kapanmak ya da kapanmamak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
malesef bizim ülkemizde Atatürkçü olmak dinsizlikle eşdeğer görülüyo nerdeyse biliyosunuz,bu tartışmayı açmak için söylemiyorum sadece öyle görüldüğünü belirtmek için söylüyorum.

Bunu yazmanızdaki amaç bir polemik başlatma isteği mi?
Amacınız derdinizi anlatmak mı, dert yaratmak mı?
Çözemedim ben açıkçası..

Zira herkes gayet güzel cevaplar verdiği halde onları es geçip, konuyu bilnçli bir şekilde başka tarafa çekmek istermişsiniz gibi geldi bana..

Herkes değişik yorumlar yazmış, kimi tepkili davranmış kimi anlayışlı. Bence hepsinden faydalanmalısın ve kendi kararını kendin vermelisin.

Ben senin ne demek istediğini anladım. Sizin çevrenizde aileler kızlarının el işi ve ev işi konusunda maharetli olması gerektiğini düşünüyor ve daha küçükken bu işleri öğretmek istiyorlar. Belirli bir yaşa gelince de kapanması gerektiğine inanıyorlar. Senin çevrendeki birçok kadın bu anlayışa göre yetiştirilmiş anladığım kadarıyla.

Kapanırsam ezilirim gibi bir algı oluştu bende dedin ya ben o konuda da haklı buldum seni. Haklı derken böyle bir algının oluşması çok normal bence. Benim büyüdüğüm şehir ufak ve muhafazakar bir yer. Ve orada ki insanlarda da var bu algı. Mesela eğer bir genç kız kapalıysa ve el işi-ev işi konularında yetenekliyse, ailesi bunu iyi yetiştirmiş, sorumluluklarının ve görevlerinin farkında, bir kadın olarak, bir eş olarak, gelin ve anne olarak görevlerini bilir ve bize itaat eder anlayışı hakim. Eh evlenince de ya eziliyorlar ya da hiçbir konu da yardım görmüyorlar haliyle. (Genelleme yaptım ama herkes için geçerli değil tabi ki.)Erkek adam şunu yapmaz bunu yapmaz düşüncesi var oldukça bu devam edecek ne yazık ki. Yanlış bir düşünce ama malesef böyle düşünenler var.

Bence sen iyi tart düşün. Sen kendin istiyor musun önce buna karar ver. Sonra ailenle konuş istemiyorsan istemiyorum de, istiyorsan istiyorum de nedenlerini söyle ki onlar istedi diye değil kendin istediğin için bunu yaptığını anlasınlar. Şu an seni zorlamadıklarına göre kapanmayacağım desen de zorlamazlar diye düşünüyorum .

Son düzenleme:
Bence birşeyleri karıştırıyosun. Kapanmayı ezilmek Atatürkü sevmeyen olarak tanımlamışssın.
Tabikide Allahla kul arasında bende istemem ailem istiyo diye kapanmak ama düşüncelerini biraz saptırmışssın.
Her kapalı ezilmiyo canım. Kendini ezdiren kadında var. Yurt dışında da birçok ünlü kadın dayak yiyo hem açık hemde dinsiz..
Biraz yazında kapalıları dışlamışssın sanki. Tamam istiyerek yapmıyosun anlıyorum.
Ama düşüncelerin değişsin kapanmak istiyosan bu Atatürkçü olmamayı değiştirmez. Bende Atatürkçüyüm ailemde kapalı.
Kimsede yadırgamıyo yani. Her ezilen kadını kapalı diye yorumlama. Artık bu sorunlar aşıldı diye umuyorum.
Ve ailene gelince otur karşılarına konuş düşünmüyorum. Ben böyle mutluyum zamanı gelince belki kapanıcağını söyle
baskı yapılarak biryere varılmıycağını konuş.

