• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapıcı Kızı Olmak!...

canım yaşadıklarını cok iyi anlıyorum
baska konularda da söyledim
bizde kapıcıydık ve bana kapıcı kızı dediklerinde zoruma giderdi
ama ben hic bir zaman bunu büyük sorun haline getirmedim
tamam belki cok zoruma giden seyler oldu ama geçiştirdim
mesela erkek arkadaşımın ailesi ailemle tanışmak istedi
utanmadım ama çekindim çünkü bir şey derse ben hiç alttan alınacak tepki vermezdim
henüz gelmediler ama erkek arkadaşımı annemle tanıştırdım
gelsin görsün bilsin diye.bir nevi tepkisini ölctüm
neyse basarıyla gecti:1:
şöyle düşünüyorum
eskiden prens doğduysan oğlunda prens olurdu ve öyle yaşardın
ya da fakir birisiysen öyle yaşamak zorundaydın sınıf atlayamazdın
şimdi ise zengin olanlar bir gece de fakir de olabiliyor
bir kapıcı kızı ileri de çok yüksek mevkilere gelebiliyor bu tamamen kendi elinde
hem biliyorsun ki sabancı gibi zengin insanlar öyle doğmamış
kendi çabalarıyla bir yerlere gelmiş

yaşadıklarınızdan ve diğer paylaşımda bulunan arkadaşların yazdıklarından çok etkilendim.inşaallah bundan sonrası için hayat çok güzel olur

arkadaşlar memurlara saygı duyuluyor demişsiniz ya, o da eskilerde kaldı bence ya, memurun aldığı maaş ne ki, meslekten ziyade bu tip insanların derdi aylık gelir

Son düzenleme:
çocukluk ve ergenlik döneminde insanlar daha hassas olup bu tür konularda üzülüp kırılabilirler ama bence insanın mesleğinin ne olduğunun önemi yok.önemli olan alın teri ile namusunla çalışıp para kazanmaktır.ister kapıcı ol ister çöpçü ister doktor ol ister avukat hiç farketmez:50:
çocuklarımıza da bence bunu öğretmeliyiz kimseyi yaptığı işten dolayı hor görmemeliler emeğe saygı duymayı öğretmeliyiz:31:

Ailen alın terı namusuyla kazanıyor çocukken gençlık döneminde yinede bu sorun oluyor umarım bundan sonra hayatın güzel olur mutlu huzurlu olursun :71:

senin en azindan baban çalisip para kazaniyormus buna bile sükretmelisin. benim babam kumarciydi para için dolandirmadigi insan kalmamisti ve çalismayip evde oturuyodu inan bana kumarcinin kizi olmak kapicinin kizi olmaktan daha agirdir :43::43::43:

Son düzenleme:
Pazar günü,seçimin olduğu gün apartman toplantısı düzenleniyor.İki kişiyle sorun yaşıyoruz.Belki de çıkartılabiliriz...

senin en azindan baban çalisip para kazaniyormus buna bile sükretmelisin. benim babam kumarciydi para için dolandirmadigi insan kalmamisti ve çalismayip evde oturuyodu inan bana kumarcinin kizi olmak kapicinin kizi olmaktan daha agirdir :43::43::43:

Bütün yorumları falan okumadım..Şimdi en son sayfaya baktım ve bu yorum çok dikkatimi çekti.

Ne garip dimi?Yanlışı,hatayı yapan bizler olmasak da belki insanlar bizi ailemizle yargılamasa da bizler utanç duyuyoruz kimi yaşananlardan.Eminim daha ağırdır..Ülkemizde mesleklere göre göklere çıkarma veya dibe sokmaya çalışma durumları ne yazık ki oluyor.Ama alın teriyle çalışmak,helal lokma geçirmek o evladın,eşin boğazından ne olursa olsun gurur verici bir şey.
Ama sizin babanızın kumarcı olması sizi değersiz kılmaz..Böyle düşünen insanlarla zaten aynı ortamda bile durmayın.Siz özelsiniz..Çünkü babanızın bu davranışını onaylamıyorsunuz.Siz silah zoruyla kumar oynatmıyorsunuz babanıza.Ama zordur eminim.Umarım doğru yolu bulur..Sizin için çok önemli olduğuna eminim.​

Bütün yorumları falan okumadım..Şimdi en son sayfaya baktım ve bu yorum çok dikkatimi çekti.

Ne garip dimi?Yanlışı,hatayı yapan bizler olmasak da belki insanlar bizi ailemizle yargılamasa da bizler utanç duyuyoruz kimi yaşananlardan.Eminim daha ağırdır..Ülkemizde mesleklere göre göklere çıkarma veya dibe sokmaya çalışma durumları ne yazık ki oluyor.Ama alın teriyle çalışmak,helal lokma geçirmek o evladın,eşin boğazından ne olursa olsun gurur verici bir şey.
Ama sizin babanızın kumarcı olması sizi değersiz kılmaz..Böyle düşünen insanlarla zaten aynı ortamda bile durmayın.Siz özelsiniz..Çünkü babanızın bu davranışını onaylamıyorsunuz.Siz silah zoruyla kumar oynatmıyorsunuz babanıza.Ama zordur eminim.Umarım doğru yolu bulur..Sizin için çok önemli olduğuna eminim.​

babamin oynadigi kumar bizi çok etkiledi hayatimiz mahvolmustu borçlardan ama ne yazikki baban kumarciysa ismin kumarcinin kizidir boyle ihtap edilir size arkanizdan. dalga geçenlerin çoguda ailemden insalardi babami bildikleri için dalga geçerlerdi hep bizimle. ben kendimi degerli hissetmiyorum insanlar buna izin vermiyolar.

