• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karabasan ile başım belada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canim öncelikle evet daha yarım saat olmuştu demissin, doğru uyku felci daldıktan sonra genelde 30 45 dk içinde oluyor..
Ben de yıllar önce yaşıyordum bu durumu stresli olduğum zamanlarda ve oda da biri varken olmuyordu şuan belki ýilda 1 kez olur.
Hiç bir ilaç vs kullanmadım sadece o an beyin uyanıyor biliyorsun cok geçici ve kısa süreli bisey bunu unutma zorlayarak kendini uyandır bu seni çok yoracak evet ama başka türlüsü olmuyor.
Bir de uyku felcine girerken o anı hatırlıyorsun beyninde hissediyorsun o an kendini mutlaka zorla kalk ozaman cok daha kolay oluyor.

tatlım lise dönemimde aralıksız 2-3 yıl boyunca çektim bu illeti. namaz kılıp , kuran okurdum gelirdi. sürekli bir el boğazımı sıkıyor nefes alamıyorum , bağırıyorum sesim çıkmıyor. Bir el vücudumda geziyor tepki veremiyorum , o kadar kötüydü ki dua okumaya başlardım kesilirdi ama bende benden giderdim. Bilimsel açıklamalarını da okudum , bu konuyla ilgili bir sürü video izledim ama yok geçmedi. Gerçekten deliriyordum gece uykusunu bıraktım korkumdan o kadar diyeyim. Sonra bir yorum gördüm karabasan gören bir adam zarar verdim bir daha gelmedi vs demişti. Aynısını yaptım , rüyamdayken bildiğin teslim olmadım boğuştum. Sonra kesildi. Ayda yılda bir gelir o da korku filmine düşkünüm izlediysem falan , korkmaya başladın mı sonu yok. Gerçekten söylediğim saçma gelecek ama korkmadığın an gidiyor.

Bana da üniversitedeyken çok oluyordu. Özellikle sınav zamanları stresli ve yorgun olduğum dönemlerde. Birinin boğazımı sıktığını hissederdim ve hareket edemezdim. Başlardım süreleri okumaya . Fatiha , ihlas, Felak, nas... Bir keresinde okuya okuya yasin süresine gelmiştim , öyle gitmişti 😀

Bana yıllar önce 1 kez köy evinde olmuştu. Odanın içinde 5 kişi yatıyorduk hiç unutamıyorum bir anda eve biri girmiş korkusu ile uyandım yatakta oturdum yanımda anneme sesleniyorum konuşuyorum ama dışarı sesim çıkmıyordu. Nefesim kesiliyordu belki 2-3 dakika sürmüştür yada bana öyle geldi. Hareket edemiyordum. Sonra birden açıldım. Kan ter içinde kalmışım sabah boğazım baya bir tahriş olmuş hissetmiştim. Boynum tutulmuş kendimi kasmaktan. Çok kötü bir hadise gerçekten. Sonra nedenini merak etmiştim yattigim koltukta gündüz kesilmiş erişte kurusun diye yayılmış ev temizlenmiş ama ninem yattigin yerde yiyecek kalıntısı olursa gelir demişti ne kadar doğru bilemem. Bir daha yattigim yere hep dikkat etmişimdir.

Canım abdestsiz yatma ve mutlaka 7 ayetel kürsü oku
Bide Peygamberimizn korku için yazdığı bir dua var adı Name-i Peygamber internette var onun çıktısını alıp yastığının altına koy çok etkisi var gerçekten