sanırım bu konuda haklısınız ve beni anladığınız için de çok teşekkür ederim.Ailemin ve çevremin bunu sadece Allah için mi yaptığını sorguluyorm biraz,sanırım bu konudaki tepkim biraz da bu yüzden.Şu an namaz kılmıyorum mesela bana gelip de namaz kılmam için ısrar etseler anlıycam ama neden kapanmayı ilk sıraya koyuyolar?Gördüğüm böyle insanlar da var dinle ilgili hiç bişeyden haberi olmayıp da kızlarını kapanmaya zorlayanlar.Ailemin sırf çevremiz kapalı diye benim kapanmamı istediklerini pk düşünmüyorum çünkü dinlerini yaşayan insanlar,babam yeni umreye gitti geldi,annem hep namazını kılar Kuran'ını okur.Ama kapanmak Allah içinse namaz da Allah için,annemlerin bana namazdan önce kapanma konusunda ısrar etmelerinde biraz da çevrenin etkisi olduğunu düşünüyorum,ama ben sadece çevrem öyle diye kapanmak istemiyorum.hele geçen gün babamın söylediği bişeye çok sinirlendim ama sinirlendiğimi de belli edemedim.babam bana çeşitli yerlerden burs arıyo şu an,ilim yayma cemiyeti bana burs vericeğine söz vermiş ama benden kapanıcağıma dair bi söz istiyomuş.kendimi o kadar kötü hissettim ki.sanki para için kapanıcam??ben kapanıcaksam ailem öyle istiyo diye,çevrem öyle diye,ya da burs koparabilmek için kapanmak istemiyorum.ama ailem yanlış anlıyo bunu.liseyi çok Atatürkçü bi okulda okudum ve malesef bizim ülkemizde Atatürkçü olmak dinsizlikle eşdeğer görülüyo nerdeyse biliyosunuz,bu tartışmayı açmak için söylemiyorum sadece öyle görüldüğünü belirtmek için söylüyorum.ailem bu yüzden beni şu an öyle kapanmaya karşı falan bi insan sanıyolar,o yüzden beni yanlış anlıyolar

Şu dediklerinizden şöyle bir anlam çıkıyor; Atatürkçü insan dindar olamaz, dindar insan Atatürkçü olamaz.

Annem 9 yaşından beri başını kapatıyor dini vecibelerini yerine getirmeye gayret eden biri bizi hep Atatürk sevgisi ile büyüttü, ben de başörtülüyüm bende Atatürkçüyüm, başımı kapatmadan önce de öyleydim sonrasında da...

Genelleme yapmaktan vazgeçin insanları ötekileştirmeyin...

sanırım bu konuda haklısınız ve beni anladığınız için de çok teşekkür ederim.Ailemin ve çevremin bunu sadece Allah için mi yaptığını sorguluyorm biraz,sanırım bu konudaki tepkim biraz da bu yüzden.Şu an namaz kılmıyorum mesela bana gelip de namaz kılmam için ısrar etseler anlıycam ama neden kapanmayı ilk sıraya koyuyolar?Gördüğüm böyle insanlar da var dinle ilgili hiç bişeyden haberi olmayıp da kızlarını kapanmaya zorlayanlar.Ailemin sırf çevremiz kapalı diye benim kapanmamı istediklerini pk düşünmüyorum çünkü dinlerini yaşayan insanlar,babam yeni umreye gitti geldi,annem hep namazını kılar Kuran'ını okur.Ama kapanmak Allah içinse namaz da Allah için,annemlerin bana namazdan önce kapanma konusunda ısrar etmelerinde biraz da çevrenin etkisi olduğunu düşünüyorum,ama ben sadece çevrem öyle diye kapanmak istemiyorum.hele geçen gün babamın söylediği bişeye çok sinirlendim ama sinirlendiğimi de belli edemedim.babam bana çeşitli yerlerden burs arıyo şu an,ilim yayma cemiyeti bana burs vericeğine söz vermiş ama benden kapanıcağıma dair bi söz istiyomuş.kendimi o kadar kötü hissettim ki.sanki para için kapanıcam??ben kapanıcaksam ailem öyle istiyo diye,çevrem öyle diye,ya da burs koparabilmek için kapanmak istemiyorum.ama ailem yanlış anlıyo bunu.liseyi çok Atatürkçü bi okulda okudum ve malesef bizim ülkemizde Atatürkçü olmak dinsizlikle eşdeğer görülüyo nerdeyse biliyosunuz,bu tartışmayı açmak için söylemiyorum sadece öyle görüldüğünü belirtmek için söylüyorum.ailem bu yüzden beni şu an öyle kapanmaya karşı falan bi insan sanıyolar,o yüzden beni yanlış anlıyolar

ilk yorumunuzda iyi niyetinizden şüphem yoktu ama bu son yazdıklarınız sonucunda aynı şeyi düşünmüyorum!

amacınz ne,tartışma çıkarmak mı yoksa sorununuza çözüm aramak mı?eğer çözüm aramaksa zaten gerekli cevapları verdik..ama kendi fikirlerinizi bizim ülkemizde öyle diye genelleyemezsiniz..bu ülkede hem dinini çok güzel yaşayıp hem de Atatürk'ün emanetlerine çok güzel sahip çıkan insanlar var..kurtulun artık bu saçma düşüncelerden..

Kapanmak ya da açık olmak, ikiside bireysel hak ve özgürlüktür.

Amma sitemizde dini konular açmak yasaktır, bireysel hak ve özgürlükle alakalı bir konuyu siyasete çevirmekse külliyen yasaktır...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X