• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapıcı Kızı Olmak!...

aslında ne yazıcaktım ama ne yazdım...

kapıcı kızı yada memur kızı eğer etrafında kendini senden üstün görmeye çalışan varsa bu farketmez... benim babam memurdu çok sıkıntılı zamanlarımız oldu ama bize bunun asgarisini yansıttılar.. küçükken dışarı çıkacağımız zaman yaz ise babam bana kızım şimdi çok paramız yok sana dondurma alamayacağım tamam mı derdi... bende tmm derdim ama çocukluk işte dondurmacaının önünden geçerken bizim paramız yok şimdi dondurma alamıcaz ki derdim babam benim belkide son parasını verir alırdı o dondurmayı ama bilseydim yermiydim...

babam ben 13 yaşımdayken vefat etti... yine sıkıntılı zamanlarımız oldu ama en kötüsü neydi biliyomusunuz öğretmenlerin her sene başında kaldırıp baban annen ne iş yapıyo diye sözde kendimi tanıtmamı istemeleriydi...:25: o kadar zor ki insanın babasının öldüğünü sölemesi nefret ederdim okulların ilk haftsından.. allahtan şimdiki öğretmenler çok farklı yada bizim öğretmenimiz çok düşünceli sağolsun...:42:
konuyla pek alakalı değil biliyorum ama paylaşmak istedim insan kendini anlamayan insanlarla karşılaştığında hayata ne yazıkki 1-0 geriden başlıyor her ne kadar hayata böyle başlamak bizim elimizde olmasa da... ama şimdi 31 yaşımda şunu diyebiliyorum ki hayatta tecrübeler yaşanarak kazanılıyor acı da olsa bu tecrübeleri yaşadım ve ders aldımm... çocuklarımada böle insan olmamaları için eğitim vermeye gayret ediyorum , umarım başarırım...

canım umarım bundan sonra güzel bir hayatın olur hayata pozitif yönlerinden bakmaya çalışmalısın
ben kapıcı kız değilim babamın durmu iyiydi ama bizlere hiç para harcamazdı ne bir oyuncağım nede bisikletim oldu ve rahmetlik annemle uzlaşamazlardı annemde tutucu biriydi nur içinde yatsın...
vb...
hayatta hiçbir şey dört dörtlük olmazki sağlıklı olmamız bile bir şans şu an sevdiklerinin yanında olması bir şans hayat bana çok şey öğretti
geçmişteki yaşadıklarımı unuttum bile olumsuz düşündükçe herşey olumsuz olur olumlu düşünmeye çalışırsakta olumlu...

hayat herkes için imtihandır bazen bu imtihanlar karşılıklı olur... senin imtihanın onların sana olan davranışlarına sabretmen onların ise sana karşı olan davranışlarına dikkat etmeleri olabilir.. burada kim karlı çıkar dersin... bu tip olaylardan sonra iyi ki diyorum iyi ki ilahi adalet ve ahiret var....

Son düzenleme:
hayat herkes için imtihandır bazen bu imtihanlar karşılıklı olur... senin imtihanın onların sana olan davranışlarına sabretmen onların ise sana karşı olan davranışlarına dikkat etmeleri olabilir.. burada kim karlı çıkar dersin... bu tip olaylardan sonra iyi ki diyorum iyi ki ilahi adalet ve ahiret var....
evet 33 yaşındayıp hayat bana çok şey öğretti doğru zannetklerimin yanlış
bazen yanlış sandıklarımın doğru olduğunu ilk önce kendi gücümüze güvenmemiz gerektiğini öğretti,zor bir yaşamdan iyi yerlere gelen pek çok insan var...
evet hayat bir imtihan yeri tok gözlü olmak azla yetinmeyi bilmek kendinle kişiliğinden ötürü gurur duymak iyi bir insan olmaya gayret etmek gerek ben öyle olmaya çalışıyorum kendimizi mutlu yada mutsuz eden biziz aslında...

Malum dizi var ya hani,işte o diziyle ilgili yorumları okurken bazı düşünmeden yazılan yorumların ardından,bir kapıcı kızı olarak böyle bir başlıkta kapıcı kızı olmak nasıl bir duygu anlatmak istedim... (Biraz uzun olacak ama)

(Bu sadece benimle ilgili olan hikayedir,lütfen üzerinize alınmayın!)

1-0 geride başlarsınız bir kere hayata.Onlar güzel oyuncaklarla oynarken,onlara imrenerek bakar,evdeki tabak çanakla oynarsınız ancak.Onlar yeni oyuncaklar aldıkça sizede eski,modası geçmiş oyuncaklar gelir.

