- 28 Kasım 2010
- 42.505
- 141.173
- 798
- Konu Sahibi Neysesakinim
O zaman yillik izninizden kesilmesi normal,kamu tatil olmadı.
merkez istanbulda biz bağlı bölge müdürlüğüğüz...
Cogu yer bu sekilde
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O zaman yillik izninizden kesilmesi normal,kamu tatil olmadı.
merkez istanbulda biz bağlı bölge müdürlüğüğüz...
evet israr ettim yok dediler..Yuruyerek gidebilirmissin sonucta. Yillik izinden keser.
aynen bu şekilde bir açıklık var acaba diye düşündümO zaman yillik izninizden kesilmesi normal,
Cogu yer bu sekilde
Bence kalk git suan. Saat daha 11.evet israr ettim yok dediler..
maaş kesilmiyor da izin yazılıyor iki saat bile erken çıksak o zaman belirsiz süreli iş sözleşmesi oluyor değil mi?o sizin patrona kalmış
sonuçta hiç kimse işe gitmedi ise bence kesmez ama atıyorum 20 kişi çalışıyor 17 si gelmiş de 3 ü yoksa o gün çalışmadı gösterir
bir de sözleşmeler aylık mı günlük puantajlı mı
yani zaten günlük çalışıyor iseniz günlük işe gitmeyince izninizi değil maaşınızı keser
dün oldu bugün işe geldikBence kalk git suan. Saat daha 11.
maaş kesilmiyor da izin yazılıyor iki saat bile erken çıksak o zaman belirsiz süreli iş sözleşmesi oluyor değil mi?
Nerde çalışıyorsunuz hemen ben de geleyim :)))yarım günler dahil olmak üzere full çalışıyoruz daValla ben ıstanbuldayım ozel sektorde calısıyorum bız kar yagdıgı zaman calısmıyoruz kamuya olan tatıller bızdede gecerlı oluyor benım ınsıyatıfım dısında gelısmıs olaylarda yıllık ıznımden degıl 1 gun 1 saatını bıle kestırmem , kestırmeyız
dün oldu bugün işe geldik
Bence bu calısan kısılerın bırlık beraberlıgı ıle oluyor. Daha once cumartesı gunlerı yıllık ızınden dusuluyordu cumartesı calısmıyor olmamıza ragmen . Kar tatıllerı y erıne telafı calısması oluyordu. Sımdı her sene 32 saat mazeret ıznı ustune cumartesılerı kesılmeyen yıllık ızınlerımız , kamu tatıllerımız var.Nerde çalışıyorsunuz hemen ben de geleyim :)))yarım günler dahil olmak üzere full çalışıyoruz da![]()
hanımefendi zaten konuyu dün açtım sonuçta izin şimdi yazılacak yani imzalar şimdi atılacak dün böyle bir tavır yoktu şimdi böyle bir tavır takınıyorlarYahu olay olmuş bitmiş o zaman zaten yıllık izninizden kesildi demektir niye konu açıp bu konuda açıklık var mı diye soruyorsunuz ki tabii ki yok. Özel sektörü kar bağlamaz kamuya tatil olsa bile patron geme yıllık izninden de kesmem derse kesmez, keserse keser. Sonuçta siz gidebilirmişsiniz yürüme mesafesiymiş ama patron gelme izninden keserim dedi diye gitmemişsiniz birazda işinize gelmiş yapacak bir şey yok. Ben iznim gitsin istemedim geldim derdiniz dün.
yok gerçekten izinden kesiliyor.belirsiz süreli farklı bir şey
yani maaşınız aylık karşılığı ödenebilir ya da işte saat karşılığı ücret olabilir
ama sizin uygulama izin şeklinde imiş
peki o izinleri gerçekten yıllık izinden kesiyorlar mı yoksa
atıyorum herkes 2 hafta izne çıksın 3. haftanın izin ücretleri ödenecek o aşamada da saatleri keselim mi diyorlar
bazı şeyler işyeri uygulaması ile netleşir buradan doğrudur ya da yanlıştır demek olmayabiliyor
işte kurumlara göre fark ediyor. merkez istanbul bu firmanın bölge müdürlükleri cumartesi çalışıyor merkez çalışmıyor mesela sizin adınıza sevindim umarım herkese aynı eşitlik ve özgürlük dilerim...Bence bu calısan kısılerın bırlık beraberlıgı ıle oluyor. Daha once cumartesı gunlerı yıllık ızınden dusuluyordu cumartesı calısmıyor olmamıza ragmen . Kar tatıllerı y erıne telafı calısması oluyordu. Sımdı her sene 32 saat mazeret ıznı ustune cumartesılerı kesılmeyen yıllık ızınlerımız , kamu tatıllerımız var.
Ugrastık ve aldık haklarımızı
evet önce idare edilebilir gibi konuştu şimdi izin yazın diyor ne yapalım sağlık olsun..ben açıklığı olduğunu sanmıyorum. ben de kamuda olmam rağmen bu tür durumlarda yıllık izin kullanmak zorundayım. yani müdür idare edebilirim derse izinsiz geçirebiliriz.
evet insiyatif durumu var tam bir durum yok iş kanunundaİyi ama kar tatili genelde okullara olmuyor mu? Yani kamu çalışanları çalışmaya devam ediyor kar yağsa da.
Özel sektörde öyle bir kural yok, işveren ne derse odur. Resmi tatil harici böyle bir durum onları bağlamıyor maalesef, kimi o günü keser maaştan, kimi illa geleceksin der, kimi yıllık izinden düşer kimi de izin de verir, parayı da. Tamamen işverenin insiyatifidir.
hanımefendi zaten konuyu dün açtım sonuçta izin şimdi yazılacak yani imzalar şimdi atılacak dün böyle bir tavır yoktu şimdi böyle bir tavır takınıyorlar