Yakın zamana kadar yıllarca ama özellikle son 1 yıldır neredeyse her gün çektiğim olay. Artık öyle hal aldı ki, 1 gece de 10 kere yaşadığımı biliyorum, kafayı yiyecektim. Çok sıkıntılı, travmalı süreç atlattım tam da o zamanlar arttı bu durum, stresliydim. Her yaşadığımda Ayetel kürsi okuyordum bende ama kafamı tekrar yastığa koyduğumda yine görüyordum. Ben hiç korkmadım, hep uyanacağımı biliyordum ama kafamın içindeki o uğultu baş ağrısı artık çekilmez hal almaya başlayınca, ağlayarak uyanmaya başladım.Çok kötüydü ya.. Uyanınca tekrar kafamı yastığa koyar koymaz olur mu ya, resmen uyumamak için direniyordum ilk yarım saat ama nafile yine oluyordu. Beni yataktan kaldırdılar, fırlattılar neler neler. Bazen çok karşı geliyordum elimi kolumu oynatmaya çalışıyordum, bir keresinde başardım okkalı bir tokadı yedim boğazımı iyice sıktı pislik nefes alamıyordum :halay:Tabii böyle diyorum ama yaşadıkça bunların tamamen uyku felci olduğunu düşünmeye başladı, bilincin bedenden önce uyanması olarak algıladım hep bunu. Ben ne yaparsam yapayım geçmedi, yatma düzenim, erken yatmak vs. Stresim eskisine nazaran çok daha az, ben bu durumu stres ile ilişkilendiriyorum.

Uykudan şimdi uyandım. Yine karabasan gördüm.

Dün geldim memleketime, odamda tek kalıyorum. Dün sanırım yol yorgunluğundan derin uyudum ama bugün normale döndüğüm için yakalandım hemen uyku felcine.

Normalde yurtta kalıyorum, kızlarla aynı odada kalınca hiç olmuyor bu durum. Ama mesela kızlar gelmezse o gün tek yatarsam hemen geliyor başıma.

Artık uyumaktan korkar oldum. Bilimsel olarak uyku felcini biliyorum. Gerçek olmadığını da biliyorum ama bunu yaşarken çok panikliyorum. O an hareket edemeyince sesimi duyuramayınca çok kötü oluyorum.

Nasıl kurtulurum bundan Allah aşkına söyleyin. Daha yarım saat olmuştu halbuki uyumaya çalışalı.
Canim ilk evlendigim ilk 3 ay kafayi yiyodum gece degil sabah esimi yolladikdan sonra uyurdum o zaman her gun olurdu sesim cikmaz vs vs hic hatirlamak istemiorum bile zor kotu bisey nys dua okundu bna muska yapildi sirkeli suyla heryeri siliom olmuo ewde kuran okuom, dua aciom sesli yok ayni dewam edio bi komsum bana dediki bi su bardagina bildigin dualari oku onu da ewe serp dua okuyarak rahatlarsin dedi cidden bi o rahatlatti ne zmn korksam onu yapiorum gecio korku vs hem bereket olur her yere serp suyu bi dene belki olur insallah 🤲🤲🤲

bende de var artik çökmesinden degil gorduklerim beni yipratti ben hep kucuk korkunc kiz cocugu goruyorum uzerimde olan baskidan kemiklerimin boyle kirrç sesi acisi beni mahvediyor tamam diyorum bu sefer öldüm.
ben asla korku filmide izlemis bi insan degilim mutsuz da degilim
ayrica su oluyor bende bu kisma dikkat ..
telepati yoluyla bana diyorki tepki verme teslim ol ben karsi koyunca ve ayetel kursi okuyunca ciglik atip daha cok agirlik çökuyor bana biri bunu aciklasin ya

Lutfen kendinizi boyle korkutmayin. Bi arkadaşın dedigi gibi uykuda nefes alamama gibi probleminiz olabilir. Once bi doktora gidin kalbinize baktirin göğüs hastalıklarına gidip ciğerlerinize vs baktirin, bazen küçük dil sarkması da nefes almayı engelliyo o da olabilir ona baktirin.
Saglik problemi yoksa psikolojiktir psikologa gidin.
Veya hastanede uyku labaratuvarinda yatırıyorlar 1 gece ve takip ediyolar beyinde bi sorun varsa tespit ediyolar. Oraya da gidin.

