Çok teşekkür ederim. Düzenli namaza da başladım ve kendime Ramazan'a kadsr süre tanıdım gerekli alışverişlerimi yapıp kapanacağım inşallah çok teşekkür ederim. Genelde spor giyim tercih ediyorum. Dediğiniz şalı not alacağım.Umarım daim olur düşünceniz.
Namazlarınızı kılmanız da bu anlamda devamlılığınızı çok destekler.
Dini konu olarak bakılmayacak ise ilk olarak penye yada bambu bir şal alabilirsiniz. Normal kıyafet tarzınız nasıl bilemiyorum ama ilk etapta oversize tunik sweat, uzun gömlekler bol pantolon çok rahatlatır sizi. İnternet alışverişinde modanisa gibi sitelerden alabilirsiniz. Mağazalardan daha çok seçenek oluyor.
Pantolona bulaşmadan etek gömlek penye tarzı en güzeli
Topussuz şekilde şal ya da eşarpla yada hazır şallar oluyor o sekjlde de olablr
Allah niyetini halis eylesin
Anladm haklsiiniz daKusura bakmayın ama çok eski yıllardan beri kapalıyım. Din kültürü Öğretmeniyim bu arada. Ancak gelin görün ki pantolon benim için daha tesettür etek/elbise ne zaman giyinsem bacağım bir şekilde açılıyor o sebeple kişiler şu şartı sağladıktan sonra giyim eşyalarına kendileri karar verebilir. İslâm'da ilke verilir renk, şekil verilmez.
- vücut hatları belli olmayacak, mahrem yerler örtülecek.
-şeffaf olmayacak
-erkek mi kadın mı ayırt edilebilecek
-başka bir dinin simgesi olmayacak.
Öncelikle buna tamamen hazır olmalısın vücudunu hatlarını belli etmeyecek bir dış giyim.ile başlamalısın el ve yüz harç hiçbir her gözükmemeli ferace veya pardesü gibi yaşına göre. Sonra zevkine göre şal veya eşarp takabilirsin topuzun baş hizani geçmeyecek.sekilde e tabi karşı cinsin dikkatini çekmemek gerekiyor tesettürde . Çok güzel bir düşünceye kapılmışsn Allah yoldaşın olsunÇok geçmiş olsun öncelikle. Deprem olduğu günden beridir sahadaydım. Tüm depremzedelere geçmiş olsun diyor ve ailesini kaybedenlere, yakını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum. Bahsedildiği gibi görülmeden anlaşılacak gibi değil bu deprem Rabbim bir daha böyle bir acı yaşatmasın bizlere.
Sevgili kadınlar ben kapanmak istiyorum. Ama kapanmaya dair hiçbir şey bilmiyorum. Yani türban nasıl takılır, nereden giyinilir yani hiçbir şey bilmiyorum. Bildiğim tek bişey var bir battaniyeye sarımlık canımız var. Ben içimden gelerek kapanmak istiyorum inançlı biriyim ve böyle olmasını istiyorum. Bana yol gösterir misiniz? Nasıl başlamalıyım. Teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?