• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapı çalmayı bilmeyen insanlar

Ben de evdeyken yazın her gün,kışın 2 günde bir banyo yapardım hem saçımı yıkar hem vücudumu liflerdim üstelik.
Burada kendimi survivora katılmış gibi hissediyorum :KK70:

Bilirim o durumu, ki ben bugune kadar en fazla 3 gun kaldim, donuste hamama ugrayip yikanip yola ciktigim oldu, 1 gun banyo yapmasam uyuzlu gibi kasinirim :)
Ne diyeyim bilemedim simdi annen baban seni dinlemez bari orda çözüm bulmaya calis, gece yikan, kisisel iserini hallet, gündüz bir kose bul yat uyu falan... ya da birak anneni babani halana git bikac gun kafa dinle.

Köy deki hayat yazlari oyle olur, cocuklugumdan beri bizde dedemlere giderdik kapi hep acik olurdu sadece sinek girmesin diye tül asarlardi.. Yatacaginiz odaya kapi kilidi aldirin babaniza orada giyinir ozel islerinizi halledersiniz.. Banyodada kilit vardir herhalde kiyafetlerinizi icerde giyinir cikarsiniz duştan sonra kim ne diyecek

Oda kapisina hicbisey bulamazsaniz en basitinden kancali ya da sürgülü kapı kilidi aliverin.
Amcanlarla fazla samimiyetiniz yok sanirim, bizim de koyde evimiz kv üst katinda ama yegenler falan sormadan gelir yenge banyo yapıcaz falan derlerdi:işsiz:
Nasılsa gideceksiniz idare etmiyor mu yengeleriniz?:110:

Merhaba herkese.
Baştan söyliyim bu konuda abartılacak bir dert yok ve haksız bulabilirsiniz beni ablalarım.
Bilmeyenler için yaşım 16 ve ailemle baba tarafı akrabaların yanına şehir dışına geldik.2 haftaya yakın bir süre burada kalmamıza karar verdi ailem.Babam ailesiyle ve akrabalarıyla birlikte olacak,biz de biraz kafa dağıtacak aileyi ziyaret etmiş olacak ve şehri biraz gezecektik.
Buraya kadar her şey güzel.Biz babaannemde kalıyoruz.Oturduğumuz bina bi gecekondu apartman.(aşağılamaya çalışmıyorum kesinlikle)
En alt katta babaannem ve biz,bir üstte büyük amcamlar,en üstte ise küçük amcamlar kalıyor.Diğer sülale de hep yakınlarda oturuyor.Herkesin bir arada yaşaması aile bağlarının kuvvetli olması çok güzel ve benim imrendiğim bir şey.
Ama bu ailenin bağları biraz fazla kuvvetli gibi..
Evin kapısının dışarıda da kolu var yani kilitli olmadığı zaman dışarıdan da açılıyor normal odaların kapısı gibi.Bırak kilitlenmeyi evin kapısı hiç kapatılmıyor bile sürekli açık.İsteyen istediği saatte istediği gibi eve girip çıkıyor.Büyük küçük herkes.
Bizim eşyalarımızın olduğu bir oda var o odada giyinip soyunuyoruz.O odaya bile kapıyı çalmadan giriyorlar.Soyunuyor muyuz giyiniyor muyuz müsait miyiz hiç düşünmeden.Neden beni çıplakken veya ağda yaparken görsün ki koca koca insanlar?Kapının kilidi de çalışmıyor.
Üstelik sürekli birileri gidip geliyor babam bile diyordu eve giren çıkan belli değil diye.Sabahtan akşama kadar aynı insanlar aynı sülale girip çıkıyor.Canı sıkılan bu eve geliyor takılıyor bir şeyler yiyip içiyor gidiyor.
Üstelik bazen gece 12ye 1e kadar oturuyorlar.Uyuyamıyoruz bile uykumuz gelince yattığımız yer oturma odası ve orada oturuluyor.Şu an giyindiğimiz odada tanımadığım bir kadın namaz kılıyor.Kapıyı çalmadan orada olduğumu bildiği halde girdi istediği gibi.Ben hep bu odada zaman geçiriyordum ev hep dolu çünkü hep.yine evde misafir var yemek yiyorlar.
Leş gibi koktum günlerdir banyo yapamıyorum.Zaman olmuyor ki.Her an herkes gelebilir çok riskli.Tam yapacaktım banyo pat diye bunlar geldi.
Ne zaman gidecekleri de belli değil.
Yaşlı evi böyle olur derler ama evde misafir varken daha dikkatli olmaları gerekmez mi ya bi duş alacak süre bile bulmakta zorlanıyoruz.
Ben hiç gelmesinler kimse gelmesin ya da illa davetiyeyle gelsinler demiyorum ki.En azından bi kapı çalsınlar ve müsait olmayacağımız zamanlar olabileceğini bilsinler.Anneme söylüyorum o da bana hak veriyor içinden ama takmıyor beni.Babama sorsan cennette zaten kendince haklı olarak.
Haksız olabilirim ama çok sıkılıyorum daralıyorum yaa.Annem ve babam bir yere davet edilince de herkes peşlerine takılıyormuş babam konuşması gereken özel meseleleri konuşamıyormuş.
Aslında herkes biraz rahatsız oluyor yani,ama hala tahammül ediyoruz.
Hiç rahat edemiyorum burada ya,nasıl zamanı daha çabuk geçirebilirim?
bu tarz şeyleri ben de sevmem ama sen misafirsin, onların da düzeni öyle

rahat edemıyorsanız gidip kalmayacaksınız

Haklısınız bence ama işte görgü küçükken öğrenilir. Öğrenmedilerse yapacak bir şey Yok. Giyinirken kapının arkasına bir seyler koyun isterseniz.

Back
X