Hepsinin ayrı odaları vardır,kendilerine göre düzenlenmiş,oyuncaklarla donatılmış.Hep onlara gitmek ister,evinize dönmek istemezsiniz.Düşünürsünüz,benim odam olunca bende şöyle yapacağım,böyle yapacağım diye.

Her ne kadar henüz kapıcı olduğunuzu bilmesenizde apartmanınızdaki zenginler sizi aşağılar/küçümser gibi davranırlar.

İlkokulda da bunun etkisinde kalarak belki,çekimser,utangaç olursunuz…

Ortaokula geçtik;

İlk defa çıkma teklifi alırsınız ancak daha çıkmak nedir bilmezsiniz,birçok kişidende çıkma teklifi almaya başlar,korkudan/çekingenlikten kabul edemezsiniz.

Bununla birlikte sizin dışarıda oynadığınız arkadaşlarınız da hemen hemen aynı yaşlarda olan apartmanda ki kızlardır.1 gün iyiyseniz,2. Gün seninle muhatap olamayız,sen kapıcı çocuğusun diyenlerdir.

Bir gün de bir mektup yazıp,sizi iyice küçümseyip,üstüne basa basa tekrar kapıcı kızı olduğunuzu hatırlatanlardır.
Burdan alt yapı oluşmaya başlar,sizi ezik durumuna düşürür,havalı havalı oynarlar kendi aralarında…

Babanız evde yoksa servise çıkar,utana sıkıla istedikleri bir şey olup olmadığını sorarsınız birde.Zile basıp girişten bas bas babanızın adını söyleyerek bağıranlara,babam evde yok deseniz de,o zaman sen gel yardım et poşetlere diyenlerde vardır.Çocuk halinizle,kendi evinize taşıttırılmamış poşetler,kapıcı olduğunuz için size taşıttırılabilir…

En son orta sondayken bir çıktığınız olur, ancak masumca el ele tutuşmaktan bile çekinirsiniz.Derken yıl sonu gelir,mezuniyet telaşı başlar.Herkes fikir beyan eder,şurada olsun,burada olsun diye.Çıktığınız çocukla da aynı sınıftasınızdır.Çıktığınız çocuğun en yakın arkadaşı 5 yıldızlı bir otelde olmasını ister bu mezuniyetin ve herkeste kabul etmeye meyillidir.Derken sınıf öğretmeni gelir sinirle,bunu söyleyen çocuğa kızgındır.Der ki;

Eftelya! Ayağa kalk!

Korkuyla ne olduğunu bilmeden ayağa kalkar ve öğretmenin size neden kızgın olduğunu açıklamasını beklersiniz.
Der ki;

Baban ne kadar maaş alıyor kızım?
İşte,sınıfın ortasında rezil olmak bu dur diye düşünür,bir taraftan da korkuyla sorduğu sorunun cevabını verirsiniz.
"İşte çocuklar,herkes zengin değil sizin kadar" diyerek 5 yıldızlı otelde mezuniyet yapmak isteyen çocuğa bakarak konuşur.Bu durumda olan arkadaşlarınızda var der.

Tabii o zaman rezil olduğunuzu düşünürsünüz.Daha çocukluk ya…

Teneffüs zilinin çalmasıyla tuvalete ağlaya ağlaya koşmanız bir olur.Ve ders zilinin çalmasına kadar tuvaletten çıkmazsınız.Düştüğünüz durum sanki dünyanın sonu gelmiş gibidir.En başta da çıktığınız çocuğa rezil olmuşsunuzdur ama o sizi tuvalet kapısında beklemektedir.Hiçte düşündüğünüz gibi tepki vermeyecektir oysa…

...

hayat şartları çok zor emin ol anlayabiliyorum..
lakin ben de hep 1-0 yenik olduğumu düşünürüm çünkü annem yok...
keşke beş kuruşsuz olsaydım senin aşağılandığım dediğin hayatı yaşasaydım da annemin kokusunu nefes nefes çekebilseydim...

keşke beş kuruşsuz olsaydım senin aşağılandığım dediğin hayatı yaşasaydım da annemin kokusunu nefes nefes çekebilseydim...

Başınız sağolsun _cisem_

İlla ki herkesin kendine göre ayrı ayrı sorunu var.Ama az ama çok,bu onları derinden etkilemiş olabilir,hassas olduğu durumlar olabilir illa ki...

İşte bende unutmuşken,dizi hakkında yapılan yorumlarda bir "Kapıcı Kızı" ifadesiyle yazılmış mesaj gördüm.Eh,çocukluğumda yaşadıklarım geldi işte aklıma.Bu kelimenin kullanılmasının beni ne kadar rahatsız ettiğini belirtmekti bu konuyu açmaktaki amacım...

