde spor giyim tercih ediyorum. Dediğiniz şalı not alacağım.

Trençkot tarzı dize kadar olan modeller de giyeblrsin dış giyim olarak
Hazır dikili sallarda ise yarar ilk başta
Gayet rahatlar
Bence etek en rahatı pantoloa göre ben de pantolon giyiyordum ama bıraktım

Pantolona bulaşmadan etek gömlek penye tarzı en güzeli
Topussuz şekilde şal ya da eşarpla yada hazır şallar oluyor o sekjlde de olablr
Allah niyetini halis eylesin

Kusura bakmayın ama çok eski yıllardan beri kapalıyım. Din kültürü Öğretmeniyim bu arada. Ancak gelin görün ki pantolon benim için daha tesettür etek/elbise ne zaman giyinsem bacağım bir şekilde açılıyor o sebeple kişiler şu şartı sağladıktan sonra giyim eşyalarına kendileri karar verebilir. İslâm'da ilke verilir renk, şekil verilmez.

- vücut hatları belli olmayacak, mahrem yerler örtülecek.
-şeffaf olmayacak
-erkek mi kadın mı ayırt edilebilecek
-başka bir dinin simgesi olmayacak.

Pantolonda olur uzun tunik olduktan sonra tercih sizin tabi yanlış anlamayın beni .ben 17; yaşında kendi istegimle kapandım
Topuz yapmayın lütfen ama normal toplayon saçı ole yapın ne mutlu ilk kapandigim zamanlar geldi aklıma

Kapanan arkadaslarim hep kademeli yapti bu işi. Önce bol, uzun giysiler alip giyinmeye basladilar. Bu sekilde hem kendilerini psikolojik olarak hazirladilar, yapip yapamayacaklarini gorduler hem dolaplarini uygun giysilerle doldurdular. makyaji birakan arkadaslarim yine kapanmadan once kendilerini buna alistirdilar. Oje surmeyi birakip tirnaklari kisa kesmeye basladilar. Sonrasinda şal bagladilar.

İyi düşünmek lazım arkadaşım kapandı hazır bone takiyirdu sadede dayanamayıp açıldı inşallah kararınız daim olur

Anladm haklsiiniz da doğru soluyorsunuz tabiki

Ha birde uzun montlardan alin kendinize. Tesetturlu arkadaslarim bol giyikdikleri icin bir yerden mutlaka ruzgar yediklerini, usuduklerini soyler. Uzun montlar koruyucu oluyormus

Bende 30 lu yaşlarımda kapandım dört sene oldu kapanali bir kere bile pişman olmadım elhamdülillah ilk önce penye şal ve hazır piliseli şallar var onlarla başla zamanla ne giyilir ne uygun olur alışıyorsun bone şimdi kaydirmazlar çıktı ondan al topuza ve gereksiz bone içine kullanılan tokalari kullanma spor giyinmek isterseniz oversize tunikler uzun hırkalar her zaman kurtaricin olur elbiseler her zaman tek parça olmasindan dolayı kolay önce kıyafet alışverişi yapın sonra başörtüsü düz renkleri ve gri krem herşeyle ortebileceklerinizden başlayın hayırlı olsun

Öncelikle hayırlı olsun. Ne güzel bir karar. Hemde kendi arzunuzla kalben. Uzun tunik ve pileli etek ve şal.
Vücut ölçülerin belli olmadıktan sonra istediğin seçimi yapabilirsin. Kendi bedeninden 2 beden büyük kiyafetler tercih edebilirsin

Öncelikle buna tamamen hazır olmalısın vücudunu hatlarını belli etmeyecek bir dış giyim.ile başlamalısın el ve yüz harç hiçbir her gözükmemeli ferace veya pardesü gibi yaşına göre. Sonra zevkine göre şal veya eşarp takabilirsin topuzun baş hizani geçmeyecek.sekilde e tabi karşı cinsin dikkatini çekmemek gerekiyor tesettürde . Çok güzel bir düşünceye kapılmışsn Allah yoldaşın olsun

Bunu cok iyi düsünmeni tavsiye ederim ben. Tekrar acılmamak adına cünkü. Kac arkadasım kapandı sonra bisey olmamıs gibi acıldı. Tabii kendi fikirleri, zikirleri saygı duyulur. Ama böyle kapanıp acılmakta bana oyuncak gibi geliyor.

Ramazana kadar vakit varsa birden kapanmak yerine yavaş yavas kıyafetlerinde değişiklikler yaparak başlayabilirsin. Dediğim gibi yavas yavas sonra başörtüsünü halledersin. Öyle pat kapanma. Hayırlı olsun

Hayırlı olsun çiçeğim, başı örtme konusunda tesettürlü hanımlar yardımcı olur; kıyafet konusunda oversize sweatler, palazzo pantolonlar, etekler, uzun hırkalar, kabanlar, montlar, ceketler, bence her şeyi giyebilirsin. Vücut hatlarını belli etmiyorsa eski kıyafetlerini gayet de kullanabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…