Kapanmak istiyorum yardımcı olur musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pantolon tunik veya pantolon üstüne birşey giymeyin lütfen. Bu tesettür değildir. Pantolon daha tesettür yazmış yukarda arkadaş. Asla değildir altına don giyersen etek elbise niye altını göstersin ki. Öncelikle uzun geniş rahat elbiselere bakın robalı elbiselerde olabilir. Penye şal ve pamuklu siyah şallarda çok iyi oluyor. Sonuçta bu kuralları olan bir emir şöyle giy çok yakışır demiyorum o yüzden. Şükür tesettürlü çarşaflıyim bunu giymek zor belki size ama geniş elbise ile başlayabilirsiniz. Çok sevindim adınıza

Pantolon bende giyiyodim simd simdi bıraktım bı kaç aydır mecbr olmadıkça giymiyorum
Ama din ogretmenimkzde öyle diyor herkesin görüşü kendine tabi bildiği ettiği eğitimi alan ksiler ayrı .
Arkadaşımız nasıl istiyorsa öyle başlar inşallah

Herkesi görüşü farklı olabilir kuranı kerim ve emirler birdir aynıdır. Yani bu Görüş meselesi değil

Çok teşekkür ederim bakacağım videolara inşallah Rabbim de yardım eder bana kapanırım.
Bende kapalıyım ama ferace vb giymiyorum insta sayfalarından tesettür giyenlere bakabilirsin
Sosyal medya kullanmıyorum ama açmayı düşünüyorum orada çok daha bilgi sahibi olunuyor galiba
Pantolona bulaşmadan etek gömlek penye tarzı en güzeli
Topussuz şekilde şal ya da eşarpla yada hazır şallar oluyor o sekjlde de olablr
Allah niyetini halis eylesin
Ömrümde etek giymedim ben biraz hareketli biriyim zaten boyum kısa 1.55im tunikler gayet iyi olur gibi. Topuzsuz nasıl oluyor ki? Saçlarım uzun nasıl toplayacağım ensemde at kuyruğu mu o zaman?
Bende çok düşünüyorum hatta eşime söyledim o da pişman olmamak adına düşün lütfen dedi.

Konuyu takibe aldım bana da fikir olur.
Sizde kendinize biraz zaman verin ben ramazana kadar bekleyeceğim düşüncem devam ederse ramazanda kapanacağım inşallah ama konuşalım lütfen destek olalım birbirimize özelden de istediğiniz zaman yazın bana
Trençkot tarzı dize kadar olan modeller de giyeblrsin dış giyim olarak
Hazır dikili sallarda ise yarar ilk başta
Gayet rahatlar
Bence etek en rahatı pantoloa göre ben de pantolon giyiyordum ama bıraktım
Teşekkür ederim bakacağım modellere
Etek bana da çok zor geliyor. Ama uzun etekleri çok beğeniyorum zaten deneyeceğim
Topuzsuz nasıl olacak bilmiyorum ki saçımı ne yapacağım
Aslında kendimi ufak ufak hazırlıyormuşum fark etmeden. Daha sade biri olmak istedim son zamanlarda hep. Makyajı azalttım sadece göz altı kapatıcısı rimel ve allık. Giyim olarak da crop vs giymiyordum ama uzun sweatler alıp deneyeceğim
Modanisa, Modaselvim gibi sayfalardan Giyim, Sal baglama örnek alabilirsiniz. Acik biri olarak sizi taktir ettim. Allahim kabul etsin ve isteyen herkese nasip etsin
Çok teşekkür ederim bakacağım sayfalara
Ha birde uzun montlardan alin kendinize. Tesetturlu arkadaslarim bol giyikdikleri icin bir yerden mutlaka ruzgar yediklerini, usuduklerini soyler. Uzun montlar koruyucu oluyormus
Yaa çok teşekkür ederim öneriniz için
Yeşil şal ile başlayacağım inşallah en sevdiğim renk. Teşekkür ederim tavsiyeniz için
Evet bende normal mağazadan aöa büyük beden düşünüyorum zaten çok minyon biriyim. Çok çok teşekkür ederim