çocuklar çok acımasız olabiliyor malasef..çocuğu yetiştirmek çok önemli,rabbim nasip eder evlatlarım olursa onlara ilk öğüdüm sakın kimseyi küçümsemeyin olacaktır,bulunduğu durumu aşşalamayın..sakattır,parası yoktur vb.sakın olaki dışlamayın Alllahında rızası olmaz diye öğütleyeceğim inşlaah..çünkü çocuktur anlamıyor kalbinde ne varsa dilinde olacaktır,o yüzden iyi terbiye etmeli..

birçoğumuz hayatımızın belirli dönemlerinde yaşamışızdır bu durumları,mülk Allahındır çünkü biranda borç harç içine batabiliyorsun..

ama sizin dediğinizi anlayabiliyorum,etiketlenmek rahatsızlık duyduğunuz şey..hep derim,insan seçemiyor ailesini veya nerde dünyaya geleceğini..bundan sonrası için seçebilinecek şeylerde mesleğiniz eşiniz gibi en güzelini seçmenizi en güzelinin sizi bulmasını temenni ederim..

seninki maddiyattan daha zormuş:(

Başınız sağolsun _cisem_

İlla ki herkesin kendine göre ayrı ayrı sorunu var.Ama az ama çok,bu onları derinden etkilemiş olabilir,hassas olduğu durumlar olabilir illa ki...

İşte bende unutmuşken,dizi hakkında yapılan yorumlarda bir "Kapıcı Kızı" ifadesiyle yazılmış mesaj gördüm.Eh,çocukluğumda yaşadıklarım geldi işte aklıma.Bu kelimenin kullanılmasının beni ne kadar rahatsız ettiğini belirtmekti bu konuyu açmaktaki amacım...

anlayabiliyorum elbette
ama hayatta sınavlarla dolu öyle yada böyle bir şekilde bu sınavlardan geçmek zorundayız

Yazdıklarınızı sonuna kadar okudum.Ama bence de bunun babanızın mesleğiyle alakası yok.Sadece taciz olayına takıldım ve çok üzüldüm cidden sizin ve kardeşiniz adına,çok şükür ki daha kötü şeyler olmamış.
Diğer konuya gelince benim babam memurdu ama ne şartlarda okuduğumu bir allah bilir bir ben.Buna da çok şükür diyorum haram lokma geçmedi boğazımızdan ve şu an çok güzel bir mesleğim ve yaşantım var:nazar:Elimden geldiğince annemlere yardım etmeye çalışıyorum.Yaşadığım aklımda kalan o yıllardan bazı şeyler;

*İlkokul 5 e kadar montum yoktu annemin ördüğü hırkayla gdip gelmiştim
*Sobalı bir evde sürekli bizde kalan amcamla beraber ve kardeşimle aynı odada yatardık ders çalışırdım
*Bir bayram günü ben çok imrenerek bakınca komşunun kızının giysisine babamın ilk defa ağladığını görmüştüm çok sora öğrendim sebebini:59:
*Çocuklukla imrendiğim çooook şey vardı ,arkadaşların yüzüne vurması da cabası.......
*Ailem beni okutuyor diye hiçbir erkek arkadaşım olmadı onlara bunu yapmam derdim.
*daha bir dolu şey.....

Ama hiç utanmadım yerindim canım onlar benim ,herkes benim gibi aileye sahip olamaz.En son eşimin ailesi aşağıladı daha doğrusu duydum eltimden bir kavgada hepsiyle ilşkiyi kestim Kimseye de laf ettirmem.Çook uzun oldu hakkınızı helal edin ama demem o ki lütfen yerinme bu durumdan Allah onları başımızdan eksik etmesin bak ne güzel meslek edinmişin bundan sonrasının güzel olması için birşeyler yap:71:

kapıcı deyince aklıma tek bir anı gelir.
Gül abla vardı kapıcı eşi çok sevredim onu o kadar mutlu o kadar neşeliydi ki hayata başka baktığı çok belliydi.kocası desen kedileri yakan,kendi çocuğunu bahçede dövmesini dehşetle izlediğim bir adamdı.bu kadın nasıl olurda bu kadar mutlu olur diye sorardım çocuk aklımla.

neyse Gül abla sık sık bize gelir biz de onlara giderdik.bir gün yine bize gelmişti lakin annemin o görgüsüz arkadaşı da bizdeydi.hep birlikte yer içerken o kadın nedense Gül ablayı küçümseme ihtiyacı hissetti.şöyle böbürlene böbürlene "alt katlar da üst katlara çıkmaya başlamışşşş" dedi.annem ve ben yerin dibine geçtik çok üzüldük.Gül abla ise her zamaki gibi gülümsedi geçti.