yorumunuz için tsk ederim çok guzel yazmisiniz :71:

konuyu açan kiza demek istedigim beterin beteri var haline sükretsin babasi kapicida olsa helal para kazaniyor bizim eskiden yasadigimiz gibi haram parayla buyumuyor en azindan

babamin oynadigi kumar bizi çok etkiledi hayatimiz mahvolmustu borçlardan ama ne yazikki baban kumarciysa ismin kumarcinin kizidir boyle ihtap edilir size arkanizdan. dalga geçenlerin çoguda ailemden insalardi babami bildikleri için dalga geçerlerdi hep bizimle. ben kendimi degerli hissetmiyorum insanlar buna izin vermiyolar.

yorumunuz için tsk ederim çok guzel yazmisiniz :71:

konuyu açan kiza demek istedigim beterin beteri var haline sükretsin babasi kapicida olsa helal para kazaniyor bizim eskiden yasadigimiz gibi haram parayla buyumuyor en azindan

Konuyu açan kız! olarak...

Sizin ve konu içerisinde kendi hayatıyla ilgili paylaşımda bulunan diğer birçok arkadaşımın yaşadıklarına bende gerçekten üzüldüm.Herkesin yaşadığı iyi veya kötü,az ya da çok kendine göre bir derdi var.Bende biliyorum benden daha büyük sorunlar yaşayanlar var.Hatta benimki sorun bile değil,sadece beni rahatsız eden bir durumdu bu ifadeler.İnsan büyüdükçe unutuyor,aşıyor diyordum ama öyle değilmiş meğer,hatırlatan,insanı sinirlendiren olaylar da yaşanmıyor değil hala.

Babamdan veya ailemden yana değil benim sıkıntım,bu anlaşılırsa sevinirim...

Konuyu açan kız! olarak...

Sizin ve konu içerisinde kendi hayatıyla ilgili paylaşımda bulunan diğer birçok arkadaşımın yaşadıklarına bende gerçekten üzüldüm.Herkesin yaşadığı iyi veya kötü,az ya da çok kendine göre bir derdi var.Bende biliyorum benden daha büyük sorunlar yaşayanlar var.Hatta benimki sorun bile değil,sadece beni rahatsız eden bir durumdu bu ifadeler.İnsan büyüdükçe unutuyor,aşıyor diyordum ama öyle değilmiş meğer,hatırlatan,insanı sinirlendiren olaylar da yaşanmıyor değil hala.

Babamdan veya ailemden yana değil benim sıkıntım,bu anlaşılırsa sevinirim...

konuyu açan kiz dedim mesaj yazdigimdan nicki gormedim eftelya :50:

ben seni anliyorum sen isterdinki baban daha güzel is yapsin ama hayat herkezin baska bir derdi var. ben beterin beteri oldugunu dusundugum için azda olsa daha positif bakmaya çalisiyorum.

konuyu açan kiz dedim mesaj yazdigimdan nicki gormedim eftelya :50:

ben seni anliyorum sen isterdinki baban daha güzel is yapsin ama hayat herkezin baska bir derdi var. ben beterin beteri oldugunu dusundugum için azda olsa daha positif bakmaya çalisiyorum.

cevabım sana değil ama senden alıntılandığım için yanlış anlama...

bence eftelya babasının başka bi iş yapmasını istemedi hiç bir zaman en azından ben yazdıklarından öyle algıladım.. bence eftelya babası helal yoldan parasını kazandığı halde babası kapıcı diye onu küçümsemelerine üzülmüş bizde onunla kendi hikayelerimizi paylaştık.. benim babam memurdu ama vefat ettikten sonra yaşadığım şeyler herkesin bizi küçümsemesi hor görmesi bunlarda beni üzerdi mesela ama şimdi diyorum ki kendi küçüklükleri aslında... bundan sonra herkesin hayatının istediği yönde olması duası ile....:34:

Ben ailenin son çocuğu olunca annem babam genç değildi.Ergenlik yıllarımda herkesin anne babası genç olduğu için ben bundan utanırdım;nakadar saçmaymış ;şimdi hiç umrumda değil.Bbamın hastalığındaysa bir bebek gibi baktım;o hastayken önceleri yaşadığım utançlık duyguları geldi aklıma ve çok üzüldüm..
Belli zaman geçince insan anlıyor..
Diğerlerinin; ilerleyen yaşlarda önemli olmadığını anlayacaksınız belki de anlamışsınızdır..
Üniversite okumuşsunuz; anne babanızdan bir adım öne geçmişsiniz;bu çok güzel bir olay..Uygun bir iş de bulursunuz;herşey geride kalır..Ailenizin evi darsa nasılsa birgün kendi eviniz olacak..
Taciz olayı ise kapıcı kızı olmakla alaksaı yok;herkesin başına gelebilir.Umarım o travmayı atlatırsınız.Bir psikologtan yardım alabilirsiniz..Dua ile..