Gece yatarken de dua okuyun ve kendinizi korumaya aldiginizi dusunerek uyuyun ve sakın sırtüstü yatmayin yan yatinca ve yüzüstü yatinca olmuyor sanki

Yakın zamana kadar yıllarca ama özellikle son 1 yıldır neredeyse her gün çektiğim olay. Artık öyle hal aldı ki, 1 gece de 10 kere yaşadığımı biliyorum, kafayı yiyecektim. Çok sıkıntılı, travmalı süreç atlattım tam da o zamanlar arttı bu durum, stresliydim. Her yaşadığımda Ayetel kürsi okuyordum bende ama kafamı tekrar yastığa koyduğumda yine görüyordum. Ben hiç korkmadım, hep uyanacağımı biliyordum ama kafamın içindeki o uğultu baş ağrısı artık çekilmez hal almaya başlayınca, ağlayarak uyanmaya başladım.Çok kötüydü ya.. Uyanınca tekrar kafamı yastığa koyar koymaz olur mu ya, resmen uyumamak için direniyordum ilk yarım saat ama nafile yine oluyordu. Beni yataktan kaldırdılar, fırlattılar neler neler. Bazen çok karşı geliyordum elimi kolumu oynatmaya çalışıyordum, bir keresinde başardım okkalı bir tokadı yedim boğazımı iyice sıktı pislik nefes alamıyordum :halay:Tabii böyle diyorum ama yaşadıkça bunların tamamen uyku felci olduğunu düşünmeye başladı, bilincin bedenden önce uyanması olarak algıladım hep bunu. Ben ne yaparsam yapayım geçmedi, yatma düzenim, erken yatmak vs. Stresim eskisine nazaran çok daha az, ben bu durumu stres ile ilişkilendiriyorum.
Nasil yani bogazimj sıktı falan derken karşınızda bi varlık goruyo musunuz o an? Firlattilar derken de gerçekten firlatildiniz mi?

Bilinçaltından çıkartın sürekli düşünmeyin yine aynısı olacak diye aklınıza getirmeyin.
Birde sırtüstü yatınca çok gelir. Ne zaman öyle yatsam sanki kapıda bekler gibi pat tepemde. Dua okurum ve uykuya devam ederim

Dün geldim memleketime, odamda tek kalıyorum. Dün sanırım yol yorgunluğundan derin uyudum ama bugün normale döndüğüm için yakalandım hemen uyku felcine.

Normalde yurtta kalıyorum, kızlarla aynı odada kalınca hiç olmuyor bu durum. Ama mesela kızlar gelmezse o gün tek yatarsam hemen geliyor başıma.

Artık uyumaktan korkar oldum. Bilimsel olarak uyku felcini biliyorum. Gerçek olmadığını da biliyorum ama bunu yaşarken çok panikliyorum. O an hareket edemeyince sesimi duyuramayınca çok kötü oluyorum.

Nasıl kurtulurum bundan Allah aşkına söyleyin. Daha yarım saat olmuştu halbuki uyumaya çalışalı.
Çocukluğumdan beri yaşadığım bir durum pskolojik ben depresyon tedavisi oldum ondan sonra yılda 1 oluyor anca oda çok stres yaparsam filan

Yastığının altına al yazma koy tılsım gibi olur.

Bacim 22 yasindayim cevremdeki herkese geldi bi bana gelmedi formude şu 12 yasindan beri boyle yaparim..
11 ihlas
4 nas
2 felek oku
Rabbim sen geceden sabaha beni koru görünmeyen varlklardan beni mauf eyle de uyu net söylüyorum gelmez..

NOT;esime de geliyomus önceden evlendikten sonra okuyup ona da üfleyince 1 bucuk yildir gelen giden yok diyo:halay:

benim başıma da geldi hatta benimle iletişim kurmakta istediler reddettim o olaydan beri ara ara tetikte beklediklerinin farkındaydım ama şükür enerjim yüksek cesaretimi de kaybetmem.Neyse meğer anneme de bulaşmışlar ama annem işin içinden çıkamadı.Neyse ücret almadan halkın sevdiği bir teyzeye götürdük.Büyüden bahsetti okuduk ettik yaptık uzun süredir rahatız.Ama annemde bende biliyoruz ki hala tetikteler bir kere bulaşıldı mı sizin güçsüz bir dönemini tekrar bekliyorlar

