• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanmak istiyorum

şimdi önce kendimi anlatayım..
ben ailemden çok farklı büyüdüm. din konusunda kendi kendimi geliştirdim
etrafımda da dindar insanlar cok yoktu. ta küçüklüğümden beri ilgim vardı yani kişisel bir şey bu din işi bence.
içinde olması gerek derler ya öyle sanırım. ben de kapanmayı çok istedim o yaşlarda ama olmadı ailemden de cok çekindim hayatta da izin vermezlerdi.

ama şöyle bir şey var ki bu işler kul iznine bakmıyor zaten gerçekten yapmak istiyorsan yaparsın.
çekinirsin başlarda falan ama sonra kendi bildiğine gidersin. bir süre sonra etrafın sözü de umrunda olmaz.

umarım benim yapamadığımı sen yaparsın yani:34:

19 Yaşındayım ve kapanmak istiyorum. bazı tereddütlerim var. şöyle ki annem ve ablam kapalı değiller.bu kararımı nasıl karşılayacaklarını bilemiyorum.Babam ne der diye çekiniyorum.karşı çıkacak diye korkuyorum çekiniyorum. Ama o kadar istiyorum ki kapanmak...Şuan üniversitede okuyorum bölümüm saç bakımı ve güzellik hizmetleri.. üniversite bitince kuaför salonlarında çalışmayı düşünüyorum daha sonra da kendi salonumu açmak istiyorum.Buradaki tereddütüm ise şimdi kapansam acaba ilerde kuaför salonuna çalışmak için kabul edilir miyim?yani o kadar soru işareti var ki aklımda? iş vermezlerse ? aklım çok karışık. Bir de şu konudan çok rahatsız oluyorum.Neden bütün kapalı kadınları ak partiyi destekliyor zannederler ? ben ve ailem ak partiyi desteklemiyoruz siyasi olaylara girmeyelim lütfen. belki de bu yuzden çekiniyorumdur ailemden. Ben sadece Allah için kapanmak istiyorum.Allah'ın emri olduğu için. bana bir yol gösterir misiniz lütfen bayanlar...

siyasi görüş başörtüsüyle olmaz zaten,başta sen böyle düşünmemen lazım,neyse kapanmak bana göre ciddi bir iş yani çok iyi düşünüp karar vermen gerekiyor sonra sıkıldım acılmak istiyorum dememen için

canım konuyu yanlış yere açmışsın diye kızmıyorum sen alınma , konu burda olduğu için bazı insanlar çarpıtmaya başlamış tartışmaya dönmesin dönerse , konu yeri burası değil diye söylenirler ,durduk yere şu güzel konu kapanmasın bunun için taşınmalı dedim alınma sen;):nazar:alışverişe başladın demek ha çok güzel :21: gelişmelerden haberdar et bizi ,burda yer söylemek yasak mı bilmiyorum ama
kapanma hikayem :))- ҉ ÇATI KATI Tesettür,Moda,Eşarp Bağlama,Dıy,Dekorasyon,Yaşam,Stil Blogu ÇATI KATI İLKAY) ben açıkken sürekli burayı takip ederdim millet neler yaşamış zorlukları nasıl aşmış çok iyi oldu benim için

siyasi görüş başörtüsüyle olmaz zaten,başta sen böyle düşünmemen lazım,neyse kapanmak bana göre ciddi bir iş yani çok iyi düşünüp karar vermen gerekiyor sonra sıkıldım acılmak istiyorum dememen için

siyasi görüş tabii ki baş örtüsüyle olmaz. ben siyasi görüşümle başörtüsünü bağdaştırmıyorum. sadece insanların neden böyle düşündüklerini anlamıyorum. kapalılar ak partilidir diyorlar.insanları bu şekilde yargılamamak gerek. benim düşüncem budur.kapandığımda tekrar açılmak istemem. teşekkürler.

canım konuyu yanlış yere açmışsın diye kızmıyorum sen alınma , konu burda olduğu için bazı insanlar çarpıtmaya başlamış tartışmaya dönmesin dönerse , konu yeri burası değil diye söylenirler ,durduk yere şu güzel konu kapanmasın bunun için taşınmalı dedim alınma sen;):nazar:alışverişe başladın demek ha çok güzel :21: gelişmelerden haberdar et bizi ,burda yer söylemek yasak mı bilmiyorum ama
kapanma hikayem :))- ҉ ÇATI KATI Tesettür,Moda,Eşarp Bağlama,Dıy,Dekorasyon,Yaşam,Stil Blogu ÇATI KATI İLKAY) ben açıkken sürekli burayı takip ederdim millet neler yaşamış zorlukları nasıl aşmış çok iyi oldu benim için

:) bakıcam şimdi siteye. teşekkür ederim .