Merhaba düşünceniz çok güzel ben ergenlik çağında kapanmaya başladım.
Birden olmuyor bazen adım atmakla başlamalısınız pişman olmayacağınıza eminim ben hiçbir zaman pişman olmadım.
Çok daha rahat ettim her zaman.Dar giyimden bol giyime dış cilbapa zamanla geçtim.
Dış kıyafette tunik, trençkot,ferace tavsiye ederim ama bunlar zamanlada olur.
Siz bol giyimden makyajın abartısından kaçınmaktan başlayın.
Ankebut süresinde: Düşünselerdi Dünya hayatı geçici bir eğlenceden ve oyundan ibarettir gerçek ve ebedi yurt ahirettir.
Bu ayet herşeyi anlatıyor zaten. Rabbim yardımcıniz olsun kararınızdan vazgeçmeyin.

ben kapalı değilim, hatta belki kapalı bir insana göre fazlaca da açığım gibi fakat namaz kılıyorum bir süredir, içim gerçekten çok huzurlu oluyor.. ailem kapalı. çok güzel spor tesettür markaları var onlardan biliyorum az çok. inşallah daim olur. arkadaşlara katılıyorum öncelikle alışmak için giyim tarzınızı değiştirip daha sonra başınızı kapatabilirsiniz. böyle duygusal zamanlarda insanlar hemen karar verip, normal hayata dönünce pişman olup açılabiliyor. - bunca yıl böyle alıştığınız için-

Tesettürlü değilim ama kapanacak olsam kesinlikle oversize Ferace ve göğüs kısmını kapatacak uzun başörtüleri tercih ederdim. Bana asıl tesettür çarşafmış gibi geliyor ama herkesin nefsinin kaldırabileceği bir şey değil çarşaf...

Hayırlı olsun ❤

Öncelikle lütfen acele etme. Bu değişimler birden yapılırsa ruhen farklı etkileri olabilir.

Kapanmaya niyet ettiysen örtünden önce kıyafetlerini düzenle. Dar giyiniyorsan bollaştır.
Kısa giyiyorsan uzun giy.
Açık renk tercih ediyorsan biraz koyulaştır.
Bunlara alışırken başörtüsüz kimlerin yanında duracağını öğrenirsin.
Tesettürde dış kıyafet olmalı bu alışık olmayan birine zor olabilir. Pantolon tunikle tşörtle tesettür olmaz sana olur giy diyen yanlış yönlendirmeden vebalde olur.
Belki zamam tanıyabilirsin kendine. Tam boy kıyafet değil de uzun treçkot gibi kap gibi dış kıyafetin olur. Boydan dolayı uzun kaplar çok iyi olur sana.

Doğru tektir kişisel yorumlamaya açık değildir.
Gençler için hiç yapmamaktansa bari böyle yapsın diyenler yüzünden yarı kapalı insan dolu ortalık.
Başı açık birçok arkadaş tanıdık bu şekil bir kapalıdan daha sade ve doğru giyiniyor.

Allah bu güzel düşünceni hakkıyla yapmayı nasip etsin sana. Hem sana hem bizlere.

Çok teşekkür ederim. Dualarınızda bana da yer verirseniz inşallah güzel bir yola gireceğim.
Çok doğru söylüyorsun canım. Giyim konusunda özellikle başlayacağım. Teşekkür ederim
Kuğum eski kıyafetlerimden ipekyol gömlek felan çok yazlık onlar uzun da oluyor önünü bağlıyor veya pantolon içine koyuyordum ama şimdi uzun da giyerim diye düşündüğüm için Ramazan'ı bekledim bi yandan da. Çok çok teşekkür ederim inşallah başarırım.
Çok teşekkür ederim inşallah hepimiz layığıyla yerine getiririz emirleri
Elimden geldiği kadar etek seçmeye dikkat edeceğim ama biraz zor olacak
Dar tarz olmasında arkadaşımız araştırdıkça izledikce doğru şekli bulucaktir eminim
Teşekkür ederim
Herkesi görüşü farklı olabilir kuranı kerim ve emirler birdir aynıdır. Yani bu Görüş meselesi değil
İyi niyetle yazdığınızdan şüphem yok ama bu konu içinde tartışma çıkarsa ben çok üzülürüm. Dediklerinizi de göz önünde bulunduracağım elbette Allah razı olsun
Ya çok teşekkür ederim inşallah bu deprem benim için bir milat olacak Allah'ın izniyle
Canım saçını toplayınca yukardan değil ensede toplucaksin
Hahaha anladım bazen görüyorum tvde kesiyorlar kısa acaba öyle mi bahsediyorsunuz dedim kusura bakmayın kafam da kalmadı nerdeyse bir haftadır uyumadım doğru düzgün