Lutfen kendinizi boyle korkutmayin. Bi arkadaşın dedigi gibi uykuda nefes alamama gibi probleminiz olabilir. Once bi doktora gidin kalbinize baktirin göğüs hastalıklarına gidip ciğerlerinize vs baktirin, bazen küçük dil sarkması da nefes almayı engelliyo o da olabilir ona baktirin.
Saglik problemi yoksa psikolojiktir psikologa gidin.
Veya hastanede uyku labaratuvarinda yatırıyorlar 1 gece ve takip ediyolar beyinde bi sorun varsa tespit ediyolar. Oraya da gidin.

Gece yatarken de dua okuyun ve kendinizi korumaya aldiginizi dusunerek uyuyun ve sakın sırtüstü yatmayin yan yatinca ve yüzüstü yatinca olmuyor sanki
cevap verdigin icin cok tesekkur ederim.
evet bende kendimde bi sorun oldugumu dusunuyorum inanin beynim acik uyuyorum yani hem uyuyorum hemde bilincim acik gibi degisik bisey var uyku problemim var gidim insallah geçer

Bu sabah bana da oldu üstelik bebeğim oynarken kanepeye 5 dk uzanmıştım. Uyanmak istedim vücudum uyanmadı ama zihnim eyvah uyanamıyorum diye panik yaptı. Baya kötüydü. Dilimi bile ısırmaya çalıştım acıdan uyanırım diye ama nafile. Gram hareket edemiyor insan. Sonra tak diye uyandım.

Bende bi ara neredeyse her gece oluyodu. Çok kötüydü artık rüya değil gerçek zanneder hale gelmiştim o derece. En son yüzüme nefes üflenmeye başladı. Özellikle sol yanağıma öyle uyanıyodum hatta rüya gibi değil bildiğin bana şaka yapılıyo sandım kalktım evde oda oda gezip bakıyodumki herkes uyuyo ki benim odamın kapısı kapalı ve açılınca ya da kapanınca çok ses çıkarıyo mümkün değil birinin gelip üfleyip kaçması. Ben özellikle kız kardeşim yapıyo sanıyodum şaka. Anında üflenme olur olmaz kalkıp bakıyodum yani baktım mümkün değil bunu bizden birinin yapması. Sonra netten biraz araştırdım. Ayetel kürsü, ihlas, nas ve felak süresini okudum her gece yatmadan önce. Sonrasında da rabbim ailemi ve beni görünen görünmeyen tüm varlıkların şerrinden koru. Diye dua ediyorum. O gün bu gündür bebek gibi uyuyorum tabiri caizzse 😊 sanada tavsiye ederim. Abdestli okursan iyi olur tabi ama abdestsizde okusan da oluyo, koruyo. Mucize gibi bir dua ayetel kürsü. Ama bi sırrı var. Misal sen duayı ezberden okurken aklında, düşüncende başka bişey olmasın, direkt duaya odaklanman lazım. Duanın sözlerine odaklan. Ben bunun için gözlerimi kapatıp duayı gözümün önünde yazılı hayal edip okuyorum. Eğer yine aklım kayarsa başka şeylere baştan okuyorum. Bak bu çok önemli.

Dene inan teşekkür edeceksin. Ve hayatının her döneminde uygulamaya başlayacaksın. Yanında yakınında kim varsa senin bilmediğin sana hainlik yapma niyetinde olan bir bir dökülecek herşey. Her art niyetli insanın farkına varacaksın. İstemeden de olsa senden gizli kuyunu kazmaya çalışanlar varsa herşey ortaya çıkacak hemde hiç ummadığın bir şekilde. Bu dua çok güzel, çok etkili bir dua. Seni hayatının her alanında herşeyden, herkesten koruyan mucize gibi bir şey. Ben yaşadım çünkü. Fazlasıyla tavsiye ederim. Hiç dilinden düşürme. Uygulayınca inan sende hak vereceksin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X