şimdi önce kendimi anlatayım..
ben ailemden çok farklı büyüdüm. din konusunda kendi kendimi geliştirdim
etrafımda da dindar insanlar cok yoktu. ta küçüklüğümden beri ilgim vardı yani kişisel bir şey bu din işi bence.
içinde olması gerek derler ya öyle sanırım. ben de kapanmayı çok istedim o yaşlarda ama olmadı ailemden de cok çekindim hayatta da izin vermezlerdi.

ama şöyle bir şey var ki bu işler kul iznine bakmıyor zaten gerçekten yapmak istiyorsan yaparsın.
çekinirsin başlarda falan ama sonra kendi bildiğine gidersin. bir süre sonra etrafın sözü de umrunda olmaz.

umarım benim yapamadığımı sen yaparsın yani:34:

ben de böyle düşünüyorum . herkes bir değildir. herkesin içinde tabii ki vardır ama onun da bir zamanı vardır.inşallah sen de istediğini en kısa zamanda yapabilirsin.

oncelikle allah tamamina erdirsin canim ben yurtdisinda yasiyorum ve burda ilkokula bile giden cocuklar baslarini kapatabiliyor acma zorunlulugu yok ister kapali ister acik musluman cocuklar okula derse girebiliyor ama kendi musluman ulkemizde dahil her yerde is konusunda sIKInti cekiyoruz nedense :ssz:yalniz sunuda belirteyim dininin islam oldugunu ogrenen gayri muslumler aninda uzaklasiyor senden yada arkani dondugun anda dedikodunu yapiyor aman diyorum bende ne guzel gunahimi aliyorlar:27: herkesin her dedigini kafana takma hesap gununde inanki canimizdan cok sevdigimiz anne baba evlat kardes bile yardimcimiz olmayacak herkes kendi hesabina cekilecek anaaaammmm bende hoca cikdim milletin basina okuyanda zannedecek 4 dortluk delumuyum neyim:33:

meraba canım benim ailemde açık ben izmirliyim bende kapanmayı çok istiyordum ama çok tereddütlerim vardı ama rabbim okadar yardım ediyoki sen içini ferah tut ben kapanalı 3yıl oldu hala daha ailemde tek ben kapalıyım annem ve kızkardeşim açık bu allahın emri herkes zaten ilk başlarda çok konuşur sonra herkes alışıp gidiyo rabbim yardımcın olsun canım kafana takma bu dünya fani cnm

düşüncen için seni tebrik ederim bende kapanmak istiyorum umarım bi an önce bunu başarabilirim. iş imkanına gelince tesettürlü kuaför salonları deli gibi para kırıyor bence kendini saç yapımı dışında makyaj ve türban tasarımı üzerinde geliştirirsen seni hemde okumuş biri olarak havada kaparlar. ayrıca tesettür defilelerinde falan türban tasarımı yapan kişiler de var. hedefini büyük koyarsan iş alanın genişler. inş. bende kapanırım bi gün:52:

mini etek giyen maşa yapan kadın kötü kadın mı? belki kapalı birinden çok daha iyi bir kalbi var ve Allah onu seviyor nerden biliceksiniz siz bunu?

Hayır bu kadar sığ bir cümle kuracak en son insan bile değilim. Hatta yorumumda belirttim. Çok yakın bir zaman önce ben de açıktım ve yanlış anlaşılmamasını rica ettim yorumumun.
Kapandıktan sonra eski açık halimdeki gibi hayat yaşayan insanlara özendiğim oluyordu zaman zaman dedim.
Kapalılar iyidir açıklar kötüdür gibi bir genelleme de yapmadım. Elbette ki insanların kalplerini ben değil Allah bilir. Ama sapla samanı karıştırmamak lazım. İnsanın açık yada kapalı olmasının karşılığını alması farklı şey, kalbinin iyiliğinin karşılığını alması farklı şey.

eğer bunu gercekten istiyorsan .. kimseyi dinlemiyorsun bi yerden sonra kim ne demiş ne düşünür umrdunda olmuyor ..
kapandıktan sonra onları duymuyorsun . görmüyorsun .. cok dua et eger senin için hayırlı vakit geldiyse olur.. ayrıca yasında küçük degil gec bile kalınmış :)
Allah yar ve yardımcın olsun ...

ayrıca annen ve ablan kendinden sorumlu sen kendinden sorumlusun .. niye kendini kıyaslıyorsun ki.
Rabbim kalbine vermiş yoluna davet etmiş bi kere seni. böyle düşün ..

Back
X