Nasıl sorunlar yaşadığını anlayabiliyorum. Bizim toplumumuzda bazı mesleklere önyargılı bakılır malesef.

Ama kapıcı kızı olmak bazı şeyleri başarmana engel değil bence. Kapıcı çocukları da okuyup, güzel bir meslek sahibi olabilir. Bunun birçok örneği var. Kendi kaderini kendin çizebilirsin.

cevabım sana değil ama senden alıntılandığım için yanlış anlama...

bence eftelya babasının başka bi iş yapmasını istemedi hiç bir zaman en azından ben yazdıklarından öyle algıladım.. bence eftelya babası helal yoldan parasını kazandığı halde babası kapıcı diye onu küçümsemelerine üzülmüş bizde onunla kendi hikayelerimizi paylaştık.. benim babam memurdu ama vefat ettikten sonra yaşadığım şeyler herkesin bizi küçümsemesi hor görmesi bunlarda beni üzerdi mesela ama şimdi diyorum ki kendi küçüklükleri aslında... bundan sonra herkesin hayatının istediği yönde olması duası ile....:34:

Çok teşekkür ederim duygularıma tercüman olduğunuz için :71:
Ben mi anlatamıyorum acaba kendimi diye düşünüyorum ama ilk mesajları okuyup gerisini okumayınca böyle bir sonuç çıkıyor ortaya işte...

Bunları yaşamak zorunda kalmana üzüldüm. Pek çok insan yokluk çeker ancak beş para etmez insanlar tarafından hemde daha küçücükken onların beş para etmez olduklarını anlayamayacağın yaştayken ezilerek büyümek oldukça kötü.

İnsanın doğası bu galiba, ezebileceğini düşündüğü insanlara karşı hep acımasız oluyor. Ama sen yaptıklarınla cevap vermişsin. Üniversiteye gitmişsin, çalışıyorsun; ayrıca baban ve annen onuruyla çalışıp çocuklarını hak edilmiş kazançla beslemiş.

cidden bazen insanlardan tiksiniyorum ya. kendin çok matah bişeysin sanki paran var diye. okulda da annen - baban ne iş yapıyor diye soran öğretmenleri de ayrıca kınıyorum. ilerde hala bu soruları soran öğretmenler kalırsa çocuğumu tembihleyeceğim, kesinlikle cevap vermesin. madem çok ilgiliyse arasın bize sorsun. halim vaktim yerinde de olsa, olmasa da bu böyle olacak. deliriyorum böyle insaniyetsiz kişilerin varlığını duydukça gördükçe... :120:

bende kapıcı kızıyım ama bundan hiç çekinmedim utanmadım..annem 18 yıldır kapıcı babamda inşaatlarda çalışıyor..okul hayatım boyunca kim sorduysa bunu övünerek söyledim..öğretmenlere de kızıyorum sizene milletin işinden...:20:ne olmuş ki kapıcı çocuğu olunca niye çekinicem kimden çekinicem ailem boğazımdan haram lokma geçirmedi kimsenin hakkına girmedi..maddi açıdan çok zorluk yaşadık ama hayata karşı hep beraber direndik,destek olduk..yüzümüzden gülücük,neşe hiç eksik olmadı.:nazar:bide bizim oturduğumuz yer 6 dairelik bir yazlıktı..bir dairesinde biz oturuyorduk.görenler sizinmi diyordu cevapım; hayır biz burda kapıcıyız diyordum..:51:1+1 bizim oturduğumuz yer,küçük,benle kardeşim salonda yatıyoruz hala..ama bu durumdan hiç rahatsız olmadım..yeri gelir annemin işlerini ben yaparım,servis,merdiven sil,poşet taşı,bahçe sula..beni seven böyle sevsin sevmeyende yoluna gitsin banane...bi de Allah razı olsun annemin patronları bize her konuda destek oldu.kardeşimi beni dershanelere yolladılar..okuduk burs verdiler..bayramlarda ellerini öpmeye gittik bizi hiç bi zaman geri çevirmediler..maddi açıdan hep destek oldular..işe başladım özel sektörde annemin kapıcı babamın inşaatlarda çalışan biri olduğunu ilk gün söyledim..bende bir çok şeye özendim ettim ama takılmadım o tarz şeylere..en çok sevdiğim arkadaşlarımın içinde babasının şirketinde genel müdür olanıda var,normal benim gibi kapıcı kızı olanıda var..zamanında özendiğimiz şeyleri şimdi çok şükür çalıştığım için yapıyorum..hayat o kadar güzel ki boğazımızdan helal lokma geçiyorsa,ailemiz bizimleyse,akşam evde beraber aynı sofradaysak,insanların ne düşündüğünü yada ne dediğini umursamamak en iyisi..zaten böyle küçük düşürücek insanlar benim kapımda köpeğim bile olamaz :63:

Back
X