Allahın işine bak ki birgün annemle çarşıdan gelirken baktık ki o teyze beğenmediği kapıcı dairesinde oturmuş bizi bekliyor şok olduk,bizde girdik."hayırdır" diye sorduk.meğer bu kapıda kalmış bize gelmiş,bizi bulamayınca da Gül abla ısrarla davet etmiş. evinde ne varsa kadının önüne sermiş,çeşit çeşit ikramlar.yaaa dedim içimden Allah ne kadar da büyük.Gül ablamın yüreği de çok büyüktü.

Kapıcının bitli kızıda (nikli) bu ismin öyküsünü anlatsın

canım benım anlatıcak bır oykum yok maglesef.Daha oncede nıkını unutugum bır sahıs da benım nıkıme takılmısdı ve konus acmısdı ordada acıkladım yenıden acıklım benım kımseyle dalga gecerek yazmadım nıkımı kuzum ananmdanda saraylarda yada vıllardan dogarak buyumedım normal bır memurun kızıydım apartmandada oturmadım nede kapıcı kızı gordum sadece okudugum bı romanda kapıcının bıtlı kızı vardı ordan esınlenerek yazdım ve ordakı nıkımdekı sahıs gayet guclu bı kızdı ve geldıgı mevkıde cok guzeldı umarım kendımı anlatabılmısımdır sana her gordugun kapıcı oykulerını nıkıme takılma dıyerek :68:

canım benım anlatıcak bır oykum yok maglesef.Daha oncede nıkını unutugum bır sahıs da benım nıkıme takılmısdı ve konus acmısdı ordada acıkladım yenıden acıklım benım kımseyle dalga gecerek yazmadım nıkımı kuzum ananmdanda saraylarda yada vıllardan dogarak buyumedım normal bır memurun kızıydım apartmandada oturmadım nede kapıcı kızı gordum sadece okudugum bı romanda kapıcının bıtlı kızı vardı ordan esınlenerek yazdım ve ordakı nıkımdekı sahıs gayet guclu bı kızdı ve geldıgı mevkıde cok guzeldı umarım kendımı anlatabılmısımdır sana her gordugun kapıcı oykulerını nıkıme takılma dıyerek :68:

seninle aynı fikirdeyim ama, noktalama işaretlerini kullansan daha çok aynı fikirde olacaktım :)) çünkü o zaman daha iyi anlayacaktım yazını..:9:

her nikin bir hikayesi ilginçmiş bilmiş olduk

Ne meraklısın.........

Sınıfın içinde annen baban ne iş yapıyor ,ne kadar maaş alıyor,kendi odan var mı diye soran öğretmenler aklıma geldi birden....:55:
çoğu
kadın öğretmenler çok fena ve acımasız ve halen memlekette mevcut

çoğu
kadın öğretmenler çok fena ve acımasız ve halen memlekette mevcut

Allahım....:9: Anlamamışsın...

Herneyse...dediğin doğru o başka mesele tabi...Daha açık yazayım...Kapıcınınbitlikızı nickli arkadaş bu konuya mesaj falan yazmamış hiç...Yani eğer gözümden kaçmadıysa yazmamış ben görmedim...Senin konuya hiç dahil olmayan ,tek mesajı olmayan bir arkadaşa nickinin hikayesini anlatmasını sorman ilginç geldi bana.....Dip not geçeyim :Bazan senin yazdığın cümleleri anlamıyorum yani konu ile ne alakası,şimdi yeri mi diye düşündüğüm de oluyor...Sanırım düşüncelerimizdeki ,karakter yapılarımızdaki farklılıklardan olsa gerek garipseyişim diyerek konuyu kapatayım ...:27:

Son düzenleme:
Ne meraklısın.........

Sınıfın içinde annen baban ne iş yapıyor ,ne kadar maaş alıyor,kendi odan var mı diye soran öğretmenler aklıma geldi birden....:55:

Allahım....:9: Anlamamışsın...

Herneyse...dediğin doğru o başka mesele tabi...Daha açık yazayım...Kapıcınınbitlikızı nickli arkadaş bu konuya mesaj falan yazmamış hiç...Yani eğer gözümden kaçmadıysa yazmamış ben görmedim...Senin konuya hiç dahil olmayan ,tek mesajı olmayan bir arkadaşa nickinin hikayesini anlatmasını sorman ilginç geldi bana.....Dip not geçeyim :Bazan senin yazdığın cümleleri anlamıyorum yani konu ile ne alakası,şimdi yeri mi diye düşündüğüm de oluyor...Sanırım düşüncelerimizdeki ,karakter yapılarımızdaki farklılıklardan olsa gerek garipseyişim diyerek konuyu kapatayım ...:27:

Hiç güleceğim yoktu AlminaCinar;

Bende uzaylı gibi ne olmuş burda diye anlamaya çalışıyorum :))
İyi ki öğretmen olmamışsın deseydinde tam olsaydı bari :9:

Back
X