Estağfurullah canım. Benim ben çok mutlu oldum böyle bı Konuya elimden ne gelirse yapmaya da hazırım

Buna karar vermek uygulamanın yarısı
Keşke ben de o kararı verebilsem, Allah gönlünüzdekini nasip etsin

Bahsettiğiniz markaları yazar mısınız özelden
Keşke yapabilsem ama şuanda öyle kapanamam
Ben normalde de kısa, askılı giyen biri değildim. Giyim konusunda git gide kendimi alıştıracağım inşallah. Teşekkür ederim
Estağfurullah canım. Benim ben çok mutlu oldum böyle bı Konuya elimden ne gelirse yapmaya da hazırım
Çok teşekkür ederim

Rabbim daim eylesin Ben de biraz geç örtündüm ve kendimce deneyimim bu sürecin aşamalı olarak ilerlediği. Ama tavsiyem dar pantolonların varsa elinin altından kaldır, ben çok zorlanmıştım. Nasıl olsa üstüne tunik giyiyorum deyip vicdan rahatlatmaya çalışıyor insan ama ayetteki vücut hattını belli etmeme durumuna direkt aykırı. Nispeten bol ve bilekte olmayan pantolonlar, oversize tshirt ve gömlekler kapsül gardrop için ideal olabilir.
Ben penye şal yerine bambu şal tavsiye ederim. Penye de al tabii ama diğerleri elbise-kazak- biraz daha yetişkin giyime uygun oluyor. Eşarp ilk etapta biraz zor ama beğendiğin olursa denemek için alabilirsin, evde şalını eşarbını prova ederek elin alışır, videolar çok fazla zaten.
Bone konusunda da topuza alışınca bırakmak zor, görsel olarak daha derli toplu oluyor. Ama saçım uzun demişsin, saçını balerin topuzun enseden versiyonu gibi yapıp bonelersen çok daha rahat edebilirsin.

Bu süreç çok çok kişisel, maddi ve manevi olarak da zor olabiliyor. Rabbim gönlüne göre işini kolaylaştırsın inşallah, vicdanın senin en güzel pusulan bence onun rahat etmesi senin yönünü ve gönlünün ferahını buldurur

Çok teşekkür ederim. İnşallah devam edeceğim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Bencede pantolon tunik kullanma kardeşis etek gyemesende elbise tercih et emin ol daha rahat olcak ama zamanla kendjnde anlicajsin emin ol ben hiç giymedim demiyorum giydim ama şimdi pantolon çok zorda kalırsam
Ama disarda uzun kabanjm var her zaman giyerim bu da ,3)4 senedir var

Arkadaşlar gerekenleri söylemişler hayırlı olsun Rabbim muvaffak etsin.
Tavsiyem,birden değil aşamali baslaman. Vücut hatlarını belli etmeyen kıyafetlerden başlayabilirsin.
Pantolon konusunda giyiniyorum uzun dış kıyafetlerimin altına çok rahat oluyor.

O zaman hiç zorluğun olmaz zaten alışık olduğun bir durum olur.

Pantolonu hiç mi giymeyelim dersen ben fetva veremem ama bacak hattı belli olmayacak aynı diğer hatlarımız gibi.

Bileğe yapışmayan bir pantolon kap deneyebilirsin o zaman çok belli olmuyor. Güzel telaşlar ah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…